Jump to content

Καλύτερες μάχες και πόλεμοι στη λογοτεχνία


heiron
 Share

Recommended Posts

War...It's f-a-n-t-a-s-t-i-c!!!

:irvine:

 

Λοιπον,ποιες μάχες και γενικότερα ποιοι πόλεμοι ειναι που σας έκαναν μεγαλύτερη εντυπωση στη λογοτεχνία;

Μπορει να ειναι ΕΦ,ιστορικο μυθιστορημα...ο,τι θέλετε και αγαπάτε.

 

Σκηνές μαχης,στρατηγικές,τακτικές...

 

Εγω θα πω αργότερα. :yessir:

Link to comment
Share on other sites

Το ένα ήταν το graphic novel Kaze no Tani no Naushika (Nausicaä of the Valley of Wind) και το άλλο το The Falcon and the Wolf, των Hayao Miyazaki και Rich Baker αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Λοιπον ας πω κι εγω.

Οπως ειπε κι ο Νικοςαλ σε σχετικο τοπικ,ωραιος πολεμος ειναι αυτος των Γηινων με τους Taurans στο Forever War και ειδικα η μαχη στο τελος.Λεηζερ,υπερβομβες,σπαθια,τοξα,διαστημοπλοια...απο ολα εχει ο μπαξες.

Βεβαια δεν μπορω να παραβλεψω τον Ερικσον που δινει ρεστα κυριως μιμουμενος αρχαιους συγγραφεις.Μη μου πειτε οτι η πορεια που περιγραφει στο δευτερο βιβλιο δεν ειναι επηρρεασμενη απο την καθοδο των Μυριων(και την απελπιδα διαφυγη των Αθηναιων απο τις Συρακουσες) με τις ομηρικες μαχες που εδιναν να σωθουν.

Μου αρεσαν και οι μαχες στην αρχη και στο τελος της Καταιγιδας.Αν και στο τελος ηταν πιο πολυ μονομαχιες...παντως ειναι κλασικη σκηνη στη λογοτεχνια του φανταστικου.

Και η μαχη των αμετρητω δακρυων στο Σιλμαριλλιον παρεα με τη μαχη του Πελενορ,δειχνουν οτι ο Τολκιν δεν ηξερε μονο να στηνει κοσμους αλλα περιεγραφε και ωραιες μαχες.

Α,και η εισβολη των Χαρκονεν με τη βοηθεια των αυτοκρατορικων δυναμεων στον Αρρακις.Atreides pwnd.

Link to comment
Share on other sites

1) Η πρώτη μάχη στο Gardens of the Moon, του Erikson.

 

2)Η μάχη στο King's Landing, ανάμεσα στις δυνάμεις του Stannis και του Tyrion, του Martin (Clash of Kings-Storm of Swords).

 

3)Η μάχη στο Χάγκι στο Brilliance of the Moon(οι δυνάμεις του Takeo εναντίον του Arai), της Lian Hearn.

 

και bonus:

 

4) Η τελευταία μάχη του thousand year war στο Berserk του Kentaro Miura.

Edited by The Blackcloak
Link to comment
Share on other sites

Κινηματογραφικά κορυφαίες και ίσως αξεπέραστες είναι οι μεσαιωνικές μάχες στις ταινίες του Κουροσάβα. Τις έχετε παρακολουθήσει;

Link to comment
Share on other sites

Καποιες ναι όπως αυτές στο spider's web forest και στους 7 samurai, αλλά νόμιζα ότι το θέμα αφορούσε λογοτεχνικά έργα...

Link to comment
Share on other sites

Ω,θεοι...πως το ξεχασα αυτο?!?

Ναι,ειναι τελεια.Εξωγηινα πνευματα,ζομπια,θεοι,ελεφαντες,διαστημοπλοια..και γενικα το βιβλιο ειναι ολα τα λεφτα βεβαια!

Link to comment
Share on other sites

Κινηματογραφικά κορυφαίες και ίσως αξεπέραστες είναι οι μεσαιωνικές μάχες στις ταινίες του Κουροσάβα. Τις έχετε παρακολουθήσει;

Κινηματογραφικά σχεδόν αξεπέραστες, ρεαλιστικά ελλειπείς ή και λίγο λάθος - ο άνθρωπος τόνιζε μαγευτικά τις μορφές που μελετούσε, τις γριές των θρύλων, τις geisha, τις yuki-onna, τους samurai και τους shogûn.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Επειδη δεν ειναι κατι σπουδαιο απο μονο του,ειπα να μην ανοιξω νεο τοπικ και βρηκα ενα παραπλησιο...

Στο Uplift war οι εξωγηινοι εισβολεις χρησιμοποιουνε ενα αεριο με το οποιο ψεκαζουνε τεραστιες εκτασεις και αναγκαζουνε τους ανθρωπους να παραδοθουνε.Αυτη η κινηση δεν ειχε προβλεφτει απο τα "πανεξυπνα" σχεδια αμυνας των ανθρωπων αν και δεν ειναι νεα στρατηγικη.Τι διαολο,εδω στον Α ΠΠ χρησιμοποιουσανε μασκες για να αποφευγουνε κατι τετοια,δεν μπορουσανε οι διαστημανθρωποι να ειναι ελαφρως προετοιμασμενοι;

Παρομοια "απροβλεπτα" σκηνικα συνανταμε και σε αλλα σπουδαια εργα ΕΦ οπως στο Ντιουν πχ που οι Ατρειδες δεν προεβλεψαν τη χρηση...πυροβολικου καθως και το γεγονος οτι η εισβολη θα ηταν μαζικη κι οχι απλη επιδρομη.

Link to comment
Share on other sites

στο Ντιουν πχ που οι Ατρειδες δεν προεβλεψαν τη χρηση...πυροβολικου καθως και το γεγονος οτι η εισβολη θα ηταν μαζικη κι οχι απλη επιδρομη.

 

 

Αν θυμάμαι καλά, αυτό που δεν προέβλεψαν οι Ατρείδες είναι η χρήση ατομικών βομβών, επειδή ήταν και καλά απαγορευμένες.

Τη μαζική επιδρομή δεν την περίμεναν, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ο αυτοκράτορας, η συντεχνία και γενικά οι πάντες θα ήταν φανερά και εντελώς χύμα με το μέρος των Χάρκονεν. Άσε δε που το αστρονομικό κόστος μιας τέτοιας επιχείρησης την καθιστούσε μάλλον θεωρητική...

Link to comment
Share on other sites

To Red Wedding στο Storm of Swords του G.R.R. Martins . Μια από τις μεγαλύτερες WTFστιγμές .

Edited by Dimzar
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρησιμοποιηθηκαν ατομικα οπλα απο Χαρκονεν-Αυτοκρατορα.Απλα απο εκει που περιμεναν 1-2 λεγεωνες Χαρκονεν τους ηρθανε 10 λεγεωνες Χαρκονεν +1 Σαρντωκαρ(που αξιζε αλλες 10).Το σκεπτικο των Ατρειδων ηταν οτι 1-ο Αυτοκρατορας θα παρεμενε ουδετερος 2-οι αλλοι Μεγαλοι Οικοι θα τους υποστηριζαν στην πορεια του πολεμου δεδομενης της επιρροης και της καλης φημης του Δουκα τους και 3-οι Χαρκονεν δεν μπορουσανε να πληρωσουν για τη μεταφορα αρκετων λεγεωνων.Επισης ηλπιζαν να υποχωρησουνε σε κατι υψωματα και σπηλιες σαν εσχατη αμυνα αλλα τους βομβαρδισαν με πυροβολικο που δεν χρησιμοποιοταν σε μαχες πλεον.Ατομικα οπλα χρησιμοποιησε αργοτερα ο Πωλ στην αντεπιθεση του παραβαινοντας την απαγορευση.Δικαιολογηθηκε αργοτερα οτι η χρηση δεν εγινε εναντιον ανθρωπων και στρατιωτικων στοχων αλλα απλα ανατιναξε φυσικα εμποδια(ωστε να μπορεσουνε να επιτεθουνε με τα σκουληκια οι Φρεμεν).

 

Καλα το red wedding ηταν εντελως κουλο.Και γενικα αν και ο Μαρτιν υποτιθεται οτι γραφει ρεαλιστικα οι μαχες του ειναι λιγο ο,τι να'ναι.Πχ ο ολος πολεμος στην πρωτευουσα των Σταρκ με τα λιγα παλικαρια του νησιωτη,τους προδοτες βαρβαρους που τους εσφαξαν κτλ κτλ.Τετοια σκηνικα δεν εχουνε γινει σε ολοκληρη την ανθρωπινη ιστορια ξερω γω και εκει γινονται 2-3 απιθανα σε 1 χρονια.:tease:

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρησιμοποιηθηκαν ατομικα οπλα απο Χαρκονεν-Αυτοκρατορα..Ατομικα οπλα χρησιμοποιησε αργοτερα ο Πωλ στην αντεπιθεση του παραβαινοντας την απαγορευση.Δικαιολογηθηκε αργοτερα οτι η χρηση δεν εγινε εναντιον ανθρωπων και στρατιωτικων στοχων αλλα απλα ανατιναξε φυσικα εμποδια(ωστε να μπορεσουνε να επιτεθουνε με τα σκουληκια οι Φρεμεν).

 

Tώρα που το λες, το θυμήθηκα.

Επίσης ότι είχαν εκείνη την ασπίδα γύρω από το σπίτι, και οι Ατρείδες "πάντα είχαν μια υπερβολική εμπιστοσύνη στις ασπίδες τους" ή κάτι τέτοιο;

 

απο εκει που περιμεναν 1-2 λεγεωνες Χαρκονεν τους ηρθανε 10 λεγεωνες Χαρκονεν +1 Σαρντωκαρ(που αξιζε αλλες 10).Το σκεπτικο των Ατρειδων ηταν οτι 1-ο Αυτοκρατορας θα παρεμενε ουδετερος 2-οι αλλοι Μεγαλοι Οικοι θα τους υποστηριζαν στην πορεια του πολεμου δεδομενης της επιρροης και της καλης φημης του Δουκα τους και 3-οι Χαρκονεν δεν μπορουσανε να πληρωσουν για τη μεταφορα αρκετων λεγεωνων.

 

Αυτά τα θυμόμουν σωστά τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..