Jump to content

Οι "ιππότες" του Μάρτιν


Nienor
 Share

Recommended Posts

Δεν είναι κάθαρμα ο μικρός Κλέιγκεν, "το βουνό" ναι, είναι, αλλά ο Σάντορ όχι. Είναι πληγωμένος κι άγριος και άξεστος και πολλά άλλα, αλλά όχι κάθαρμα. Θυμήσου πως φερόταν στη Σάνσα και πως την έσωσε όταν οι άλλοι "ιππότες" το έβαλαν στα πόδια να σωθούν ;) Και στην τελική από τους "ιππότες" του Μάρτιν, ποιος είναι αλήθεια ιππότης? :p

Link to comment
Share on other sites

Ser Barristan.

 

Και μην ξεχνάς τι έκανε ο Clegane στον Mycah, ένα παιδάκι 6(;) ετών... έχουμε υπόνοιες ότι ήταν τσιμπημένος με τη Sansa οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν έδρασε λόγω "ιπποτισμού" ή ό,τι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Τι να πώ, δε μπόρεσα να δώ κάτι το ιπποτικό στον Sandor Clegane(αρνήθηκε να πάρει ιπποτικούς όρκους στο κάτω κάτω και μισούσε το χαρακτηρισμό).

 

Μα γι αυτό και μόνο το λόγο ίσως να είναι πραγματικός ιππότης: επειδή ξέρει ότι οι αληθινοί ιππότες είναι καθάρματα που κρύβονται πίσω από κάποιον δήθεν "κώδικα τιμής". Ο ίδιος απλά δηλώνει κάθαρμα, χωρίς κώδικες και μαλακίες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι όλοι οι ιππότες του Martin καθάρματα, αν και σίγουρα είναι αρκετοί. Υπάρχουν όμως πολλοί που κυμαίνονται από ευσυνείδητους ανθρώπους μέχρι υποδείγματα.

Βλ. Barristan Selmy, Ser Rodrik, Davos, Beric Dondarrion, Arthur Dayne, White Bull, το προτελευταίο Hand του Aerys, Ser Jacelyn,Ser Loras.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, απ όλους αυτους ο Barristan είναι ο κλασσικός ιππότης. Ο Davos ναι μεν είναι "σωστός" κτλ, αλλά δεν είναι ιππότης με την κλασσική έννοια-αυτό είναι και το βασικό του χαρακτήρα αυτου, ότι έχει το όνομα αλλά όχι και τη χάρη. Ο Berric πάλι, ούτε αυτός είναι ο κλασσικός ιππότης, αν και πλησιάζει όντως αρκετα-μένει να δούμε τι γίνεται κ μ αυτόν όμως, γιατί δεν έχει ασχοληθεί διεξοδικά. Ο Loras πάλι, είναι πολύ νέος για να τον πεις πρότυπο ιππότη, αν και καλά πάει-αυτό είναι το δικό του χαρακτηριστικό, ότι φαίνεται να είναι ο σωστός ιππότης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τον Μάρτιν. Οι υπόλοιποι που αναφέρεις, να πω την αλήθεια, δεν τους θυμάμαι αυτή τη στιγμή...

 

Αν και για να πουμε αν κάποιος ειναι σωστός ιππότης ή όχι, θα πρέπει να ορίσουμε πρώτα τον ιππότη, κι αυτό δεν είναι έυκολο. Άλλος τους παρουσιάζει σαν τον Barristan, άλλος τους παρουσιάζει ως κολλημένους στους κώδικες τιμής και μόνο, άλλος τους παρουσιάζει ώς μόνο skills και μυαλό μηδέν κτλ κτλ. Ο Μάρτιν έχει όλων των ειδών ιππότες-κι αυτό είναι ένα απο τα πράγματα που γουστάρει κανείς :D.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είπα ότι είναι "σωστοί" ιππότες, αλλά ότι δεν είναι καθάρματα "ιππότες" και ότι ο Clegane αν συγκριθεί μαζί τους δεν είναι ιππότης, αλλά κάθαρμα(μέχρι τώρα δηλ.).

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα αυτό γεννήθηκε εδώ

 

Αρχικά είπα εγώ:

Το Κυνηγόσκυλο του Τζόφρυ (που να τον πάρουν οι άλλοι :p) επειδή είναι πιο ιππότης από τους ιππότες κι επειδή είναι κι άνθρωπος και φοβάται μαζί.

Επειτα εξεγέρθηκε ο Μαυρομανδύτης:

Τι να πώ, δε μπόρεσα να δώ κάτι το ιπποτικό στον Sandor Clegane(αρνήθηκε να πάρει ιπποτικούς όρκους στο κάτω κάτω και μισούσε το χαρακτηρισμό). Κάθαρμα, που όμως λάμπει σε σύγκριση με τον αδερφούλη του, ο οποίος δεν είναι παρά μια μηχανή του κιμά ... ;p. Άξιος πολεμιστής πάντως, αν και χωρίς ιδιαίτερη τεχνική, σε αντίθεση π.χ. με το Syrio ή τους Bloodriders...

Μετά ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα.

 

Συνεχίστε το ελεύθερα από δω για να μην είμαστε σπάμερς :beerchug:

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πάντως ότι έχουμε μια γενική παρακμή της ιπποσύνης.

Ο Arthur Dayne και ο White Bull έχουν πεθάνει, ενώ ο Selmy ανήκει στην προηγούμενη γενιά όπου η τιμή , η αφοσίωση και τα άλλα ιδανικά σήμαιναν κάτι περισσότερο.

 

Στην εποχή που διαβάζουμε μετά των πόλεμο των 5 βασιλέων, οι μισοί ιππότες έχουν αλλάξει στρατόπεδο τουλάχιστον από μία φορά (και οι Tyrell) ενώ τη βασιλική φρουρά αποτελούν άντρες ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Ο Dondarion έγινε λήσταρχος.

 

Υπάρχει κάτι σάπιο στα 7 Βασίλεια και χρειάζεται κάποιος ή Κάποια για να κάνει ένα καθαρισματάκι.

Link to comment
Share on other sites

O Dondarrion δεν είναι και κοινός λήσταρχος έλεος δηλαδή... Δε σας θυμίζει Robin Hood ή κάτι παρεμφερές;

Όσο για τους Tyrell μετά το θάνατο του Renly δεν είχαν και πολλές επιλογές, ο Stannis σίγουρα δε θα τους δεχόταν μιας και είχαν πρώτοι υποστηρίξει τον σφετεριστή (τυπικά και κατ' αυτόν τουλάχιστον) Renly...

Edited by The Blackcloak
Link to comment
Share on other sites

Καλά είναι περισσότερο εκδικητής παρά λήσταρχος. Αλλά έχει ξεφύγει εντελώς από την εικόνα του συμβατικού ιππότη.

 

Και ο Stannis που είναι τόσο ακριβοδίκαιος και άκαμπτος μου τη δίνει στα νεύρα.

Πώς πάει να γίνει βασιλιάς όταν νομίζει ότι η διπλωματία είναι τρόπος να διπλώνεις τα σεντόνια σου?

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αν σκεφτείς ότι ο dondarrion έχει παραμείνει πιστός στον Robert και θεωρεί τον εαυτό του προστάτη των απλών ανθρώπων του βασιλείου δεν τα πάει και άσχημα ως ιππότης.

Όσο για τον Stannis για Μέγας Κριτής και Θεός του Κόσμου μπορεί να έκανε, για θνητός βασιλιάς όμως...

Link to comment
Share on other sites

Όχι ρε, ο Στάννις είναι κορυφή. Δεν έφτασες στο τέλος του 3ου βιβλίου; Κάτι πολύ περίεργο θα γίνει μ'αυτούς τους τύπους. ;) (δε λέω άλλα λόγω spoiler)

 

Ο Loras, πάντως, είναι ιππότης-Ρουβάς. :Ρ Τον σιχαινόμουν μέχρι που...

 

SPOILER

 

 

 

 

...έπαθε αυτά που έπαθε στο τέταρτο βιβλίο, οπότε και τον λυπήθηκα.

 

 

 

 

END SPOILER

 

 

 

Αλλά γενικά οι ιππότες του Μάρτιν _είναι_ ιππότες. Είναι όπως θα ήταν οι ιππότες κανονικά, όχι εξιδανικευμένα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ρε παιδιά χωρίς να έχω ανοίξει καν το τρίτο βιβλίο δεν τον βρίσκω και τόσο ακριβοδίκαιο το Στάννις. Δηλαδή, θέλω να πω, έχει δολοφονήσει, κι αν όχι ακριβώς αυτός, ε, δε μπορούμε να πούμε πως δεν ήταν κι ο ίδιος.

 

Αλλά γενικά οι ιππότες του Μάρτιν _είναι_ ιππότες. Είναι όπως θα ήταν οι ιππότες κανονικά, όχι εξιδανικευμένα

 

Εδώ έχω να πω ότι συμφωνώ, κι ότι είναι τόσο ρεαλιστικοί που σου χαλάνε το μύθο γύρω από τον αγνό εκείνο πολεμιστή με τα ευγενικά αισθήματα. Άντε μετά να ξαναδιαβάσεις για κλασικό ιππότη και να μη λες "τι λέει τώρα το άτομο?" :p

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο άτομο που ακολουθεί το παραδοσιακό μοντέλο ιππότη με αγνά κινητρα, προσκόλληση στην εκπλήρωση ενός όρκου ή αποστολής μέχρι τελικής πτώσεως, μονομανία με την τιμή κλπ είναι η Brienne!!!

 

Την οποία στην αρχή δεν πολυσυμπαθούσα αλλά τώρα κάτι γίνεται.

Μα καλά είναι σημείο αυτό που τελειώνει το 4ο βιβλίο?

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά έχω την εντύπωση πως η Brienne δεν είναι "Ser" ή "Lady".

Επιπλέον ο Stannis θα γίνει fallen, όμως ποιος είπε ότι ένας θεός πρέπει να είναι και αγαθός... Απλά έχει αυτή την ψύχωση να επιβάλλει δικαιοσύνη που συνηθίζεται στους θεούς (ακόμα κι αυτοί που έσφαξε ήταν γι αυτόν προδότες και άρα άξιζαν όσα πάθανε).

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν "fallen", ρε, στον Μάρτιν. Όλοι fallen είναι, έτσι κι αλλιώς. :Ρ

 

Ο Στάννις είναι μούρη.

 

Έχεις φτάσει στο τέλος του 3ου βιβλίου;

Link to comment
Share on other sites

Όχι ακόμα, είμαι εκεί που το κωλόπαιδο ο Joffrey είδε τα ραδίκια ανάποδα (επιτέλους :diablo: ).

 

Fallen είναι κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε ο Night King (κάτι εξωανθρώπινο, φταίνε οι επαφές στενού τύπου με ένα ice demon).

Μόνο πως ο Stannis προβλέπω να γίνεται κάτι ανάλογο για fire...

Link to comment
Share on other sites

Μάθημα πρώτο: Mην προβλεπεις ποτε με το Μαρτιν! Δεν έχει κανένα νόημα απολυτως :p.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..