Jump to content

Οι μπότες


Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα:Εγώ

Είδος: Χιούμορ και σουρεαλισμός

Βία; Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: ???

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Έφυγε για το ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ#3!!!

 

 

Ο κύριος Τζόουνς,ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε απορρημένος ότι ένα μικρό,αλλόκοτο και αηδιαστικό φούσκωμα,σαν σπυράκι στόλιζε κάθε μια άπο τις καινούργιες του μπότες.Εκνευρισμένος,άλλα πολύ πολύ βιαστικός έπιασε τις μπότες και τις έκρυψε στην ντουλάπα,και φόρεσε το παλιό του ζευγάρι.

Μετά την δουλειά,επέστρεψε σπίτι έχοντας ξεχάσει τελείως το γεγονός.Σαν έκανε όμως να ξεντυθεί,άνοιξε την ντουλάπα και είδε τις μπότες του.

Οι φούσκες είχαν μεγαλώσει και άλλο,και πλέον έφταναν το μέγεθος ενός καρούμπαλου.Τις εξέτασε με τα χοντρά δάχτυλά του,και διαπίστωσε πως ήταν γεμάτες αέρα.Θα μπορούσε ίσως να τις σπάσει,άλλα δεν ήθελε να καταστρέψει τις μπότες του.

-’υριο θα τις πάω πριν την δουλειά στον τσαγκάρη,μονολόγησε.Και θα στείλω ένα γράμμα να παραπονεθώ στην εταιρία που τις κατασκευάζει.

Ικανοποιημένος άπο την αποφασιστικότητα του,βέβαιος ότι θα έκανε ότι έπρεπε για την περίσταση,έφαγε μια κρύα ομελέτα και έπεσε για ύπνο.

Το άλλο πρωί,οι φούσκες είχαν αρχίσει να στρογγυλεύουν και είχαν πλέον το μέγεθος μιας μπάλας του πινκ πονκ.Έψαξε προσεκτικά να βρει την μάρκα της εταιρίας,άλλα μάταια.

-Παράξενο,είπε θυμωμένος.Και εγώ σε ποιόν θα στείλω γράμμα?Θα πάω αύριο να παραπονεθώ στο κατάστημα.

Πριν φύγει,πήρε μαζί του τις μπότες και τράβηξε κατά τον τσαγκάρη της γειτονιάς του.

Δυστυχώς,ο κύριος Τζόουνς ανακάλυψε πως ο τσαγκάρης της γειτονιάς του είχε μετακομίσει εδώ και τρία χρόνια,και στην θέση του βρίσκοταν ένα κατάστημα με ζαχαρωτά και γλυκά.Αγόρασε ένα πακέτο καραμέλες για την δουλειά,και έκρυψε τις μπότες βαθιά μέσα στην βαλίτσα του,ελπίζοντας να μην τις δει κάποιος συνάδελφος του.

Κάτα την διάρκεια της μέρας όμως,οι φούσκες μεγάλωσαν τόσο που οι μπότες δεν χωρούσαν στην βαλίτσα του και αναγκάστηκε να τις αφήσει δίπλα στο γραφείο του. Είχαν πλέον το μέγεθος μιας μπάλας του τέννις.Έκρυψε τις μπότες κάτω άπο ένα χαρτοκιβώτιο,και συγκεντρώθηκε στους υπολογισμούς του.

Στις 3.30,αποφάσισε να κάνει ένα διάλλειμα και να πάει στην τουαλέτα να πλυθεί και να κατουρήσει.Καθώς σκούπιζε προσεκτικά τα γυαλιά του κοιτώντας το πρόσωπο του στον καθρέφτη,άκουσε φωνές.

Ανήσυχος,βγήκε άπο τις τουαλέτες και μπήκε στο γραφείο του.

Οι τρεις συνάδελφοι του,είχαν συγκεντρωθεί τρομαγμένοι στην γωνία του δωματίου.Στο κέντρο,πάνω ακριβώς άπο το γραφείο του,οι δυο μπότες του αιωρούνταν σαν αερόστατα,με τις μεγάλες σαν μπάλα ποδοσφαίρου φούσκες τους.

Ο κύριος Τάφφυ,έβγαλε διστακτικά μια φωτογραφική μηχανή άπο κάποιο συρτάρι και αποθανάτισε το περιστατικό.

Η κυρία Μαίρη,εκτόξευσε προς τις μπότες έναν πάκο βιβλία,άλλα αυτές τα απέφυγαν με επιδεξιότητα,κάνοντας περίπλοκα χορευτικά στον αέρα,ως το ταβάνι του δωματίου.

Ο κύριος Έσμελ βγήκε στον διάδρομο και φώναζε πως κάτι απίθανο συμβαίνει εδώ και να έρθουν όλοι να δουν.

Και ο κύριος Τζόουνς,καθόταν αμίλητος και σκεπτικός και κοίταζε τις μπότες του να πετάνε πέρα δώθε αναζητώντας ένα ανοιχτό παράθυρο,μια δίοδο ελευθερίας.

Λίγο μετά,τα μπαλόνια έσκασαν και οι μπότες έπεσαν κάτω.Η μία βρόντηξε πάνω στο γραφείο του κύριου Τάφφυ,εκτοξεύοντας παντού ένα σύννεφο άπο σημειώσεις,τετράδια και στυλούς.Η άλλη,προσγειώθηκε απαλά μέσα σε έναν σκουπιδοντενεκέ γεμάτο χαρτιά...

 

 

Οι περισσότεροι θεώρησαν πως ήταν απλά ένα λάθος του άγνωστου κατασκευαστή.Οι εφημερίδες άρχισαν να προειδοποιούν για τις άγνωστης ποιότητας και προέλευσης μπότες που κατακλύζουν την αγορά,και να υποθέτουν κάποιο κύκλωμα λαθρέμπορων που τις φέρνουν άπο την Κίνα ή κάποια άλλη μακρινή χώρα της Ανατολής.Τόνιζαν την επικινδυνότητα τους,και πρότειναν στους αγοραστές να προτιμούν τα εγχώρια προιόντα.

Μόνο ένα μικρό μηνιαίο περιοδικό,στο οποίο έστελναν τα έργα τους διάφοροι παράφρονες αποκρυφιστές,απατεώνες χαρτολόγοι,ναρκομανείς ποιητές και αυτοδίδακτοι επιστήμονες,δημοσίευσε ένα άρθρο γραμμένο άπο κάποιον μυστήριο κύριο Τούρτ,ένα μάλλον ασυνήθιστο παρατσούκλι.

«Είναι φανερό»,έλεγε ο κύριος Τουρτ, «πως οι μπότες αποφάσισαν επιτέλους να κάνουν το επόμενο βήμα στην αλυσίδα της εξέλιξης.Απέτυχαν,άλλα πολύ σύντομα είναι βέβαιο πως θα υπάρξει κάποια συνέχεια.Οι μπότες προσπαθούν να ελευθερώσουν τους εαυτούς τους,και να φτάσουν σε ένα νέο επίπεδο ύπαρξης που να μην έχει καμία σχέση με το έδαφος,και ούτε φυσικά με τα πόδια μας.»

Το άρθρο συνέχιζε έτσι για σχεδόν 15 σελίδες,αναλύοντας μεταφυσικά και επιστημονικά δεδομένα,αναφορές σε παλαιότερες περιπτώσεις,διαγράμματα,αποκόματα εφημεριδών για εξαφανίσεις υποδημάτων άνα την υφήλιο,ακόμα και μια εικόνα UFO που αν την κοίταζες προσεκτικά θα ανακάλυπτες πως είχε το σχήμα μιας μπότας καθώς και μερικές θολές αιγυπτιακές τοιχογραφίες που εικόνιζαν διάφορα ιπτάμενα σανδάλια.

«Εν τέλει»,έκλεινε το άρθρο του ο κύριος Τουρτ, «αν ο Θεός ήθελε οι μπότες να πετάνε,θα τους είχε δώσει φτερά...»

 

 

Η κυρία Έλεν,ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε απορρημένη ότι δύο μικρά,ανάλαφρα πούπουλα στόλιζαν τις καινούργιες της μπότες

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Δυστυχως ηξερα το ολο στορυ απο τον Μελδοκ.

Αλλα ειναι γαματη ιστορια!Φοβερη ιδεα,με μπολικο χιουμορ κτλ κτλ.

Δε θα κατσω να κανω τεχνικα σχολια...

Link to post
Share on other sites
Βάρδος

Ένα έχω να πω γι'αυτή την ιστορία: LOL.

 

Αλλά ποιο το νόημα; Ναι μεν έχει πλάκα ("κουφαμάρα", μάλλον), όμως δεν είναι και ξεκαρδιστική, οπότε να πεις ότι ποντάρει εκεί. Ούτε έχει κάποιο σασπένς, γρήγορη καθώς είναι. Και, κατά τα άλλα, τι μας λέει; ότι τα υποδήματα εξελίσσονται, όπως όλα τα είδη;

 

Τέσ'πα'. Ίσως εγώ να μην το έπιασα...

 

*

 

Το γράψιμο είναι συμπαθητικό, αλλά κάνεις συνέχεια ένα λάθος που πάντα με τσαντίζει. Ποτέ δεν βάζουμε κόμμα ανάμεσα στο ρήμα και στο υποκείμενο.

Ο κύριος Τζόουνς, ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε απορρημένος ότι [...]

 

Υποκείμενο: Ο κύριος Τζόουνς

 

Ρήμα: ξύπνησε

 

Ανάμεσά τους δεν μπαίνει κόμμα.

 

Ο κύριος Τάφφυ, έβγαλε διστακτικά μια φωτογραφική μηχανή [...]

 

Υποκείμενο: Ο κύριος Τάφφυ

 

Ρήμα: έβγαλε

 

Ανάμεσά τους δεν μπαίνει κόμμα.

 

Η κυρία Μαίρη, εκτόξευσε προς τις μπότες έναν πάκο βιβλία [...]

Υποκείμενο: Η κυρία Μαίρη

 

Ρήμα: εκτόξευσε

 

Ανάμεσά τους δεν μπαίνει κόμμα.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Είναι συμπαθητικούλι, αφήνει μια ελαφριά, απροσδιόριστη γεύση στο στόμα... στο μυαλό, έστω. Πολύ αστείο δεν είναι - σ' αυτό συμφωνώ με τον Βάρδο, όπως και στο θέμα με τις κόμμες - αλλά είναι ανάλαφρο, φτιάχνει τη διάθεση. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο καλογραμμένο βέβαια. Α, και μετά από κόμμα, τελεία, αποσιωποιητικά κτλ., αφήνουμε κενό.

Link to post
Share on other sites

Σύντομο ωραίο και απολαυστικό. Σαν την καραμέλα ένα πράμα. Δεν ψάχνεις να βρεις βαθύτερα νοήματα στην καραμέλα(σχόλιο κλεμμένο από το Charlie and the chocolate factory)

Link to post
Share on other sites
King_Volsung

Ντάξει, γ@μάει η ιδέα, αλλά η υλοποίηση δε μ'άρεσε...

Μου φάνηκε πολύ γρήγορο, σφηνάκι, και δε πρόλαβα να το ευχαριστηθώ. Επίσης, έχεις ένα σωρό λάθη, όπως αυτό με τα κόμματα, που το κάνουν να φαίνεται πολύ πρόχειρο' σαν να το έγραψες βιαστικά στο πόδι ώστε να το βελτιοποιήσεις αργότερα. Ρίχτου κάνα στρώσιμο σοβαρά για να σιάξει και είσαι jet.

 

 

Άντε να 'ρθει με το καλό και το ΕΣ3... τόσο καιρό το περιμέναμε, μας γκάστρωσε :o

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Guest Trerl

Θα συμφωνησω οτι αυτο το λαθος με το υποκειμενο πρεπει να αποφευγεται. Περα απο αυτο παντως, η ιστορια ειναι διασκεδαστικη, με ενα παιχνιδιαρικο τελειωμα, θυμιζει λιγο κατι δισελιδες ιστοριουλες του Φρεντερικ Μπραουν. Δε νομιζω οτι μια τετοια ιστορια ειναι απαραιτητο να ειναι ξεκαρδιστικη για να περασεις καλα διαβαζοντας την. και προφανως δεν καταληγει καπου, δεν ειναι αυτο το ζητουμενο. Εχω μονο να παρατηρησω πανω στο γραψιμο οτι η παραγρφος "Οι περισσότεροι θεώρησαν..." μου φαινεται λιγο αφελως γραμμενη, ιδιως το επικαιρο σχολιο πανω στα ΜΜΕ και την "Κινεζοφοβια". (Λεω εγω τωρα)

 

Δεν μπορω να θυμηθω τι, αλλα το στυλ γραψιματος κατι μου θυμιζει, ιδιως δηλαδη η πρωτη παραγραφος, και γενικοτερα το οτι τα προσωπα αναφερονται ως "ο κυριος Ταδε".

 

Παντως, σε γενικες γραμμες, εγκρινω :thmbup:

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
Naroualis

Μια από τις ιστορίες που καφκίζουν πολύ, αλλά τελικά δεν είναι τόσο βαριές όσο περίμενα να είναι. Θα ήθελα ίσως το ρόλο του κ. Τουρτ είτε υποβαθμισμένο (ώστε αυτή η παράνοια κι η "εξήγηση" να είναι πιο διακριτική) είτε πιο έντονο, ώστε μέσα στην πολυλογία γύρω από του Τουρτ να "χαθούν" (κι έτσι να γίνου πιο διακριτικές οι προαναφερθήσες "εξηγήσεις"). Πάντως με άριστα το δέκα μπορώ άνετα να το βαθμολογήσω με 9,5.

Link to post
Share on other sites
  • 8 years later...
Cassandra Gotha

Ωραίο, αλλά ίσως θα το προτιμούσα να τέλειωνε με την προσγείωση. Μετά σαν να μπήκαν στη σκηνή, τρέχοντας, εξηγήσεις.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..