Jump to content
Spock

Star Trek Characters: Seven of Nine

Recommended Posts

Spock

Όταν άρχισα να βλέπω Voyager, ήξερα ότι κάποια στιγμή η Kes θα αντικατασταθεί από τη Seven της super sexy Jeri Ryan. Αυτό λοιπόν που φαντάστηκα, είναι ότι η Seven θα ήταν ένας αδιάφορος χαρακτήρας, που μόνο λόγο ύπαρξης στη σειρά θα είχε να παίζει το ρόλο του eye-candy.

Ευτυχώς όμως διαψεύσθηκα πολύ γρήγορα, από τα πρώτα επεισόδια που εμφανίστηκε. Ο -κακά τα ψέματα- αδιάφορος χαρακτήρας της Kes αντικαταστάθηκε από ένα χαρακτήρα με πολύ βάθος, που ήταν αφορμή για πολλά πολύ καλά επεισόδια, και που μας έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε πολύ καλύτερα τους Borg, αλλά κυρίως τα χαρακτηριστικά της ατομικότητας και της ατομικής σκέψης, σε αντιδιαστολή με την κυψέλη των Borg, παρακολουθόντας την προσπάθεια της Seven να ανακτήσει τα χαμένα της αυτά χαρακτηριστικά.

 

H Seven λοιπόν δεν ήταν διακοσμητικός χαρακτήρας ούτε στο ελάχιστο, όπως ήταν -κατά τη γνώμη μου, βέβαια- η Kes. Και σε σχέση με τα... προσόντα της, να υπενθυμίσω σε όσους λένε ότι ήταν ο κύριος λόγος ύπαρξής της στη σειρά (δεν ξέρω αν κάποιος και εδώ έχει αυτήν την άποψη), ότι η Deanna τα προέβαλε πολύ περισσότερο (θυμηθείτε τι φορούσε μέχρι το Chain of Command της 6ης σαιζόν). Τη Seven πολύ σπάνια την είδαμε χωρίς να είναι καλυμμένο ολόκληρο το κορμί της. Ούτε καν τα μαλλιά της δε βλέπαμε κάτω, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

Σχετικά τώρα με την ηθοποιία της Ryan, αρκεί νομίζω να παραπέμψω απλά στο επεισόδιο της 7ης σαιζόν 'Body and Soul', χωρίς να κάνω σχόλια.

 

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Oμολογώ πως δεν είχα ενθουσιαστεί όταν έφυγε από τη σειρά η Jennifer Lien (Kes) και ήρθε η Seven of Nine. Άργησα πολύ να δω επεισόδια με τη Seven και η αρχική μου εντύπωση ήταν πως επρόκειτο για τον "Data" του Voyager, απλά έναν πολύ πολύ πιο σέξυ Data. Ένας χαρακτήρας για "eye candy" δηλαδή.

Και ενώ το eye candy συνέχιζε να ισχύει μια που ναι μεν η Seven δεν είχε τα ντεκολτέ της Ντεάνα αλλά είχε αυτές τις εφαρμοστές "body glove" στολές που επίσης τόνιζαν τα φυσικά της χαρίσματα, τελικά μετά από λίγο άρχισα να συμπαθώ το χαρακτήρα της, και μάλιστα μέσα από τα αρκετά "Seven of Nine" επεισόδια και με την αλληλεπίδραση με τους άλλους χαρακτήρες εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο πλούσιους και τρισδιάστατους πρωταγωνιστές του Voyager και του Τρεκ γενικά. Μάλιστα εξ αιτίας της το Voyager πήγε πολύ πιο πέρα από άλλες σειρές, όπως στον virtual κόσμο των "επαναστατών" Borg κλπ. Πέρα από το holodeck δεν είχαμε δει έναν καθαρά "διαδικτυακό", να το πω έτσι, εικονικό κόσμο πιο πριν στο Τρεκ.

Και συχνά η προσπάθειά της να επαναφέρει την ανθρώπινη ταυτότητά της, μπορεί να έμοιαζε σε σημεία με την ανάλογη του Data, αλλά τελικά προχώρησε ακόμα πιο πέρα και από εκείνον.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi

Γιατρέ, ίσως είμαι Trekker, είναι σοβαρό;

 

Αν με ρωτούσες ποια θα ήθελα σαν κορίτσι μου, την Jeri Ryan ή την Seven of Nine θα έπρεπε να δώσω την ψήφο μου στη Seven. Η Jeri, όπως την έβλεπα, εκτός χαρακτήρα, στα extras, χαμογελαστή, άνετη, με την τσίχλα στο στόμα, με τρόμαζε. Ήταν όλα τα όμορφα κορίτσια που με μπουγέλωσαν με χυλόπιτες στην ζωή μου. Όχι ευχαριστώ, να μου λείπει το βύσσινο. Η Seven από την άλλη, δεν της νοιάζει η εμφάνιση μου, μπορώ να πω πως είμαι πολύ πιο γοητευτικός από οποιονδήποτε borg έχει συνηθίσει στη ζωή της. Σου ρωτάει και ένα ξεγυρισμένο Do you wish to copulate? Για το οποίο σας βεβαιώ έχω την σωστή απάντηση.

 

(Εντάξει, για τους ψείρες trekkers, βλέπει στα όνειρα της και έναν ομορφονιό ονόματι Axum, σε ένα μέρος που το λένε Unimatrix Zero, αλλά τι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε και τι ονειρεύεται το κορίτσι. Κλαψ.)

 

Και τώρα να διαχωρίσω τον εαυτό μου από τον άξεστο όχλο. Πολλοί θεωρούν (συν όλα τα κορίτσια) πως ο λόγος που με τραβάει, ή θα έπρεπε να τραβάει το οποιοδήποτε αρσενικό, η Seven είναι -γκουχ- τα «κανόνια» της. Ψεύδος! Υπάρχουν τόσα μα τόσα άλλα. Ένας πλούσιος εσωτερικός κόσμος προς ανταμοιβή του κάθε τυχερού που θα ξέρει να κοιτάξει. Ήταν μάλιστα τα εν λόγο «κανόνια» που με έκαναν να αδιαφορήσω αρχικά ακόμα και για τον χαρακτήρα της. Έδειχνε σαν κινούμενο σλόγκαν «τα πάντα για τα νούμερα της τηλεθέασης!» Ακόμα και η Mulgrew είδε ακριβώς μόνο αυτό, όπως λέει σε συνέντευξη της.

 

Αναγνωρίζω λοιπόν στην Ryan το ταλέντο της στο να με πείσει με την αλήθεια του χαρακτήρα της από τα πρώτα επεισόδια. Ξέχασα τα κανόνια όταν, από τις πρώτες εντυπώσεις, είχα αντιπαθήσει την Seven για την ψυχρότητα της. Σε ένα επεισόδιο μάλιστα την μίσησα αφόρητα. Στο Prey, η Seven όχι μόνο αγνοεί τις εντολές της Janeway αλλά δίνει βορά στους αντιπαθητικούς κυνηγούς Hirogen ένα τραυματισμένο πλάσμα του είδους 8472. Δεν μπορούσα να το χωνέψω.

 

Κι όμως, σιγά-σιγά, μέσα από τον σταδιακό εξανθρωπισμό της, χάρη και στην προσοχή του συμπαθέστατου γιατρού, αυτή η borg αρχίζει να με κερδίζει. Αργά, αντίστροφα, και σε όλα τα επίπεδα. Είναι ταυτόχρονα κοριτσάκι και γυναίκα, γεμάτη ανασφάλειες και σιγουριά που τσακίζει κόκαλα, με το μαλλί κότσο ή λυμένο, χαμογελαστή ή με βλέμμα «ήσουν άτακτο αγοράκι».

 

Και βάζω το χέρι στη φωτιά και παίρνω όρκο, βλέπω την Seven γοητευμένος, ασφαλής από κάθε υποψία χυλόπιτας, και ο νους μου δεν είναι καν στο πονηρό μέχρι που ξαφνικά διαλέγει σε ανυποψίαστη στιγμή να μου δείξει έναν γυμνό ώμο ή μία γυμνή πλάτη. Νομίζω πως πολύ περισσότερο η ακάλυπτη της πλάτη μου έχει χαρίσει ιδρωμένα σεντόνια παρά τα καλυμμένα και τόσο φανερά πακεταρισμένα της γκουχ-κανόνια.

 

Τελικά όμως, είμαι trekker; (Τους οπαδούς του φάντασυ που ντύνονται μάγοι ή νεράιδες πως τους λένε;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Πριν λίγες μέρες ξαναείδα το επεισόδιο Body and Soul. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που το είδα είχα ενθουσιαστεί με το παίξιμο της Ryan, τώρα που το ξαναείδα ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο. Ήταν σαν να είχε μπει πραγματικά μέσα της ο Picardo. Εύγε!

Share this post


Link to post
Share on other sites
DimitrisX

Ομολογώ ότι δεν είδα με καλό μάτι την είσοδο της SoN στο Voyager και αναφέρομαι στην αισθητική διάσταση του χαρακτήρα.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο αισθησιαμός και το sex αποτελούν κι αυτά ένα από τα χαρακτηριστικά του Trek και μάλιστα από την απαρχή του.

Οπότε με το που ξεκίνησα τη σειρά, δεν άργησα να εκτιμήσω την αξία του χαρακτήρα της SoN. Η ιδέα της εισόδου ενός θηλυκού Borg χαρακτήρα ήταν εξαιρετική.

Για τις ερμηνευτικές ικανότητες της Ryan δεν είχα ποτέ αμφιβολία (τη θυμόμουν από το Dark Skies).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Remo

Ελεος ρε συ DimitrisX δλδ βαρεθηκες να γραψεις ενα γραμμα και την εκανες SoN την καημενη την Seven of Nine? 7of9 ρε φιλος ενα κλικ παραπανω :lol:

Συμφωνωντας με οσα εχετε πει να προσθεσω οτι εχει και υπεροχη φωνη , κατι που για μενα τουλαχιστον την κανει πολυ ερωτευσιμη (και απ'οτι καταλαβαινω το ιδιο βλεπει και δοκτορας )

 

Και να κανω την ερωτηση:

Αμα κατα τον Lt Cdr Data

"0.68 seconds (sir). For an android, that is nearly an eternity."

Ποσο ειναι 3 sec για ενα EMH Mark I ?

:hmm:

Share this post


Link to post
Share on other sites
DimitrisX

Ελεος ρε συ DimitrisX δλδ βαρεθηκες να γραψεις ενα γραμμα και την εκανες SoN την καημενη την Seven of Nine? 7of9 ρε φιλος ενα κλικ παραπανω :lol:

 

:rofl:

Προτιμώ το SoN, όμως, για λόγους σουρεαλιστικής ποιήσεως.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leonidas

Ξεκίνησα να βλέπω Voyager χωρίς καμία προσδοκία απολύτως. Δεν ήξερα τί να περιμένω. Ήξερα το βασικό premise της σειράς, αλλά φανταζόμουν επίσης οτι δεν θα ήταν ούτε TNG,ούτε DS9. Όπως το Voyager με κέρδισε σε όλα τα επίπεδα, έτσι και η Seven! Η αλήθεια είναι οτι λυπήθηκα πολύ που έφυγε η Kes, και θεωρώ οτι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο, και να εμβαθύνει η σειρά περισσότερο σε ανεξερεύνητες περιοχές του χαρακτήρα της, για τις οποίες πολλά επεισόδια μας έδωσαν μόνο κάποιες ενδείξεις.

 

Όσο για την Seven, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τί καταπληκτικός χαρακτήρας θα αποδεικνυόταν και τί εξαιρετικές ερμηνείες θα έδινε η Jeri Ryan σε όλα τα επίπεδα! Την ηθοποιό δεν την ήξερα, και με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Η Seven μπορούσε να είναι ευαίσθητη, σκληρή, γοητευτική, μισητή, αντιπαθητική, συμπαθητική, συναισθηματική, απολυταρχική, τρυφερή, απρόσιτη, σέξυ, σοβαρή, παιχνιδιάρα  και ερωτική. Πλήρη γκάμα συναισθηματικών καταστάσεων και χαρακτηριστικών προσωπικότητας! Ο χαρακτήρας της εξερεύνησε πολλά από τα ίδια εσωτερικά πεδία αναζήτησης με τον Data, αλλά πήγε πιο μακριά, με έναν τελειώς καινούριο και αυθεντικό τρόπο. Σε πολλά επεισόδια, η Seven αποδεικνυόταν ο πιο "ανθρώπινος" χαρακτήρας του πληρώματος, και πάντα εθετε με τον τρόπο της βαθυστόχαστα ερωτήματα για το ποιόν της ανθρώπινης φύσης, και το τί σημαίνει να είσαι ανθρωπος. Ένας εξωτερικός και αντικειμενικός/'ψυχρός' παρατηρητής του ανθρώπινου είδους, σαν τον Data, αλλά ταυτόχρονα και η ίδια μέλος του ανθρώπινου είδους, σε αντίθεση με τον Data. Αυτό δημιουργούσε μια τελείως διαφορετική δυναμική στις ιστορίες, που απέτρεπε από το να χαρακτηριστεί η Seven σαν μια κόπια του Data.

 

Μου άρεσε πολύ το γεγονός οτι η Seven ήταν μια προσωπικότητα με τόσο δυνατή θέληση και άποψη - και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά ως πρώην Borg. (κάθε διαφορετική αποτύπωση της Seven θα την έκανε να φαίνεται τελείως fake σαν πρώην Borg). Λάτρεψα πολύ το γεγονός οτι ήταν η μόνη από όλο το πλήρωμα που ερχόταν σε κατά μέτωπο επίθεση και αντιπαράθεση με την Janeway (ήταν η μόνη που θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς), και συχνά αψηφούσε τις εντολές της Captain με (φαινομενικά) χαρακτηριστική ευκολία. Ενώ κάποιος θα μπορούσε επιφανειακά να χαρακτηρίσει την Seven σαν μια απλώς αντιδραστική τσαμπουκαλού απέναντι στην εξουσία της Janeway, (κάτι που έκαναν συχνά τα πρώην μέλη των Maquis π.χ. στην αρχή της σειράς), στην πραγματικότητα η Seven αψηφούσε εντολές και ερχόταν σε σύγκρουση με την ιεραρχία για πολύ πιο βαθείς ηθικούς-ανθρωπιστικούς λόγους, όταν αυτές οι εντολές έρχονταν σε σύγκρουση με τον δικό της ισχυρό κώδικα ηθικής, την δική της αίσθηση ατομικότητας που προσπαθούσε τόσο πολύ να αναπτύξει, και την αίσθηση προστατευτικότητας και ανάγκης προστασίας του Voyager και του πληρώματος. Ίσως να είναι υπερβολικό ή λάθος, αλλά νομίζω οτι η Seven αισθανόταν το Voyager σαν 'σπίτι' περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, για τον λόγο ακριβώς οτι το σκάφος και το πλήρωμά του, ήταν η μοναδική πηγή αίσθησης ατομικότητας-διαφορετικότητας γι'αυτήν (μια πρωτόγνωρη αίσθηση που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την 'ζωή' της σαν πρώην Borg), και ταυτόχρονα το σκάφος και το πλήρωμά του, ήταν μια πηγή αίσθησης του 'ανήκειν' γι' αυτήν. Μια οικογένεια, που αναπλήρωνε το κενό της οικογένειας που είχε χασει σε τόσο μικρή ηλικία. Ίσως γι'αυτό να θεωρούσε οτι έπρεπε να προστατεύσει το Voyager πάση θυσία, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε οτι θα έπρεπε να περάσει από στρατοδικείο μετά. 

 

Και παρόλο που η Seven εξωτερικά έδειχνε και συμπεριφερόταν σαν ένα αυτόματο, εσωτερικά έκρυβε έναν ψυχισμό με τα πιο έντονα και δυνατά ανθρωπινα συναισθήματα (όσο η σειρά και ο χαρακτήρας της εξελίσσονταν), τα οποία ούρλιαζαν για να βγουν στην επιφάνεια, συναισθήματα που είχαν απωθηθεί και θαφτεί, μετά το assimilation που είχε υποστεί απο τους Borg. Θεωρώ οτι κάποιες από τις καλύτερες εξερευνήσεις του είδους και της 'κουλτούρας' των Borg (αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης και ψυχισμού) σε όλο το Star Trek, προήλθαν μέσα από τη Seven.

 

Και η Ryan τα ερνηνευσε όλα αυτά άψογα!

 

Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να αναφέρω είναι οτι ο χαρακτήρας της μερικές φορές χρησιμοποιήθηκε υπερ του δέοντος από τους σεναριογράφους, θυσιάζοντας ευκαιρίες για άλλα μέλη του πληρώματος. Κάπου διάβαζα μια κριτική κάποιου οτι η Seven ήταν ο Wesley Crusher του Voyager, η και καλά από μηχανής θεός και λύση του Voyager στα προβλήματα, αλλά αυτό το θεωρώ πολύ άδικη κριτική.

 

All in all, η Seven ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα του βάθους και του τρισδιάστατου των χαρακτήρων, τα οποία είναι σήμα κατατεθέν του Star Trek! (του τηλεοπτικού τέλος πάντων).

Edited by Leonidas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..