Jump to content

Απρόσκλητος Επισκέπτης


Recommended Posts

Μάουρα

Όνομα Συγγραφέα: Ρομπέσκου Μάουρα
Είδος: τρόμος
Βία; Ναι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 2341
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: για τον 55ο διαγωνισμό διηγήματος με θέμα "οικογένεια".
ΑρχείοΑπρόσκλητος Επισκέπτης.docx

  • Like 3
  • Thanks 3
Link to post
Share on other sites
  • Ghost locked this topic
  • Ghost unlocked this topic
Roubiliana
Spoiler

Στα θετικά, έχει χτίσει ένα πολύ καλό κλίμα τρόμου. Πολύ ωραίες περιγραφές και ωραία χρήση της γλώσσας. Παρόλο που περίμενα πως η οικογένεια θα κατέληγε στον πίνακα, συνέχισα να διαβάζω με ενδιαφέρον για να μάθω το πως θα έμπαινε εκεί. Στα αρνητικά, ο τίτλος δεν σε προϊδεάζει για το κλίμα τρόμου που θα ακολουθήσει. Επίσης, μου φάνηκε σαν να διάβαζα το σενάριο αμερικανικής ταινίας, άρα ίσως να έχεις κάποια κλισε στοιχεία. Για παράδειγμα, παλιό σπίτι, τρομακτικός πίνακας, halloween, όλα κάπου το έχω ξαναδεί. Επίσης θέλει δούλεμα η σκηνή όπου ο επισκέπτης πλησιάζει την ηρωίδα στην κουζίνα. Χρειάστηκα να τη διαβάσω δύο φορές. Δεν είχα καταλάβει πως αυτός την πλησίασε. 

Καλή επιτυχία!

Link to post
Share on other sites
Spoiler

Έχτισες ένα καλό κλιμα τρόμου και αγωνίας με ωραίες εικόνες, δυνατές περιγραφές που προκαλούσαν έντονα αγωνία για κάτι που υποβόσκει και περιμένει να σε τρομάξει. Υπάρχουν κάποια λαθάκια τύπου Halloween και όχι hallowing ή το όνομα Σούζαν που αναφέρεις στη δεύτερη σελίδα που είναι λίγο άκυρο. Το πρώτο κομμάτι της ιστορίας το λάτρεψα. Το δεύτερο όχι τόσο. Μου φάνηκε βιαστικό και όχι καλά στημένο. Νομίζω χρειάζεται λίγο δουλίτσα παραπάνω για να συμβαδίσει με το πρώτο κομμάτι και να ταιριάξει ώστε να οδηγηθεί η ιστορία στο τέλος της πιο ομαλά.

Καλή σου επιτυχία!

Link to post
Share on other sites

Μου άρεσαν ιδιαίτερα κάποια σημεία στη τεχνική σου που σε κάποιες στιγμες μοιάζει πολύ επαγγελματική, με κλασσικά στοιχεία που πλησιάζουν μαγικό ρεαλισμό ίσως;επισης ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι  ότι όπως ήταν γραμμένη η ιστορία μπορούσε να έχει διάφορες συνέχειες και κυρίως σημεία ανατροπής και είναι καλογραμμενη.

Στο θέμα του περιεχομένου,έχεις αναφερθεί σε κάποια δύσκολα στοιχεία,η κεντρική ιδέα των προβλημάτων επίσης της οικογενειας,και μπράβο γι'αυτό,και και υπήρχαν πολλά ενδιαφέροντα επίσης στοιχεία του φανταστικου ,συνέχισε έτσι πιστεύω και θα διορθώσεις διάφορα σημεία και θα τα οργανώσεις περαιτέρω,καλή επιτυχία!

Link to post
Share on other sites
Spoiler

Εναλλακτικός τίτλος: «Η Μετακόμιση.» Πολύ καλή γραφή. Ωραίες περιγραφές που δεν κουράζουν. Το διήγημά σου διαβάζεται ευχάριστα. Απλοί και καθημερινοί χαρακτήρες με συνηθισμένα προβλήματα, αν και μου φάνηκαν κάπως στημένοι (τα παιδιά και ο Λούκας) για να εξυπηρετήσουν την πλοκή σου. 
Κατά την ανάγνωση με προβλημάτισαν τρία σημεία:
Πώς ακολούθησε ο επισκέπτης την οικοδέσποινα στην κουζίνα; Τι έκαναν εκείνη τη στιγμή τα παιδιά και ο Λούκας; Ίσως θα έπρεπε να ήσουν λίγο πιο ξεκάθαρη στην αρχή της σκηνής.
Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τον τρόπο που επέλεξες να μας περιγράψεις τις συναντήσεις του επισκέπτη με τον Λούκας και τα παιδιά. Η ταινία που άρχισε να παίζει, μου φάνηκε περισσότερο σαν μια λύση ανάγκης για να προχωρήσει παρακάτω η ιστορία. Θα προτιμούσα να το είχες χειριστεί διαφορετικά.
Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με τον τρόπο που κλείνεις το διήγημα. Νομίζω πως μια ανεξήγητη εξαφάνιση της οικογένειας θα ήταν προτιμότερη.

Καλή επιτυχία.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Ιρμάντα

Καλησπέρα Μάουρα!

Spoiler

Γλώσσα: Χμ, προβληματίστηκα κάπως. Μου άρεσαν οι περιγραφές σου ωστόσο, σε μεταφέρουν στο χώρο. Οι σκέψεις της Τζεν /Σούζαν (μικρό λάθος, μαζί με το hallowing) είσαι σαφείς αλλά τους λείπει, δεν ξέρω πώς να το πω, μία κάποια πρωτοτυπία, μία σπιρτάδα. Ενώ η περιγραφή του πίνακα είναι πολύ καλή. Λίγο κλισέ να το βλέπει να σαπίζει και μετά να επανέρχεται, αλλά εντάξει.

Πλοκή: Η ιστορία ρέει καλά. Αν πάσχει από κάτι, θα έλεγα ότι είναι κάπως, έως αρκετά, προβλέψιμη. Η ιδέα του δαίμονα να επισκέπτεται την ημέρα του Halloween αθώους ανθρώπους και να σκαρώνει τέτοιες πικρές φάρσες δηλαδή είναι κάτι που σίγουρα έχει αναπτυχθεί και αλλού. Η ερώτηση που τους θέτει «Τι επιθυμείτε» παραπέμπει άμεσα στον Λούσιφερ του Νέτφλιξ, what is it that you truly desire ρωτούσε και αυτός. Δεν κατάλαβα ξεκάθαρα αν υπήρχε σχέση του σπιτιού με τον δαίμονα. Από όσο κατάλαβα ο δαίμονας θα ζητούσε αλλού θύματα άλλα, ωστόσο ο πίνακας επιβεβαιώνει ότι κάποια σχέση υπήρχε μεταξύ της συγκεκριμένης δαιμονικής οντότητας και του σπιτιού. Επίσης, είχαν μεταφερθεί οι απεικονίσεις της σφαγμένης οικογένειας στον πίνακα; Ή φαίνονταν και στον πίνακα, αλλά και στο δωμάτιο της τραπεζαρίας; Δεν ήταν σαφές αυτό.

Τίτλος: Ανακριβής νομίζω. Τον είχε προσκαλέσει ο Λούκας τον επισκέπτη, ή όχι;

Διεκπεραίωση: Είσαι μέσα στο θέμα, σίγουρα. Θεωρώ πως ήταν μία τίμια προσπάθεια, παρά τις ενστάσεις.

Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!

Link to post
Share on other sites
Γιώργος77

Καλησπέρα,

Spoiler

Μειονέκτημα τα κάποια λάθη, ορθογραφικά και ροής(η Σούζαν). Δεν ήταν άσχημη η ιστορία σου. Μου άρεσε το στοιχείο του πίνακα, κλασσικό της ιστορίας φαντασμάτων. Κι αυτή η «κλασσικότητα», αν μου επιτρέπεται ο όρος, είναι που δεσμεύει κάπως το διήγημα και δεν το αφήνει να πετάξει. Νομίζω ότι θέλησες να παρουσιάσεις ένα συνεπές ghost story (το πέτυχες), αλλά δεν έβαλες τη δική σου πινελιά, κάτι που θα το έκανε να ξεχωρίσει. Π.χ., να μην ήταν δαίμονας ο «συνάδελφος», αλλά κάτι άλλο. Τι; Το φάντασμα μιας παλιάς σχέσης της, για παράδειγμα.

Καλή συνέχεια.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..