Jump to content

Σφάλμα 425 [Cyberpunk Ανθολογία]


Recommended Posts

81b0-b273402-0-2-750x600.jpg.cd0ad3adad7b4e8676a445a534b97f3f.jpg

Δεν είσαι πια στη δεκαετία του 80: τα δερμάτινα έχουν βγει προ  πολλού απ’ τη μόδα, τα γυαλιά ηλίου-καθρέφτες που κάποτε  ήταν ένα σύμβολο του cool, πλέον παραπέμπουν πιο πολύ σε  Αμερικάνους μπάτσους, τα καλώδια έχουν αντικατασταθεί από  ασύρματες τεχνολογίες. Ζεις στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα: δεν είσαι τεχνοφοβικός, ξέρεις πως η τεχνολογία είναι εδώ  για να καλυτερεύσει τη ζωή σου, να την κάνει πιο απλή, πιο  ευχάριστη. Το δίπολο high tech – low life σου φαίνεται άτοπο,  οξύμωρο. Ο ψηφιακός κόσμος είναι απλά ένα συμπλήρωμα του  πραγματικού και κανείς εκεί μέσα δε θέλει το κακό σου, κανείς  δε θέλει να σε εκμεταλλευτεί, να σε εξαπατήσει, να σε ελέγξει.
Ή μήπως όχι;
Δέκα συγγραφείς μας καλωσορίζουν στο σκοτεινό κόσμο του  cyberpunk· τον κόσμο της τεχνολογικής έκρηξης και της κοινωνικής παράνοιας, τον κόσμο του σχιζοειδή ανθρωπότυπου του
μέλλοντος: το δικό μας μέλλον όπως αυτοί το φανταζόντουσαν. Kαι δεν είναι ένα ευτυχισμένο μέλλον. Και δεν είναι ένας ευτυχισμένος κόσμος.
Κάπως, ίσως, σαν το δικό μας;

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..