Jump to content

Δελτίο Τύπου απ'το ComicWorld


mistseeker
 Share

Recommended Posts

Πήρα σήμερα με e-mail το δελτίο τύπου που θα διαβάσετε, το οποίο αναφέρεται σε δυο νέες προσπάθειες ταλαντούχων Ελλήνων δημιουργών (συγκεκριμένα, των Νίκου Κούτση και Βασίλη Γκογκτζιλά, που είναι γνωστοί σε όσους ασχολούνται με ελληνικά κόμικς και δημιουργούς).

 

Τα covers είναι, όπως θα δείτε, πολύ καλής ποιότητας και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για ιδιαίτερα ενδιαφέροντες τίτλους. Οι νέοι αυτοί τίτλοι θα παρουσιαστούν στο Comicdom Con, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Καλή τύχη λοιπόν, στη νέα αυτή προσπάθεια!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 17-04-2006

 

Το Comicworld διευρύνει τους ορίζοντές του και μπαίνει στο χώρο των εκδόσεων.

 

Το Σάββατο 6 Μάη 2006, στα πλαίσια της εκδήλωσης Comicdom Con Athens, θα παρουσιάσει τον τόμο Η ΚΟΠΙΑ – Μr. UNIVERSE που δημιουργήθηκε αό δυο γνωστούς εικαστικούς καλλιτέχνες της χώρας μας.

Στις σελίδες του 48σέλιδου έγχρωμου τόμου, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει την ΚΟΠΙΑ, μια φουτουριστική ιστορία του Νίκου Κούτση που πρώτο-δημοσιεύτηκε στις σελίδες του περιοδικού 9 (#276) της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Καθώς και μια περιπέτεια του Μr. UNIVERSE δια χειρός Βασίλη Γκογκτζιλά. Επίσης, μέσα στον flip τόμο θα υπάρχουν Sketch Galleries των δυο καλλιτεχνών και ένα μικρό Preview από μελλοντικό project του Νίκου Κούτση.

 

Η παρουσίαση του κόμικς θα γίνει το Σάββατο 6 Μάη 2006 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα), στις 14:45 όπου οι δημιουργοί θα μιλήσουν για τις ιστορίες τους και θα υπογράψουν αντίτυπα του βιβλίου.

 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

 

Νίκος Κούτσης:

 

koutsiscover5rg.th.jpg

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε γραφιστική στη σχολή Βακαλό, ενώ παράλληλα εργαζόταν στο πρόγραμμα Animantis της εταιρείας παραγωγής Stefi Cine & TV Productions. Εκεί δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Ο Κύκλος” (’92), η οποία απέσπασε τιμητικές διακρίσεις στα φεστιβάλ Δράμας και Λάρισας. Στη συνέχεια, εργάστηκε δύο χρόνια ως visualiser για την MacCann Erickson Athens, ενώ το ‘95 πήγε στο Παρίσι για να παρακολουθήσει σεμινάριο της Disney Consumer Products Paris. Από το ‘97 έχει συνεργασθεί σαν εικονογράφος/ σχεδιαστής κόμικς με μια σειρά από περιοδικά (Nitro, Metro, Pcmagazine), έχει σχεδιάσει τις μασκότ επώνυμων προïόντων της αγοράς (COSMOKAΡΤΑ της Cosmote, Topkid της ΔΕΛΤΑ-Danone, ΕΘΕΛ κα.), αρθρογραφεί σε έντυπα του χώρου της Οπτικής Επικοινωνίας και διδάσκει στον ΑΚΤΟ. Τα τελευταία χρόνια ως σχεδιαστής κόμικς έχει πραγματοποιήσει διεθνείς καμπάνιες για την Adobe Europe και τον ΟΗΕ (UNEP). Έργα του έχουν φιλοξενηθεί συχνά στα εξώφυλλα του περιοδικού “9” της Ελευθεροτυπίας. Περισσότερες πληροφορίες για τον δηµιουργό και το έργο του μπορείτε να βρείτε στην βραβευµένη ιστοσελίδα του (ΕΒΓΕ 2005) www.koutsis.com

 

 

Βασίλης Γκογκτζιλάς:

 

gogcover0sw.th.jpg

 

Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει Graphic Design. Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση για την εφημερίδα Θεσσαλονίκη και τα περιοδικά Επιλογές, Γαλέρα και Soul και έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία. .έχει ασχοληθεί επίσης με τα κόμικς σε πάρα πολλά Fanzine, όπως το Μπούμερανγκ, η Ανόργανη υλη και το Red Dot Comix, για το περιοδικό 9, ενώ το διαφημιστικό κόμικς Deniman διακρίθηκε στον πρώτο διαγωνισμό DNR Textile Awards του αμερικάνικου περιοδικού DNR. Έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει και δύο προσωπικές εκθέσεις κόμικς καθώς και εικονογράφησης στο καφέ Cofix στην Θεσσαλονίκη. Μια ακόμη ενασχόλησή του περιλαμβάνει το κινούμενο σχέδιο για τις ανάγκες της εκπομπής Επί Τροχών στο κανάλι ΕΤ3.

 

Λίγα λόγια για το Comicworld:

 

To Comicworld ιδρύθηκε το 2003 από τον Ανδρέα Πεφάνη για να βοηθήσει στην προώθηση της “9ης” τέχνης στη χώρα μας. Με την ολοκλήρωση του 1ου Mad Comicfest 2003 δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα στον Κορυδαλλό Αττικής, που στη συνέχεια άνοιξε τη δικτυακή πύλη www.comicworld.gr για να ενημερώνει τους φανατικούς και μή του είδους με νέα που σχετίζονται με το χώρο των κόμικς. Το 2005 ανοίγει δεύτερο κατάστημα με υπεύθυνο τον Ευθύμιο Κωλέτση στο Χαλάνδρι Αττικής. Το Comicworld είναι υπεύθυνο για εκδηλώσεις όπως το Mad Comicfest, το 1o Games Fair Μαγικών Πυλών και το 24h Comics 2006 ου θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2006. Πλέον με τις Εκδόσεις Comicworld ελπίζουμε ότι θα φέρουμε στο αναγνωστικό κοινό μια σειρά βιβλίων κόμικς με ποιότητα στο σενάριο και στο σκίτσο από Έλληνες καταξιωμένους δημιουργούς και νέα ταλέντα!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..