Jump to content

Ποιος πολεμιστής σάς αρέσει περισσότερο;


Βάρδος
 Share

Recommended Posts

Πείτε ποιος πολεμιστής σάς αρέσει από τη φανταστική λογοτεχνία. Αναφέρετε και το βιβλίο όπου βρίσκεται, για να μάθουν κι οι άλλοι (εκτός αν είναι γνωστός σε όλη την υφήλιο --πχ Κόναν).

Link to comment
Share on other sites

Barristan Selmy από Song of Ice and Fire για τη δεξιοτεχνία και την ανθρωπιά του. Rhaegar Targaryen από το ίδιο διότι κατάφερε να σημαδέψει όχι μόνο την Daenerys αλλά και τους περισσότερους ανθρώπους που τον γνώριζαν με αποτέλεσμα το όνομά του να σκιάζει την Westeros ακόμα και αρκετά μετά τον θάνατό του. Επίσης φαίνεται πως ισορροπούσε ανάμεσα στην τρέλα και την ιδιοφυϊα όπως λίγοι Targaryens κατόρθωσαν, αν και ζούσε σε εποχή παρακμής για τη δυναστεία του... Syrio Forrel για το ανορθόδοξο στύλ του και των ηρωικό του θάνατο.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου άρεσε ο Joscelin από το Kushiel' s Dart.

 

Και ο Rhaegar σίγουρα είναι ένα αξιομνημόνευτο πρόσωπο, αλλά δεν θα έλεγα ότι ταιριάζει ακριβώς στην κατηγορία του πολεμιστή. Πρίγκηπα, θα τον έλεγα , με όλη τη σημασία της λέξης.

 

Blackcloak, είσαι σίγουρος ότι ο Syrio είναι νεκρός? Ο θάνατος του είναι κάτι που μάλλον υπονοείται γιατί δεν τον έχουμε ξανασυναντήσει μέχρι στιγμής. Δεν είναι κάτι που είδαμε και με τον Μάρτιν ποτέ δεν ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

Χμ...δυσκολο.

 

Δεν ξεχωριζει καποιος για τις πολεμικες του ικανοτητες.Παντως στο Σιλμαριλλιον παρευλανει μια πλειαδα σπουδαιων πολεμιστων.Πανε χρονια που το διαβασα και δεν τα παω καλα με τα ονοματα...Φινγκολφιν δεν ηταν ο βασιλιας των ξωτικών που πολέμησε με τον Μελκορ;Κι ο Τουριν σπουδαιος πολεμιστης και με τραγικη ιστορια που οσο να 'ναι σε κανει να τον συμπαθησεις.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ δυσκολη ερωτηση..... ενω μαγος μου ηρθε μαεσως στο μυαλο εδω κολησα :p

 

ο προτος που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ο cylin of ceremor απο τα βιβλια της kathrene keer, δεν ηταν φοβερος, δεν ηταν πανισχυρος, δεν ειχε καν νικησει ολες τις μαχες, για την ακριβεια ενας κολομισθοφορος ηταν, μη κεντρικος χαρακτηρας, και με πολλα αρνητικα στοιχεια .... αλλα για μενα ηταν ο πιο ρεαλιστικα γραμμενος πολεμιστης, και ειταν αυτος που με ωθησε να δημιουργισω την αποψη που εχω για τους πολεμιστες σημερα ( στην οποια θα αναφερθω αλλη φορα γιατι βαριεμαι να γραφω τωρα :p)

 

ως δευτερη επιλογη θα πω τον al Lan Mandragoran απο το wheel of time αν και πολυ φοβαμαι οτι θα εχει χαπι εντ και θα καταστραφει ως χαρακτηρας :(

 

τελευταιος αλλα επι ουδενι λιγοτερο σημαντικος ο cohen the barbarian (και η ορδη του) tou terry prachet..... τον λατρεψα γιατι καπως ετσι φανταζομαι κι εγω τους πολεμηστες οταν γερναν...:p

Link to comment
Share on other sites

Οι μή φλώροι πολεμιστές.

 

Ο Κόναν και γενικά όλοι οι Χαουρντικοί χαρακτήρες...

 

Ο Κέην του Κάρλ Εντουαρτ Βάγκνερ

 

Ο Ελακ και ο συμπολεμιστής του Λύκων του Χένρυ Κάτνερ

 

Ο Φαφρμ του Φρίτζ Λείμπερ

 

και αρκετοί ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Το όνομα είναι Φαφρντ.

 

Και αγαπημένος πολεμιστής... Φινγκολφιν και Sturm Brightblade.

Link to comment
Share on other sites

Uther Doul, από το The Scar του China Mieville. Αμφιβάλλω αν υπάρχει πολεμιστής που να μπορεί να σταθεί εναντίον του --κι επιπλέον, είναι cool.

Link to comment
Share on other sites

Glorfindel, Turin, Tulcas (από το έργο του John Ronald Reuel Tolkien), Gaelin Mhoried και Madislav (The Falcon and the Wolf, Richard Baker).

Link to comment
Share on other sites

Η Λαλ (Λαλκαμσιχ-Καμσολάλ) από τη Μπαλάντα του Πανδοχέα :) όχι γιατί είναι φοβερή και τρομερή και τα βάζει με όλους, ούτε επειδή σέρνει καμιά βαριά κατάρα πίσω. Επειδή είναι απλά υπέροχη και έχει πολύ σκληρές φτέρνες.

 

Το Κυνηγόσκυλο του Τζόφρυ (που να τον πάρουν οι άλλοι :p) επειδή είναι πιο ιππότης από τους ιππότες κι επειδή είναι κι άνθρωπος και φοβάται μαζί.

 

Ο Γκαλιάντ από την Κόρη των Λύκων, δεν ξέρω γιατί μου έχει μείνει, ίσως επειδή σε όλο το βιβλίο προστατεύει ένα "κοριτσάκι".

Link to comment
Share on other sites

Τι να πώ, δε μπόρεσα να δώ κάτι το ιπποτικό στον Sandor Clegane(αρνήθηκε να πάρει ιπποτικούς όρκους στο κάτω κάτω και μισούσε το χαρακτηρισμό). Κάθαρμα, που όμως λάμπει σε σύγκριση με τον αδερφούλη του, ο οποίος δεν είναι παρά μια μηχανή του κιμά ... ;p. Άξιος πολεμιστής πάντως, αν και χωρίς ιδιαίτερη τεχνική, σε αντίθεση π.χ. με το Syrio ή τους Bloodriders...

Ένας πραγματικά φοβερός πολεμιστής που ξαφνικά θυμήθηκα είναι ο Yorek Baernison από το His Dark Materials. Μια οπλισμένη αρκούδα(panserbjorne) με πανοπλία από μετάλλευμα μετεωρίτη που προστατεύει την κεντρική ηρωίδα, ένα κοριτσάκι 11 ετών. Και μόνο η σύλληψή του είναι αρκετά πρωτότυπη, ως χαρακτήρας δε αξίζει περισσότερο από τους μισούς τουλάχιστον ανθρώπους της τριλογίας του Pulman.

Edited by The Blackcloak
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέροντες χαρακτήρες φαίνονται αυτοί. Πρέπει να σημειώσω τα βιβλία για να τσεκάρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aragorn από το Lord of the Rings. Πάντα μου άρεσε περισσότερο από όσους πολεμιστές έχω διαβάσει μέχρι στιγμής.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αν τον έπαιρνα με τη γενική έννοια του όρου, κι αυτός. :D

Link to comment
Share on other sites

O Drizzt Do' Urden!

εντάξει, εντάξει, μια πλάκα κάναμε μη με λιντσάρετε κιόλα...

Σοβαρά τώρα, ο Rage από το Midknight Falcon του David Gemmell. Ένας μονομάχος με μεγάλη ψυχή και πολύ τσαγανό, ο οποίος ακόμα και στα πενήντα του ήταν ένας από τους καλύτερους.

Link to comment
Share on other sites

Ο Yorek Barnison έλεγε πραγματικά!

Μ'αρεσε αρκετά και ο Τούριν, απ΄το σιλμαρίλλιον.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Τούριν, θα συμφωνήσω. Έλρικ: καλά τα υλικά του και λιγότερο καλές (κατά τη γνώμη μου) οι ιστορίες του. GoT θα μπορούσα να αναφέρω ένα κατεβατό, αλλά ας πούμε Jorah Mormont και Sandor Clegane για αρχή. (Ναι, έχω μία συμπάθεια στους απελπισμένους αυτού του κόσμου. Και των άλλων κόσμων επίσης.)

Link to comment
Share on other sites

O Red Viper. H μονομαχια του με το Βουνο ειναι μνημειωδης.
Aρκετοι απο την Μεση Γη. Φινγκολφιν, Τουριν πχ.
Οι 2 Αιαντες απο την Ιλιαδα :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..