Jump to content

Εκδόσεις Οξύ: Διαγωνισμός Φανταστικής Λογοτεχνίας


BunnyDee
 Share

Recommended Posts

Όντως Bunny, δείχνει αρκετά ενδιαφέρον αν και δεν έχει πολλές πληροφορίες για το τι ακριβώς θέλουνε. Έκανα ένα mail και ζήτησα κάτι παραπάνω, θα το μοιραστώ κι εγώ μαζί σας όταν θα έχω κάτι νεότερο :)

 

Σε ευχαριστούμε πολύ

Link to comment
Share on other sites

Οκ,εσβησα τα ποστ μας Κιαρα γιατι ηταν λιγο ακυρα!

Απλα ειχα αφησει τον ΗΥ μου για κανα 20λεπτο.Παντως περιμενω στοιχεια σχετικως...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ επικοινώνησα με κάποιους απο τον εκδοτικό οίκο και μου είπαν ότι ενδιαφέρονται για όλα τα είδη επιστημονικής φαντασίας.

Το έργο θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο, δηλαδή να έχει την τελική μορφή έκδοσης είτε πρόκειται για συλλογή διηγημάτων είτε πρόκειται για μυθιστόρημα.

Η προθεσμία λήγει σε 11 μήνες, μέσα Δεκέμβρη οπότε ας ξεκινήσουμε..

 

Καλή επιτυχία σε όσους αποφασίσουν να συμμετέχουν και καλές εμπνεύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα μου απάντησαν, εξαιρετικά λακωνικά μπορώ να πω. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει όριο λέξεων αρκεί το μέγεθος να είναι ανάλογο με το είδος που έχεις διαλέξει :? (άντε κάνε μετάφραση βασικά τώρα).

 

Ουσιαστικά έκανα δύο ερωτήσεις η μία ήταν να μου πουν δυο τρία πραγματάκια παραπάνω από αυτά που λέει η προκύρηξη και η άλλη αν υπάρχει όριο σελίδων ή λέξεων. Μου απάντησαν μόνο στη μία, κάπως έτσι.

 

Λογικά θα ετοιμάσω κάτι, αλλά θα ήταν καλό να έχουμε κατοχυρώσει δικαιώματα πριν να στείλουμε οτιδήποτε (μην πέσετε να με φάτε, απλά έχουμε αρκετά νεότερα μέλη εδώ κι ίσως θα ήταν καλό έστω να ακουστεί).

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Nienor, συνήθως όταν γράφω κάτι το καταθέτω σε συμβολαιογράφο για να κατοχυρώσω τα δικαιώματα μου. (Να μπορώ δηλαδή να αποδείξω την παλαιότερη ημερομηνία κατάθεσης έργου.) Είναι πολυέξοδο και επειδή το πακέτο της κάθε κατάθεσης είναι μία τιμή, δεν έχει σημασία δηλαδή αν είναι ένα ή δέκα διηγήματα την φορά, περιμένω να μαζευτούν κάποια γραπτά πριν μπω στο έξοδο. Όταν μιλάς εσύ για κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων, υπάρχει κάποιος άλλος, σωστότερος, πιο οικονομικός τρόπος; Let me know please.

Link to comment
Share on other sites

@ DinoHajiyorgi

Ενας τροπος που στοιχιζει ελαχιστα απο τη μια αλλα δεν αποτελει κατοχυρωση δικαιωματων, απλα θεωρειται πειστηριο σε δικαστηριο σε περιπτωση που κυνηγας καποιον για πνευματικα δικαιωματα ειναι να στειλεις το εργο σου μεσω ΕΛΤΑ στον εαυτο σου (συστημενο) και να φυλαξεις το φακελο σφραγισμενο:) Η σφραγιδα του ΕΛΤΑ θεωρειται "επισημη". Κατα τα αλλα δεν ξερω κατι αλλο περα απο αυτο που ηδη ανεφερες :)

 

Τωρα απο εκει και περα δεν ξερω το κατα ποσο (για τη συγκεκριμενη περιπτωση) χρειαζεται κατι τετοιο... Στελνεις μια συμμετοχη σε ενα διαγωνισμο, ποιος θα σου κλεψει τη "γαματη" ιδεα; Τα μελη της κριτικης επιτροπης; Και τι θα την κανουν; Θα την εκδοσουν σε μια χωρα που βηχεις και το μαθαινει ολος ο ντουνιας; :) Διαγωνισμος του ΟΞΥ ειναι, οχι το Hollywood...

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει όριο λέξεων αρκεί το μέγεθος να είναι ανάλογο με το είδος που έχεις διαλέξει

 

Μεταφραση:

 

Ειμαι γραματεας μου παν γραψε για ενα διαγωνισμο και το γραψα... που θες να ξερω μιλαμε εδω μου ζητανε 21315151 πραγματα μεχρι χτες, ειλικρινα δεν εχω την ελευθερη υπολογιστηκη ισχυ εγκεφαλου να απαντησω τωρα... call later...

 

η

 

Ειμαι γραματεας μου παν γραψε για ενα διαγωνισμο και το γραψα... πινω το καφε μου τωρα και με παρενοχλεις οποτε τσακω μια κρυπτικη απαντηση lvl 3 και στειλε μου της απορειες σου γραπτως στο φαξ, μισο λεπτο να δω σε ποιο δεν εχω χαρτι αααα ναι. 210....

 

:p

Edited by Celestial
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα, ναι Μάριε κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτηκα είναι η αλήθεια :p

 

Όσο για αυτό που λέω για την κατοχύρωση, όχι εγώ δεν ξέρω κανέναν άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που αναφέρεις Dinohajiyorgi, οπότε, προσωπικά, ευχαριστώ για την πληροφορία όσον αφορά το ταχυδρομίο, I robot :)

 

Επίσης, η εμπειρία που έχω με κατοχυρώσεις μέχρι αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με σενάρια, άλλο είδος κειμένου όμως πιστεύω στα ίδια λεφτά, γίνεται με μία επίσκεψη και κοστίζει γύρω στα 15 με 30 ευρώ, ανάλογα με τις τιμές του συμβολαιογράφου. Σε εκείνο το χώρο λοιπόν (του σινεμά όπου επίσης, τα πράγματα στην Ελλαδίτσα είναι σε εμβρυακό στάδιο) δεν έχουν καθόλου να κάνουν με την υπέροχη και φανταστική ιδέα στην οποία βασίζεται το σενάριό σου, παρά μόνο με το σώφρον του όλου θέματος, ασχέτως με το αν το κείμενο είναι καλό, κακό, μέτριο ή χάλια.

 

Αυτό που λέω πάνω είναι απλά κάτι που το θεωρώ σωστό πριν να κάνεις οτιδήποτε με το κείμενό σου. Αν σου αρέσει σα σκέψη το κάνεις, αν όχι δεν το κάνεις. Απλά αν δεν το έχεις σκεφτεί δε μπορείς και να αποφασίσεις αν το θέλεις ή όχι, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το ανέφερα.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε πάμε πάλι από την αρχή. Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2007 πρέπει να υποβάλλουμε ένα ολοκληρωμένο έργο στις εκδόσεις ΟΞΥ. Το περιεχόμενο μπορεί να είναι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ φαντασίας, right

 

Για να το επικυρώσεις πρέπει να πας σε συμβολαιογράφο, sorry που στο λέω. Το σύστημα με τη σφραγίδα δεν είναι σίγουρο...

Link to comment
Share on other sites

@ atrelegis: το συστημα με τη σφραγιδα ειναι ο φτηνος- εμπειρικος τροπος να εχεις αποδειξη με επισημη κρατικη σφραγιδα πως ειχες στην κατοχη σου κατι την ταδε ημερομηνια, τιποτα παραπανω- δεν ειναι κατοχυρωση πνευματικων δικαιωματων σε καμμια περιπτωση :) το ειπα και πιο πανω, no need to be sorry :)

 

@ nienor: ναι εχεις δικιο που το αναφερεις (εκανες πολυ σωστα) απλα εμενα μου φαινεται υπερβολικο για την περιπτωση.

Ως "γαματη" εννοουσα μια ιστορια που θα πουλισει τρελα οποτε θα εχει και νοημα να κλαπει... Αλλα ως γνωστον, Ελλαδα- Φαντασια: συνηθως 5-0.

Τη μερα που καποιος θα αποφασισει στην Ελλαδα να κλεψει ιστορια φαντασιας για να βγαλει λεφτα στην Ελλαδα, εγω θα κερναω ποτα σε bar της προτιμησης σας :) Ενα πικραμενο σχολιο ηταν.

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε το δοκίμασα, ταχυδρόμησα συστημένο στον εαυτό μου ένα κείμενο, και ο φάκελος έφτασε στο γραμματοκιβώτιο μου σχισμένος.

 

Κατ’ αρχήν, κατάλαβα λάθος ή η αναφορά στην προστασία των πνευματικών μας δικαιωμάτων θεωρείται ταμπού; Γιατί να αναφερόμαστε στο θέμα και ταυτόχρονα να ζητούμε συγνώμη που το λέμε; Είμαστε ψώνια δηλαδή;

 

Δεν είναι ζήτημα χρημάτων. Εγώ προσωπικά το διαγράφω τώρα για να καταλαβαινόμαστε.

 

Μήπως απευθύνομαι σε άτομα που έχουν διηγήματα και μυθιστορήματα να τρέχουν από τα μπατζάκια τους; Μια «από ιδέες…όσες θέλεις, τα γράφουμε και τα πετάμε σαν τα λουκουμάκια» κατάσταση δηλαδή;! Σας λέω μπράβο και υποκλίνομαι γιατί εγώ τον ιδρώνω τον κώλο μου και μπορεί να χτυπιέμαι κανα μήνα μόνο για να βγάλω την ιδέα που θα γίνει διήγημα ή μυθιστόρημα. Μετά αρχίζει ή διαδικασία γραφής που μπορεί να πάρει και μήνες. (Εγώ το γράφω και το ξαναγράφω…)

 

Μέχρι να θεωρήσω πως είναι έτοιμο να το δείξω σε άλλους το έχω αγαπήσει σαν το μωράκι μου. Το στέλνω στον κόσμο με δέος ψυχής, έκθετο στην κρίση του αναγνώστη.

 

Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα το έκλεβε και θα έλεγε «εγώ το έγραψα». Δεν με νοιάζει. Ίσως αυτός να είναι μεγαλύτερο ψώνιο από μένα. Και δεν θα είναι για να βγάλει λεφτά, ίσως θα είναι για να κλέψει ένα «μπράβο». [Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας, όλοι ξέρουμε γιατί γράφουμε.] Αν μου το έκανε εμένα αυτό κάποιος, πρώτα μάλλον θα κατέρρεα και στην συνέχεια θα έψαχνα το σθένος να διεκδικήσω το δίκιο μου.

 

Δεν απολογούμαι λοιπόν και το λέω: Καταχώρηση Πνευματικών Δικαιωμάτων. Ναι.

 

(Έχω δουλέψει επαγγελματικά στο σενάριο. Έχω βρεθεί σε κατάσταση όπου μια ομάδα ελλήνων σεναριογράφων βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι για να αναπτύξουν ιδέες για να διαμορφώσουν παιδική σειρά σε κινούμενα σχέδια. Στην αρχή, για μένα ήταν μια υπέροχα ειδυλλιακή κατάσταση μέχρι που έγινα μάρτυρας αναίτιας χολής μεταξύ συναδέλφων. Δεν προλάβαινες να πει κάποιος μια ιδέα πριν πέσουν οι άλλοι πάνω του να αποδείξουν πως η ιδέα δεν ήταν δική του αλλά ανήκε σε άλλους. Παθαίνεις και μαθαίνεις.)

Link to comment
Share on other sites

Μήπως απευθύνομαι σε άτομα που έχουν διηγήματα και μυθιστορήματα να τρέχουν από τα μπατζάκια τους; Μια «από ιδέες…όσες θέλεις, τα γράφουμε και τα πετάμε σαν τα λουκουμάκια» κατάσταση δηλαδή;! Σας λέω μπράβο και υποκλίνομαι γιατί εγώ τον ιδρώνω τον κώλο μου και μπορεί να χτυπιέμαι κανα μήνα μόνο για να βγάλω την ιδέα που θα γίνει διήγημα ή μυθιστόρημα. Μετά αρχίζει ή διαδικασία γραφής που μπορεί να πάρει και μήνες. (Εγώ το γράφω και το ξαναγράφω…)

 

Μα σας παρακαλώ κύριε. Εμείς είμεθα έν φόρουμ πλέον ελιτιστικόν. Θέλετε να μας πείτε ότι δεν έχετε ετοιμας ιδέας; Ζητώ συγνώμη αλλά θα εισηγηθώ τον περιπειγμόν σας από τα λοιπά μέλη.

 

Τώρα πέρα από την πλάκα, το θέμα για την καταχώρηση δικαιωμάτων μπορεί να μην είναι φλέγον στη χώρ μας αλλά είναι καλύτερο να καλυφθείς.

Link to comment
Share on other sites

...αλλά είναι καλύτερο να καλυφθείς.

 

Φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα και δε διαφωνω καθολου (οπως νομιζω πιστευουν καποιοι) αλλα οκ ρε παιδια εγω λεω μονο πως στελνεις κατι σε διαγωνισμο (οχι συζητηση που γινεται σε τραπεζι), που κανει το Οξυ (οχι ο μαναβης της γειτονιας), στελνεις το γραπτο σου σε εναν εκδοτικο οικο (οχι σε ταχυδρομικη θυριδα καπου στο Mexico), λιγη καλη πιστη δεν ειναι κακο πραγμα :) Εμενα βαλτε με στους ευκολοπιστους/καλοπιστους αν βολευει αλλα ας το αφησουμε εκει το θεμα.

 

Απο εκει και περα ο καθενας παιρνει τα μετρα που βρισκει σωστο να παρει βαση των εμπειριων του και των πιστευω του (δε δεχομαι σε καμμια περιπτωση πως οποιος δεν τρεχει καθε 3 και λιγο για κατοχυρωση δεν εκτιμα το εργο του πχ) και δε χρειαζεται κανεις να δωσει απολογιες σε κανεναν. Απο εκει και περα, προσωπικα επιλεγω προσεκτικα τους διαγωνισμους που συμμετεχω. Δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος να στειλω τον καρπο τον κοπων μου σε καποιον που "εχω την υποψια πως θα μου κλεψει τη δουλεια". Τοσο απλα:)

 

Συμπαθατε με και μη με παρεξηγειτε. Ευχαριστω.

 

@DinoHajiyorgi> Συστημενο ειναι το γραμμα που σου παραδιδεται χερι-χερι και υπογραφεις για την παραλαβη... Εγω αν μου εφερνε ταχυδρομος συστημενο ανοιγμενο θα τον κυνηγουσα μεχρι να πατισει μαυρο χιονι :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το θέμα της συζήτησης εδώ είναι άλλο, δεν είναι το κατά πόσον πρέπει να πάρουμε δικαιώματα ή όχι. Αρκετά με αυτό. Αν έχουμε να πούμε κι άλλα πράγματα ίσως θα μπορούσαμε να το κάνουμε σε ένα νέο που να αφορά αυτό το θέμα κι όχι το διαγωνισμό του ΟΞΥ.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πήρα την απάντηση στο e-mail που τους έστειλα πριν από δύο εβδομάδες. Το δικό μου ήταν μια σελίδα κι η απάντησή τους μια γραμμή. Τέλως πάντων, είπαν ότι γίνονται δεκτά όλα τα είδη, εφ, φάνταζυ, τρόμος ή ό,τι άλλο. Είχα ρωτήσει και για συνεργασίες, γιατί είχα κάτι στα σκαριά , αλλά είπαν ότι καλύτερα να είναι από έναν συγγραφέα μόνο. Για ό,τι άλλο μάθω θα ενημερώσω.

Edited by naroualis
Link to comment
Share on other sites

Tελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει όριο λέξεων?

Πάντως όπως και να'χει η κατάσταση, οι εκδοτικοί προτιμούν, "μικρά" βιβλία. Αυτό έχω καταλάβει. Βέβαια, δεν ξέρω, λέω...ίσως να κάνουμε και τσάμπα κόπο. Ίσως οι γνωριμίες να μετράνε πιο πολύ από ένα καλό βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Να μαι πάλι.

Πριν από πολύ καιρό που μίλησα με κάποια κυρία στο ΟΞΥ μου είπε ότι δεν ύπάρχει κανένας περιορισμός στον διαγωνισμό. Τώρα, διαγωνισμός με εμφανεί τα ονόματα των διαγωνιζομένων πρώτη φορά βλέπω. Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι φίλος μου συγγραφέας έστειλε πρόσφατα μια επιστολή για να ρωτήσει αν υπάρχει περιορισμός στα πόσα κείμενα μπορούμε να στείλουμε. Με πόσα έργα δλδ μπορεί να συμμετάσχει κάποιος.

Η απάντηση από τον κύριο Παπαδάκη, υπέυθυνο του διαγωνισμού, ήταν κατά λέξη:

 

 

Καλό θα ήταν να στείλετε 1 μυθιστόρημα ή νουβέλλα τύπου φανταστικού

 

τρόμου, επιστ. φαντασίας ή ηρωικής φαντασίας

 

τώρα, αν έχετε πχ 1 τρόμου κι ένα επιστ. φαντασίας στείλτε τα και τα 2 ..Πάνω απο 100 σελίδες

 

οχι διηγήματα.

 

Στην σελίδα τους πάντως (http://www.oxy.gr/community/events.cfm?ID=4359)

δεν απαγορεύονται τα διηγήματα. Το μόνο που έχω να σας πω είναι να είστε προσεκτικοί με την απόφασή σας για το αν θα πάρετε μέρος. Υπάρχει άσχημη προσωπική εμπειρία από τις εκδόσεις.

 

Και επειδή αναφέρθηκε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων διαβάστε το άρθρο που έγραψε ο φίλος μου ακριβώς γι' αυτό το θέμα. (http://www.lexima.gr/lxm/main.php?s=arthra&i=62)

Εν συντομία:

Ισχύει το ταχυδρομείο, αλλά δεν είναι τόσο έγκυρο. Εξαρτάται από το δικαστήριο που θα κρίνει την υπόθεση. Και δεν είναι θέμα πνευματικής κατοχύρωσης δικαιωμάτων. Ακόμα και στον συμβολαιογράφο απλά κατοχυρώνεις την ημερομηνία κατάθεσης. Μην μπερδεύετε αυτά τα δύο. Λέγεται "βεβαία χρονολογία" και πιστοποιεί απλώς την ημερομηνία που καταθέσατε το κείμενο. Δεν σας το κατοχυρώνει πνευματικά, όπως μια πατέντα, που καταρχήν χρειάζεται να ερευνηθεί αν υπάρχει ήδη κάτι παρόμοιο κατοχυρωμένο. Στα κείμενα δεν μπορεί να γίνει αυτό.

 

Κ

Edited by Ανώνυμη
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα μου απάντησαν, εξαιρετικά λακωνικά μπορώ να πω. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει όριο λέξεων αρκεί το μέγεθος να είναι ανάλογο με το είδος που έχεις διαλέξει :? (άντε κάνε μετάφραση βασικά τώρα).

 

Προφανώς αναφέρονται στα όρια λέξεων του κάθε είδους, δηλαδή Διήγημα---> 1-14.999 λέξεις, Νουβέλα--->15.000 - 39.999 λέξεις και Μυθιστόρημα 40.000 +

Δεν ξέρω αν βοήθησα, αυτό καταλαβαίνω εγώ τελoσπάντων.

Edited by Sylook
Link to comment
Share on other sites

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Τα έργα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 σελίδων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες (που προσωπικά δεν κατάφερα να πάρω), ζητήστε τον κ. Παπαδάκη, υπέυθυνο του διαγωνισμού των εκδόσεων ΟΞΥ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Στέλνοντας ένα κείμενο σε έναν εκδότη, υποτίθεται ότι εμπιστεύεσαι κάτι πολύ δικό σου, κάτι στο οποίο έχεις επενδύσει κόπο και χρόνο σε κάποιον που ξέρεις ότι τουλάχιστον θα το σεβαστεί. Κατ' επέκταση, θα κάνει καλή διανομή, θα το διαφημίσει, θα σε στηρίξει με παρουσιάσεις κλπ.

 

Συμφωνώντας με την ανώνυμη, οι εκδόσεις Οξύ δεν είναι για μένα ό,τι σοβαρότερο κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά, για να μην τους αδικώ, πολλοί, για να μην πω οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ εκδοτικοί με όνομα και ιστορία, συμπεριφέρονται πλέον ως ερασιτέχνες.

 

"Ναι, στο εγκρίνουν, αλλά θα πρέπει να πληρώσεις εσύ τα έξοδα διότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ειδάλλως θα στο βάλουν στο εκδοτικό πρόγραμμα του 2088..."

"Ναι, στο εξέδωσαν, αλλά αν έχεις κανα φίλο βιβλιοπώλη πρέπει να κουνηθείς κι εσύ λίγο, νέος είσαι, γιατί να σε εμπιστευθούν..."

"Ναι, έγινε η διακίνηση, αλλά πρέπει να βάλεις εσύ καταχωρήσεις στον Τύπο και να οργανώσεις παρουσιάσεις (βάζοντας τα χρήματα απ΄την τσέπη σου εννοείται)" κλπ.κλπ.

 

Γενικά, η κυκλοφορία βιβλίου είναι το μεγαλύτερο ξενέρωμα όταν δεν ξέρεις τί σε περιμένει κι όταν επιπλέον ο εκδοτικός είναι για τα πανηγύρια. Το καλό με έναν διαγωνισμό βέβαια είναι ότι αν το πόνημά σου εγκριθεί, δεν θα πληρώσεις για την έκδοση - τουλάχιστον!

 

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι το εξής:

 

Υπάρχει εδώ μια όμορφη κοινότητα που ασχολείται με τη λογοτεχνία του φανταστικού, άνθρωποι ικανότατοι, αφοσιωμένοι και μερακλήδες που τυγχαίνουν και εξαιρετικοί μεταφραστές. Γιατί η πρώτη προσπάθεια που έγινε με τις Dark Performances να μη γενικευτεί και να εκδίδουμε (μέσω αυτοέκδοσης) συστηματικά βιβλία από τις εκδόσεις των Συμπαντικών Διαδρομών;

 

Οι γνωστοί οίκοι είναι παραγνωρισμένοι. Εκτός του ότι σου παίρνουν συχνά τα διπλά στην εκτύπωση του βιβλίου (είπαμε, στην Ελλάδα τουλάχιστον, ο νέος συγγραφέας πληρώνει την έκδοση κι ΟΧΙ ο οίκος, αυτό να το χωνέψετε), ενώ αν πας σε ένα συμβατικό τυπογραφείο δεν προκειται να σου πάρουν πάνω από €300,00 για 200 αντίτυπα, ύπάρχει και το θέμα της διανομής και της παρουσίασης. Οι Οξύ εν προκειμένω δεν ειδικεύονται στη λογοτεχνία του φανταστικού, το κοινό τους είναι mixed. Ενώ οι Συμπαντικές Διαδρομές ξέρεις ότι ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο είδος κι ότι ο συμφορουμάς σου ή ο κολλητός του θα πάνε να σε ψάξουν στα ράφια γιατί εκπροσωπείς τη λογοτεχνία του φανταστικού. Είναι πολύ σημαντικό το να έχεις καθορίσει κοινό.

 

Μια σκέψη (πολλών, υποθέτω) κάνω, ήθελα περισσότερο να διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις για τους εκδοτικούς οίκους με "όνομα". Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι όντως καλό το πόνημα (γιατί και οι "χαριστικές" εκδόσεις δεν ενδείκνυνται) και να γουστάρει ο εκδότης να ασχοληθεί. Απο κει και πέρα παίζεις όπως θες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απ' όσο ξέρω, μέρος στον διαγωνισμό πήραν τουλάχιστον ο electroscribe και η Narualis. Υπάρχουν κι άλλα μέλη που τελικά πήραν μέρος; Καλή επιτυχία σε όλους!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς εγώ δεν τα κατάφερα. Είπα ότι θα διόρθωνα το Νανορίμο, αλλά ό,τι διορθώσεις κι αν έκανα, το κείμενο μου έβγαινε εντελώς διαφορετικό από εκείνο που ήθελα να είναι. Οπότε το παράτησα για να το δω με πιο καθαρό μάτι σε μερικούς μήνες. Εσύ Arachnida τελικά πήρες μέρος; Καλή επιτυχία κι από μένα.

Link to comment
Share on other sites

Α νόμιζα ότι θα το είχες στείλει. Ο Λευτέρης πάντως σίγουρα πήρε μέρος. Όχι, ούτε εγώ έστειλα, αλλά κάτι είχε πάρει το αυτί μου για συμμετοχή από Dino.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..