Jump to content

(Κόμικ)Eπανάσταση στη Γη 2682 μ.Χ.


Oberon
 Share

Recommended Posts

Όνομα : Dain

Είδος: Futuristic fantasy comic

Βία; Ναι.

Σεξ; Μόνο γυμνό.

Αριθμός Σελίδων: 17

Αυτοτελής; Ναι.

 

Δεν είναι παρά ένα παλιό, πολύ παλιό κόμικ που έκανα. Εδώ είναι σκαναρισμένες οι δυο πρώτες σελίδες. Τότε πολύ παλιά ήθελα να κάνω ένα περιοδικό με κόμικς, μια ανθολογία με ιστορίες ε.φ. που θα έγραφα και θα σχεδίαζα ο ίδιος το 1982-83.

Τελικά το μόνο που έκανα ήταν μια τρισέλιδη ιστορία (που δυστυχώς δεν υπάρχει πια), μια ολοκληρωμένη δεκαεξασέλιδη ιστορία (αυτή που θα ποστάρω ανά δύο σελίδες κάθε μέρα) και κάμποσες ακόμα ατελείωτες ιστορίες.

Το σχέδιο είναι επιοικώς μέτριο, το ξέρω. Έχω εξελιχθεί από τότε -ειδικά από τότε που τελείωσα τη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών Βακαλό) αν και όχι πάρα πολύ. Τότε δεν υπήρχε ούτε Photoshop, ούτε Ιντερνετ, ούτε βέβαια ψηφιακό χρώμα. Μόνο μολύβια, χρωματιστοί μαρκαδόροι, λίγη τέμπερα, ξυλομπογιές και λεπτοί μαρκαδόροι για το μελάνι. Και πολύ κέφι παρ'όλο που η εποχή δεν ήταν κατάλληλη για τέτοια κόμικς.

Όμως η ιστορία έχει ίσως κάποιο ενδιαφέρον.

Γι'αυτό αν και δεν έκανα παρά απειροελάχιστες αλλαγές σε κάθε σελίδα αφού τη σκάναρα, το κείμενο γράφτηκε όλο ξανά. Αυτό έγινε για δυο λόγους.

Πρώτον γιατί στις αρχικές σελίδες είχε γραφτεί με γραφομηχανή και ήδη είχε ξεθωριάσει πολύ, και δεύτερον γιατί είχα αναγκαστεί να περικόψω μεγάλο μέρος του σεναρίου λόγω έλλειψης χώρου.

Προτίμησα να ξαναγραφτεί στα Αγγλικά γιατί έτσι είχε γραφτεί αρχικά, το πλήρες κείμενο δηλαδή, και γιατί δεν βρήκα Ελληνικά κόμικ fonts.

Διαβάστε το, αν θέλετε βέβαια, περισσότερο σαν ιστορία παρά σαν κόμικ. Επαναλαμβάνω πως τα σχέδια είναι μέτρια (αν και το όλο design συνεχίζει να μ'αρέσει). :rolleyes:

Η ιστορία είναι όπως γράφτηκε τότε (όταν η τελευταία λέξη στην τεχνολογία των υπολογιστών ήταν ο Spectrum) αλλά ένα 20% το ξαναέγραψα για να εκμοντερνίσω λίγο κάποια πραγματάκια.

Enjoy! (hopefully).

 

post-59-1150638600_thumb.jpg post-59-1150638964_thumb.jpg

 

Κλικάρετε πάνω στα thumbnails για να ανοίξει σε άλλο παράθυρο κάθε σελίδα.

Εδώ είναι το εξώφυλλο και η πρώτη σελίδα της ιστορίας. Γνωριμία με τη Λορελάι.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Το ξέρεις ότι υποτιμάς τον εαυτό σου; Το σχέδιο μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά με τον χρωματισμό που έχεις κάνει δημιουργείς μια μοναδική ατμόσφαιρα και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ανυπομονώ για τη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως αν το ξανσκίτσαρες; Ξέρεις να το φρεσκάρεις και να το βγάλεις στο Internet; Μπορεί τότε να σου άρεσε καλύτερα.

 

Πρότασή μου. Πλαστικοποίησε τα πρώτα σκίτσα. Έτσι θα μείνουν.

Link to comment
Share on other sites

Αν και οι γραμμές του σχεδίου πάσχουν, η αισθητική του είναι πάρα πολύ καλή, και αυτό το κάνει άνω του μετρίου, πίστεψέ με. Επίσης, έχεις το καλό ότι δεν αφήνεις το σύνολο να μοιάζει ξεκρέμαστο, να αιωρείται γενικώς, χωρίς νόημα ή πάτημα.

 

Κάποιες φράσεις έχουν μικρολαθάκια που θα μπορούσες να διορθώσεις, όπως το: "What is Time? An eternal river and the universe is its water?" που θα διατυπωνώταν καλύτερα ως: "What is Time? An eternal river, the universe its water?"

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ. :)

 

Nihilio, δεν υποτιμώ ακριβώς τον εαυτό μου, αν και είναι ίσως καλύτερο αυτό από το να τον υπερτιμώ. Η υπερτίμηση - και δεν χρειάζεται να φέρω παραδείγματα, ε? - φρενάρει την εξέλιξη.

 

Month, δεν νομίζω να μπορέσω να το σκιτσάρω ξανά, αλλά είναι αρκετά πιθανό μόλις τελειώσω το σκανάρισμα και το lettering να σχεδιάσω τους χαρακτήρες του κόμικ, όπως θα τους έκανα τώρα. Αλήθεια, η πλαστικοποίηση πως και που γίνεται?

 

Rasp, έχεις δίκιο φυσικά. Οι γραμμές με μελάνι ήταν και είναι ο εφιάλτης μου. Χαίρομαι που σ'άρεσε η αισθητική του κόμικ. Για το φραστικό λαθάκι έχεις επίσης απόλυτο δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

Σελίδα 2. Η Ίλια συναντά τον Νάγκελ Μέκτερ στη Σερέμπρα. Κλικάρετε στο thumbnail! :)

post-59-1150672954_thumb.jpg

 

Σελίδα 3. Ο Νάγκελ αρχίζει να εξηγεί. Κλικάρετε στο thumbnail.

 

post-59-1150673401_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μόνο μια σελίδα μπόρεσα να ετοιμάσω σήμερα, but the plot thickens!

Ο Νάγκελ εξηγεί τα πάντα στην Ίλια.

 

Σελίδα 4. Κλικάρετε στο thumbnail

 

post-59-1150751719_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω διαβάσει ακόμα την ιστορία για να σου πω κάτι για αυτήν, την αφήνω να εξελιγχθεί λίγο, αλλά το σκίτσο σου (όπως σου είπα ήδη) μ'αρέσει πολύ.

 

Καταρχάς έχει πολύ δουλειά, πράγμα που του φαίνεται ότι κι αν πεις για να το υποβιβάσεις και κάνει την αισθητική του εκτός από όμορφη, ιδιαίτερη για το σήμερα που όλα όσα βλέπουμε σχεδόν προέρχονται από εικονικά πενάκια του υπολογιστή.

 

Επίσης, αν και υποψιάζομαι πως η ιστορία θα είναι σκληρή εφ :p επειδή το σκίτσο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο δε χάνει το ρομαντισμό του, κι αναδεικνύει έναν "κόσμο φτιαγμένο στο χέρι" που, προσωπικά πάντα, θεωρώ πως αφήνει περισσότερα περιθώρια στη φαντασία του ανθρώπου που το κοιτάζει για να τον ζήσει.

 

Η γραμμή σου όντως σε κάποια σημεία έχει προβληματάκια, όμως ειλικρινά δεν έχει πέσει μέχρι στιγμής τίποτα στα χέρια μου που να είναι τέλειο από αυτή την άποψη, πράγματα που συνήθως τα έχουν κοιτάξει και επεξεργαστεί πολύ παραπάνω από ένα άτομο. Αυτό που κάνεις εσύ εδώ είναι one man show και μου φαίνεται τουλάχιστον ισάξιό τους.

 

Το μόνο που όντως μου χτυπάει λιγάκι άσχημα στο μάτι είναι πως μου δίνει την αίσθηση πως προσπαθείς να στριμώξεις μεγάλες ατάκες σε μικρές φούσκες, πως δηλαδή δεν έχεις προβλέψει ακριβώς το χώρο για το διάλογο σου.

 

Και μετά από όλα αυτά, πρέπει να πω πως συμφωνώ απολύτως με το Nihilio: υποτιμάς τον εαυτό σου. Κι ίσως να είναι καλό για λόγους βελτίωσης και τα τοιαύτα, όμως ελπίζω πως πέρα από όλα αυτά ξέρεις πως αυτό που έχεις στα χέρια σου είναι καλό κι αξίζει τον κόπο να δουλευτεί κι άλλο κι ίσως να το κάνεις κάτι :)

Link to comment
Share on other sites

Dain, η πλαστικοποίηση μπορεί να γίνει στα περισότερα βιβλιοπωλεία. Σκέψου το βέβαι πριν το κάνεις, γιατί δεν ξέρω τι επίπτωση έχει η πλαστικοποίηση στα χρώματα. Βλέπεις αυξάνεται τρελά η θερμοκρασία για να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Month. Θα το κοιτάξω γιατί ήδη έχουν κιτρινίσει οι σελίδες.

 

Κιάρα, ξέρεις πως να κάνεις κάποιον να νιώσει καλά με τα αποτελέσματα της δημιουργικότητας του, και μου είναι ανεκτίμητη η ενθάρρυνση που μου δίνετε. Βλέπεις και τότε και τώρα, ό,τι γράφω ή ζωγραφίζω είναι αυτό που με συγκινεί περισσότερο, συτό που θεωρώ πιο "φευγάτο" ανεξάρτητα με τις τάσεις της εποχής.

 

Το κόμικ αυτό το έκανα στη διάρκεια πολλών μηνών (βλέπεις υποτίθεται πως διάβαζα και για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο), κάθε νύχτα σε μια εποχή που "κόμικ" θεωρείτο μόνο ο,τι πλάσαρε η Βαβέλ.

 

Έχεις δίκιο στο οτι τα μπαλόνια είναι πολύ μικρά για τόσο κείμενο αλλά υπάρχει εξήγηση. Όταν πρωτοέγραψα την ιστορία και έκανα τα breakdowns (τα πρόχειρα σχέδια κάθε σελίδας) έκανα το εντελώς βλακώδες λάθος να τοποθετήσω τα μπαλόνια (τετράγωνα μάλλον) με γνώμονα το να φαίνονται τα σχέδια όσο περισσότερο γίνεται.

Το αποτέλεσμα ήταν όχι απλά να μειώσω αναγκαστικά τους διαλόγους κλπ. αλλά και να μην μπορώ να τους γράψω καν. Βλέπεις, πέρασα κάθε σελίδα από τη γραφομηχανή (τα δικά μου γράμματα θυμίζουν μάλλον ιερογλυφικά ορνιθοσκαλίσματα καθυστερημένης αρχαίας Αιγύπτιας κότας). :lol: Έτσι αναγκάστηκα να κόψω ακόμα περισσότερους διαλόγους και περιγραφές.

Θα έπρεπε ίσως να έκανα το κόμικ 32 σελίδες αντί για 16 αλλά ήθελα πάρα πολύ να κάνω κάτι ολοκληρωμένο για ΜΙΑ φορά! :rolleyes:

Τώρα λοιπόν που σκανάρω σελίδα-σελίδα ήταν ευκαιρία να αποκαταστήσω το κείμενο, να το εκμοντερνίσω, να προσθέσω κομμάτια που είχαν αφαιρεθεί, και να το κάνω πιο πολύ σαν ιστορία παρά σαν κόμικ (ένιωθα αμήχανα κάπως με το σχέδιο, οπότε σκέφτηκα ας διαβάσουν μια καλούτσικη ιστορία τουλάχιστον). :unsure:

 

Δεν νομίζω να το ξανασχεδιάσω αλλά αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να φτιάξω αν προσπαθούσα να κάνω σε κόμικ κάποια άλλη από τις εκατοντάδες συνόψεις ιστοριών που έχω, έχοντας σήμερα και υπολογιστή, και comic fonts, και το Photoshop. Ένα φανζινάκι με ιστορίες, σχέδια και κόμικς στο σύμπαν της Μυθαστρίας θα μου άρεσε πάρα πολύ. Χμμμμ.....

Link to comment
Share on other sites

Να η Σελίδα 5. Η Ίλια μόνη(?) τη νύχτα. Κλικάρετε στο thumbnail. :)

 

post-59-1150838833_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σελίδα 6. Αποκαλύψεις της εκπροσώπου Μέλια Τράλον στην Ίλια. Κλικάρετε στο thumbnail.

 

post-59-1150933832_thumb.jpg

 

Σχόλιο: Στη σελίδα αυτή με είχε πιάσει ως φαίνεται το τελείως φουτουριστικο-διακοσμητικό μου, εξ ου και τα παράξενα σχήματα, όπως και το αλλόκοτο paneling. :whistling:

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Δυνατή διάταξη των εικόνων, έξυπνος διάκοσμος, η ιστορία ξετυλίγεται ακόμα κάπως χαοτικά...

 

Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να το δούμε ξαναφτιαγμένο, όπως έλεγα και πριν, όμως, χωρίς αχρείαστες προσθήκες ή αλλαγές.

Link to comment
Share on other sites

Η σελίδα 6 είναι υπέροχη. Το χρώμα της, οι γραμμές της, δεν ξέρω για ποιο να σου πρωτοπώ. Υπέροχη. Μ'αρέσει, ειδικά, η ροζ κοπελιά επάνω, η οποία αν την ψάξεις φαίνεται να είναι κακοσχεδιασμένη, αλλά μέσα από τις γραμμές της βγαίνει η αίσθηση της κι όχι το σχήμα της. Αυτό νομίζω πως είναι και το πιο σημαντικό: το να ζωντανεύουν, να αλλάζουν σχήματα και μορφές μπροστά στα μάτια μας κι όχι τόσο ο ρεαλισμός τους. Με αφήνει αδιάφορη προσωπικά ο ρεαλισμός τους, μ'αρέσει που μπορώ να τα βλέπω να κινούνται και να διαπληκτίζονται. :)

 

 

Υ.Γ. Δε στα λέω για να σε κάνω να νιώθεις καλά, αυτό είναι μόνο η συνέπεια υποθέτω. Στα λέω γιατί έτσι τα βλέπω: χρωματιστά και μαγικά.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να το δούμε ξαναφτιαγμένο, όπως έλεγα και πριν, όμως, χωρίς αχρείαστες προσθήκες ή αλλαγές.

 

Αναφέρεσαι στο σχέδιο ή στην ιστορία, Rasp? Ναι, είναι αλήθεια πως το έχω πήξει λίγο στις πληροφορίες για 1-2 σελίδες ακόμα αλλά αργότερα στη φάση της δράσης και του τέλους τα λόγια θα είναι λιγότερα. ;)

 

αλλά μέσα από τις γραμμές της βγαίνει η αίσθηση της κι όχι το σχήμα της. Αυτό νομίζω πως είναι και το πιο σημαντικό: το να ζωντανεύουν, να αλλάζουν σχήματα και μορφές μπροστά στα μάτια μας

 

Αυτό μου είναι πιο σημαντικό και μένα, Κιάρα. και όχι μόνο στα κόμικς αλλά και στα βιβλία. Αυτό που βγαίνει *μέσα* από τις γραμμές ή τις λέξεις. Το "πνεύμα" αν θες.

Βέβαια, δεν ειναι δικαιολογία αυτό για κακό σχέδιο ή κακή γραφη, αλλά ξέρεις τι εννοώ, και φυσικά χαίρομαι που σου άρεσε η σελίδα αυτή.

 

Ήδη έχω κάνει 1-2 σκιτσάκια απο χαρακτήρες της ιστορίας και μετά το τέλος της θα ποστάρω όσα ακόμα κάνω εδώ, έτσι σαν tribute στο μόνο ολοκληρωμένο κόμικ που έκανα ποτέ. Υποθέτω πως θα είναι καλύτερα από τεχνική άποψη. :)

Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους, νά'μαι κι εγώ... :hi:

 

Dain, διάβασα όλο το κόμικ σου ως τώρα και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω... Και όσο σκέφτομαι ότι εκπόνησες κάτι τέτοιο γύρω στα 17-18 σου (κάτι τέτοιο κατάλαβα από τα συμφραζόμενα)...τι άλλο να πω, Respect! Η ιστορία φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Για να είμαι και ειλικρινής, στην αρχή το χρώμα δε μου έκανε καλή εντύπωση. Αλλά αν και τεχνικά δεν είναι τέλειο, κολλάει φοβερά με το όλο στυλ, την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες που πήγες να χτίσεις.

(Οκ, δε λέω τίποτα καινούριο...αλλά κάτι ήθελα να πω)

Link to comment
Share on other sites

Vaitylos, καλώς ήρθες στο sff. Mε τιμά ιδιαίτερα που επέλεξες το τόπικ αυτό για το πρώτο σου ποστ.

Όντως, ήμουν 20 χρόνων όταν το σχεδίασα, και είναι μέρος ενός τεράστιου σύμπαντος που με τα χρόνια έχω δημιουργήσει.

Δεν έχει σημασία αν λες κάτι καινούργιο ή όχι, σημασία έχει πως έκανες τον κόπο να πεις τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε, πράγμα που με έχει βοηθήσει πολύ να γίνω καλύτερος και κυρίως να ζωγραφίσω/γράψω περισσότερα. :)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Σελίδα 7. Η Ίλια αποφασίζει! Κλικάρετε στο thumbnail.

 

post-59-1151019653_thumb.jpg

 

Σχόλιο: Κάπου εδώ τελειώνει το πολύ info-dumping και η ιστορία θα αρχίσει να πλησιάζει το αποκορύφωμά της. Πρέπει όμως να εξηγήσω 1-2 πραγματάκια.

Singularity event έχει ονομαστεί πρώτα από τον συγγραφέα Vernor Vinge ένα πιθανό μελλοντικό γεγονός όταν οι υπολογιστές και γενικά η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει ένα σύνορο μετά το οποίο θα μπορεί να αυτοεξελίσσεται επ'άπειρον. Αν αυτό το γεγονός συμβεί πραγματικά, αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως θα είναι αδύνατον να προβλεφθεί έστω και κατά προσέγγιση το μέλλον μετά το πρώτο singularity.

 

Αν και δεν είχα ιδέα περί singularity ανάμεσα στο Δεκέμβριο του 82 - Ιούνιο '83 όταν έφτιαχνα το κόμικ (ο Vinge αναφέρθηκε σ'αυτό το 1995 νομίζω) η ιστορία είναι η συνέχεια ενός άλλου τρισέλιδου κόμικ που είχα κάνει λίγο πριν. Την ιστορία εκείνη τη δάνεισα σε ένα "φίλο" να τη διαβάσει ο οποίος μετά θεώρησε θεμιτό να τη χάσει/σκίσει/πετάξει! :diablo:

Έτσι το μόνο που έχει μείνει είναι τα σκίτσα της μαυρομάλλας κοπέλλας στη μέση αριστερά της σελίδας με το πράσινο κοστούμι (διαφορετικού στυλ από τα κοστούμια του 28ου αιώνα μια που η δική της ιστορία λαμβάνει χώρα στον 23ο). :tongue: και του νεαρού με τα λευκοβυσινί μαλλιά και το γαλάζιο κεφαλόδεσμο.

 

Η πλοκή της ιστορίας ήταν απλή. Η Ίλια-5, ένα ανδροειδές, νιώθει να ερωτεύεται έναν άλλο ανδροειδή το Τζάννο-7. Μια που τέτοια συναισθήματα θεωρούνται αδύνατα για τα ανδροειδή από τους ανθρώπους, άρα σημαίνει πως είναι προβληματικά, οι δυο εραστές κρύβονται. Στο τέλος όμως τους ανακαλύπτουν και εκτελούνται. Η εκτέλεση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν "μάρτυρες" για όλα τα άλλα τεχνητά όντα της εποχής εκείνης.

Έτσι όταν μετά τον πόλεμο τα ανδροειδή αποκτούν μια σχετική αυτονομία (αφού απορρίψουν αρκετές από τις δυνατότητές τους ώστε να είναι εντελώς συμβατοί με το μέσο άνθρωπο), σαν φόρο τιμής συνεχίζουν να δημιουργούν τη σειρά ανδροειδών "Ίλια" με τον ίδιο ουσιαστικά προγραμματισμένο γενετικό και νοητικό κώδικα όπως η Ίλια-5.

 

Και ένα πονηρό σχόλιο που μάλλον έχει χιούμορ. Παρατήρησα κάτι παράξενο σήμερα για πρώτη φορά από τότε που έφτιαξα το κόμικ και έσπαγα το κεφάλι μου να βρω γιατί το σχεδίασα.

Αν προσέξετε, στη μέση της σελίδας δεξιά και ειδικά πάνω από την πρασινομάλλα έχω σχεδιάσει ένα κτίριο

το οποίο είναι τόσο εμφανώς φαλλικό(!) που έσκασα να καταλάβω πως δεν το είχα προσέξει και όταν το σχεδίαζα και όσες φορές διάβαζα το κόμικ. :lol:

Η εξήγηση όμως είναι απλή (και έτσι τη γλύτωσα από τους κυρίους Φρόυντ για άλλη μια φορά). Τη δεκαετία του 60 και 70 στα Αμερικανικά κόμικς ίσχυε ο "Κώδικας". Ο Κώδικας ήταν ουσιαστικά μια αυτοεπιβεβλημένη λογοκρισία στο τι ήταν θεμιτό να παρουσιάζεται στα κόμικς και είχε ξεκινήσει απο τη δεκαετία του 50.

Αρκετοί λοιπόν καλλιτέχνες έψαχναν τρόπους να "ξεγλυστρίσουν" κάτι "πονηρό" από τους λογοκριτές (που ήταν υπάλληλοι των εκδοτικών εταιριών κόμικς αλλά έκαναν τις αναφορές τους και αλλαχού). Ένας τρόπος ήταν τα "φαλλικά" φουτουριστικά κτίρια-ουρανοξύστες, παράξενες "σκιές" που θύμιζαν γυναικεία γεννητικά όργανα, και άλλα διάφορα τέτοια.

Εμφανώς λοιπόν, είχα ουσιαστικά αντιγράψει κάποιο τέτοιο κτίριο από κάποιο κόμικ! Πιθανότατα το Legion of Super-Heroes. Η ιδέα ενός κυλινδρικού κτιρίου με ένα "γλόμπο" από πάνω, μου φαινόταν απλά φουτουριστική και όχι φαλλική τότε. Υποσυνείδητα όμως πρόσθεσα κι άλλες "ανατομικές" λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο κτίριο! :oops: Ελπιζω να μη με πιάσουν οι λογοκριτές του sff! :eek: :eek:

Link to comment
Share on other sites

Σελίδα 8. Η Ίλια και ο Νάγκελ συναντούν τη Ρυυγιάλα Άραζ. Κλικάρετε στο thumbnail.

 

post-59-1151288709_thumb.jpg

 

Σχόλιο: Μ'αρέσει αυτή η σελίδα. Είχαν περάσει κανα δυο μήνες ανάμεσα σ'αυτή και την προηγούμενη. Οι γραμμές είναι πιο ρευστές αν τις συγκρίνει κανείς με τις πρώτες σελίδες, το χρώμα κάπως καλύτερο.

Ο χαρακτήρας της Ρυυγιάλα Άραζ είχε μεγαλύτερο ρόλο αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς πια, γιατί είχα αφαιρέσει μια σελίδα από την ιστορία.

Πάντως το new wave/punk Μohawk στυλ μαλλί είναι επηρεασμένο είτε από τη Storm των X-men που τότε υιοθέτησε το δερμάτινο Punk λουκ της, είτε -και πιο πιθανό αυτό γιατί δεν μου άρεσε το νεο στυλ της Storm - από την Alannah Currie των Thompson Twins που άκουγα μανιωδώς τότε!

Link to comment
Share on other sites

Οι γραμμές σου έχουν όντως τρομερή βελτίωση, και αυτό φαίνεται πιο έντονα παρά όπου αλλού στην αφηγήτρια.

Link to comment
Share on other sites

Όντως είχα σταματήσει για λίγους μήνες επειδή διάβαζα, αλλά έκανα διάφορα σκιτσάκια στα διαλείματα και η εξάσκηση αυτή φάνηκε όταν συνέχισα το κόμικ.

Link to comment
Share on other sites

Σελίδα 9. Η Ίλια συναντά τον Συμβιωτικό. Κλικάρετε στο thumbnail.

 

post-59-1151544680_thumb.jpg

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Σελίδα 10. Απόφαση! Κλικάρετε στο thumbnail.

 

post-59-1151611972_thumb.jpg

 

Σχόλιο: Από δω αρχίζει η κορύφωση της ιστορίας, οπότε κάθε περιγραφή είναι περιττή. :)

Πάντως όταν έγραφα απόψε το κείμενο της σελίδας άκουγα το Also Sprach Sarathustra από το 2001: A Space Odyssey. Αρκετά ταιριαστό νομίζω και δεν αποκλείεται να το άκουγα και όταν σχεδίαζα τη σελίδα πάλαι ποτέ.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Σελίδα 11. Κλικάρετε στο thumbnail.

 

post-59-1151698096_thumb.jpg

 

 

Σχόλιο: Τι είναι η Αναστημένη Ατλαντίδα, η Αμερίνδια ή η Νινευή? Μα...αυτό που λεει η κάθε λέξη! :lol:

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Σχέδιο και πλοκή πλέον αλλάζουν γίνονται πιο δυναμικά. Αναμένω τη συνέχεια. :bigthumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..