Jump to content

[RolePlay] Ο επιστήμονας


Bardoulas©
 Share

Recommended Posts

Ο χαρακτήρας ονομάζεται Άλβέρτος Στειν και είναι επιστήμονας. Τα πτυχία του είναι λίγο άγνωστα γιατί έρχεται από μια εποχή λίγο πιο μακρινή από τη δική μας. Παρ'όλα αυτά μας λέει:

 

 

Γειάς σας, είμαι ο Δρ. Αλβέρτος Στειν. Πιστεύω ακράδαντα και εργάζομαι πάνω σε αυτό τα τελευταία χρόνια, πως ο κόσμος καλώς ή κακώς στηρίχτηκε και πρέπει να στηρίζεται στις πλάτες του Τρίτου κόσμου. Ανέκαθεν στην Ιστορία, οι πολιτισμοί για να δημιουργηθούν και κυρίως για να ακμάσουν, χρειάζονταν εξέλιξη της τεχνολογίας και σκλάβους. Στην εποχή μας η τεχνολογία αναπτύσσεται με πολύ σταθερούς ρυθμούς. Παρακαταθήκη που μας έδωσε απλόχερα η δική σας γενιά. Η δική μας εποχή ακμάζει ακόμα πιο γρήγορα κυρίως γιατί έχουμε και σκλάβους. Οι σκλάβοι λειτουργούν διαφορετικά για μας. Στην εποχή μας αρκεί να υπάρχει Τρίτος κόσμος για να στηριχτούμε πάνω του. Γιατί κακά τα ψέματα, δεν μπορεί ο πλανήτης να ακμάσει για όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να κάνει διακρίσεις στα ευνοημένα παιδιά του

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε σουπερ ντουπερ επιστήμονα, σε τι χρησιμευει τελικα τόση εξελιξη?

Ο ανθρωπος ζει απλα για να περασει καλα, κι οσο περισσότερη εξ'ελιξη του δίνεις τόσο περισσότερα πραγματα χρειάζεται για να νοιώσει πως περνάει καλα, ενώ όσο πιο "πίσω" είναι μπορει να νοιώσει ακριβώς το ίδιο και με λιγότερα.

Ειναι όπως το σέξ, όσο πιο πολύ έχεις προχωρήσει να πραγματοποιείς τις φαντασιώσεις σου, τόσο πιο ανικανοποίητος θα νοιώθεις όταν θα δεις πως οι "κοινές θνητές" δε σου κάνουν πια "κου κου". Λοιπόν, δε μας αφήνεις στην ησυχία μας?

Edited by brave
Link to comment
Share on other sites

Σε τι χρησιμεύει τόση εξέλιξη; Σε τι χρησιμεύουν τα φάρμακα, σε τι χρησιμεύουν τα ρούχα, τα παπούτσια; Μα για να περάσει ο άνθρωπος καλά, όπως λές κι εσύ. Για να μην αρρωσταίνει, για να μην κρυώνει, για να μπορεί να περπατάει άνετα.

 

Τώρα, σκέψουν αν δεν είχες να ντυθείς επειδή κάποιος άλλος θα ντυνόταν για σενα; Θα κρύωνες! Η εξέλιξή που λες έχει να κάνει όχι με την καθεαυτή εξέλιξη, αλλά με την διατήρηση της ισορροπίας. Εσύ μπορεί να θες να μείνεις πίσω τεχνολογικά, σύμφωνοι. Θες να ζήσεις απλά γιατί φοβάσαι πως η εξέλιξη θα σε εθίσει. Ωραία! Εγώ σου λέω πως ακόμα και γι' αυτό θα χρειαστείς κάποια βασικά: νερό, φαγητό, ρούχα. Για σκέψου να τα μοιραστείς με άλλους πεντακόσιους; Αν και τότε είσαι άνετος τότε εντάξει, θα σε αφήσω στην ησυχία σου. Αλλά πίστεψέ με, όσο απλά και να ζεις, ζεις πάντα στην πλάτη τουλάχιστον ενός άλλου.

Edited by Bardoulas©
Link to comment
Share on other sites

Τώρα, σκέψουν αν δεν είχες να ντυθείς επειδή κάποιος άλλος θα ντυνόταν για σενα; Θα κρύωνες!

 

μπα δε νομίζω, απλα η φυση θα με ειχε βοηθήσει ωστε να τα βγάζω πέρα. απο που μας έμεινε νομίζεις έχουμε ακόμα τρίχες? (αλλα σαν σουπερ ντούπερ επιστήμονας τα γνωρίζεις καλύτερα :lolipop: )

 

Εγώ σου λέω πως ακόμα και γι' αυτό θα χρειαστείς κάποια βασικά: νερό, φαγητό, ρούχα
.

 

ναι, αυτά η φυση τα προσφερει δωρεαν, ενώ στην "πολιτισμένη καινωνία" καποιοι τα πουλανε..

 

Για σκέψου να τα μοιραστείς με άλλους πεντακόσιους; Αν και τότε είσαι άνετος τότε εντάξει, θα σε αφήσω στην ησυχία σου. Αλλά πίστεψέ με, όσο απλά και να ζεις, ζεις πάντα στην πλάτη τουλάχιστον ενός άλλου.

 

δε νομίζω! εσυ εισαι αυτός που ζει στις πλάτες των κακόμοιρων των τριτοκοσμικών.

Η κοινωνίες των ζώων τουλαχιστο μου δείχνουν το αντίθετο, πως δηλαδή ακόμα κι αν φτάσει να υπάρχει πραγματική πείνα, τότε γίνεται μια μάχη και επικρατεί ο δυνατότερος, που είναι πολύ καλύτερο.

Αλήθεις, έχεις διαβάσει ποτέ για την εποχή μας και για τις προηγούμενες, ή σας το έχουν απαγορέψει μην τυχών και νοιώσετε άνθρωποι? Αν ναι, δε βρίσκεις πως κάνοντας ένα πόλεμο και παίρνοντας εξ ολοκλήρου αυτα που έχει ο άλλος, είμαστε ποιο τίμιοι απο σάς, που βάζετε τα 2/3 του πλυθισμου να δουλευει για να ζήσει καλά το υπόλοιπο 1/3?

Link to comment
Share on other sites

Μα επειδή γνωρίζω καλύτερα σου λέω πως αν δεν είχε εφευρεθεί ο τροχός κα το δόρυ και αν δεν είχε ανακαλύψει πως να δαμάσει τη φωτιά ο άνθρωπος, δεν θα είχαμε πολιτισμό. Σίγουρα πέθαναν πολλοί από το δόρυ και τη φωτιά, αλλά ήταν αναγκαίο κακό. Τώρα το αναγκαίο κακό λέγεται εκμετάλευση.

 

Η φύση δεν σου έδωσε ποτέ τίποτα. Εσύ το πήρες αυθαίρετα χωρίς να τη ρωτήσεις. Οι επιστήμονες μελετούν την αντίδραση της φύσης και σου λένε τι θα συμβεί. Τώρα για την κοινωνία των ζώων, σίγουρα περνούν καλύτερα. Εμείς διορθώνουμε τα σπασμένα. Την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα να σου πω "Πάρε ένα σπαθί και επιβίωσε", αλλά τότε δε θα λεγόμουν επιστήμονας, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

α επειδή γνωρίζω καλύτερα σου λέω πως αν δεν είχε εφευρεθεί ο τροχός κα το δόρυ και αν δεν είχε ανακαλύψει πως να δαμάσει τη φωτιά ο άνθρωπος, δεν θα είχαμε πολιτισμό. Σίγουρα πέθαναν πολλοί από το δόρυ και τη φωτιά, αλλά ήταν αναγκαίο κακό. Τώρα το αναγκαίο κακό λέγεται εκμετάλευση.

 

Ηδη βλέπω πως υποχωρεις, και αρχιζεις να καταλαβαινεις, όμως προσπαθεις να ωραιοποιήσεις κάτι που ξέρεις πως είναι άσχημο.

Πάντα βρίσκετε δικαιολογίες λέγοντας τις λέξεις "αναγκαίο κακό". Το ίδιο κανουν και οι γιατροί της δικής μου εποχής δολοφονώντας καθημερινα ζωάκια που δεν τους φταινε σε τίποτα, και τα εκτρεφουν για να τα αρρωστήσουν ωστε να δοκιμάσουν νέα φάρμακα, και μετα για να τα ευχαριστησουν για την προσφορα τους στην επιστήμη τα καινε σε κλιβανους. (αν και στην εποχή σου αυτα σας εχω να τα κανετε σε κλωνοποιημένους ανθρώπους.

 

Η φύση δεν σου έδωσε ποτέ τίποτα. Εσύ το πήρες αυθαίρετα χωρίς να τη ρωτήσεις. Οι επιστήμονες μελετούν την αντίδραση της φύσης και σου λένε τι θα συμβεί. Τώρα για την κοινωνία των ζώων, σίγουρα περνούν καλύτερα. Εμείς διορθώνουμε τα σπασμένα.

 

και μόνο που λες πως καταλαβαινεις πως τα ζωα περνουν καλυτερα, έχεις υποχωρήσει.

Ξερεις αλλα είσαι ενα ρομποτακι που προγραμματιστηκες να κανεις αυτο που κανεις.

Κι εγώ το ίδιο ειμαι αλλωστε, αλλα τουλάχιστο ζω σε λιγότερο εφιαλτικη κοινωνια απο τη δική σου.

 

 

Θα ήταν πιο εύκολο για μένα να σου πω "Πάρε ένα σπαθί και επιβίωσε", αλλά τότε δε θα λεγόμουν επιστήμονας, έτσι δεν είναι;

 

ειδες που σου ειπα πως εχεις υποχωρήσει?

ξερεις πως όλη η φαση των εποχών μας, αλλα και του ίδιου του ανθρώπινου πολητισμού ειναι λάθος.

Ξέρεις και πως ο ιδιος ο ανθρώπινος πολητισμος είναι ένας καρκίνος για τη φύση,, που εσυ και οι ομοιοι σου βοηθατε να εξαπλώνεται.

Όμως αφου έχεις το ρόλο σου σαν ένα καλολαδωμενο γραναζι της μηχανής, προσπαθεις να τον υπερασπιστεις, αν και όχι πολυ καλα, αφου παροτι μας ερχεσαι απο τοσο εφιαλτική εποχή, ακόμα έχεις μέσα σου ένα κομμάτι της ίδιας της φυσης.

Ήδη όταν είπες αυτα τα λόγια είδα και στο βλέμμα σου κατι επικό και κατι σα νοσταλγεια... ή μήπως έκανα λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υποχωρώ σε αυτά που πιστεύω και ούτε ωραιοποιώ τίποτα, απλά ονομάζω τα πράγματα με το όνομά τους. Βλέπεις οι επιστήμονες έχουμε γνώση των πράξεών μας. Οι γιατροί δεν δολοφόνησαν ποτέ κανένα ζώο. Δεν έγινε με δόλο, έγινε με σκοπό εσύ κι εγώ να συνεχίσουμε να ζούμε υγιείς. Στο όνομα της επιστήμης. Πρέπει να καταλάβεις αυτή τη διαφορά για να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Εννοείται πως πρέπει να υπάροχουν ελεγχόμενοι θανατηφόροι ιοι για να μπορούμε να ελέγχουμε τα πληθυσμιακά μεγέθη. Εννοείται πως θα τα χρησιμοποιήσουμε πάνω σε ανθρώπους. Η κλωνοποίηση είναι μακριά μας ακόμα, αλλά γι' αυτό έχουμε τον Τρίτο Κόσμο.

 

Τώρα βέβαια, δεν καταλαβαίνω πως συμπεραίνεις ότι υποχωρώ όταν λέω ότι τα ζώα περνούν καλύτερα. Τα ζώα όταν σκοτώνουν δεν καταλαβαίνουν. Δεν έχουν γνώση των πράξεών τους γιατί λειτουργούν με βάση το ένστικτο και όχι με βάση το μυαλό. Αυτό είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε οι άνθρωποι από τα ζώα. Εγώ όταν θα σκοτώσω κάποιον, θα το κάνω με πλήρη γνώση των πράξεών μου. Η άγνοια των ζώων είναι ευλογία για αυτά. Όμως και η δική μου γνώση για τα αποτελέσματα των δικών μου πράξεων με ανακουφίζει.

 

 

Η ιδέα της εξέλιξης ασφαλώς και δεν είναι λάθος. Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε ήταν. Μην μπερδεύεις τα πράγματα. Ο πολιτισμός δεν είναι λάθος. Το να πάρεις το σπαθί είναι το λάθος. Και σου ξαναλέω, για μένα θα ήταν πολύ εύκολο να σου πω πάρε το σπαθί και σκότωνε κόσμο. Αλλά αντί για αυτό προτίμησα να μην κάνω καρκίνο τον πολιτισμό (γιατί και το σπαθί πολιτισμός είναι) αλλά βάλσαμο. Για τους ανθρώπους που είναι και αυτοί μέρη της φύσης. Εννοείται πως έχω τη φύση μέσα μου, όπως και όλος ο κόσμος. Δεν προσπαθώ άλλωστε να καταστρέψω τη φύση. Να την ελέγξω προσπαθώ.

 

 

Και κάτι ακόμα. Είπες πως Ήδη όταν είπες αυτα τα λόγια είδα και στο βλέμμα σου κατι επικό και κατι σα νοσταλγεια... ή μήπως έκανα λάθος?

Μάλλον παρερμήνευσες τελείως τα λόγια μου.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..