Jump to content

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Maria Stone
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 715
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Flash story. Για τον 55ο γενικό διαγωνισμό διηγήματος με θέμα: Οικογένεια
Αρχείο: Η Ορφανή


η ορφανή.doc

Edited by Spark
Στα σχόλια της φόρμας, προστέθηκε το εξής: Για τον 55ο γενικό διαγωνισμό διηγήματος με θέμα: Οικογένεια.
  • Like 6
  • Thanks 2
Link to post
Share on other sites
  • Ghost locked this topic
  • Ghost unlocked this topic
Roubiliana
Spoiler

Πολύ ενδιαφέρουσα σύντομη ιστορία. Μέσα σε λίγες μόνο λέξεις κατάφερες να πεις και την ιστορία του κεντρικού χαρακτήρα, και να μας εισάγεις σε έναν κόσμο εφ. Δεν μου άρεσε ο τίτλος. Στην αρχή φανταζόμουν ένα μικρότερο κορίτσι λόγω τίτλου και όχι μία σαραντάρα. Μου άρεσε η οπτική αφήγησης, η γλώσσα που επέλεξες. αν σκοπός σου ήταν να παρουσιάσεις έναν ελαφρώς ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο, τότε όντως αυτή την εντύπωση μου έδωσε.

Καλή επιτυχία!

Link to post
Share on other sites
gismofbi
Spoiler

Έντονο φλασάκι αλλά ομολογώ πως το διάβασα δυο φορές για να καταλάβω το πρώτο κομμάτι. Ήταν διάλογος; Μονόλογος; Ποιος μιλάει και τι σκοπό έχει; Στο δεύτερο κομμάτι μας δίνεις τις πληροφορίες που λείπουν αλλά δυστυχώς σε μένα δεν δούλεψε. Αυτή η φόρμα δεν είναι στα γούστα μου και γενικά δεν ευχαριστήθηκα αυτό που διάβασα. Ήταν μια πολύ ωραία ιδέα η ''μεταμόσχευση'' αναμνήσεων και συναισθημάτων που ίσως αν γραφόταν σε άλλη φόρμα με λίγο πλοκή μέσα της να δούλευε καλύτερα.

Καλή επιτυχία!

Link to post
Share on other sites
freyaO

Η ιστορία σου είναι πάρα πολύ ιδιαίτερη και η ανάπτυξη της άποψης,το θέμα και οι κοινωνικές διαστάσεις που αναφέρεσαι,όλο το σύνολο και ο τρόπος γραφής το αποδίδουν,κάποια σημεία θα μπορούσαν να οργανωθουν,μου άρεσε πολύ όπως το ανεπτυξες,καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!

Link to post
Share on other sites
Nick V.
Spoiler

Ωραία ιδέα, έξυπνη δομή. Δεν θα διαφωνούσα με την ανάπτυξη που έκανες στο κείμενό σου, αν αυτό που μας έδωσες τελικά δεν ήταν τόσο καλό που θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις για να στήσεις ένα πολύ δυνατό διήγημα. Ήθελα κάτι παραπάνω.

Καλή επιτυχία.

Link to post
Share on other sites
KostisG

Ωραίος τρόπος παρουσίασης της ιστορίας! Καλή επιτυχία! 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Ιρμάντα

Καλησπέρα Μαρία!

Spoiler

Γλώσσα, διάλογοι: Γλώσσα εξαιρετική. Διάλογοι ελλειπτικοί, αν λέγονται έτσι, δηλαδή παρακολουθούμε μόνο το ένα σκέλος τους αλλά παρ’ όλα αυτά ζωντανοί, γλαφυροί, ρεαλιστικοί. Μπράβο σου. Δεν θα ήθελα να έχω αποτελέσει ούτε ένα τόσο δα ψήγμα των ατόμων ή των περιστάσεων που ενδεχομένως να έχουν αποτελέσει έμπνευση μίας τέτοιας ιστορίας.

Χαρακτήρες: Σε μία σελίδα η ηρωίδα χτισμένη άριστα. Ε την έρημη. Και ο ψυχίατρος επίσης αναδύεται σωστά δομημένος από την παράγραφο της γνωμάτευσης στο τέλος.

Κοσμοπλασία: Επίσης πολύ καλή και θα σταθώ στην κεντρική ιδέα της ανταλλαγής αναμνήσεων που βρίσκω πρώτον εξαιρετική, δεύτερον ικανή να αποτελέσει υλικό για πολλά και εκτενέστερα κείμενα, τρίτον μία υπέροχη ιδέα που μακάρι να υφίστατο στον κόσμο εκεί έξω. Και, φίλη, το χτίζεις στο τσακ μπαμ.

Περιγραφές: Ούτε μακροσκελείς ούτε υπερβολικά περιορισμένες ώστε να νιώθουμε ότι κάτι λείπει.

Διεκπεραίωση: Αν αυτό δεν αποτελεί γροθιά στο οικογενειακό κατεστημένο, τότε δεν ξέρω τι θα αποτελούσε. Είσαι εντός θέματος, με μία δυνατή ε.φ. ιδέα και με μία άψογη εκτέλεση. Θέλω κι άλλο.

Καλή επιτυχία και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Γιώργος77

Ένα σχόλιο κι από μένα:

Spoiler

Νομίζω ότι «η ορφανή» αναφέρεται, εκτός από την οικογένεια, και σε ένα μελλοντικό(; ) ολοκληρωτικό καθεστώς. Το καθεστώς αυτό προβάλλει την ιερότητα της οικογένειας ως πυλώνα της νομιμοποίησής του. Πέραν αυτού, κοσμοπλασία, πλοκή και χαρακτήρας με έπεισαν και με ικανοποίησαν. Μοναδική μου ένσταση η έκταση του κειμένου. Θα ήθελα να διαβάσω και να μάθω περισσότερα και για τον κόσμο αυτό και για την ηρωίδα.

Καλή συνέχεια!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..