angarato_surion Posted June 16, 2006 Author Share Posted June 16, 2006 Και κάτι ακόμα, κυρίως επειδή δεν το καταλαβαίνω: ευγενής η προσπάθειά σου να γράφεις στον ενεστώτα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τον χρησιμοποιείς θυμίζει περισσότερο χαλαρή αφήγηση ανεκδοτικής ιστορίας: «Και τότε, που λες, τον πιάνω από το λαιμό, και μετά [...],» ή ακόμα και επεξήγησης των πράξεών σου ή συμβάντων από παιχνίδι ρόλων: «Ξυπνάω· σηκώνομαι από το κρεβάτι και παίρνω το ξίφος και το τόξο μου.» Πραγματικά, δε θυμίζουν τίποτα που θα τόνιζε κάποιος σε μιαν αφήγηση ιστορίας, και, πολύ φοβάμαι, με κακό τρόπο. Που το ειδες αυτο ; εγω την ξανα διαβασα και δεν το ειδα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Σου εξηγώ πως βγάζει αυτόν τον τόνο. Είναι τόσο πεζή η χρήση σου του ενεστώτα που καταντάει ανιαρή. Το κυριότερο είναι ότι επιμένεις σε αυτό όταν σε περιορίζει άμεσα, καθώς αλλιώς λέγεται κάτι με παρελθοντικούς χρόνους (που ΌΛΑ είναι στο παρελθόν) κι αλλιώς με τον ενεστώτα, που η χρονική τοποθέτηση είναι πολύ ιδιαίτερη και ολάκερο ζήτημα από μόνη της. Ναι, μπορεί να σου αρέσει· το χρησιμοποιείς, όμως, ανάλογα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Κοίτα, μπορεί να ήταν απότομος (υπερβολικά, μάλλον), αλλά αγνόησες το άλλο μισό που σου λέει στο σύνολό του: να προσπαθήσεις να το βελτιώσεις. Κανείς δε σου λέει να μην το γράφεις. Και διάβασα ήδη τα όσα λες και για τις διαφορές και όλα στο wiki, αλλά υπάρχει ένα κατιτίς που θέλουμε να καταλάβεις: δε σου λέμε ότι κακώς το έγραψες και ξαναπιάσε το από την αρχή, χωρίς καμία βάση, απλά στρώσε το, με τον ένα (χαρτί και μολύβι) ή τον άλλο τρόπο (βαριοπούλα). Εμείς θέλουμε να δούμε το κείμενό σου να είναι πλούσιο και να στέκεται, όχι να το πετάξεις ως έχει. Ναι, σε κάποια πράγματα δε μου αρέσει η νοοτροπία και το ύφος του κόσμου που προσπαθείς να στήσεις. Αντί, όμως, να κάθομαι σαν κάποια μίζερη μισοζώντανη φρικωδία να βρίσκω ό,τι μου κατέβει, όλοι εμείς σου λέμε τι βλέπουμε. Αν προσπαθήσεις αρκετά, μπορείς να βγάλεις κάτι που θα με κάνει να το δεχτά σαν καλό, ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 17, 2006 Author Share Posted June 17, 2006 γιατι ποια ειναι η νοοτροπια του κοσμου μου; δηλαδη; δεν την εκανα με καποια νοοτροπια απλως ηθελα να τον κανω πιο επικυνδινο ; ετσι κι αλλιως εχει αρκετες φιλες που δεν εβαλα πληροφοριες. σκπος μου ηταν να γινει κατι ανδοιαμεσο forgotten realms με μεση γη αν μπορει να γινει αυτο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Αυτό που λέω περί νοοτροπίας ενσταλλάσεται στο σύνολο του κειμένου σου. Π.χ. οι άρρενες γίνονται «λυκάνθρωποι,» και όλοι μαζί ασχολούνται ενεργά στην άσκηση των πολεμικών τεχνών (ναι, τέτοιες είναι η τοξοβολία και η σπαθασκία). Ακόμα και από το γεγονός της πλουσιότητας του αύμαρου, που κάθε άλλο παρά σπάνιο κοντεύει να μοιάσει στ' αυτιά μου. Θα σου κάνω μια ερώτηση: έχεις σκεφτεί ποτέ τί κάνει τόσο σημαντικό και σπουδαίο τον πρωταγωνιστή; Εμείς πού θα το δούμε; Γιατί τα indeces δεν είναι το ίδιο το κείμενο, και ο Tolkien καταπιανόταν με πράγματα όπως η γενεαλογία του ήρωα από τον προπροπροπροπροπροπροπροπροπροπροπροπάππου του και την ιστορία αυτών, καθώς και άλλων τόσων γενεών στο παρελθόν, ή για την εξέλιξη της γραφής των ξωτικών, πράγματα καθαρά εγκυκλοπαιδικά, δηλαδή. Αυτό που περιμένουμε από το ίδιο το κείμενο είναι το να βυθιστούμε σε αυτό και να μη θέλουμε να ξεκολήσουμε, να θέλουμε να πάρουμε το πιάτο με το βραδινό στο κρεβάτι ή το γραφείο μας και να συνεχίσουμε την ανάγνωση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Παρακαλώ να είστε πιο προσεκτικοί με τα ποστ σας. Την επιθετικότητά σας βγάλτε την αλλού και όχι στο φόρουμ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Ο κόσμος είναι τόσο επικύνδηνος όσο τον κάνεις. Υπάρχουν δύο λογικές. Μια να υπάρχουν χίλια τέρατα και να μην μπορείς να ξεμυτίσεις (δες Τόλκιν μετά την μάχη των αμέτρητων δακρύων). Μια άλλη να είναι δύο δυνατές πλευρές που να μην μπορεί η μια να νικήσει την άλλη (δες Record of Lodos wars). Όποια και να χρησιμοποιείς δεν την δείχνεις σωστά. Στον λόγο και στις πράξεις των εκπαιδευτών όλα δεν υπάρχει κάτι που να δίνει σοβαρότητα ή φόβο. Κάτι που να δώσει στους νεοσύλεκτους να καταλάβουνε ότι θα φυλάξουνε την πατρίδα. Ότι είναι η γραμμή άμυνας ανάμεσα στον τρόμο και τις οικογένειές τους. Οι εκπαιδευτές είνια ηγετικές μορφές. Ένας κακός εκπαιδευτής βγάζει κακούς φαντάρους. Και αν οι "φύλακες Ξωτικά", αν θες, βγάζουν κακούς πολεμιστές, τότε έχουν αποτύχει σαν φυλή. Στην Ελληνική Αεροπορία, που είμαι τώρα, αν τολμούσες στην διάρκεια της εκπαίδευσης να μιλήσεις, γαμ***νε όλη την διμοιρία, και μπορεί όλη την μοίρα. Στην περίπτωση του alter ego σου, τους αφήνουνε να μιλάνε ανενόχλητοι, λες και δεν έχει γίνει τίποτα. Σκέψου λίγο αυτά τα πράγματα πριν το βελτιώσεις. Α και κάτι άλλο. Για να μην νομίζεις ότι σε βρήκαμε μικρό και θέλουμε να το παίξουμε έξυπνοι, κάπως έτσι ξεκίνησαν τα γραπτά μου. Βελτιώθηκα γιατί άκουγα το τι μου λέγανε οι άλλοι. Βελτιώθηκα γιατί έζησα καταστάσεις και μπορώ να τις γράψω, βελτιώθηκα γιατί διάβασα βιβλία Ελήνων συγγραφέων, και κατάλαβα τι κάνανε οι άνθρωποι σωστά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 17, 2006 Author Share Posted June 17, 2006 1ον και κυριων δεν γινονται λυκανθρωποι ετσι λεγεται η σχολη, η σχολη rangers καθε πολυς εχει αλλο ονομα!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Νομίζω πως ό,τι ήταν να ειπωθεί για το κείμενο του Surion έχει ειπωθεί σε αυτό το τόπικ, μέχρι να βάλει κάποιο εντελώς νέο κείμενο. Αν θέλετε να συζητήσετε περί ονοματολογίας και φυλετικών χαρακτηριστικών ας κάνουμε ένα νέο τόπικ. Και κάτι τελευταίο Angarato. Όπως ίσως έχεις δει υπάρχουν στη βιβλιοθήκη εκατοντάδες ιστορίες φαντασίας από άλλα μέλη του φόρουμ. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις μερικές, και να τις σχολιάσεις και συ. Έτσι είναι το σωστό. Give and take που λένε. (Δεν είναι ανάγκη να μου απαντήσεις. Απλά κάντο. Και θα βοηθηθείς και ίσως να βοηθήσεις και άλλους). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Περιμένοντας το επόμενο μέρος για ν' αφήσω τη συζήτηση εδώ, αναφερόμουν στους Γκουάρε Λύκους, όχι τους Φύλακες Ξωτικά, που αναφέρεις στο wiki. Διαπιστώνω ότι έβγαλα εσφαλμένα την εντύπωση πως μόνο άρρενες γίνονται τέτοιοι, αλλά δεν υποστήριξα κάτι άλλο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 17, 2006 Author Share Posted June 17, 2006 Γκουαρε Λυκοι ειναι ανθρωποι που γινονται λυκοι οποτε θελουν Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Θα είχες την ευγενή καλοσύνη ν' ανοίξεις ένα σχετικό topic για να το συζητήσουμε εκτενέστερα; Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα ήθελα να σου πω, και θα ήταν καλύτερα να κάναμε αυτήν τη συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό επί του παρόντος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 17, 2006 Author Share Posted June 17, 2006 που να το κανω το post και με τι τιτλο; δεν εμαι καλος στισ κριτικες αν διαβαζα αλλου ιστορια το μονο που θα ελεγα θα ηταν αν μου αρεσει η ιστορια ή οχι μπορουμε να μηλισουμε και απο msn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 18, 2006 Author Share Posted June 18, 2006 γραφω τη νιστορια μου σε αοριστό ή παρελθοντικο χρονο απλως αλλάζωντας τα ρηματα σύντομα θα την ποστάρω για να μου πειτε αν είναι καλή Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted June 18, 2006 Share Posted June 18, 2006 Angarato, για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: δε μπορούμε να σου πούμε ούτε αν είναι καλή, ούτε αν είναι (ή πρόκειται να γίνει) κατάλληλη για να την εκδόσεις, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Μπορούμε να σου λέμε τη γνώμη μας, την οποία δεν είναι ανάγκη να αναλύουμε σε μεγάλες συζητήσεις. Αυτά που σου κάνουν και σε βοηθούν τα κρατάς, τα υπόλοιπα όχι. Απλά όταν θα δουλέψεις λίγο τα κείμενα σου θα σου είναι πιο εύκολο να ξέρεις τι κρατάς και τι χρειάζεται δουλειά και τι όχι. Ίσως πολλά από αυτά που θα ακούσεις να μη σου κάνουν, πολύ απλά και καθάρα, και ίσως άλλα να σου είναι τόσο αναγκαία που να μην μπορείς να διορθώσεις κάτι χωρίς αυτά. Όμως εδώ γίνονται κριτικές οι οποίες έχουν αυτό το νόημα κυρίως: να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τον τρόπο γραφής σου. Διάβασε τις, δώσε τους βάση, μάθε να ξεχωρίζεις τι σε βοηθάει και τι όχι και προχώρα. Μην ξαναγράφεις δέκα φορές την πρώτη ιστορία που προασπάθησες να γράψεις γιατί αργά ή γρήγορα θα κουραστείς και θα απογοητευτείς. Μπορείς να την ξαναγράψεις κάποια στιγμή αργότερα, που θα είσαι ίσως πιο νηφάλιος απέναντί της. Είμαι ξεκάθαρα εκτός θέματος εδώ, θεωρώ πως έπρεπε να στα πω όμως για να μην κουραστείς από μία επανάληψη του προηγούμενου γεγονότος. Εύχομαι καλή συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 18, 2006 Author Share Posted June 18, 2006 (edited) το αλλαξα σε παρελθοντικο δεν ξερω αν εκανα κανενα λαθος εκανα και προσθήκες Κεφάλαιο 1 Ξημέρωσε στο Γερακίσιο Φαράγγι ένα λυγερόκορμο Γκουάρε ξύπνησε, τεντώθηκε και σηκώθηκε από το κρεβάτι του• προχώρησε στην άλλη άκρη του μικρού του δωματίου. Εκεί βρισκόταν ένα ξύλινο τραπέζι που πάνω του ήταν τοποθετημένα ένα ξύλινο τόξο και ένα ξίφος φτιαγμένο από αύμαρο, το πιο γερό και ελαφρή υλικό το οποίο δέχεται και μαγικές ιδιότητες ιδανικό για οπλισμό και κυρίως για ξίφος, και για πανοπλίες. Μετά τοποθέτησε το ξίφος στην ζώνη του και την φαρέτρα στον ώμο του, πείρε το τόξο του στο δεξί του χέρι , και βγήκε από το δωμάτιο του. Στον εξωτερικό διάδρομο τον περίμενε ένας ρέιντζερ , ο οποίος φορούσε μια απλοϊκή πανοπλία κι είχε κρεμασμένο στην πλάτη του ένα τόξο. Ο Ανγκαράτο τον κοίταξε και ύστερα ο ρέιντζερ του είπε «Έλα μας περιμένουν στο προαύλιο. Έχουμε αργήσει.» ο Ανγκαράτο τον ακολούθησε. Αρκετά αργότερα έφτασαν σε ένα καφέ κυλινδρικό διάδρομο , ο οποίος συναντούσε άλλους διαδρόμους ίδιου χρώματος και σχήματος, στην οροφή του διαδρόμου ήταν τοποθετημένα πολύφωτα κατασκευασμένα από χρυσό. Στα οποία ήταν σκαλισμένες παραστάσεις από φυτά και ζώα του δάσους, κυρίως λύκων. Περπάτησαν για λίγο ώσπου φτάνουν σε ένα αμφιθέατρο. Αυτό βρισκόταν μέσα σε μια ψηλοτάβανη αίθουσα, ακριβώς μπροστά του υπήρχε μια εξέδρα , με ένα τραπέζι πάνω της. Στο οποίο Γκουάρε κάθονταν εξετάζοντας την αγέλη που ακόμα μαζευόταν. Ο Ανγκαράτο μπήκε στην αίθουσα, η οποία παρ’ όλο που ήταν ψηλοτάβανη είχε μικρή χωρητικότητα. Μέσα σε λίγα λεπτά το βλέμμα του έπεσε πάνω στους γύρο τοίχους, στους οποίους ήταν τοποθετημένο το σύμβολο της αγέλης, ένας Γκουάρε Λύκος βαλμένος στο κέντρο του εβλήματως του Ασημένιου Βασίλειου. Ο φρουρός του έδειξε με τον δείκτη του δεξιού του χεριού μια κενή θέση. «Εκεί θα κάτσεις.» τον προέτρεψε. Ο Ανγκαράτο προχώρησε στο ξύλινο παγκάκι , το οποίο ήταν φτιαγμένο από έναν μεγάλο ξύλινο κορμό. Κάθισε στην θέση στην οποία του έδειξε ο φρουρός κάπου στην μέση της πρώτης σειράς. Στα δεξιά του καθόταν ένα πανέμορφο θηλυκό Γκουάρε, με σκούρα και μακριά καστανά μαλλιά, τα γαλάζια μάτια της γύρισαν και κοίταξαν το επιβλητικό Γκουάρε. Ένιωσε ένα περίεργο και πρωτόγνωρο συναίσθημα να πλημμυρίζει την καρδιά της. «Θέλω να τον γνωρίσω!» σκέφτηκέ για λίγα λεπτά. Ο Ανγκαράτο έφυγε από τις σκέψεις του και γύρισε προς το μέρος της. « Είμαι ο Ανγκαράτο Σούριον πως σε λένε;» την ρώτησε, με μια ασημένια λάμψη στα μάτια του. «Με λένε Ελυανέ Νιρίοθελ.» αποκρίθηκέ με ένα χαμόγελο. Σηκώθηκέ ένα ξωτικό του δάσους, με ξανθά μαλλιά του χύνονται στους ώμους του με χάρη και τα γαλανά μάτια του κοιτάζαν τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι σωπάσαν. «Σωπάστε παρακαλώ εκεί πίσω.» Είπε με αυστηρότητα και κοίταξε τον Ανγκαράτο • και συννέχισε « με λένε Νίμους , ο καθηγητής σας στην τοξοβολία ,και σας καλωσορίζω εκ μέρους των καθηγητών σας στην ένδοξη αγέλη των Γκουάρε Λύκων της οποίας χέεται την τιμή να είστε μέλη, από σήμερα. Μέσα σε αυτήν θα μάθατε να συνεργάζεστε όπως επίσης και να πολεμάται.» Σώπασε και κάθισε στο κάθισμα του για να συνεχίσει ο επόμενος καθηγητής ο οποίος τους εξιστόρησε τις πολλές και σημαντικές επιτυχίες της αγέλης, είπε στην συνεχεία «Στην Αεριόνια δεν υπάρχουν μονό οι ανθρώποι ,εμείς , τα ξωτικά, οι νάνοι και οι άλλες φυλές της επιφάνειας άλλα κι άλλες που ζούνε κάτω από την γή , όπως τα Σκώτια ξωτικά για τα οποία θα σας πω λίγα προς το παρόν μια και ο χρόνος είναι λίγος,» Έκανε μια μικρή παύση και ξανά συνέχισε «Τα Σκοτεινά ξωτικά , η πλειοψηφία τους τουλάχιστον , δεν είναι τίποτα άλλο γεννημένους μοχθηρούς φονιάδες , που δεν θα διστάσουν να σκοτώσουν κανέναν , και ειδικά εμάς. Δεν θα μας δείξουν έλεος όπως δεν θα δείξουν σε κανέναν , ομοίως δεν πρέπει να τους δείξετε κι εσείς αυτά είχα να σας πω. Τώρα οι φρουροί θα σας οδηγήσουν στο προαύλιο εκπαίδευσης.» είπε και πήγε με τους υπόλοιπους καθηγητές. Οι φρουροί οδήγησαν τους εκπαιδευόμενους στο προαύλιο. Ο ήλιος ήταν στο πιο ψηλό σημείο του ουρανού, κι ο Ανγκαράτο περπατούσε συζητώντας με την Ελυανέ που είναι στα δεξιά του. Μετά από λίγο έφτασαν στον προαύλιο χώρο εκπαίδευσης, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ξέφωτο που υπήρχαν δυο εξέδρες η μια στα νότια, στα δεξιά τους. Δηλαδή , και μια στα βόρια. Στην βορινή εξέδρα βρίσκονταν τοποθετημένες σειρές από στόχους για τοξοβολία , που ισαπείχαν ο ένας από τον άλλον. Στην νότια εξέδρα υπηρχαν στόχοι για μονομαχία σώμα με σώμα. Ο Νίμους έφτασε λίγο αργότερα και τους διέταξε να ετοιμάσουν τα τόξα τους. Μετά αφού περάσαν λίγα λεπτά τους δείχνει τον σωστό τρόπο για να τεντώσουν την χορδή του τόξου τους έτοιμο για να ρίξει. Υστέρα γυρνούσέ ανάμεσα τους ενώ είχαν παραταχθεί μπροστά στον στόχο που είχε διαλέξει ο καθένας, την απόσταση την προσδιόριζε ένα σκαμνί που ήταν μπροστά τους, και έλεγξε αν εκτελούσαν σωστά την εντολή του. Αφού ο Νίμους τελείωσε την περιπλάνηση του ανάμεσα τους χαμογέλασε με ευχαρίστηση , για την σωστή εκτέλεση της εντολής του από την πλειοψηφία. Edited June 18, 2006 by angarato_surion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 18, 2006 Share Posted June 18, 2006 (edited) ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ: ένα λυγερόκορμο Γκουάρε Αρσενικό είναι ή θυλικό; Βάλε ένας ή μία ανάλογα με το φύλο. ελαφρή γράφεται ελαφρύ και κυρίως για ξίφος, και για πανοπλίες. Καλύτερα βάλε πληθυντικό στο "ξίφος", κάνε το "ξίφη" δηλαδή. Α και ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ! πείρε πήρε Ο Ανγκαράτο τον κοίταξε και ύστερα ο ρέιντζερ του είπε Υποθέτω ότι στη σχολή όλοι είναι ρέηντζερς. Τι κάνει τον συγκκριμένο να ξεχωρίζει. Όνομα δεν έχει; κυλινδρικό διάδρομο Αυτό θέλω να το δω. Ειλικρινά... ο οποίος συναντούσε άλλους διαδρόμους ίδιου χρώματος και σχήματος, στην οροφή του διαδρόμου ήταν τοποθετημένα πολύφωτα κατασκευασμένα από χρυσό. Στα οποία ήταν σκαλισμένες παραστάσεις από φυτά και ζώα του δάσους ο οποίος συναντούσε (διασταυρωνόταν με;) άλλους διαδρόμους ίδιου χρώματος και σχήματοςΤΕΛΕΙΑ Στην οροφή του διαδρόμου ήταν τοποθετημένα πολύφωτα κατασκευασμένα από χρυσό ΚΟΜΜΑ στα οποία ήταν σκαλισμένες παραστάσεις από φυτά και ζώα του δάσους Περπάτησαν για λίγο ώσπου φτάνουν σε ένα αμφιθέατρο. Έφτασαν, δεν φτάνουν, πρόσεχε τον χρόνο. Αυτό βρισκόταν μέσα σε μια ψηλοτάβανη αίθουσα, ακριβώς μπροστά του υπήρχε μια εξέδρα , με ένα τραπέζι πάνω της. Στο οποίο Γκουάρε κάθονταν εξετάζοντας την αγέλη που ακόμα μαζευόταν. Αυτό βρισκόταν μέσα σε μια ψηλοτάβανη αίθουσαΤΕΛΕΙΑ Ακριβώς μπροστά του υπήρχε μια εξέδρα με ένα τραπέζι πάνω της ΚΟΜΜΑ στο οποίο Γκουάρε κάθονταν εξετάζοντας την αγέλη που ακόμα μαζευόταν. Edited June 18, 2006 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 18, 2006 Author Share Posted June 18, 2006 τα διορθωσα πρεπει να αλλάξω τα ματια μου πολλές φορες ονειρυονται και ξύνπια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 18, 2006 Share Posted June 18, 2006 To θέμα όμως είναι να παρατηρήσεις αυτά τα λάθη και να τα διορθώσεις και στο υπόλοιπο κείμενο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 18, 2006 Author Share Posted June 18, 2006 (edited) εχει κι άλλα; μαλον θα επρεπ να ειμαι αφελης για να πυστευω οτι ηταν μονο αυτα Edited June 18, 2006 by angarato_surion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saulot Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Δεν υπήρξε καμια επιθετικότητα, τουλαχιστον οχι απο μερους μου. Ελπιζω να επιασε ο surion το νοημα και αναμενω να δω βελτιώσεις στην δουλεια του. Παντω προς το παρον βλεπω μονο αρνητικότητα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 19, 2006 Author Share Posted June 19, 2006 δεν ειμαι αρνητικος απλως δεν μπορω να δω τα λαθη μου για καποιον περιεργο λογο οταν το διαβαζω δεν βρισκω και πολλα λαθη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα Ανγκαράτο. Δες τις παρατηρήσεις που σου γίνονται και προσπάθησε να βρεις παρόμοια λάθη στο κείμενό σου. Για αρχή ξαναρίξε ένα διάβασμα στην γραμματική και θα δεις πόσα λάθη που δεν ήξερες ότι έκανες θα αναγνωρίσεις. Πάντως θα σου έλεγα αντί για συνεχείς αναθεωρήσεις του έργου σου να το προχωρήσεις και θα δεις ότι γράφοντας και ανακαλύπτοντας σιγά σιγά τα λάθη σου θα γίνεις καλύτερος. Χρειάζεται όμως δουλειά αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 19, 2006 Author Share Posted June 19, 2006 μεχρι τωρα εκτος απο τα λαθη που με ειχες αναφερει υπαρχουν κι άλλα ; ή οχι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Θα στο πω με ένα παράδειγμα επειδή ξέρεις να προγραμματίζεις. Έστω λοιπόν ότι εγώ έχω μάθει μια γλώσσα προγραμματισμού στη σχολή μου (ας πούμε C++), ξέρω να γράφω μικρά προγραμματάκια και αποφασίζω να γράψω κάτι μεγάλο και δύσκολο. Βάζω λοιπόν τις λίγες γνώσεις που έχω και γράφω τον κώδικα κάποιων αντικείμενων ο οποίος όμως πετάει σφάλματα. Αφού ο compiler μου τα επισημαίνει και τα διορθώνω ανακαλύπτω λογικά λάθη. Τι θα με συμβούλευες να κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Εγώ πάντως θα άνοιγα το documentation και θα προσπαθούσα να καταλάβω καλύτερα πώς δουλεύουν οι δομές και οι οι εντολές της γλώσσας αυτής. Αλλά και όταν θα λύσω τα διάφορα σφάλματα πάντα θα υπάρχει χώρος για διορθώσεις που επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση του προγράμματος Μια οποιαδήποτε φυσική γλώσσα δε διαφέρει από μια γλώσσα προγραμματισμού. Με βασικές γνώσεις της μπορείς να γράψεις κειμενάκια (μικρά προγραμματα) αλλά όταν πας να γράψεις ένα βιβλίο (μεγάλο πρόγραμμα) χρειάζεσαι προχωρημένες γνώσεις για να μην κάνεις λάθη και στη συνέχεια να βελτιώσεις την αισθητική του γραπτού σου (βελτίωση απόδοσης). Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να ξαναδιαβάσεις τις αρχές της γλώσσας που χρισιμοποιείς (της γραμματικής δηλαδή) να λιώσεις στο γράψιμο και να ανακαλύψεις τα συνηθέστερα λάθη που κάνεις για να τα αποφεύγεις στο μέλλον. Επίσης καλό είναι να διαβάζεις κείμενα άλλων για να βλέπεις πως χειρίζονται τις λέξεις (δες το σαν παραδείγματα έτοιμου κώδικα). Ελπίζω με το παραπάνω να κατάλαβες τι σου λέω. Αν όχι πρόβλημά σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts