Jump to content

Recommended Posts

Είδα σήμερα σε διαφήμιση ότι το Discovery έχει δώρο ένα βιβλίο που περιέχει διάφορα διηγήματα του Arthur Clark. Ανάμεσα τους λέει είναι και το διήγημα ''Ο Φρουρός'' που λέει στη διαφήμιση ότι στηρίζτηκε ο Cubric για να κάνει την οδύσσεια. Εγώ νομιζα ότι η ταινεία είναι από κανονικό βιβλίο, το 2001 και μάλιστα έγραψε κι' άλλα 2010, 3001 κλπ. Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος?

 

Clark δεν έχω διαβάσει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω διαβάσει το βιβλιαράκι αυτο-η αλήθεια είναι οτι τσιγκουνεύτηκα τα λεφτα :blush: -αλλά ξέρω το εξης: Οταν γυρίστηκε η ταινία ο Κλάρκ είχε γραψει μόνο το πρώτο βιβλίο, το 2001. Η ταινία διαφέρει πολύ από το βιβλίο και μάλιστα οι περισσότεροι λένε ότι ο Κιούμπρικ την έκανε καλύτερη την ιστορία. Μάλιστα, στα επόμενα βιβλία της σειράς, ο Κλάρκ ακολούθησε την πορεία του Κιούμπρικ κ όχι τη δικιά του απο το πρώτο βιβλίο. Με παραξένεψε κ εμένα η διαφήμιση, αλλά υποθέτω ότι απλά ο Κιούμπρικ πήρε κ στοιχεία και απ αυτό το διήγημα του Κλαρκ. Υποθέτω. Αν το χει διαβάσει κανένας, ας μας πει, γιατι κ εγώ έχω περιέργεια.

 

Κ ένα σχετικό με Οδύσσεια αστειάκι: Υπάρχει το εξής μύνημα για αυτόματο τηλεφωνητη:Χτυπάει το τηλ κ ακούγεται η φωνή του Ντέιβ "Χαλ, μπορείς να σηκώσεις το τηλ?" κι ο Χαλ απαντάει: "ί'm sorry, dave, i can't do that" :rofl2:

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι ξερω το ο Κλαρκ σε συνεννοηση με τον Κιουμπρικ εγραψε το 2001 ωστε να αποτελεσει το σεναριο της ομωνυμης ταινιας.Εχω αναφερει και αλλου το περιστατικο οπου οι δυο τους καλουν σε δειπνο τον Σαγκαν για να τους δωσει μια καλη ιδεα σχετικα με την εμφανιση των εξωγηινων.Τους ειπε οτι δεν μπορουμε να φανταστουμε πως ειναι και τελικα..δεν εμφανιζονται καθολου.Στα αγγλικα πως λεγεται το "Φρουρος"?Ισως να αποτελεσε τη βαση για το 2001-να ηταν καποιο μικρο διηγημα ας πουμε.

Link to comment
Share on other sites

heiron,wellcome back! :) Και για να μη χαρεις πολυ :p σε διορθώνω λέγοντας ότι πρώτα έγραψε ο Κλάρκ το βιβλίο-το πρώτο-κ μετά γυρίστηκε η ταινία. Απλά οι 2 τους συνεργάστηκαν στο σενάριο. Οπότε δε μου φαίνεται να στέκει κ πολύ αυτό που λέει η διαφήμιση, εκτός αν αποτελεί μια μικρή ανάπτυξη της ίδιας ιδέας ή ένα prequel της ιδέας ή ένα διηγηματάκι απο το οποίο ο Κιούμπρικ πήρε ιδέες. Μήπως να το αγοράσω τελικά?Να μας φύγει κ η απορία...

Link to comment
Share on other sites

Προφανως ειναι λιγο δυσκολο να βγει πρωτα η ταινια και μετα το σεναριο ε?

Αντε,μην καθεσαι!Αγορασε το να τελειωνουμε!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..