Jump to content

Απίστευτες ζωγραφιές από μολύβι του Armin Mersmann


Διγέλαδος
 Share

Recommended Posts

Εξαιρετική δουλειά. Μπήκε στην - ομολογουμένως τεράστια - watchlist μου. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας δει παρόμοια δουλειά, αναγνώρισα ότι δεν είναι φωτογραφία, αλλά σπέρνει! :worshippy:

Link to comment
Share on other sites

Θεέ μου, είναι αλήθεια; Μπορεί κανείς να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο με το μολύβι;

 

*νοιώθει πολύ άσχημα για τον εαυτό του*

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτο!!!! :o Ειλικρινά απίστευτο! ειλικρινά....απίστευτο!Και χωρίς καν photoshop?....Απίστευτο!

Link to comment
Share on other sites

όντως πάρα πολύ καλή δουλεια. Στο τελειωμένο έργο δεν μπορω να πω πως είναι πρώτη φορά που βλέπω τέτοια λεπτομέρεια και απόδοση σκίασης, όμως εκει που κόλλησα ήταν τα στάδια.

συνηθως φτιάχνουμε κάτι και το δουλεύουμε όλο μαζί σταδιακά. Δεν έχω ξαναδει τα διαφορα κομμλατια ενός εργου να δουλεύονται τόσο πολύ, ενώ το υπόλοιπο να είναι απλά λευκό χαρτί με περίγραμμα.

Προφανώς αυτό θα είναι τεχνική κάποιας συγκεκριμένης σχολής .

Μια τεχνική παλιά όσο τα λάδια, υπάρχει με χρώμα, που κάνεις στο τέλος τον πίνακα να μοιάζει με εικόνα δημιουργημένη απο κολάζ πολύτιμων λίθων, εκεί ναι, δουλεύουμε σιγά σιγα τη λεπτομέρεια σε λευκό καμβά, όμως σε σχέδιο είναι τελείως διαφορετικό.

Φαντάζομαι πως υπάρχουν επηρροές απο αυτή την τεχνική (η οποία διδάσκεται ως ένα -μοναδικό μάθημα συνήθως μια και δεν πολυχρησιμοποιείται).

Link to comment
Share on other sites

Που τα βρίσκεις τα στάδια?

 

Είναι όντως πολύ καλό, και εγώ έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο καλό από τι είναι. :)

Link to comment
Share on other sites

Που τα βρίσκεις τα στάδια?

 

μα ο τυπος εχει πολλες φωτογραφιες με την πορεια της δουλειας του... για σκαλισε λιγο και θα δεις...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτο θα πει να ξέρεις να σχεδιάζεις. Ειδικά τα πρόσωπα φαινονται σαν φωτογραφία. Εντυπωσιάστηκα!!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια ο τυπος ειναι απιστευτος...

ειναι ο θεος του μολυβιου...

 

Αλλα εχω μια "σαμπραθανικη" ερωτηση να σας κανω.

προσεξτε:

 

Λεμε: ειναι ο θεος του μολυβιου...

 

Σας αρεσει ομως; Δηλαδη τον γουσταρετε η σας εντυπωσιαζει;

 

...

 

 

Για να το κανω πιο νιανια:

Ο Παβαροτι ειναι φωναρα! Και η μουσικη του ειναι γραμμενη απο τους καλυτερους συνθετες! Αυτο δε χωραει αμφισβητηση. Ετσι;

Αλλα ποτε μα ποτε δε θα εβαζα να ακουσω Παβαροτι.. Ποτε και για κανενα λογο.

 

Με τον ιδιο τροπο ποτε δε θα αγοραζα/ασχολιομουν/ενδιαφερομουν ΠΟΤΕ για ενα εργο αυτου του τυπου. Τον παραδεχομαι εκατο τοις εκατο και αδιαφορω για οτι κανει χιλια τα εκατο. Δεν ξερω αν ειμαι ο μονος που νιωθει ετσι.

 

Σας το ξαναλεω. Ειμαι τρομερα εντυπωσιασμενος με το ταλεντο και την τεχνικη του και ταυτοχρονα νιωθω μια παγωμαρα και μια ψυχροτητα...

Δε μου λεει τιποτα το γεγονος οτι ζωγραφιζει με μολυβι, ματια και τα κανει να φαινονται υγρα και ζωντανα.... αφου το εργο του σα συνολο δεν λεει τιποτα αλλο περα απο το: "ΕΙΜΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ!"

 

Σαν τη μουσικη του Σατριανι ενα πραμα... Με νιωθει κανεις;

(Μπα.. Μαλλον ειμαι τελειως μονος σ αυτο...)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ καταλαβαίνω τι εννοείς. Πάντως δεν είναι όλα του τα κομμάτια άψυχα, έχει μερικά που μου λένε πράγματα. Πάντως δεν είναι απαραίτητη η εκπληκτική τεχνική για να αγγίξει κάποιον ένα έργο, όντως.

Link to comment
Share on other sites

Eric κοιτα, οταν τα παράτησα απο την καλων τεχνων το έκανα ακριβώς για αυτο το λόγο, γιατι ενω μεν γαμήθηκα για να μάθω να εξασκ΄ω μια τεχνική αληθοφάνειας που απαιτειται για να μπεις στη σχολή, αυτο δε μου ταιριαζε με τιποτα, αφου στην τελική είμαι άνθρωπος της εμπνευσης, και τα περεταιρω ρετουσαρισματα τα βλέπω σα "χαμαλοδουλειά".

Η τεχνική του με εντυπωσιάζει, όμως δεν ειναι τα εργα που ζηλευω και λεω "θα ηθελα να το ειχα φτιάξει εγω".Ομως παραδέχομαι πως ο τυπος τα καταφερνει μια χαρα στην τεχνική.

Αν εχεις δει εργα μου, φανταζομαι θα εχεις καταλάβει πως δε με φοβίζουν και τόσο τα "λάθη", αλλα αυτο που με ενδιαφέρει είναι το θέμα και μόνο αυτό, όμως αυτο δεν με αποτρεπει στο να θαυμαζω κάποιους που χωρις ιδιέταιρα ενδιαφεροντα θεματα βασίζονται στην τεχνική για να δημιουργήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Τον τύπο τον ψιλοπαρακολουθώ εδώ και δύο χρόνια, από τότε που μου έστειλε το συγκεκριμένο link ένας deviantάρτης φίλος μου (αυτός, για να τον διαφημίσω κιόλας). Μου είπε απλά "Δεν είναι φωτογραφία" και πέρα από το γεγονός ότι έμεινα μαλάκας για λίγο, όπως φαντάζομαι ο κάθε amateur μουτζουρωτής σαν κι εμένα, δε συγκινήθηκα καθόλου. Απίστευτο χέρι αλλά θα μπορούσε να βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα με μια φωτογραφική μηχανή :hmm:

 

Θα μου τραβούσε περισσότερο την προσοχή αν η θεματολογία του Armin θύμιζε κάτι από Escher, έστω και clopyrighted. Μπορεί να γίνομαι βλάσφημος που τολμάω και συγκρίνω, αλλά αναφέρομαι στην τεχνοτροπία, τα μάτια που απεικονίζει ο τύπος είναι πιο ζωντανά από το κλασικό "Eye" του Escher..

 

Συμφωνώ απόλυτα με τον Ymeo, παρόλο που έκανα τον παραλληλισμό αναφέροντας το Malmsteen και όχι το Satriani :nea:

Link to comment
Share on other sites

malmsteen=satriani<michael angelo!

nuff said!

 

παντως αν ο τυπος αποφασισει να σταματησει τον καλλιτεχνικο αυνανισμο και αρχισει να ζωγραφιζει, (μεσα μου ουρλιαζει ακομα η Σχολη Καλων Τεχνων) τοτε θα τον παραδεχτω!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δε συμφωνώ πλήρως μ'αυτό που λέτε, περί έμπνευσης και τεχνικής. Κι εμένα μπορεί να μούρθει να ζωγραφίσω έναν σούπερ-ντούπερ, τρελό, καταπληκτικό πίνακα, αλλά για να κάτσω να τον κάνω... Μια πατάτα θα βγει! διότι, πολύ απλά, δεν ξέρω Χριστό από ζωγραφική.

 

Αυτό που κάνει ένας καλλιτέχνης μπορεί να μη σ'αρέσει για προσωπικούς λόγους, αλλά, όταν ξέρει τι κάνει, μαγκιά του. Κι εγώ σιχαίνομαι τον Σπεράντζα, όμως ο άνθρωπος ξέρει να ζωγραφίζει. Τα άλλα είναι θέμα γούστου. Αλλά, για να σου αρέσει κάτι, ο καλλιτέχνης θα πρέπει να ξέρει τι κάνει. Αν δεν ξέρει, γάμα τα.

Link to comment
Share on other sites

Eιδατε ποσο ξενερωτη ειναι η συζητηση χωρις flame?

και τωρα που τα συμφωνησαμε.. τι καταλαβαμε????

 

οκ σορρυ... τζαστ κιντινγκ! :)))

Link to comment
Share on other sites

Ποιός καλός άνθρωπος θα ξεκινήσει topic στο ιστορικοφιλοσοφικό forum? Τεχνική vs "true" Έμπνευσης or smthin.. Θαρρώ πως θα δούμε μερικές ενδιαφέρουσες αντιπαραθέσεις :bag:

Link to comment
Share on other sites

Kώστα διαφωνώ για μια ακόμα φορά μαζί σου. (εν μέρι τουλάχιστο).

Για να μπείς στην καλών τεχνών, αυτό που μαθαίνεις να κάνεις είναι να μετράς, και να δουλεύεις πάνω στις μετρήσεις σου, ωστε η τελική μορφή του έργου να μοιάζει όσο γίνεται πιο πολύ με φωτογραφία, και μετά, εκτός απο μερικά ενδιαφέροντα μαθήματα, συνεχίζεις να μαθαίνεις να παίρνεις μέτρα!

Το αν κάνεις εκμαγείο, πορτραίτο, γυμνό ή ότιδήποτε άλλο, δεν έχει σημασία, αφού όταν μάθεις να μετράς σωστά, μπορείς να μετρήσεις οτιδήποτε. Αυτός ήταν κι ο λόγος που τους παράτησα και δεν ασχολήθηκα, αφού στην εποχή μας αυτό μπορείς να το κάνεις θαυμάσια με μια φωτογραφική μηχανή, ή και με το κινητό σου ακόμα!

Τέχνη για πολλούς είναι άλλο πράγμα, (Η Αγγλία έχει ιδιοτικές σχολές παρεπιπτόντως που είναι πολύ καλύτερες σε αυτό το θέμα), Και δε λέω πως η φωτογραφική απεικόνιση δεν είναι τέχνη, όμως το να χρησιμοποιήσω μολύβι ή πινέλο για να κάνω φωτογραφία, μου μοιάζει σα να κυνηγάω κουνούπια με χειροβομβίδες, αφού η ζωγραφική μου δίνει επιπλέον δυνατότητες για προσωπική έκφραση σε μή-ρεαλιστικούς (ονειρικούς) κόσμους που καμιά φωτογραφική μηχανή δεν πρόκειται ποτέ να αποθανατίσει γιατι κρύβονται βαθιά μέσα μου.

Δε λέω πως έπαθα τίποτα κακό που έμαθα να μετράω (απεναντίας, το κάνω συχνά), ούτε πως δε στήνω ποτέ θέματα (φυσικά και το κάνω αρκετες φορες σα σπουδή ή έτσι επειδή απλά θελω), όμως αυτα νομίζω είναι απλά τεχνικές για να εξασκείται το χέρι και το μάτι, και για να μη "σκουριάζεις" κι όχι για να πεις πως "αυτό είναι πίνακας".

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως, Νίκο, δε διαφωνώ μαζί σου σ'αυτό το θέμα. Κι εγώ πιστεύω πως στις σχολές μαθαίνεις ελάχιστα χρήσιμα πράγματα. Μιλάω γενικότερα για την τεχνική, όχι απαραίτητα για μια συγκεκριμένη, αρτηριοσκληρωτική τεχνική που υπάρχει σε μια σχολή.

 

Τεχνική μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά πρέπει να είναι τεχνική. Τώρα, βέβαια, τίθεται το ερώτημα: Και τι είναι τεχνική, ρε φίλε; Αλλά, πρώτον, είμαι λιώμα αυτή τη στιγμή για να απαντήσω κατανοητά, και δεύτερον, καλύτερα ν'ανοίξουμε ένα άλλο topic για τούτο το θέμα, όπως πρότεινε κι ο Arion.

 

Ποιος θα είναι ο γενναίος, λοιπόν, που θα πατήσει Open New Topic; :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..