Jump to content
Spock

Προτεινόμενα επεισόδια

Recommended Posts

Spock

Ο Araquel μου έδωσε μία πολύ καλή αφορμή και ταυτόχρονα μία πολύ καλή ιδέα να ανοίξω ένα τόπικ στο οποίο μπορούμε να προτείνουμε επιλεγμένα επεισόδια σε κάποιον που θέλει να αρχίσει τώρα με το Τρεκ. Στο ποστ αυτό θα πω για την πρώτη σαιζόν της κλασικής σειράς.

 

Κατ' αρχάς, τον πρώτο πιλότο της σειράς, το 'The Cage'.

Το επεισόδιο αυτό γυρίστηκε το 1964, δύο χρόνια προτού αρχίσει να προβάλλεται κανονικά η σειρά. Ο πιλότος αυτός, και συνεπώς η τότε προτεινόμενη νέα σειρά, απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού δικτύου NBC, οι οποίοι έδωσαν δύο λόγους: πρώτον, ήταν πολύ 'εγκεφαλικό', για να το παρακολουθήσει ο μέσος τηλεθεατής, και δεύτερον, δεν μπορούσε σε μία σειρά να είναι πρώτη αξιωματικός του πλοίου μία γυναίκα! Όπως και να ακούγεται αυτό τώρα, δυστυχώς τέτοιου είδους λογοκρισία υπήρχε μπόλικη τότε, την περίοδο της κλασικής σειράς, και φαίνεται αυτό σε κάποια επεισόδιά της. Τα ίδια τα σενάρια κάποιων (ευτυχώς πολύ λίγων) επεισοδίων κατευθύνονται κιόλας ώστε να εξυπηρετήσουν τα θέλω των τότε μεγάλων κεφαλιών τότε. Ο ίδιος Roddenberry περιγράφει σε μία εκτενή του συνέντευξη στο startrek.com τις συνθήκες λογοκρισίας που τον εμπόδισαν να κάνει πολλά από αυτά που ήθελε στην κλασική σειρά, ή να μην κάνει κάποια που έκανε, κάτι που ευτυχώς έπαψε άρδην να συμβαίνει, από το The Next Generation και έπειτα, όπου μπορούσε πλέον να κάνει αυτό που ήθελε ανεμπόδιστος και ανεπηρέαστος.

Το θαύμα πάντως έγινε, δύο χρόνια αργότερα, και ενώ ο πρώτος πιλότος απορρίφθηκε, το δίκτυο ζήτησε και δεύτερο πιλότο, και έτσι το πολυαγαπημένο μας Τρεκ έγινε πραγματικότητα.

Σημείωση: Το The Cage δε βρίσκεται στα dvd της πρώτης σαιζόν, αλλά σε αυτά της τρίτης.

Πολύ μακρυγόρησα για τον πιλότο, ιδού οι προτάσεις μου για τα επεισόδια της πρώτης σαιζόν:

'Where No Man Has Gone Before' (αυτό ήταν ο δεύτερος πιλότος, όχι όμως το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε στην τηλεόραση)

'The Naked Time'

'The Menagerie', Parts I&II

'Balance of Terror'

'Tommorow is Yesterday'

'Court Martial'

'Space Seed'

'Errand of Mercy'

'The City on the Edge of Forever'

 

Αυτές οι προτάσεις μου για την πρώτη σαιζόν της κλασικής σειράς, όποιος θέλει παρακαλώ να πει και τις δικές του προτάσεις, είτε για την πρώτη σαιζόν, έιτε για τις επόμενες.

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
araquel

τέλειο τόπικ, εδώ θα ρωτάμε κιόλας, ε? ε?

χμμμ, είδα το the cage, και ήταν πολύ ωραίο. για πιλότος είναι πολλά υποσχόμενος και ως εισαγωγή τέλειος (άσε που η εναλλαγή ασπρόμαυρου - έγχρωμου [αλλάζει και η φωνή!] το καθιστά πολύ cultίλα...) και ακολουθεί και ο υπόλοιπος κύκλος σιγά σιγά. είναι πάντως περίεργο λιγάκι να βλέπεις κάτι πρώτη -στην ουσία- φορά για το οποίο ξέρεις τόσα (ατάκες, κλπ...). λόγου χάρη είναι παράλογα περίεργο να βλέπεις star trek και να σου θυμίζει galaxy quest :whistling: . ένα ακόμα πράγμα που το ξεκινήσα ανάποδα...

 

ερώτηση όμως: ψάχνοντάς το, βρίσκει κανείς πολλούς οδηγούς επεισοδίων, κατά ημερομηνία προβολής, κατά ημερομηνία παραγωγής, κλπ (βασικά, δεν νομίζω ότι έχει κάτι άλλο, αλλά αφήνω το "κλπ" για εφέ :bleh:). ενώ μάθαμε ότι όντως είναι χρήσιμο να έχουμε δει τις σειρές και ταινίες με σειρά που βγήκαν (ανακατεμένες ε; σειρές και ταινίες; επειδή και οι ταινίες συνέπεφταν με τις σειρές, αλλά και οι σειρές συνέπεφταν μεταξύ τους...), είναι καλό να γίνομαι ψυχαναγκαστικός και με τη σειρά που θα δω τα επεισόδια του πρώτου κύκλου; και αν και, ακολουθώντας τη σειρά προβολής (τότε, παλιά...) είμαι καλυμμένος υποθέτω, σωστά;

 

/me ζητάει άδεια να επιβιβαστεί στο σκάφος :tongue:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock
τέλειο τόπικ, εδώ θα ρωτάμε κιόλας, ε? ε?

Εννοείται αυτό :)

 

(άσε που η εναλλαγή ασπρόμαυρου - έγχρωμου [αλλάζει και η φωνή!]το καθιστά πολύ cultίλα...)

Αργότερα έγινε ένα remake, το οποίο είναι έγχρωμο σε όλη τη διάρκεια. Στα extras των dvd της τρίτης σαιζόν ο Gene Roddenberry λέει διάφορες λεπτομέρειες για το επεισόδιο αυτό, τμήματα του οποίου είχαν χαθεί, μετά ξαναβρέθηκαν κτλ..., και υπάρχουν πλέον και οι δύο μορφές του, η εγχρωμοασπρόμαυρη και η έγχρωμη.

 

είναι καλό να γίνομαι ψυχαναγκαστικός και με τη σειρά που θα δω τα επεισόδια του πρώτου κύκλου; και αν και, ακολουθώντας τη σειρά προβολής (τότε, παλιά...) είμαι καλυμμένος υποθέτω, σωστά;
Ψυχαναγκαστικός και βέβαια όχι. Καλό θα ήταν να τα δεις με σειρά και τα επεισόδια της ίδιας σαιζόν, αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Εκεί που είναι πραγματικά απαραίτητο είναι στις 3 τελευταίες σαιζόν του DS9, όπου εκτυλίσσεται ένα πολύ μεγάλο story arc (δε λέω παραπάνω ;) ), αλλά και στις 3η και 4η του ΕΝΤ.. Πάντως, η σειρά παραγωγής με τη σειρά προβολής διέφερε μόνο στην κλασική σειρά, με ελάχιστες εξαιρέσεις στις επόμενες σειρές.

 

/me ζητάει άδεια να επιβιβαστεί στο σκάφος :tongue:

Permission granted, sir! Welcome aboard!

Edited by Spock

Share this post


Link to post
Share on other sites
Darkchilde

Εγώ να προσθέσω τα εξής:

 

"The Trouble with Tribbles"

"The Conscience of the King"

"The Galileo Seven"

"Arena"

"The Devil in the Dark"

"Journey to Babel"

"Wolf in the Fold"

"The Enterprise Incident"

Share this post


Link to post
Share on other sites
araquel

στους τίτλους αρχής, που λέει "to boldly go where no man has gone before", αυτή η φράση είναι από το star trek ή είναι αναφορά αλλού; είναι κάτι σαν catchphrase?

ναι, το ξέρω, το ξεφτίλισα με τη συγκεκριμένη ερώτηση... :whistling:

 

edit: και απαντάω μόνος μου, ναι, μόλις το γκούγκλαρα.

άψογο!!!! o douglas adams έχει κάνει αναφορά στο star trek!!! στο σημείο που λέει για την ηρωική εποχή της γαλαξιακής αυτοκρατορίας, ότι ήταν μια εποχή όπου τολμηροί τυχοδιώκτες τολμούσαν "to boldly split infinitives that no man had split before". :rofl2: καθείς με τα κολλήματά του... :whistling:

Edited by araquel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Heheheh. Πράγματι Στέλιο. Βέβαια αργότερα το άλλαξαν σε "where no one has gone before", όπως είναι ως σήμερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Από αυτά που πρότεινε η Darkchilde, τα "The Conscience of the King", "The Galileo Seven", "Arena" και "The Devil in the Dark" είναι της πρώτης σαιζόν, τα "Journey to Babel", "The Trouble with Tribbles" και "Wolf in the Fold" είναι της δεύτερης και το "The Enterprise Incident" είναι της τρίτης. Να προσθέσω κι εγώ από αυτές τις σαιζόν ακόμη τα εξής:

 

Από τη δεύτερη:

 

"Amok Time"

"Who Mourns for Adonais?"

"Metamorphosis"

"A Piece of the Action"

"The Ultimate Computer"

"Assignment: Earth"

 

Και από την τρίτη:

 

"The Tholian Web"

"For the World Is Hollow and I Have Touched the Sky"

"Day of the Dove"

"Wink of an Eye"

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
araquel

βασική ερωτήση: βλέπω το τρίτο επεισόδιο, το charlie x. πρόσεξα ότι στην αρχή (όπως και στο προηγούμενο) λέει ότι το enterprise είναι σε μια πενταετή αποστολή.

τι είδους τεχνολογία κινεί το enterprise και του επιτρέπει να διανύει τέτοιες αποστάσεις σε τόσο λίγο χρόνο;

και κάποια επιπλέον βασικά: έχουν αποικηθεί και άλλοι πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα, σωστά; περί πολιτικής οργάνωσης όλων αυτών, τεχνολογίας, κλπ, κλπ, τα μαθαίνουμε καθώς προχωράμε σαφώς, αλλά υπάρχει κάτι που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ή που θα βοηθήσει; (γιατί ναι μεν τα βλέπουμε όλα μαζεμένα και βοηθάει αυτό, αλλά αντίστοιχα τα βλέπουμε 4 δεκαετίες μετά και οποιαδήποτε δημοσιότητα τότε -συνεντεύξεις, κλπ- που θα έριχνε φως σε μερικά θέματα δεν είναι διαθέσιμη. υπάρχει βέβαια το internet, αλλά προσπαθώ να το αποφύγω στο συγκεκριμένο θέμα για αποφυγή spoilers...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Μόλις χθες που μιλούσαμε με το Διονύση, λέγαμε να ανοίξουμε ένα τόπικ σαν 'λεξικό', περί τεχνολογίας αλλά και άλλων θεμάτων που αφορούν το Σταρ Τρεκ. Το τόπικ αυτό θα ανοιχτεί πιθανόν εντός της ημέρας, το πολύ αύριο-μεθαύριο, και στα πρώτα λήμματα του λεξικού θα βάλω τον 'Warp Drive', την κύρια κινητήρια δύναμη του Enterprise που του επιτρέπει να διανύει αυτές τις τεράστιες αποστάσεις, οπότε θα βρεις την απάντηση εκεί. Να πω εδώ, ότι βιβλίο με θέμα φυσική, τεχνολογία και Σταρ Τρεκ έχει γράψει ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός Lawrence M. Krauss, με τίτλο 'The Physics of Star Trek'. Το βιβλίο προλογίζει ο Stephen Hawking, ο οποίος έχει δηλώσει μάλιστα ότι εργάζεται πάνω στην υλοποίηση του 'Warp Drive'. Λεπτομέρειες στο επερχόμενο σχετικό τόπικ.

 

Σχετικά με το ίντερνετ που λες, όντως θα ήταν προτιμότερο να μην ανατρέξεις εκεί, ώστε να αποφύγεις spoilers. Καλύτερα να τα βλέπεις όλα αυτά μέσα από τα επεισόδια, και να ανατρέξεις αργότερα στο ίντερνετ για να δεις οτιδήποτε επιπλέον. Επίσης, πολλές φορές και τα ίδια τα extras των dvd sets, επειδή έχουν γίνει χρόνια μετά τις εκάστοτε σαιζόν, περιέχουν και αυτά spoilers. Σιγά σιγά βλέποντας τα επεισόδια, και ειδικά όταν θα μπεις στην TNG εποχή, θα δεις το -τεράστιο- σύμπαν του Σταρ Τρεκ να 'ξετυλίγεται' μπροστά σου, και φυσικά, εδώ είναι ο τόπος όπου μπορούμε να συζητάμε οτιδήποτε, και θα προσέχουμε και τα spoilers!

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Για την πενταετή αποστολή του Enterprise, ο Roddenberry είχε σκοπό να κρατήσει το Σταρ Τρεκ τουλάχιστον πέντε σαιζόν. Που να φανταζόταν τότε, όταν προς μεγάλη του απογοήτευση η σειρά κόπηκε μετά τον τρίτο χρόνο της, τι θα επακολουθούσε! Οι φανς αντέδρασαν, πίεσαν να ξαναρχίσει η σειρά, και τώρα πλέον, 41 ολόκληρα χρόνια μετά από την αρχή του Σταρ Τρεκ, έχουν ακολουθήσει την κλασική σειρά άλλες 4 σειρές, 25 τηλεοπτικών σαιζόν συνολικά, και 10 ταινίες...!

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
cortomalteze

Ρε παιδιά με αγχώσατε και με μπερδέψατε... Εγώ που δεν έχω δει κανένα επεισόδιο της σειράς (ναι το ξέρω.. έχω σφάλει ) με ποιο να ξεκινήσω; Διαβάζω για 24 σεζόν και δεν ξέρω ποια να κατεβ.. χμ να νοικιάσω πρώτη... Τι να δω πρώτο τελικά;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Συνολικά, οι τηλεοπτικές σαιζόν του Σταρ Τρεκ είναι 28, σε 5 σειρές, (βλ. εδώ). Τα συγκεκριμένα επεισόδια τα οποία προτείναμε μέχρι τώρα είναι από την πρώτη χρονολογικά σειρά του Σταρ Τρεκ, η οποία διήρκεσε 3 σαιζόν, και προτείνω να αρχίσεις από αυτήν, και μετά να πας στις επόμενες, όπως περιγαφεται σε αυτό το ποστ.

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi
βασική ερωτήση: βλέπω το τρίτο επεισόδιο, το charlie x. πρόσεξα ότι στην αρχή (όπως και στο προηγούμενο) λέει ότι το enterprise είναι σε μια πενταετή αποστολή.

τι είδους τεχνολογία κινεί το enterprise και του επιτρέπει να διανύει τέτοιες αποστάσεις σε τόσο λίγο χρόνο;

και κάποια επιπλέον βασικά: έχουν αποικηθεί και άλλοι πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα, σωστά; περί πολιτικής οργάνωσης όλων αυτών, τεχνολογίας, κλπ, κλπ, τα μαθαίνουμε καθώς προχωράμε σαφώς, αλλά υπάρχει κάτι που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ή που θα βοηθήσει; (γιατί ναι μεν τα βλέπουμε όλα μαζεμένα και βοηθάει αυτό, αλλά αντίστοιχα τα βλέπουμε 4 δεκαετίες μετά και οποιαδήποτε δημοσιότητα τότε -συνεντεύξεις, κλπ- που θα έριχνε φως σε μερικά θέματα δεν είναι διαθέσιμη. υπάρχει βέβαια το internet, αλλά προσπαθώ να το αποφύγω στο συγκεκριμένο θέμα για αποφυγή spoilers...)

 

Γιατί τόσο άγχος; Εξετάσεις θα δώσεις; Too much brain, too much brain λέω. Relax and enjoy. Μήπως όταν άρχισα να τα βλέπω εγώ, κάποτε στην τηλεόραση, ήξερα πως έπρεπε να γνωρίζω το ένα ή να θυμάμαι το άλλο; Μην τα βλέπεις ούτε από υποχρέωση ούτε από αγγαρεία. Απόλαυσε τα και μην ψάχνεσε τόσο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
araquel
Γιατί τόσο άγχος; Εξετάσεις θα δώσεις; Too much brain, too much brain λέω. Relax and enjoy. Μήπως όταν άρχισα να τα βλέπω εγώ, κάποτε στην τηλεόραση, ήξερα πως έπρεπε να γνωρίζω το ένα ή να θυμάμαι το άλλο; Μην τα βλέπεις ούτε από υποχρέωση ούτε από αγγαρεία. Απόλαυσε τα και μην ψάχνεσε τόσο.
ντίνο, είναι μια σειρά που ξέρω ότι έχει προκαλέσει σαματά και έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα και περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, δημοσιεύσεις, βιβλία και συζητήσεις σχετικά με την τεχνολογία της. ότι είναι κάτι παραπάνω από μια monster-of-the-week σειρά (όπως ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους άλλες σειρές όπως τα x-files).

είχα την περιέργεια για το πώς κινείται το enterprise γιατί μέσα σε 5 χρόνια δεν θα κατάφερνε να δει και τόσα πολλά, και δεδομένου ότι δεν έλεγε κάτι σχετικά στα πρώτα επεισόδια είπα να το ρωτήσω. α, ναι. και επειδή μέχρι τώρα δεν είχα παρακολουθήσει τίποτα, απέφευγα επίσης και τις συζητήσεις επί του θέματος, και έτσι η άγνοια μου ήταν μεγαλύτερη.

προφανώς και δεν τα βλέπω ούτε από υποχρέωση, ούτε από αγγαρεία. αλλά δεν μπορώ να ξεκινήσω να τα βλέπω και χωρίς απαιτήσεις, δεδομένου του ντόρου που έχει δημιουργηθεί. άμα ήταν καινούργια σειρά, σαφώς και θα μπορούσα να το κάνω αυτό, αλλά δεδομένου ότι είναι θρύλος το σταρ τρεκ ανάμεσα στις σουφού σειρές, θέλω να ξέρω (τώρα που αποφάσισα να τη δω) ότι μπορεί να μου καλύψει τις βασικές απαιτήσεις που έχω από μια σουφού σειρά. άμα δεν μου τις καλύπτει δεν θα μπορέσω να την απολαύσω και θα με κουράσει.

σχετικά με τις υπόλοιπες απορίες μου, όσα επεισόδια έχω δει, είναι εμποτισμένα με ανησυχίες της εποχής, και στο σχολιασμό του πιλότου ο τύπος αυτός (δεν θυμάμαι ποιος είναι :tongue:) έλεγε για τις 'κοινωνικές' καινοτομίες του σταρ τρεκ που είχαν προβληματίσει τότε τους υπεύθυνους στα κανάλια στις ηπα. οπότε, έχω την περιέργεια σχετικά με τη γενικότερη κοινωνική και πολιτική οργάνωση που υπάρχει στον κόσμο του σταρ τρεκ. αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σημαντικό για να δω τη σειρά, απλά ότι είμαι περίεργος :tongue: το σημαντικό είναι να μην σποϊλεριάσω μόνος μου τη σειρά, και για αυτό δεν ψάχνω τα θέματα αυτά στο ίντερνετ, και ρωτάω εδώ πέρα αντ'αυτού.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Σχετικά με την ταχύτητα, πιστεύω πως θα καλυφθείς πλήρως από το αντίστοιχο ποστ στο τόπικ Trek Lexicon :)

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Eίναι πάντως μια αλήθεια πως καλύτερα να απολαύσει κανείς τα επεισόδια των σειρών σε μεγάλη σχετικά διάρκεια χρόνου. Να τα χωνέψει, να τα σκεφτεί κλπ. Βέβαια και γω όταν αγόρασα τα dvd sets του Voyager από το οποίο δεν είχα δει παρά τις 3 πρώτες σαιζόν μόνο, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και έφτασα να βλέπω έως και 12 επεισόδια τη μέρα!

 

Mαζί με τα επεισόδια του TOS (ή ST:TOS, σύντμηση του Star Trek: The Original Series) που πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω, θα πρότεινα και δύο ακόμα που είναι από τα αγαπημένα μου.

 

The Cloud Minders

Let That Be Your Last Battlefield

 

Και τα δύο είναι της τρίτης σαιζόν, και ειδικά το δεύτερο είναι από τα πιο σουρεαλιστικά επεισόδια (για να μην πούμε πόσο αδύνατον είναι να υπάρχουν τέτοιοι εξωγήινοι έστω και σε ένα γαλαξία γεμάτο ανθρωποειδείς φυλές). Και τα δύο όμως είναι αρκετά χαρακτηριστικά του "πνεύματος" του Σταρ Τρεκ, ειδικά εκείνης της εποχής.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Συνοψίζω λοιπόν τα επεισόδια που προτάθηκαν μέχρι τώρα για την κλασική σειρά.

 

Ο πρώτος πιλότος 'The Cage'

 

Season 1

 

'Where No Man Has Gone Before'

'The Naked Time'

'Balance of Terror'

'The Conscience of the King'

'The Galileo Seven'

'Court Martial'

The Menagerie', Parts I&II

'Arena'

'Tommorow is Yesterday'

'Space Seed'

'The Devil in the Dark'

'Errand of Mercy'

'The City on the Edge of Forever'

 

Season 2

 

"Metamorphosis"

"Who Mourns for Adonais?"

"Amok Time"

"Wolf in the Fold"

"The Trouble with Tribbles"

"Journey to Babel"

"A Piece of the Action"

"The Ultimate Computer"

"Assignment: Earth"

Season 3

 

"The Enterprise Incident"

"The Tholian Web"

"For the World Is Hollow and I Have Touched the Sky"

"Day of the Dove"

"Wink of an Eye"

"Let That Be Your Last Battlefield"

"The Cloud Minders"

 

Όποιος θέλει μπορεί να προτείνει και άλλα, και θα τα συμπεριλάβω μετά σ' αυτό το συνοπτικό ποστ, ώστε να τα έχουμε συγκεντρωμένα.

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Συνεχίζω με προτάσεις για την πρώτη σαιζόν του The Next Generation.

 

'Encounter at Farpoint', Parts I&II

'The Naked Now'

'Code of Honor'

'Where No One Has Gone Before'

'Justice'

'Hide and Q'

'Datalore'

'Too Short a Season'

'Heart of Glory'

'Skin of Evil'

'Conspiracy'

'The Neutral Zone'

 

Προσθέστε τις προτάσεις σας για την πρώτη σαιζόν του TNG, και προχωράμε αργότερα και στις επόμενες.

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Darkchilde

Θα έβγαζα το Naked Now, μιας και είναι rip-off από το επεισόδιο του κλασσικού "The Naked Time".

 

Επίσης το "Hide and Q" είναι, IMHO, το χειρότερο Q επεισόδιο. Ούτε αυτό θα το πρότεινα.

 

Θα έβαζα το The Last Outpost, μόνο και μόνο για την πρώτη εμφάνιση των Ferengi.

 

Γενικά, θα έλεγα ότι η πρώτη σαιζόν του Next Generation δεν ήταν και από τις καλύτερες. Νομίζω ότι αρχίζει και ανεβαίνει από την τρίτη σαιζόν με αποκορύφωμα την 5η και 6η σαιζόν.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Μια που δεν είχαμε άλλες προτάσεις για την πρώτη σαιζόν του The Next Generation, προχωρώ σε προτάσεις για τη δεύτερη.

 

Loud as a Whisper

The Schizoid Man

A Matter of Honor

The Measure of a Man

Contagion

The Royale

The Icarus Factor

Q Who?

Up The Long Ladder

The Emissary

Peak Performance

 

Όποιος θέλει ας συμπληρώσει τις δικές του προτάσεις για τη δεύτερη σαιζόν του TNG.

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Προχωρώ σε προτάσεις για την τρίτη σαιζόν του The Next Generation.

 

Evolution

Who Watches The Watchers?

Deja Q

A Matter of Perspective

Yesterday's Enterprise

The Offspring

Sins of the Father

Captain's Holiday

Hollow Pursuits

Sarek

The Best of Both Worlds, Part I

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Και για την τέταρτη

 

The Best of Both Worlds, Part II

Family

Brothers

Remember Me

Reunion

Future Imperfect

Final Mission

Data's Day

The Wounded

First Contact

The Nth Degree

QPid

The Drumhead

Half a Life

In theory

Redemption, Part I

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Season 5 του TNG και έχουμε:

 

Redemption, Part II

Darmok

Ensign Ro

Silicon Avatar

Disaster

Unification, Part I

Unification, Part II

A Matter of Time

New Ground

Hero Worship

Conundrum

Ethics

The Outcast

Cause and Effect

The First Duty

Cost of Living

I, Borg

The Next Phase

The Inner Light

Time's Arrow, Part I

 

 

Πρότεινα σχεδόν όλα τα επεισόδια αυτής της σαιζόν, ήταν πραγματικά εκπληκτική!

Προτείνετε/ξεπροτείνετε επίσης όποιο/α θέλετε.

Συνεχίζουμε αργότερα με 6η σαιζόν της Επόμενης Γενιάς και πρώτη του Deep Space Nine, αφού προβλήθηκαν μαζί.

Edited by spock2266

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

 

TNG - Season 6

Time's Arrow, Part II

Realm of Fear

Relics

Schisms

True-Q

Rascals

A Fistful of Datas

Chain of Command, Part I

Chain of Command, Part II

Ship in a Bottle

Tapestry

Birthright, Part I

Birthright, Part II

Lessons

The Chase

Suspicions

Rightful Heir

Second Chances

Timescape

Descent, Part I

 

 

Και αρχίζουμε και με το Star Trek: Deep Space Nine

Season 1

 

Emissary, Parts I&II

Past Prologue

A Man Alone

Q-Less

Dax

The Nagus

Vortex

Battle Lines

The Forsaken

Dramatis Personae

Duet

In the Hands of the Prophets

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Τελειώνουμε το Star Trek: The Next Generation, με την 7η σαιζόν του:

 

Descent, Part II

Gambit, Part I

Gambit, Part II

Attached

Force of Nature

Inheritance

Parallels

The Pegasus

Homeward

Lower Decks

Eye of the Beholder

Journey's End

Firstborn

Emergence

Preemptive Strike

All good things..., Parts I&II

 

 

Συνεχίζουμε με τη δεύτερη σαιζόν του DS9:

 

The Homecoming

The Circle

The Siege

Invasive Procedures

Cardassians

Rules of Acquisition

Necessary Evil

The Alternate

Whispers

Shadowplay

Playing God

Profit and Loss

Blood Oath

The Maquis, Part I

The Maquis, Part II

The Wire

Crossover

The Collaborator

Tribunal

The Jem'Hadar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..