Jump to content

Ο Καλύτερος Villain


Βάρδος
 Share

Recommended Posts

Εννοείται πως το "ο καλύτερος" είναι υποκειμενικό. Απλά, πείτε ποιοι villains σάς αρέσουν περισσότερο.

 

 

Το θυμήθηκα αυτό επειδή συζητούσαμε χτες με το Nihilio για το Kushiel's Dart, και, πραγματικά, η Melisande θεωρώ πως είναι ένας καταπληκτικός villain. Με τρομάζει, γιατί είναι τόσο αληθινή. Η κακία της είναι ένα παιχνίδι, ένα πολύ επικίνδυνο και μπλεγμένο παιχνίδι, με ατελείωτες μηχανορραφίες και περιέργους τρόπους σκέψεις. Ωστόσο, δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να εκτιμήσει τη Melisande σωστά, αν δε διαβάζει ολόκληρο το Kushiel's Legacy: Kushiel's Dart, Kushiel's Chosen, και Kushiel's Avatar. Η Melisande αναπτύσσεται συγχρόνως με την κεντρική ηρωίδα.

 

Ένας άλλος villain με φοβερό ύφος, άποψη, και σκέψη είναι αυτός στο Πρώτο Χρονικό του Amber. (Δε λέω το όνομά του γιατί είναι λιγάκι spoiler.) Ψυχοπαθής τύπος. Τον λατρεύω.

 

Ο Captain Quire από το Glorianna είναι επίσης θεός, αν και πιθανώς να μην είναι απόλυτα villain.

 

Και, φυσικά, καταπληκτικός είναι και ο man in black από το The Dark Tower. Ο τύπος είναι cult.

Link to comment
Share on other sites

Αχμ, νιώθω πως είμαι λίγο εκτός κλίματος, μιας και δεν ξέρω κανέναν από αυτούς που ανέφερες εκτός από τον μαύρο στα Dark Tower...

Εγώ πάντως θα πόνταρα στον Pinhead από το Hellbound Heart του Barker. Κλασικά πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Γιρκούν-O ψυχωτικός ξάδελφος του Έλρικ του Μελνιμπονέ. Αν και δεν ήξερέ πότε να τα παρατήσει, είχε έναν ξεχωριστό τρόπο να επιστρέφει κάθε φορά!

Anomander Rake-Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκληθεί κακός, αλλά σίγουρα δεν μου έκανε και για το καλύτερο παιδί στην πιάτσα. Αν και ανήκει στην κλασσική παντοδύναμη φιγούρα της φανταστικής λογοτεχνίας, με εντυπωσιάζει ο τρόπος προσέγγισής του στα πράγματα και η πρωτοτυπία του!

Link to comment
Share on other sites

Οι Lannisters (Cersei, Tyrion & Tywin) εκτός του Jaime, απο το A Song of Ice and Fire: Όχι ακριβώς villains, αλλά δολοπλόκοι, πονηροί και αμείλικτοι.

 

Ο Chained God, και ο Pannion Seer, απο το A Malazan Book of the Fallen: Μια πιο κλασική προσέγγιση στον "κακό", με την έννοια ότι πλησιάζουν λίγο τη φάση των κλασικών villains "θέλω να τα γαμήσω όλα", αλλά τουλάχιστον έχουν πειστικά κίνητρα, και όχι τόσο 'ισοπεδωτικές' μεθόδους.

 

Στο Όνομα του Ρόδου, ο

Xόρχε. Το τι έκανε αυτό το άτομο για να διατηρήσει τη μυστικότητα ενός και μόνο βιβλίου... Και όλα αυτά επειδή θεωρούσε το γέλιο και τα αστεία βλαβερά.

Φόνοι, παραπλανήσεις, ιστορίες, κακό. Αν δεν είναι αυτός villain...

 

Αυτά για τη ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Spoiler alertΠιθανό spoiler για την Επιστροφή των Θεών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πόνκιμ από ένα συγγραφέα δεν θυμάμαι-πως-τον-λένε( :) ).Αυτός ο Vilain μου έσπαγε τα νεύρα (όταν παρέμβενε ξεκάρφωτος, όταν σφετεριζόταν,όταν χρισιμοπούσε δόλια μέσα) και ταυτόχρονα με γοήτευε με την εφυία, την δύναμη και την κολοφαρδία του.

Μου θύμιζε κάπως και το Γίρκουν αλλά ο Πόνκιμ έχει πολύ περισσότερο στιλ και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβώς Vilain.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
την κεντρική ηρωίδα.

 

Ένας άλλος villain με φοβερό ύφος, άποψη, και σκέψη είναι αυτός στο Πρώτο Χρονικό του Amber. (Δε λέω το όνομά του γιατί είναι λιγάκι spoiler.) Ψυχοπαθής τύπος. Τον λατρεύω.

 

 

 

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!!

 

Άλλος αγαπημένος κακός και all-time-classic είναι αυτό, στο αυτό του Steven King. :p To πλάσμα δηλαδή που στο βιβλίο αναφέρεται σαν "IT".

Link to comment
Share on other sites

Ο κακός από την υπόθεση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ του Λαβκραφτ (Τζόσεφ Κρέιβεν νομίζω)

Αρτέμις Εντρέρι, Τζαρλάξλ του R.A. Salvatore. Και οι δύο διασκεδαστικότατοι κακοί, με στυλ και ταιριαστοί με το κλίμα των βιβλίων του (τυχαίο που ότι καλύτερο έχει γράψει εδώ και ΠΟΛΥ καιρό ήταν ένα βιβλίο με αυτούς πρωταγωνιστές)

Ο Βαρόνος Μελιάντους από τον Χωκμουν του Μ. Μούρκοκ

Ο Harkon Lucas από το Heart of Midnight του J Robert King

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..