Jump to content

Η Τέχνη Του Να Παραμένεις Ακίνδυνος

OxAp0d0

Recommended Posts

Τη πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω post, απέτυχα στη μέθοδο του copy - paste. Για κάποιο λόγο το ελληνικό "μ" είχε αντικατασταθεί σε όλο το κείμενο από m+micro, ή κάτι παρόμοιο.

Πάρτε το τώρα με attachment:

:diablo:

Akindinos.doc

Μερικά ορθογραφικά/γραμματικά/συντακτικά (όπως τα πάρει κανείς, αλήθεια)

...τεχνικά τέλος πάντων:

>"(και στην αρχή της νύχτας, όσων αφορά το Σάντικ)"

Θα έπρεπε να λες "όσον".

>"Το “Ανατέλλων Άστρο” ήταν ένα αρκετά καλό και ακριβό πανδοχείο,"

Θα έπρεπε να λες "Ανατέλλον" (κάθε φορά :Ρ)

>"«Λοιπόν, δε θα με ρωτήσεις που ήμουν ή πως πέρασα;"

ξέχασες τους τόνους στα "πού", "πώς". (the_nerd smiley)

>"και ο Σάντικ αναγκάστηκε να τον πάρει μαζί του, σκέφτοντας πως ένα παραπάνω ζευγάρι μάτια δε θα έβλαπτε πουθενά."

Το σκέφτομαι έχει μόνο παθητικούς τύπους [αποθετικό?]. Ως εκ τούτου, μόνο παθητική μετοχή: "σκεπτόμενος/σκεφτόμενος". :D

>"ή στη χειρότερη περίπτωση να τους χτυπήσει αναίσθητους και να τους δέσει."

"Knock them unciscious", ε; Δεν το λέμε στα ελληνικά, πάντως.

>"«Τι δε πάει καλά;»"

"δεν". (the_nerd returns)

>"Μας νοιάζει πανηλίθιο πλάσμα, θα ήθελε να απαντήσει ο Σάντικ, γιατί μπορεί να έχει γίνει κάτι εδώ μέσα, κάτι απρόβλεπτο που θα μας βάλει σε κίνδυνο. Αλλά άτομα σαν κι εσένα που δε μπορούν να κάνουν πολύπλοκες σκέψεις δε μπορούνε να το καταλάβουν."

Εδώ θα έβαζα εισαγωγικά (που θα κλείνουν και θα ξανανοίγουν πριν και μετά το "θα ήθελα να απαντήσει ο Σάντικ", και κόμμα πριν το "πανηλίθιο")

>"Εγώ θα ελένξω την κατάσταση στο πανδοχείο για να δω τι τρέχει."

"ελέγξω". [ν+κ/γ/χ/ξ=>γκ/γ/χ/ξ, όπως στην "έγκλιση". (the_nerd!)]

>"«Έχεις αρχίσει να μωραίνεσαι γέρο – Σάντικ.»"

"γερο–Σάντικ". Τα κενά υποννοούν άλλο σύμβολο (τη μακρυά παύλα) και αυτές οι λέξεις δεν τονίζονται.

>"Ο όροφος στον οποίο βρισκόταν ο Σάντικ είχε δωμάτια από τη μία και την άλλη πλευρά του διαδρόμου που τον διέσχιζε."

"Από τη μία και την άλλη"; γιατί;

>"ο Σάντικ μπορούσε να δει πως ήταν νοικιασμένο,"

Έχω την εντύπωση πως είναι Αγγλικούρα. Αλλιώς, shoot me. :D

>"Κολλούσε στις υπόλοιπες σαν παράσιτο και έκανε αισθητή την παρουσία της, όχι αμέσως, αλλά σιγά – σιγά, λες και ήθελε να εδραιωθεί καλά και να γίνει απόλυτα αντιληπτή από αυτόν που τη μύριζε."

"σιγά-σιγά".

>"όπως ένας αλκοολικός δε μπορεί να αντισταθεί σε ένα “ακόμα ένα ποτό”."

Θα έλεγα να ανοίξεις τα εισαγωγικά πριν το "ένα".

>"Ίσως κάποια στιγμή της ζωής του η αδυναμία του αυτή να του δημιουργήσει πρόβλημα,"

"να του δημιουργούσε", ίσως; νομίζω είναι καλύτερα.

>"αλλά προτιμούσε να παραβλέψει αυτή την πιθανότητα και να ασχοληθεί με ένα θέμα κάθε φορά."

Επίσης ένα hint 'αγγλικούρας'. Δεν ξέρω, απλώς μια άποψη εκφράζω. {*}

>"στον πρώτο όροφο του πανδοχείο “Ανατέλλων Άστρο”"

Προφανώς "του πανδοχείου". :D

>"και αποφάσισε να απλωθεί ως εκεί που μπορούσε"

Εδώ μάλλον αγγλικούρα, ή τέλος πάντων από άλλη γλώσσα - αυτή την αίσθηση μου δίνει (άρα κατ'εμέ θέλει διόρθωση).

>"Αυτό που είχε απομείνει ήταν μια τρομερή πληγή από κατακρεουργημένη σάρκα και κομμάτια κόκαλου."

Δεν μου κολλάει πολύ καλά. Λέμε "πληγή από μαχαίρι", βάζουμε από+αίτιο/όργανο. Εξ άλλου η πληγή δεν αποτελείται ακριβώς από τους βεβλαμμένους ιστούς (geee... the_nerd smiley - αλλά μόνο για αυτή την τελευταία διατύπωση, όχι για όλο το σχόλιο :Ρ)

>"σαν όλη αυτή την ώρα να βρισκόταν μέσα στην επήρεια μιας κακόβουλης αύρας,"

Σαν να μην ταιριάζουν αυτές οι τελευταίες λέξεις... Αν έλεγες "δύναμης"; Η αύρα θα μπορούσε να είναι σατανική, αλλά δεν έχει βούληση (και δεν μου πάει και ηχητικά). Just suggesting...

>"Ο περίεργη αίσθηση μιας επικείμενης απειλής που είχε θρονιαστεί μέσα του από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον καταραμένο διάδρομο άρχισε να διαλύεται."

Εεε... "Η περίεργη αίσθηση"... :D

>"Ποιο είναι το γεγονός;»"

Αγγλικούρα;

>"ταξιδιώτες ξεκινάν προς τα δυτικά"

"ξεκινάνε" ή "ξεκινούν".

>>"Δεν τον ένοιαζε πια που δεν είχε συναντήσει ψυχή ακόμα,"

Σαν ένα πολύ αποτελεσματικό λογοπαίγνιο μου φαίνεται αυτό - θα δούμε...

>>"Σπίθες διέτρεξαν τη διαδρομή του ξύλου καθώς αυτό σερνόταν στην ακριβή πέτρα του τοίχου, στον πρώτο όροφο του πανδοχείο “Ανατέλλων Άστρο” και αμέσως το φως έδειξε την υπεροχή του πάνω στο σκοτάδι, δημιουργώντας μέσα του ένα μικρό θύλακα φωτός και κάνοντας τις σκιές να σαλέψουν. Μια μικρή φλόγα γεννήθηκε από το μίγμα των αλχημιστών και άρχισε να τρέφεται από το μικρό ξύλο, μετέτρεπε την ποθητή γι’ αυτή ύλη σε κάρβουνο, αλλά έδινε και κάτι σε αντάλλαγμα, έδινε θερμότητα, αλλά και φως, το κοκκινοκίτρινο, θερμό φως της φωτιάς."

Όπως ο Βάρδος (όχι ο Κώστας, o Shakespeare) σταματά τον ποιητικό του λόγο και δίνει μια σχεδόν επιστημονική περιγραφή (συνήθως υπόθεση ή κάποια παρομοίωση) :)

Ουφ!

Έγραψα πολλές πολλές τεχνικούρες, προφανώς λάθη απροσεξίας κλπ. - άφησα μόνο κάτι πως/πώς - όχι για να δείξω ότι, σε αντίθεση με σένα, τα ξέρω, αλλά γιατί είμαι τελειομανής και τα κάνω αυτά. Και επειδή θα είναι ευκολότερο να τα διορθώσεις, αν το θελήσεις.

Μου άρεσε, μου άρεσε πολύ.

Μου άρεσαν οι περιφγραφές σου, οι αλλαγές στο affetto (συναίσθημα) και η ατμόσφαιρα, το feel του/σου.

Έχω σημειώσει με τα διπλά > δύο σημεία που μου έκαναν ιδιαίτερη θετική εντύπωση καθώς διάβαζα. Το διάβασα μία φορά.

Πάντως ξύπνησε τη διάθεσή μου για Hero Quest (και μην το δεις ως αρνητικό αυτό), Quest for Glory, και RPG's alla AD&D. Τα "παλιά, καλά" μου, δηλαδή.

Δεν είμαι σίγουρος για τις ισορροπίες, στην αρχή μου φάνηκε να έχει αρκετές ατέλειες, αλλά μετά τα ξέχασα όλ'αυτά.

{* Μέχρι το επόμενο σχόλιο μπορεί να μου ξέφυγαν πολλά πράγματα, 'με ρούφηξε'! :D }

Δε λέω τίποτε άλλο, μόνο συγχαρητήρια, ή μάλλον ευχαριστώ, για την ωραία ανάγνωση. Και patch it up όπου συμφωνείς μαζί μου, να γίνει 'έτοιμο'.

Οι Μούσες μαζί σου,

-Ορφέας

Αρκετά καλό κείμενο, είναι κατανοητό και ρέει καλά. Νομίζω ότι έχει κάποια λάθη (ειδικά στη κλίση του Ανατέλων...) και με χάλασε το ότι αφήνεις πολλά πράγματα μετέωρα. Πάντως είναι αρκετά καλή δουλειά. Σήκωσε και τίποτα άλλο αν γίνεται.

Μερικά ορθογραφικά/γραμματικά/συντακτικά (όπως τα πάρει κανείς, αλήθεια)

...τεχνικά τέλος πάντων:

LOL!

Η απάντησή σου είναι ο λόγος που ανέβασα την ιστορία μου στο sff! Με μερικές από τις επισυμάνσεις σου έφριξα πραγματικά! Με τον εαυτό μου. Επειδή χρησιμοποίησα για παράδειγμα τέτοιες αδόκιμες εκφράσεις, όπως το knock down - χτυπώ αναίσθητο.

Η αλήθεια είναι πως όταν γράφω (πολλές φορές γράφω στον 286 μου, που δεν έχει αυτόματη μορφοποίηση κειμένου ή διόρθωση) δε προσέχω συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Δυστυχώς, σε όσους έχω δώσει να διαβάσουν την ιστορία μου έχουν απλά απαντήσει θετικά, χωρίς να δουν κανένα αρνητικό σημείο (τα οποία ξέρω πως υπάρχουν).

Όσο για τα κενά στην ιστορία, δικαιολογούνται με την επόμενη, δες το Forum.

Αν μπορέσεις να διαβάσεις και "Το Σπίτι Στο Βάλτο" (καμιά 80ριά σελίδες word) και βρεις άλλα τόσα λάθη, θα είμαι ευγνόμων!!

Το έχω κατεβάσει. Δυστυχώς, δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Πάντως, μια ματιά που του έριξα, παρατήρησα δύο πράγματα: ένα, μοιάζει καλογραμμένο (όμορφα χωρισμένοι παράγραφοι, διάλογος, σωστή χρήση πλάγιας γραφής)' δύο, φαίνεται να είσαι πωρωμένος με αυτό που γράφεις, και αυτό διπλομετράει.

Περισσότερα μόλις το διαβάσω.

Δηλαδή το ανένβασες επειδή σου απάντησα? Wow, x-files! :p

Χαίρομαι! (τώρα, για 80 σελίδες word, το βλέπω λίγο χλωμό προς το παρόν, αλλά όταν πάρω μερικά levels ως αναγνώστης μπρρρ πεζών, θα το δω)

:D

Οι Μούσες μαζί σου,

-Ορφέας

• 6 months later...

Το νέο μας spotlight.

Λίγο πιο μεγάλο απ'ό,τι συνήθως, αλλά αυτό σημαίνει πως, αν μη τι άλλο, ο συγγραφέας προσπάθησε λίγο περισσότερο για να δαχτυλογραφήσει όλες αυτές τις λέξεις.

Απολαύστε το αργά, μ'έναν ζεστό καφέ κοντά σας.