Kriton Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Κρίτων Γρηγοράκης Είδος: Φαντασία(;) Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 718 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: άνευ (περιμένω τα δικά σας) Τα ύστερα του Λάμπρου.docx Edited June 5, 2022 by Kriton 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 Καλογραμμένο αλλά, νομίζω, φαίνεται ότι κάτι του λείπει. Σαν να είχες μια αμηχανία όταν το έγραφες, να μην σου ήταν και πολύ ξεκάθαρο που ήθελες να πας την ιστορία, και, νομίζω, χρειάζεται και μια πινελιά φανταστικού παραπάνω. Μια ιδέα (θες καλή, θες κακή, δεν έχει και πολύ σημασία γι’ αυτό που θέλω να σου πω) θα ήταν να κλείσεις κάπως έτσι: Spoiler Και όπως βγαίνει το σκέπασμα, να σου πετιέται από μέσα ο Ναπολέων, το σφαχτάρι της κυρά Βασίλαινας, ντυμένο με το γαμπριάτικο κουστούμι του Λάμπρου: κασμίρι ραμμένο στο χέρι, μια φορά που το φόρεσε και μια φορά που του το ‘φαγε το χρονοντούλαπο. «Άντε ρε παιδιά, ψάλτε το “αιωνία του η μνήμη” να τελειώνουμε,» βέλαξε ο Ναπολέων κι άπλωσε τα μπροστινά του πόδια έξω απ’ την κάσα, «και χαλαρώστε μου κάποιος τη γραβάτα. Μα ποιος μου την έσφιξε έτσι; Ούτε για κρέμασμα να με πηγαίνατε.» Δεν άντεξε η γριά, η Θεανώ, στη θέα, άρπαξε τη γραβάτα κι έσφιξε τη θηλιά στο λαιμό του τράγου ακόμα πιο σφιχτά. «Τι του ‘κανες του πατέρα μου, ωρέ αναθεματισμένο, κακό χρόνο να ‘χεις; Μολόγατα όλα, για θα σε σουβλίσω σαν αρνί.» Ο τράγος κοκκίνισε ολόκληρος απ’ το σφίξιμο, μπλέδιασε, κι έφτυσε κάτι λέξεις ακατανόητες πνιγμένος στην αγωνία του για να πάρει μιαν ανάσα. «Λέγε, ωρέ, τι του ‘κανες,» φώναξε πάλι η γριά και χαλάρωσε λίγο τη θηλιά για να μιλήσει το ζώο. «Κυρά Βασίλαινα, κυρά Βασίλαινα,» έσκουξε ο τράγος λες και τον ξανασφάζανε. «Πού βόσκεις μωρή ξεμυαλισμένη που με πνίγουνε σαν το κουνέλι; Α που να σε πάρει και να σε σηκώσει νύχτα με πανσέληνο, μπαμπόγρια, κακομάγισσα, που μου ‘ταξες κηδεία ανθρώπινη με παππά και με φέρετρο και μ’ όλο το χωριό να κλαίει στα ποδάρια μου,» είπε και τον πιάσανε τα κλάματα. Η Θεανώ, απτόητη: «Λέγε, ωρέ αναθεματισμένο, που ‘ναι ο πατέρας μου ο κυρ Λάμπρος ο Σεργούνης;» «Ναι, πού ‘ναι ο κυρ Λάμπρος ο Σεργούνης, ωρε;» φώναξε κι όλο το χωριό πίσω της, σύσσωμο, γεμάτο απορία. «Τώρα φέξε μου και γλίστρησα,» μουρμούρισε ο τράγος κι έξυσε τις οπλές του στην κάσα. «Κλέφτηκε με την κυρά μου από τα χθες και τραβήξανε για την Κούβα. Τώρα θα τα πίνουνε τα μοχίτο τους στο La Bodeguita del Medio, δε θα τα πίνουνε; Κι εγώ, ο καψερός, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν την γλιτώνω τη σούβλα.» 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 Μου άρεσε πάρα πολύ η αίσθηση που μου δημιούργησε, λες και ήμουν πιτσιρικάς στο χωριό το καλοκαίρι και μου είπαν μία τοπική ιστορία (τις οποίες λατρεύω και είναι από τα πρώτα πράγματα που ρωτάω τους ντόπιους, οπουδήποτε κι αν πάω, ακόμα και τώρα). Μου άρεσε επίσης το ύφος της γραφής και η φρασεολογία, που θύμιζε επαρχία και κολλούσε γάντι. Μπράβο σου 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton Posted June 5, 2022 Author Share Posted June 5, 2022 (edited) @Nick V. το απογείωσες! 🤣 Παρεμπιπτόντως ο Ναπολέων είναι χοιρινό - σφαχτό (όχι τράγος) (βλέπε και Φάρμα των Ζώων το ομώνυμο γουρούνι) Edited June 5, 2022 by Kriton 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 18 minutes ago, Kriton said: Παρεμπιπτόντως ο Ναπολέων είναι χοιρινό - σφαχτό (όχι τράγος) (βλέπε και Φάρμα των Ζώων το ομώνυμο γουρούνι) σύμφωνοι, σ' τον έκανα τράγο για το plot twist, που λέμε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts