Jump to content

Recommended Posts

Nihilio

Αριθμός λέξεων: 549

Είδος: Επιστημονική φαντασία

Βια; Όχι

Σεξ: Όχι

 

Ο 61 περπατούσε πάνω κάτω στην αποβάθρα του σταθμού, κοιτάζοντας ανήσυχα το ρολόι του. Το τρένο που θα έφερνε τον Θεό θα ερχόταν σε 4 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα.

Άναψε τσιγάρο, τράβηξε μια ρουφηξιά και φύσηξε τον καπνό. Με προσοχή έριξε την στάχτη από την καύτρα σε έναν από τους κάδους για τα απορρίμματα. Χτύπησε ανήσυχα το πόδι του στα λευκά πλακάκια του δαπέδου. Ήταν ανήσυχος: πρώτη φορά θα έκανε τον οδηγό κάποιου τόσο σημαντικού προσώπου.

Έβγαλε τα σκούρα γυαλιά του και ατένισε τον χώρο με κρυστάλλινα μάτια. Όλα φαίνονταν ασφαλή. Τόσο το καλύτερο για αυτόν, το τελευταίο που ήθελε ήταν να βρεθεί στη μέση μιας απόπειρας δολοφονίας.

2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα ακόμα. Η αποβάθρα ήταν σχεδόν έρημη. Μόνο δύο παιδιά στέκονταν λίγο πιο πέρα. Ο ένας από αυτούς μάλιστα είχε πετάξει την τσίχλα του στο δάπεδο. Ο 61 δεν αντέδρασε: η παράβαση είχε καταγραφεί από κάμερα και η διαδικασία αποκατάστασης της Τάξης είχε μπει σε λειτουργία.

1 λεπτό και 27 δευτερόλεπτα. Ένας υπάλληλος έρχεται στην αποβάθρα και κατευθύνεται προς τα παιδιά. Στο χέρι του βρίσκεται το όπλο του. "Συλλαμβάνεστε," τους λέει "για παράβαση του νόμου περί καθαριότητας."

"Τόλμα να μας συλλάβεις," του λέει ο ένας νεαρός, ο πιο ψηλός. Την επόμενη στιγμή είναι στο έδαφος, αναίσθητος από τη βολή του υπαλλήλου.

45 δευτερόλεπτα. Ο 61 σβήνει το τσιγάρο του και ισιώνει τη γραβάτα του. Ο Θεός δεν πρέπει να τον δει απεριποίητο.

30 δευτερόλεπτα. Τα μεγάφωνα του σταθμού αναφέρουν την άφιξη του τρένου εντός μισού λεπτού. Ο 61 προσπαθεί να ηρεμήσει.

 

Το τρένο φτάνει ακριβώς στην ώρα του, ούτε ένα δευτερόλεπτο πιο νωρίς ή πιο αργά. Η πόρτα του μοναδικού βαγονιού ανοίγει και ο Θεός βγαίνει. Τα κρυστάλλινα φτερά του λάμπουν κάτω από το φως του σταθμού.

Ο 61 τον χαιρετά στρατιωτικά. Ο Θεός του γνέφει να σταθεί σε στάση ανάπαυσης.

 

Σε πέντε λεπτά θα είναι στο αυτοκίνητο. Τότε ο Θεός θα σπάσει για πρώτη φορά τη σιωπή του. "Είσαι ο 61, έτσι δεν είναι;" θα τον ρωτήσει.

"Μάλιστα" θα απαντήσει ο οδηγός.

"Υποθέτω θα υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να γίνουν 61 στη θέση σου" θα του πει.

"Κι εγώ θα ήθελα κάποιος άλλος να γίνει 61," θα απαντήσει με νόημα ο 61.

"Η απάντηση που περίμενα," θα του πει ο Θεός.

 

Το ραδιόφωνο θα παίζει κλασική μουσική. Την πέμπτη συμφωνία των Μετάλλικα. Ο 61 προτιμά την τέταρτη, αλλά δε μπορεί να παραπονεθεί: ελάχιστα ραδιόφωνα ασχολούνται με την προπολεμική μουσική.

"Τι ξέρεις για τους ενωτικούς;" θα ρωτήσει ο Θεός.

"Εννοείται τις φήμες για ακολούθους μιας τρίτης κοσμικής οντότητας;" θα είναι η απόκριση του 61.

"Δεν είναι φήμες, αλλά η επόμενη αποστολή σου," θα του εξηγήσει ο Θεός. "Η Τάξη απειλείται από τις πράξεις τους. Βρες ότι μπορείς για αυτούς και εξόντωσέ τους, 59"

"Μάλιστα," θα είναι η απάντηση του 61. Η ευκαιρία που πάντα περίμενε θα του δοθεί επιτέλους. Και η ανταμοιβή θα είναι προαγωγή κατά δύο θέσεις στην Κλίμακα.

Καθόλου άσχημα, θα σκεφτεί όταν θα έχει μείνει μόνος του στο αμάξι. Ο Θεός θα έχει κατέβει στα Κεντρικά και αυτός θα έχει μόλις ξεκινήσει την έρευνά του. Όπως η αρχαία δεισιδαιμονία από την οποία κατάγεται το όνομα, θα σκεφτεί, οι Θεοί είναι πανίσχυροι, σοφοί, λειτουργούν με μυστήριους τρόπους και όταν κάνεις αυτό που σου ζητούν σε ευνοούν. Καιρός να αγωνιστώ για την εύνοια ενός τώρα.

Edited by Nihilio
Link to post
Share on other sites

Χμμμ...πρέπει να το σκεφτώ περισσότερο για να σου πω κάτι για αυτό που λες εδώ, αλλά προς στιγμήν, αισθάνομαι υποχρεωμένη να σου πω ένα μπράβο για την κομψότατη αλλαγή του χρόνου. Ενεστώτας και σασπένς από το πουθενά, στην ουσία, μόνο από την κατεύθυνσή σου και μετά "θα" και "θα". Ωραιότατη αλλαγή και κλείσιμο.

Link to post
Share on other sites

Όντως η εναλλαγή του χρόνου είναι πρωτότυπη και ωραία. Αρκετά surreal με πολλά sci-fi στοιχεία, έκδηλη ειρωνία και διάθεση σάτιρας, υποβόσκον χιούμορ. Επίσης διαφορετική από αρκετά άλλα που έχεις γράψει πράγμα που σημαίνει πως είσαι ευέλικτος στον τρόπο σκέψης σου, όταν γράφεις.

Το μόνο που θεωρώ κάπως παράταιρο ή ίσως ότι θα μπορούσε να γραφτεί καλύτερα είναι το σημείο με τον νεαρό και το τσιγάρο. Κατανοώ το τι ήθελες να πεις με αυτό, τι ήθελες να δείξεις αλλά μου φάνηκε κάπως fake η αντίδραση του νεαρού.

Θα ήθελα να είναι μεγαλύτερη, γιατί μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω, επειδή μου κίνησε την περιέργεια.

Link to post
Share on other sites
Bardoulas©

Στημένο παιχνίδι δηλαδή; Όχι για το πιστεύω αλλά για την ανταμοιβή! Όπως έχει εξελιχθεί η πίστη μας σήμερα

Link to post
Share on other sites
Nihilio

Βαρδουλα, δε σε πιάνω. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς; Πάντως ο Θεός δεν είναι Θεός με την έννοια που το εννοούμε σήμερα, αλλά είναι τίτλος ανώτατου αξιωματούχου.

Link to post
Share on other sites

Πολυ καλο αλλα μικρο.Βεβαια αν ηταν μεγαλο δε θα ελεγα οτι ειναι καλο γιατι δε θα το διαβαζα.Παντως εχει υποβαθρο για να δημιουργησει κατι μεγαλυτερο.Το ωραιο ειναι οτι ο Θεος ερχεται με τρενο!Εχω και εγω κατι με τρενο στα σκαρια...

Link to post
Share on other sites
Βάρδος

Γράψιμο: σχεδόν τέλειο. Τσέκαρε λίγο την τελευταία παράγραφο, κάπου έχεις μπλέξει τα italics.

 

Νομίζω πως τραβάει την προσοχή και ζητάει συνέχεια.

Link to post
Share on other sites
Nihilio

Τα italics πράγματι είχαν μπλεχτεί και τα διόρθωσα Βάρδε. Ευχαριστώ που το ανέφερες.

Link to post
Share on other sites
Bardoulas©
Όπως η αρχαία δεισιδαιμονία από την οποία κατάγεται το όνομα, θα σκεφτεί, οι Θεοί είναι πανίσχυροι, σοφοί, λειτουργούν με μυστήριους τρόπους και όταν κάνεις αυτό που σου ζητούν σε ευνοούν

 

Αγωνίζεται όχι γιατί πιστεύει σε κάτι αλλά για την εύνοια του Θεού (ο οποίος σύμφωνοι, είναι αξιωματικός). Για ρουσφέτι. Όπως κάτι τύποι σήμερα που λένε "Θα κάνω τάμα" και ξεμπερδεύουν με τον άγιό τους. Μάλλον δεν είχες αυτό στο μυαλό σου, αλλά ήταν η πρώτη εικόνα που ήρθε στο δικό μου. Ωραίος τρόπος γραφής πάντως

Link to post
Share on other sites
Μελδόκιος

Πολύ ωραία γραμμένο. Αν μου άφησε την αίσθηση ότι δεν είναι αυτοτελές, θα μπορούσε κανείς να το εκλάβει ως κοσμοπλάστικ flash fiction.

Αρχικά νόμιζα ότι η όλη φάση με το "Θεό" ήταν μεταφυσική, ότι ήταν όντως ο Θεός, και για να πω την αλήθεια αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον αλλά μετά προσγειώθηκε το θέμα. Ωραίος πάντως.

Link to post
Share on other sites

Όντως καλογραμμένο. Θα ήθελα να έχει και συνέχεια, να ήταν κομμάτι κάτι άλλου, μεγαλύτερου. Ενδιαφέρον, πολύ. Ο τίτλος του συγκεκριμένου αξιωματούχου, το σύστημα με τους αριθμούς, η προπολεμική μουσική, η υπεραστυνόμευση, όλα συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί το κλίμα. Πετυχαίνεις το κλίμα που ήθελες, νομίζω. Και ναι, η αλλαγή του χρόνου στο τέλος μου φάνηκε και όμορφη και έξυπνη και μένα. Πολύ πάνω του μετρίου το αποτέλεσμα. Συνέχισέ το, αν σου βγαίνει. Μου άρεσε πολύ. Δεν είναι ένας κόσμος/ατμόσφαιρα που δεν έχω ξαναδεί, θυμίζει πράγματα, αλλά δεν έχει καμμία σημασία. Λειτουργεί ο κόσμος σου, σε βάζει μέσα του, αυτό είναι το ζητούμενο. Η απόλυτη πρωτοτυπία είναι Χίμαιρα, και δεν αρκεί από μόνη της ακόμα και αν υποθέσουμε πω μπορεί να επιτευχθεί.

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
tetartos

Νόημα: Ένας ανώτατος αξιωματούχος περιμένει τον προϊστάμενό του και κάνει όνειρα προαγωγής

Δούλεψε καλά: Το hook στην αρχή μου κράτησε την προσοχή. Η αλλαγή χρόνου επίσης. Το συναισθηματικό κλίμα (άγχος, προσμονή) περιγράφεται πολύ καλά.

Δεν δούλεψε καλά: Η αντίδραση του νεαρού στον υπάλληλο. Μερικά στοιχεία με ξένισαν (λευκά πλακάκια, Θεός με τρένο, συνοδεία ενός)

Πρόταση: Χμμ... συνέχισε την ιστορία;

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Nihilio
Πρόταση: Χμμ... συνέχισε την ιστορία;

Κάποια στιγμή. Ίσως.

 

Ευχαριστώ για τα σχόλια.

Link to post
Share on other sites
  • 8 months later...
Guest roriconfan

Αφού βάζεις το θρησκευτικό μέσα, γιατί δε το χρωματίζεις πιο έξυπνα με λέξεις; Γιατί δε λες το τραίνο Μερκάβα ή τον σωφέρ/61 ότι ήταν Θρόνος; Αν το σκεφτείς θρησκευτικά, θα βγάλεις πολλά καλούδια.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..