Jump to content

6 τρόποι ανάγνωσης των διηγημάτων και ποιημάτων


Φάντασμα
 Share

Recommended Posts

Ο πρώτος τρόπος
Κατεβάζετε το αρχείο με την ιστορία, το ανοίγετε στο Word ή στο LibreOffice και ξεκινάτε να το διαβάζετε.



Ο δεύτερος τρόπος
Κατεβάζετε το αρχείο με την ιστορία, το ανοίγετε στο Word και το διαβάζετε στην Λειτουργία ανάγνωσης (βλ. βίντεο παρακάτω). Στο Word 2010 η επιλογή εμφανίζεται ως Ανάγνωση πλήρους οθόνης.

 

Όταν είστε στην λειτουργία ανάγνωσης, στο μενού Προβολή μπορείτε να αλλάξετε την προβολή της σελίδας σε Διάταξη με στήλες για να εμφανίζετε το κείμενο σε δύο στήλες (μοιάζει σαν ένα ανοιχτό βιβλίο).

 

Όταν είστε στην λειτουργία ανάγνωσης, στο μενού Προβολή μπορείτε (αν το επιθυμείτε) να αλλάξετε το Πλάτος στήλης και το Χρώμα σελίδας ή να κάνετε κλικ στην επιλογή Εστίαση για να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη.

 

Επίσης, στην λειτουργία ανάγνωσης, στο μενού Προβολή μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Απόσταση κειμένου. Αυτή η επιλογή αυξάνει την απόσταση μεταξύ των λέξεων των χαρακτήρων και των γραμμών στο κείμενο. Αν πιστεύετε ότι αυτό θα σας διευκολύνει στην ανάγνωση του κειμένου μπορείτε να το δοκιμάσετε.

 

Τέλος, στην λειτουργία ανάγνωσης, στο μενού Προβολή αν κάνετε κλικ στην επιλογή Εκφώνηση θα ξεκινήσει ο εκφωνητής να σας διαβάζει το κείμενο.

 

Για να κάνετε παύση του εκφωνητή: 

 

Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα ανάγνωσης:

 

Για να κλείσετε τον εκφωνητή:

 

Για βγείτε από την λειτουργία ανάγνωσης και να μεταβείτε στην επεξεργασία εγγράφου:

 

 


Ο τρίτος τρόπος
Κατεβάζετε το αρχείο με την ιστορία, το ανοίγετε στο Word και στην καρτέλα Προβολή κάνετε κλικ στην επιλογή Προηγμένο πρόγραμμα ανάγνωσης (βλ. βίντεο παρακάτω).

 


Ο τέταρτος τρόπος
Κατεβάζετε το αρχείο με την ιστορία (θα πρέπει να είναι σε μορφή .pdf), και έπειτα το σέρνετε από τo μέρος που το αποθηκεύσατε (π.χ. επιφάνεια εργασίας) επάνω στο εικονίδιο του Microsoft Edge. Όταν ανοίξει, κάνετε κλικ στην επιλογή Εκφώνηση και θα ξεκινήσει ο εκφωνητής να διαβάζει το κείμενο (βλ. βίντεο παρακάτω).

 

Για να αλλάξετε την φωνή του εκφωνητή:

 

Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα της ανάγνωσης:

 

Για να κλείσετε τον εκφωνητή:

 


Ο πέμπτος τρόπος
Κατεβάζετε το αρχείο με την ιστορία, το ανοίγετε στο Word και στην καρτέλα Προβολή κάνετε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση και έπειτα Χάρακας (κάνετε απόκρυψή του χάρακα ώστε να μην πιάνει έξτρα χώρο στην οθόνη) στην συνέχεια θα κάνετε κλικ στην επιλογή Εστίαση για να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη (βλ. βίντεο παρακάτω).

 


Ο έκτος τρόπος
Κατεβάζετε το αρχείο με την ιστορία, (θα πρέπει να είναι σε μορφή .docx ή .doc), και έπειτα το σέρνετε από τo μέρος που το αποθηκεύσατε (π.χ. επιφάνεια εργασίας) επάνω στο εικονίδιο του FocusWriter (βλ. βίντεο παρακάτω).

Edited by Ghost
Προσθαφαιρέσεις λέξεων.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα pinned this topic
  • Φάντασμα unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..