AlienGreek Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 (edited) Πριν από πολύ καιρό, πριν γεννηθούν οι άνθρωποι, πέντε ζώα ζούσαν στη Γη, ο σκύλος, η αλεπού, το κουνέλι, το ποντίκι και το μυρμήγκι. Ήταν καλοί φίλοι, αλλά δυστυχώς, ο καθένας από αυτούς ήθελε να κυβερνήσει τη γη. "Είμαι το ισχυρότερο ζώο", είπε ο σκύλος,"και πρέπει να είμαι ο κυβερνήτης". "Είσαι δυνατός, αλλά εγώ είμαι πονηρη", είπε η αλεπού,"εγώ πρέπει να είμαι ο κυβερνήτης ". "Είστε δυνατοί και πονηροί, αλλά εγώ είμαι πιο γρήγορος", είπε ο λαγός,"εγώ πρέπει να είμαι ο κυβερνήτης". "Είστε δυνατοί,πονηροί και γρήγοροι,αλλά εγώ είμαι πιο έξυπνος", είπε το ποντίκι,"εγώ πρέπει να είμαι ο κυβερνήτης". Το μυρμήγκι δεν μιλούσε. Λόγω του μικρού μεγέθους του, κανείς δεν τον είδε ως υποψήφιο. Η διαμάχη πήγε πολύ και αφού οι πέντε φίλοι δεν ήθελαν να πολεμήσουν μεταξύ τους, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Όρος Σινά , να βρουν τον Θεό και να του ζητήσουν να διορίσει έναν από αυτούς ως κυβερνήτη. Ο σκύλος, η αλεπού, το κουνέλι και το ποντίκι δεν πήραν φαγητό μαζί τους, ενώ το μυρμήγκι πήρε πέντε φασόλια. Όλη την ημέρα ταξίδευαν και όταν έπεσε η νύχτα, βρήκαν ένα ωραίο μέρος και πήγαν για ύπνο. Αλλά το κουνέλι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ήταν πολύ πεινασμένος. Εν τω μεταξύ, το μυρμήγκι εκεί κοντά, μασούσε ένα φασόλι. "Είμαι πολύ πεινασμένος", είπε το κουνέλι, " αν δεν φάω κάτι θα πεθάνω και ένας από τους φίλους μου θα γίνει ο κυβερνήτης. Δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να φάω έναν από τους φίλους μου". Επειδή ο σκύλος ήταν πολύ μεγάλος, η αλεπού πολύ πονηρι, και το μυρμήγκι πολύ μικρό για να τον ταΐσει, το κουνέλι έφαγε το ποντίκι. Το πρωί, όταν οι άλλοι φίλοι ξύπνησαν, έψαξαν για το ποντίκι, αλλά δεν Τον βρήκαν. "Τι συνέβη με το ποντίκι;", είπε ο σκύλος. "Πρέπει να επέστρεψε στο σπίτι", είπε η αλεπού. "Αυτός ο προδότης", είπε το κουνέλι. Αν και το μυρμήγκι είχε δει τα πάντα, δεν μίλησε. Τη δεύτερη νύχτα, ο σκύλος και το κουνέλι κοιμήθηκαν, ενώ η αλεπού δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ήταν πολύ πεινασμένη. Το μυρμήγκι εκεί κοντά μασούσε ένα φασόλι. "Είμαι πολύ πεινασμένη", είπε η αλεπού", αν δεν βρω κάτι να φάω, θα πεθάνω και ένας από τους φίλους μου θα γίνει ο κυβερνήτης. Δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να φάω έναν από τους φίλους μου". Επειδή ο σκύλος ήταν πολύ μεγάλος, και το μυρμήγκι πολύ μικρό, η αλεπού έφαγε το κουνέλι. Την επόμενη μέρα, όταν ο σκύλος ξύπνησε, είδε ότι το κουνέλι είχε εξαφανιστεί. "Τι συνέβη με το κουνέλι;", είπε ο σκύλος "Πρέπει να το έσκασε", είπε η αλεπού. "Αυτός ο δειλός", είπε ο σκύλος. Το μυρμήγκι ήξερε τα πάντα, αλλά δεν μίλησε. Την τρίτη νύχτα, ο σκύλος πεινούσε και δεν μπορούσε να κοιμηθεί, ενώ το μυρμήγκι, ως συνήθως, έτρωγε ένα φασόλι. "Είμαι πολύ πεινασμένος",είπε ο σκύλος.", αν δεν βρω κάτι να φάω θα πεθάνω και η αλεπού θα γίνει οκυβερνήτης . Δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να φάω την αλεπού". Και έτσι ο σκύλος έφαγε την αλεπού. Το μυρμήγκι είδε τα πάντα, αλλά δεν μίλησε. Όταν ήρθε η τέταρτη νύχτα, ο σκύλος πεινασέ πάλι, και αποφάσισε να φάει το μυρμήγκι, αλλά το μυρμήγκι κρύφτηκε κάτω από τη γη.Ο σκύλος άρχισε να σκάβει, ελπίζοντας να βρει το μυρμήγκι, αλλά το μυρμήγκι άνοιξε ένα τούνελ και γλίστρησε πίσω από το σκυλί. Εν τω μεταξύ, ο σκύλος συνέχισε να σκάβει και να σκάβει, και έκανε μια τρύπα τόσο βαθιά, που τώρα δεν μπορούσε να βγει από εκεί. "Μακάρι οι φίλοι μου να ήταν ακόμα ζωντανοί",είπε ο σκύλος,"να με βοηθούσαν να βγω από εδώ μέσα". Ξαφνικά είδε το μικρό μυρμήγκι στην είσοδο της τρύπας και τοu γαβγίζε για βοήθεια, αλλά το μυρμήγκι δεν μίλησε. Απλώς γύρισε την πλάτη του στο σκυλί και συνέχισε το ταξίδι του. Όταν έφτασε στο Όρος Σινά, ο Θεός εμφανίστηκε μπροστά του. "Ήσασταν πέντε όταν ξεκινήσατε το ταξίδι", είπε ο Θεός," και τώρα είστε μόνο εσείς. Πού είναι οι άλλοι τέσσερις;’’ Το μυρμήγκι μίλησε, και του είπε όλη την ιστορία. "Είσαι έξυπνος μικρό μυρμήγκι", είπε ο Θεός, "καταφέρατε να επιβιώσετε, και ως ανταμοιβή, από τώρα και στο εξής, θα κυβερνάς τη γη. Αλλά, επειδή δεν μιλήσατε όταν οι φίλοι σας σφαγιάστηκαν και εγκαταλείψατε το σκυλί στην τρύπα, από τώρα και στο εξής θα σκάβετε τρύπες για αιωνιότητα, ως τιμωρία. Θα ζήσετε μέσα τους στο σκοτάδι, και στο σκοτάδι θα πεθάνετε. Πηγαίνετε τώρα, μικρό μυρμήγκι και θυμηθείτε ότι oσοι σκάβουν ένα λάκκο για τους φίλους τους, πέφτουν μέσα μόνη τους. Και από εκείνη την ημέρα τα μυρμήγκια πολλαπλασιάστηκαν σε τεράστιους αριθμούς, έγιναν οι κυβερνήτες της γης και έζησαν στις τρύπες τους για αιωνιότητα. Edited February 17, 2022 by AlienGreek 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts