Jump to content

Μάχες


Atrelegis
 Share

Recommended Posts

Πώς σας αρέσουν οι μάχες σας; Τις προτιμάτε εντυπωσιακές, αστραφτερές; Θέλετε γρήγορες και βίαιες; Παίζουν πρωτεύοντα ρόλο; ¨οταν ο κεντρικός σας ήρωας μπλέκεται σε μάχη, νικά με στρατηγική ή kung-fu;

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από την ίδια την ιστορία. Αν πχ οι χαρακτήρες είναι "αγρότες" τότε η μάχη θα είναι εντελώς πεζή, αν όμως μιλάμε για τους γαμάουα χαρακτήρες τότε θα γίνονται ένα σωρό κουλές γκλαμουριές.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τι μάχες, γράφοντας πάντα, τις αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι (κι αυτό το αποφεύγω με τον ίδιο τρόπο, επίσης :p) εικάζω πως υπάρχει περίπτωση να μην ξέρω καν να φτιάχνω μάχες "σωστές", με τα όλα τους.

 

Στο διάβασμα τώρα, δεν ξέρω ίσως μια καλή ναυμαχία με κρατάει ζωντανή καμιά φορά, ή μια μάχη που δεν γραμμένη με το συμβατικό τρόπο. Διαφορετικά, ούτε κι εκεί με απασχολούν ιδιαίτερα.

Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα, αν δεν κάνω λάθος...

 

 

Πιστεύω, εξαρτάται από το όλο ύφος που θες να δώσεις στην ιστορία σου.

 

Για μένα, εξαρτάται από τον λογοτεχνικό χαρακτήρα. Υπάρχουν χαρακτήρες που τα αντιμετωπίζουν όλα πρόσωπο με πρόσωπο. Υπάρχουν χαρακτήρες που χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να επιλύσουν τις καταστάσεις στις οποίες έχουν βρεθεί. Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο γράφω για το δεύτερο είδος χαρακτήρων, για κάποιο λόγο. Ίσως ο λόγος να είναι πως όλοι αυτοί οι νταήδες που διαλύουν τα πάντα στο πέρασμά τους είναι, κατά βάθος, βαρετοί άνθρωποι. :Ρ

 

Ας απάντησω και στα πάραπλευρα ερωτήματα. :Ρ

 

Παίζουν πρωτεύοντα ρόλο;

 

Ανάλογα με την ιστορία. Πάντως, δε θα ήθελα να γράφω μια ιστορία μόνο και μόνο "για τις μάχες".

 

Τις προτιμάτε εντυπωσιακές, αστραφτερές; Θέλετε γρήγορες και βίαιες;

 

Βίαιες, αιματηρές, και άσκημες. Ο πόλεμος δεν είναι ωραίος.

Link to comment
Share on other sites

Αναλόγως. Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα 'βία'. Δεν ξέρω να γράφω μάχες μεταξύ στρατών, πάντως. Πρέπει να διαβάσω, να μελετήσω κάποια πράγματα, και μετά. Προς το παρόν γράφω μόνο μάχες one to one, ή μεταξύ λίγων ατόμων, τέλος πάντων.

 

Πάντως διαφωνώ Βάρδε. Κάτι μπορεί να είναι βίαιο, αιματηρό και όμορφο. Έχει άλλου είδους ομορφιά, απλώς. Εξ' άλλου η φύση είναι ένα αιματηρό, βίαιο αλλά και πανέμορφο πράγμα, και ο πόλεμος είναι κομμάτι της, ακόμα και εμείς, και όλες μας οι αηδίες και οι καταστροφές, είναι κομμάτι της. Ομορφιά υπάρχει παντού. Υπάρχουν συγγραφείς που ζωγραφίζουν με τη βία.

Edited by Nienna
Link to comment
Share on other sites

Πώς σας αρέσουν οι μάχες σας;

Η μάχη(δλδ το ΞΥΛΟ) είναι ένα τριπάκι. Τη γράφω όπως μου βγει. Πρώτα απ' όλα υπάρχουν 1001 υποκατηγορίες οι οποίες μπλέκονται με κάθε δυνατό τρόπο: duel, triel,... ,full scale, epic, medieval, horror, scifi, manga-ish, unarmed, magic, humans vs humans, humans vs. beasts, klotsopatinad(brawl?), to the death, under/overpowering, close quarters, sniping, mounted, up front, hide & seek, arena, ..., multidimensional(psarotical e?) and the list just keeps going.

 

Παίζουν πρωτεύοντα ρόλο;

Κατά κανόνα η μάχη παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο κείμενο(δλδ για μένα) αλλά όχι στην ιστορία(δλδ. για αυτόν που θα διαβάσει τις μαλακίες που γράφω -ναι, βάζω και υπόθεση τώρα πια).

 

οταν ο κεντρικός σας ήρωας μπλέκεται σε μάχη, νικά με στρατηγική ή kung-fu;

To kung fu είναι στρατηγική(κατά μία έννοια -αν έχεις ακουστά τις φόρμες μάχης). Αν είναι η ερώτηση για το αν νικά λόγω εξυπνάδας ή δύναμης μπορεί και τα δυο μπορεί και κανένα. Μπορεί να νικά για 1001 ακόμα λόγους που μπορεί να συνδυάζονται με πολύ περισσότερους τρόπους. Τύχη, βοήθεια τρίτου, κουράγιο, πουστιά, ο αντίπαλος χαρίστηκε, ταχύτητα, καλύτερο όπλο/πανοπλία(πολεμική εξάρτηση γενικά), ευνοϊκό πεδίο μάχης, τεχνική κατάρτηση(εδώ μπαίνει το κου-φου) κ.ο.κ.

 

"υπάρχουν τρεις απλοί κανόνες για να γράψεις την τέλεια μάχη, αλλά δυστυχώς κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι αυτοί" :bleh:

Link to comment
Share on other sites

εμενα μου αρεσουν πολυ οι μαχες στις οποιες ο κεντρικος ηρωας χανει, ιδικα οταν πεθενει και εχει και κανα ενδοξο θανατο πορωνομαι :D, παντως γενικα προτιμω τις μαχες σωμα με σωμα και σε μικρη κλιμακα (αν και εχω διαβασει και πολυ όμοργες μαχες μεγαλης κλιμακας).

 

ααα και φυσικα λατρευω το swordsbucle υφος μαχης !! "arrrrr απανω τους παληκαρια μου"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..