Jump to content
Spock

Star Trek Series: The Original Series

Recommended Posts

Spock

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες Trekkers και Trekkies, λάτρεις του Star Trek.

Ξεκινάμε λοιπόν τα τόπικς με τις συζητήσεις περί του φαινομένου του Star Trek, όπως συμφωνήσαμε στο σχετικό τόπικ πριν λίγες ημέρες.

Ξεκινάμε μ' αυτό το τόπικ και με την Original σειρά, όλες τις σαιζόν, συζητάμε οτιδήποτε περί αυτής, επεισόδια, χαρακτήρες, ηθοποιούς κτλ κτλ.

Engage! :beerchug:

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi

Δεν έχω να πω πολλά ακόμα. Έχω ανάγκη να κόψω κίνηση από άλλους πριν ζεσταθώ πρώτα κατάλληλα. Θα ήθελα όμως να αναφέρω το επεισόδιο που είναι συναισθηματικά το αγαπημένο μου, γιατί είναι το πρώτο που είδα στην ζωή μου. Το Arena.

 

Κατάγομαι από την Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα ήρθαμε το 1973, όταν ήμουν 10. Η τηλεόραση ήρθε για πρώτη φορά στην Τουρκία το 72-73. Τότε δεν μπορούσαμε να έχουμε όλοι μια συσκευή στο σπίτι, ήταν μια πολυτέλεια για λίγους. Οι υπόλοιποι αναγκαζόμασταν να πάμε στα ζαχαροπλαστεία και, αγοράζοντας μια πάστα και αναψυκτικό, καθόμασταν να δούμε τις σειρές και τα έργα στο νέο, θαυμαστό μέσο.

 

Πλην του Πλανήτη των Πιθήκων που με είχε καταγοητέψει στον σινεμά, δεν θυμάμαι τι σημασία ή καταχώρηση είχε στην συνείδηση μου ο όρος επιστημονική φαντασία τότε. Ήμουν 8; 9; Τελείως στην ψύχρα, χωρίς να ξέρω καν τι παίζει, καθόμουν εκεί να βλέπω τις μαγικές κινούμενες εικόνες. Και ξεκινάει το Arena. Γούρλωσα τα μάτια μου και γοητεύτηκα από τις στολές, τον Σποκ, τα tricorder, το Enterprize, και φυσικά από τον τερατώδη εξωγήινο. Ήταν και είναι από τα καλά επεισόδια, και αρκετά απλό για να το καταλάβω τότε.

 

Αυτό που δεν ξέχασα με τίποτα, την στιγμή που ο Kirk ετοιμάζεται για το τελειωτικό χτύπημα, μια γριούλα τουρκάλα που καθόταν δίπλα μου είπε «Ας μην το σκοτώσει το καημένο.» Και συμφώνησα τότε μαζί της.

 

(Το μόνο άλλο επεισόδιο που θυμάμαι να είδα στην Τουρκία ήταν αυτό με τον εγκέφαλο του Σποκ. Τα υπόλοιπα τα άκουγα να τα περιγράφουν φίλοι μου στο σχολείο, φίλοι που είχαν τηλεόραση σπίτι τους. Αυτό δεν με εμπόδιζε να «σκηνοθετώ» δικά μας επεισόδια όταν μαζευόμαστε να παίξουμε στις αλάνες τα απογεύματα. Μοιράζαμε ρόλους, θέταμε το θέμα –είμαστε σε περίεργο πλανήτη και ψάχνουμε έναν χαμένο επιστήμονα π.χ. – και ξεκινούσαμε χωρίς σενάριο αλλά μπόλικη φαντασία για τα υπόλοιπα.)

 

Αυτή η άχλη της νοσταλγίας με καλύπτει όταν βλέπω και σήμερα το Arena και δεν με νοιάζει που βλέπω τις δίπλες του καουτσούκ στα μπράτσα της σαύρας.

 

[Μια παρένθεση : Εδώ πρόσεξα και για πρώτη φορά τον χαρακτηριστικό βράχο που παίζει σαν σκηνικό της μονομαχίας, έναν βράχο που αν μαζεύαμε όλες τις ταινίες και σειρές, ε.φ., γουέστερν, αστυνομικά και άλλα στα οποία έχει εμφανιστεί θα καταλήγαμε με ένα κλιπάκι πόσων ωρών άραγε;]

Share this post


Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi

Πάλι εγώ;

 

Το Original Star Trek έχει πολλά επεισόδια που είναι παραδειγματική επιστημονική φαντασία και πολλά από αυτά είναι κλασσικά επειδή είναι τέλεια και άλλα είναι κλασσικά για όλους τους λάθος λόγους. Νιώθω πως είναι πολύ νωρίς να τα εισάγω εγώ όλα αυτά σαν θέμα. Θέλω πάλι να περάσω κάποιες προσωπικές απόψεις, γενικώς.

 

Από την πρώτη περίοδο, εκτός από το Arena το άλλο επεισόδιο που με έχει αγγίξει βαθιά είναι το The City on the Edge of Forever του αγαπημένου μου Χάρλαν Έλισον.

 

Από την δεύτερη περίοδο, την καλύτερη της σειράς – ξεχειλίζει το καλάθι από κλασσικά επεισόδια – αυτό που με συγκινεί είναι το Metamorphosis (όπου μαθαίνουμε την κατάληξη του Zefram Cochrane –του First Contact). Είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης που μου δημιουργεί πάντα την επιθυμία να μάθω την κατάληξη της, να δω μια μέρα μια συνέχεια της.

 

Στην ίδια περίοδο, το Who Mourns For Adonais? ενώ μου προκαλεί κάποιο γέλιο ο εξωγήινος με την χλαμύδα, ο επιθανάτιος του μονόλογος είναι τελικά συγκινητικός.

 

Το A Piece of the Action η καλύτερη κωμωδία. Κλασσικές στιγμές με Σποκ-Κέρκ.

 

Για την τρίτη και περίεργη περίοδο δεν θα πω ακόμα τίποτα.

 

Δηλώνω επίσημα πάντως πως από όλους τους καπετάνιους όλης της σειράς, ο Κερκ γνώρισε τις ωραιότερες γκεστ σταρ. Δεν θα μπορούσα να αποφασίσω ποτέ για την ομορφότερη γυναίκα που εμφανίστηκε στο TOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Darkchilde

Το αγαπημένο μου επεισόδιο και αυτό που πάντα θυμόμουνα από μικρή, είναι το Journey to Babel, ακόμα και πριν αρχίσω να βλέπω πιο συστηματικά Star Trek. Μάλλον επειδή είναι ένα από τα λίγα επεισόδια που πραγματικά επικεντρώνονται στον Spock, και τους Vulcans. Πάντα μου άρεσαν οι Vulcans, και θα συμφωνήσω απόλυτα με την Dax στο επεισόδιο "Trials and Tribble-ations":

 

Dax: "He's so much more handsome in person. Those eyes!"

Sisko: "Kirk had quite the reputation as a ladies' man."

Dax: "Not him. Spock."

Sisko: "Let's go."

 

Για μένα πάντα ο Spock ήταν ο χαρακτήρας που μου άρεσε περισσότερο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pargyrak
Dax: "He's so much more handsome in person. Those eyes!"

Sisko: "Kirk had quite the reputation as a ladies' man."

Dax: "Not him. Spock."

Sisko: "Let's go."

 

Για μένα πάντα ο Spock ήταν ο χαρακτήρας που μου άρεσε περισσότερο.

 

Φοβερή ατάκα πράγματι!

Share this post


Link to post
Share on other sites
RaspK

Vote for Spock here too!

 

Σημειωτέον, ένα από τα καλύτερα επεισόδια της παλιάς σειράς ήταν το επικό "The Trouble with Tribbles," που θέσπισε και την ύπαρξη των συγκεκριμένων ζουδίων στον κόσμο του Star Trek, αν και αργότερα δημιουργήθηκε εκτενέστερο υπόβαθρο για την ύπαρξή τους!

 

Kirk_surrounded_by_Tribbles.jpg

"Tribbles" on Memory Alpha

 

 

Για όσους δεν το έχουν δει, τα tribbles είναι ένα είδος χνουδόμπαλας (δεν μπορούν να περιγραφούν κι αλλιώς) που είναι φιλικά απέναντι στους πάντες - εκτός από τους Klingons, με τους οποίους φαίνεται να έχουν μια προαιώνια εχθρότητα... Όταν βρίσκονται με κάποιον που συμπαθούν, παράγουν γουργουρητούς ήχους που έχουν εξαιρετικά αγχολυτική επίδραση στα νοήμονα όντα - απέναντι στους Klingons, όμως, που απεχθάνονται εξ ορισμού, αρχίζουν μια σειρά βίαιων σπασμών και τσιριχτούς, διαπεραστικούς ήχους που σε ξεκουφαίνουν, και προκαλούν απερίγραπτη δυσφορία στους ίδιους.

 

Μοναδικό «πρόβλημα;» Ότι τα σκασμένα έχουν την ικανότητα ν' αναπαράγονται αφυλογενώς και μόνο, και αρχίζουν να γεννοβολάνε σαν τρελά μόλις φάνε, ενώ μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τροφή (!?).

 

 

Το επεισόδιο ξεκινάει με τους Chekov, Kirk και Spock να συζητάνε για την υπόθεση του πλανήτη Sherman, η ανάπτυξη του οποίου θα δωθεί σ' εκείνην την ομάδα που θα καταφέρει να επιτύχει πρώτη τη βελτίωση των συνθηκών του πλανήτη. Ενώσο κουβεντιάζουν, λαμβάνουν συναγερμό πως η εν λόγω βάση δέχεται επίθεση και πάνε έτοιμοι για μάχη, όπου και διαπιστώνουν πως δε γίνεται τίποτα απολύτως.

 

Η εξέλιξη της ιστορίας είναι λίγο αστεία από αρκετές απόψεις, με τον Kirk να κοντεύει να βγει από τα ρούχα του και ν' αντιδρά ολίγον τι σαν τραμπούκος στρατιωτικός που του πήραν τον έλεγχο μέσα από τα χέρια, ο Spock είναι το μεγάλο clue της βραδιάς με το Scotty και τον Chekov να διατηρούν επάξια τη 2η θέση, και τα tribbles είναι οι θεοί της μπάλας! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Το 'The Trouble with Tribbles' ήταν όντως ένα από τα καλύτερα επεισόδια ever! Η μία από τις δύο 'κωμωδίες' του TOS (αυτό και το 'A Piece of the Action'), που οδήγησε αργότερα στο απίστευτα καταπληκτικό-εορταστικό επεισόδιο του DS9, 'Trials and Tribble-ations' :thumbsup:

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
LocutusGR
<br />Το αγαπημένο μου επεισόδιο και αυτό που πάντα θυμόμουνα από μικρή, είναι το Journey to Babel, ακόμα και πριν αρχίσω να βλέπω πιο συστηματικά Star Trek. Μάλλον επειδή είναι ένα από τα λίγα επεισόδια που πραγματικά επικεντρώνονται στον Spock, και τους Vulcans..<br />
<br /><br /><br /><br /><br />Πραγματι! Αυτό το επεισόδιο το είδα τώρα τελευταία και παρόλο που ήξερα την υπόθεση και το ποιός ήταν στην πραγματικότητα ο Sarek συγκινήθηκα αρκετά! Ειδικά για τον τρόπο αντιμετώπισης του "κακομοίρη" του Σποκ. <br />Επίσης μου άρεσε πολύ η ατάκα του "ανίδεου" Κερκ όταν λέει στον Σποκ εαν θέλει να κατέβει κάτω στον πλανήτη για να δει τους γονείς του και του έρχετai η κεραυνοβόλως απάντηση: Captain, Ambassador Sarek and his wife ARE my parents! Edited by LocutusGR

Share this post


Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi

Πρώτη περίοδος: The Alternative Factor.

 

Απίστευτα εκνευριστικό επεισόδιο.

 

Ίσως μου φταίει ο χρόνος που παίρνει τους ήρωες μας να καταλάβουν τι συμβαίνει, ή η μανιέρα του guest star Lazarus.

 

Επίσης, όποιος ήταν υπεύθυνος για το μέικ-απ τα θαλάσσωσε. Στα εσωτερικά ο Lazarus έχει πυκνά μουστάκια ενώ στα εξωτερικά είναι σχεδόν αραχνοΰφαντο. Υπήρχαν φορές που φαινόταν και ξυρισμένος.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Φοβερή πλάκα στο 'The Naked Time' το ρολόι προς το τέλος του επεισοδίου! Για τα remastered που ετοιμάζουν τι γνώμη έχετε;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Darkchilde

Να τα δούμε πρώτα. Απ'ότι λένε θα πειράξουν μόνο τα εφέ και θα τους δώσουν μία καλύτερη όψη.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Πάντως κάποιες εικόνες συγκριτικές που είδα στο startrek.com ήταν πολύ καλές. Αυτό που κάνουν είναι, χωρίς να αλλάξουν κάτι στο στυλ και την αισθητική της σειράς, να βελτιώσουν κάποια πλάνα, στο πνεύμα του 'Αν υπήρχαν περισσότερα χρήματα, χρόνος και τεχνικές δυνατότητες, τι θα έκανε ο Roddenberry'. Από αυτά που έχω δεί είναι πολύ καλή δουλειά, και βελτιώνονται κάποια αρκετά 'περίεργα', όπως το ρολόι που προανέφερα, η όψη κάποιων πλανητών, η εικόνα των φέιζερ κ.α..

Share this post


Link to post
Share on other sites
LocutusGR

Δείτε λοιπόν αυτά για να πάρετε μια ιδέα!

 

http://www.youtube.com/watch?v=B02vMOjf9Z4 For the World is Hollow Remastered Trailer

 

http://www.youtube.com/watch?v=muQWKVgcON8 The Corbomite Maneuver Remastered Trailer

 

http://www.youtube.com/watch?v=EHwvZ6HmQQI Mirror, Mirror Remastered Trailer

 

Έτσι, για να ζεσταινόμαστε λιγο :-) :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stildar

Να σας ρωτήσω... Ξέρω σίγουρα πως έχουν βγει τουλάχιστον 6 ταινίες... Εκτός από αυτές, μήπως μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει ως προς το πόσα επεισόδεια έχουν βγει (γιατί αν δεν κάνω λάθος ήταν και σειρά, non?) και το πόσες ακριβώς ταινίες έχουν βγει? Βλέπετε, μόλις έκανα το ντεμπούτο μου με την ταινία Star Trek : First Contact...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Καταπληκτικα Locutus!

 

Stildar, καλύτερα να σου απαντήσουμε σε αυτό το τόπικ http://community.sff.gr/index.php?showtopic=5644 όπου συζητάμε γενικά για Τρεκ, και όχι στο παρόν τόπικ που είναι μόνο για το κλασσικό Τρεκ. :)

 

 

Περί κλασσικού Τρεκ λοιπόν:

 

O Ντίνος με τον οποίο έχουμε παρομοια ηλικία, μου θύμησε και μένα την *πρώτη επαφή* (pun intended) που είχα με το Σταρ Τρεκ, οπότε ας πω γι'αυτή την εποχή προτού αναφέρω αγαπημένα επεισόδια κλπ.

 

Τότε λοιπόν στην αρχή της δεκαετίας του 70, το κλασσικό Σταρ Τρεκ ήταν γνωστό στην Ελλάδα ως "Ταξίδι στ'Αστέρια". Το έπαιζε κάθε Σάββατο, αν θυμάμαι καλά, η ΕΙΡΤ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας-Τηλεοράσεως, η σημερινή ΕΤ1, το ένα από τα δύο ασπρόμαυρα κανάλια που είχαμε τότε. Το άλλο ήταν η ΥΕΝΕΔ - Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων η σημερινή ΝΕΤ).

 

Το Ταξίδι στ'Αστέρια λοιπόν άρχιζε στη 1 το μεσημέρι. Στη 1 όμως τελειώναμε και το σχολείο, πρέπει να πήγαινα τετάρτη δημοτικού τότε, το οποίο ήταν κάπου 5 λεπτά από το σπίτι μου στο κέντρο της Αθήνας. Έβλεπες λοιπόν ένα τσούρμο πιτσιρίκια να τρέχουν σαν παλαβά, ελπίζοντας πως θα έβαζε πρώτα αρκετές διαφημήσεις (ειδικά για τη Μπριλ Κριμ που ήταν κρέμα μαλλιών για άντρες, ή για τις κουρτίνες Γκρεκοτέξ.)

 

Θυμάμαι πως μερικά επεισόδια, ειδικά το Charlie-X με είχαν τρομάξει, και σε κάποια φάση φοβόμουν να δω τη σειρά. Αλλά το διαστημόπλοιο Enterprise, ο Σποκ, η Ουχούρα (της οποίας το όνομα μου είχε αρέσει πολύ και θυμάμαι πως είχα μείνει έκπληκτος όταν άλλα πιτσιρίκια με διαβεβαίωναν πως ήταν μαύρη. Βλέπετε, όντα ασπρόμαυρη η τηλεόραση δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τι χρώμα ήταν ο καθένας. Από κει και πέρα πως θα μπορούσα ποτέ να έχω οτιδήποτε ρατσιστικό αφού η Ουχούρα με ξετρέλενε ειδικά στο επεισόδιο που τραγουδούσε;) όπως και οι άλλοι χαρακτήρες και κυρίως οι παράξενοι πλανήτες στους οποίους πήγαιναν, με μάγευαν με έναν πολύ βαθύ τρόπο. Ακόμα και τα αστεία επεισόδια όπως αυτό όπου πρωτοείδαμε τα "φασαρόνια" (δε χρειάζεται να σας πω ποια όντα είναι αυτά που ο μεταφραστής της σειράς αποκάλεσε φασαρόνια, ε? ;) ) είχαν αυτή τη μαγεία!

 

Όχι μόνο "έμπαινα μέσα" σε κάθε επεισόδιο, ένιωθα κάθε κόσμο του Τρεκ σαν κάτι αληθινό και τις νύχτες που πήγαινα να κοιμηθώ αρκετές φορές "ταξίδευα" με το νου και τα συναισθήματά μου στους κόσμους του Τρεκ και στις περιπέτειες του Enterprise, όντας άλλοτε κάπταιν, άλλοτε αστρονόμος, άλλοτε εξωγήινος από τον "Ήφαιστο", ή και απλά ο εαυτός μου που αλώνιζε μέσα στο τεράστιο διαστημόπλοιο.

 

Με λίγα λόγια είχα φάει ΤΗΝ πόρωση από τότε. Επ'ουδενί εκείνη την εποχή και σε εκείνη την ηλικία δεν είχα κάποιο κριτικό βλέμα προς τα σενάρια κλπ. Οτιδήποτε έβλεπα ήταν απλά ένα νέο και θαυμαστό ταξίδι. Δεν έβρισκα καμμια παραξενιά - πέρα από θαυμασμό - σε εξωγήινες φυλές που είχαν δύο χρώματα, άσπρο από τη μία πλευρά και μαύρο από την άλλη, στο σώμα τους, ούτε βέβαια έβλεπα τίποτα το σεξιστικό στο να φορούν οι γυναίκες σούπερ-μίνι ενώ οι άντρες ήταν ντυμένοι πιο συντηριτικά. Εξ άλλου εκείνη την εποχή το μίνι συμβόλιζε μια απελευθέρωση για τις γυναίκες και δεν ήταν μόνο μια μόδα όπως σήμερα, οπότε στο μακρινό μέλλον του Τρεκ εννοείται πως όλες θα φορούσαν μίνι και ακόμα πιο μίνι, ώσπου να φανεί και ο αφαλός τους ακόμα! :tongue:

 

Το στοιχείο της περιπέτειας, οι μάχες κλπ μου άρεσαν βέβαια, αλλά περισσότερο μου άρεσε από τότε το διάχυτό "όραμα" που είχε το Τρεκ σε σύγκριση με κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά και τότε και σήμερα.

Ένα αισιόδοξο μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα είχε καταφέρει όχι μόνο να λύσει τα σημερινά της προβλήματα αλλά είχε πάει και στα άστρα! Δεν μου είχε διαφύγει το γεγονός πως στο πλήρωμα του Enterprise εκτός από μία Αφρικάνα υπήρχε, άκουσον-άκουσον και ένας Ρώσος!!

Και μου άρεσαν βέβαια και τα όμορφα κορίτσια με τα παράξενα κοστούμια και τα επίσης παράξενα μαλλιά, όπως η κόμμωση beehive που είχε η yeoman Janice Rand. Και αυτό δεν το έχω ξεπεράσει μέχρι και σήμερα! :tease:

 

Η εξωτικότητα του Ταξίδι στ'Αστέρια, αν και δεν θα την ονόμαζα έτσι τότε, ήταν επίσης διάχυτη παντού ακόμα και στη μουσική κάθε επεισοδίου, και σε κάθε λεπτομέρεια.

Κι αν οι πίνακες και οι μοχλοί και τα φωτάκια στη γέφυρα του Enterprise φαντάζουν σήμερα κάτι παραπάνω από απηρχαιωμένα, ίσως και για τότε να ήταν - κι αν το όλο στυλ είναι εντελώς 60s, whoooooooo cared?????? Ήταν και είναι το Ταξίδι στ'Αστέρια, το αγαπημένο κλασσικό Τρεκ! :)

Edited by Dain

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock
Να σας ρωτήσω... Ξέρω σίγουρα πως έχουν βγει τουλάχιστον 6 ταινίες... Εκτός από αυτές, μήπως μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει ως προς το πόσα επεισόδεια έχουν βγει (γιατί αν δεν κάνω λάθος ήταν και σειρά, non?) και το πόσες ακριβώς ταινίες έχουν βγει? Βλέπετε, μόλις έκανα το ντεμπούτο μου με την ταινία Star Trek : First Contact...

 

Δες το link που λέει ο Dain, θα βρεις την απαντηση εκεί στην ερώτησή σου.

Καλωσήρθες στο θαυμαστό (και τεράστιο, όπως θα διαπιστώσεις από την απάντηση!) σύμπαν του Star Trek! Σε περιμένει να το εξερευνήσεις! Live long and prosper!

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Να ρωτήσω κάτι. Υποθέτω πως και τα Animated εδώ ανήκουν μια που σχετίζονται άμεσα με το κλασσικό Τρεκ, έστω κι αν δεν είναι canon.

Έχει πετύχει κανείς το dvd σετ με τα 22 επεισόδια του Star Trek Animated σε Ελληνικό μαγαζί? Και αν ναι, πόσο το έχουν?

Edited by Dain

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Δεν τα έχω δει ακόμα, αλλά πιστεύω πως δε θ' αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Θα μπορούσα να τα παραγείλω από το Αμαζον βέβαια αλλά θα πάνε κάπου 50 Ευρώ, οπότε αναρωτιόμουν μήπως τα είχαν φέρει εδώ πιο φτηνά, εξ αιτίας του γνωστού "θαύματος" να έχει το Μετρόπολις, και λίγα άλλα μαγαζιά, όλα τα Τρεκ dvd sets σε τρομερά χαμηλές τιμές. ;)

Βλέπετε όταν έχεις κόλλημα με ένα κάρο σειρές, ακόμα και μια μικρή διαφορά στην τιμή κάθε σετ μετράει πολύ. :blackcat:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Θα τα φέρει σίγουρα το Μετρόπολις :)

Να 'ναι καλά το Μετρόπολις και τα torrents στο Ίντερνετ!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Μόλις ανακάλυψα το εξής κουφό: Το μουσικό θέμα του κλασσικού Τρεκ έχει και στίχους!!!

 

Beyond the rim of the starlight

My love is wandering in starflight

 

I know he'll find in star-clustered reaches

Love strange, love a star woman teaches

 

I know his journey ends never

his star trek will go on forever

 

But tell him while he wanders his starry sea

Remember me, remember me

 

Aναρωτιέμαι αν υπάρχει έκδοση του θέματος ΜΕ τραγούδι! Σίγουρα θα είναι πιο εύηχο από το μάλλον βαρετό θέμα του ENT!

Ειδικά αυτό το Love strange, love a star woman teaches πολύ μ'άρεσε. Με έφτιαξε βασικά! :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Θυμάμαι ότι κάπου στο ίντερνετ είχα δει ότι υπάρχει έκδοση με τραγούδι, αλλά μου είναι αδύνατο να θυμηθώ που

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Aναρωτιέμαι μήπως το έχει τραγουδήσει η Nichelle(Uhura)Nichols, στο δίσκο της Beyond Antares. Έχει τρομερή φωνή αυτή η γυναίκα (εκτός οτι ήταν κυριολεκτικά "Μαύρη Καλλονή") και μακάρι κάποτε να έβρισκα αυτό το δίσκο αν και χλομό το κόβω. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock
Έχει πετύχει κανείς το dvd σετ με τα 22 επεισόδια του Star Trek Animated σε Ελληνικό μαγαζί? Και αν ναι, πόσο το έχουν?

 

Τα πέτυχα στο amazon.co.uk και κάνουν 32 στερλίνες Αγγλίας, κάπου 50€ δηλαδή. Για ελληνικό μαγαζί, ακόμα δεν τα έχω δει πουθενά.

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..