Jump to content

Θεατρικό έργο: "Σκληρές Εξισώσεις"


Recommended Posts

Μια και άνοιξε το τόπικ για το διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου, στέλνω κάτι που πριν από δυο χρόνια περίπου είχε δημοσιευθεί στο κλειστό sub-forum συγγραφής, οπότε ελάχιστοι το είχαν διαβάσει. Πρόκειται για διασκευή διηγήματος του Ρ. Σέκλεϊ που παρουσιάστηκε στο 1ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης το 2005 από τη θεατρική ομάδα Μίμου Άπτου.

 

Σκληρές εξισώσεις

του Ρόμπερτ Σέκλεϊ

 

 

 

Παρουσιάστηκε στο 1ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης, το Σάββατο 16 Απριλίου 2005

 

Νίκος Αλμπανόπουλος, θεατρική διασκευή από το ομώνυμο διήγημα

 

Γιάννα Ζωίδου, σκηνοθεσία

 

Διανομή:

 

Γιώργος Ξυλούρης, αστροναύτης Τιμ Χάλοραν

 

Ελένη Γιάκκα, ρομπότ φύλακας Μαξ

 

 

(Το κοινό έχει τοποθετηθεί σε σχήμα πέταλου γύρω από το σκηνικό, αφήνοντας ένα κενό για την είσοδο και έξοδο των δύο ηθοποιών. Ο άντρας με στολή αστροναύτη -είναι ο Χάλοραν- ανοίγει ένα τραπεζάκι εκστρατείας, απλώνει πάνω μια δυο μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, μερικά σωληνάρια και ένα κουτάκι χάπια. Κάθεται. Λίγο πιο πέρα ένα ρομπότ -ο Μαξ- βηματίζει αργά πάνω κάτω σε μια κίτρινη γραμμή. Ο Χάλοραν δεν κοιτά καθόλου προς το μέρος του Μαξ. Σκαλίζει τα σωληνάρια, διαβάζει το περιτύλιγμα πάνω τους και μουρμουρίζει.)

 

 

Χάλοραν: Ψωμί... βούτυρο πρόβειο... μαρμελάδα φρούτα του δάσους... μμ-μμ!

 

(Ζουλάει ένα σωληνάριο και τρώει λίγη πάστα κουνώντας το κεφάλι του επιδοκιμαστικά. Ανοίγει το κουτί με τα χάπια και ψάχνει μέσα.)

 

Χάλοραν: Ποιο είναι το κίτρινο να δεις, το καμαμπέρ ή το αυγό βραστό;

 

(Βγάζει ένα χάπι και το μυρίζει.)

 

Χάλοραν: Το καμαμπέρ.

 

(Το καταπίνει. Σκουπίζει το στόμα του με μια παραδοσιακή καρό πετσέτα κουζίνας. Ρεύεται. Πιάνει μια ηλεκτρονική συσκευή, πατά ένα κουμπί και τη φέρνει κοντά στο στόμα του. Μιλά με επαγγελματισμό και τυπικότητα, αλλά στη φωνή του υπάρχει και μια μικρή χροιά βαρεμάρας.)

 

Χάλοραν: Αποστολή Γιαρμολίνσκι, Ρέγκουλους 5, ημέρα 2η, 17 Απριλίου 2202, προσωπικό ημερολόγιο του αστροναύτη γεωλόγου Τιμ Χάλοραν. Ο Αίαντας αναχώρησε χτες το βράδυ για Ρέγκουλους 6, 7, 8 και 9. Θα επιστρέψει σε μια βδομάδα να με μαζέψει. Ξεκινώ την καταγραφή του γεωλογικού δυναμικού του Ρέγκουλους 5 με μια διερευνητική εξόρμηση βόρεια και βορειοανατολικά του σημείου προσεδάφισης. Υπολογίζω να καλύψω, μμμ, 10 με 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στη βάση θα παραμένει φύλακας ο Μαξ. Αντικρίζω τον πλανήτη πρώτη φορά με το φως της ημέρας: Ο ήλιος είναι ακόμα χαμηλά αλλά ήδη καίει. Η έκταση γύρω από τη βάση τσουρουφλισμένη, βράχια, λεπτή άμμος, κάκτοι και ελάχιστα ζωντανά. Μαυρισμένα πουλιά που μοιάζουν με κοράκια (κοιτά ψηλά, ακριβώς πάνω από τη βάση) και κάτι τετράποδα που θυμίζουν καψαλισμένα κουνέλια. Τα αφήνω στην ησυχία τους να αφήσουν και εμένα να κάνω τη δουλειά μου.

 

(Ο Χάλοραν σηκώνεται, κουμπώνει στη στολή του την ηλεκτρονική ατζέντα και ένα δυο εξαρτήματα ακόμα σαν τηλέφωνα και φεύγει με ζωηρό βηματισμό, ρίχνοντας μια φευγαλέα ματιά προς το ρομπότ. Περνά πάνω από την κίτρινη γραμμή που συμβολίζει την περίμετρο της βάσης και απομακρύνεται. Ο Μαξ εξακολουθεί να περιπολεί και ο φωτισμός αλλάζει σταδιακά, με τη σκιά του ρομπότ να δείχνει ότι ο ήλιος ανεβαίνει στον ορίζοντα -δηλαδή ότι περνούν μερικές ώρες. Κάποια στιγμή ο Χάλοραν εμφανίζεται στο βάθος να επιστρέφει στη βάση με κουρασμένο βήμα. Ο Μαξ περιπολεί πάντα κατά μήκος της κίτρινης γραμμής.)

 

Χάλοραν: Γεια σου Μαξ. Τίποτα σπουδαίο όσο έλειπα;

 

Μαξ: Αλτ! Το σύνθημα!

 

Χάλοραν: Κόψε την πλάκα Μαξ, δεν έχω όρεξη.

 

(Ο Χάλοραν ετοιμάζεται να περάσει τη γραμμή αλλά τότε ακούγεται το ρομπότ να οπλίζει ένα αυτόματο και να το τείνει προς τον Χάλοραν.)

 

Μαξ: ΑΛΤ! (φωνάζει τώρα πιο δυνατά. Ο Χάλοραν παγώνει. Πρώτη φορά κοιτά το ρομπότ προσεκτικά.)

 

Χάλοραν: Τι κάνεις Μαξ; Παριστάνεις ότι δεν με γνωρίζεις;

 

Μαξ: Χρειάζομαι το σύνθημα.

 

Χάλοραν: Είμαι ο Τιμ Χάλοραν Μαξ και αυτή είναι η 4η αποστολή που είμαστε μαζί. Είχα βγει το πρωί για εδαφολογική διερεύνηση και επιστρέφω κουρασμένος, πεινασμένος και διψασμένος. Αν δεν έχεις αντίρρηση λοιπόν... (και βαδίζει ξανά προς την κίτρινη γραμμή).

 

Μαξ: Το σύνθημα, παρακαλώ!

 

Χάλοραν: Καμπανούλες! Τελειώσαμε;

 

Μαξ: Δεν μπορείτε να περάσετε την περιμετρική ζώνη. Το σύνθημα που δώσατε δεν είναι σωστό.

 

Χάλοραν: Πώς δεν είναι σωστό!; Χτες το βράδυ γιατί ήταν;

 

Μαξ: Αυτό που είπατε είναι το προηγούμενο σύνθημα.

 

Χάλοραν: Μου φαίνεται πως οι αρθρώσεις σου άρχισαν να σκουριάζουν Μαξ. Καμπανούλες είναι το μοναδικό σύνθημα και ισχύει από τότε που φύγαμε από τον Άρη. Δεν υπάρχει κανένα άλλο σύνθημα, εκτός και αν... εκτός και αν... φεύγοντας με τον Αίαντα ο κάπτεν Μπήτυ ενεργοποίησε κανένα καινούργιο... Αυτό έγινε;

 

Μαξ: Ά-κρι-βώς.

 

Χάλοραν: Έπρεπε να το έχω σκεφτεί...

 

(Ο Χάλοραν βηματίζει έξω από την περιμετρική ζώνη, πιάνει το πηγούνι του, ρίχνει ματιές προς τον πύρινο ήλιο και το ρομπότ που στο μεταξύ ξεκινά ξανά την περιπολία του πάνω στην κίτρινη γραμμή, έχοντας όμως το βλέμμα του στραμμένο προς τον Χάλοραν.)

 

Χάλοραν: Μαξ, θα σου πω τι ακριβώς έχει συμβεί. (Ο Μαξ σταματά την περιπολία και κοιτά προς τον Χάλοραν.) Ο κάπτεν Μπήτυ χτες το βράδυ πριν την απογείωση ενεργοποίησε νέο σύνθημα. Ξέχασε όμως να με ενημερώσει. Αλλά φταίω και εγώ. Νομίζοντας ότι οι Καμπανούλες ίσχυαν ακόμα, δεν κοίταξα την κατάσταση με τα συνθήματα πριν βγω από την περιμετρική ζώνη.

 

Μαξ: Καταλαβαίνω.

 

Χάλοραν (με αυτοπεποίθηση): Αυτό όμως είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα!

 

Μαξ: Ειλικρινά το ελπίζω.

 

Χάλοραν (με μικρότερη αυτοπεποίθηση): Φυσικά και διορθώνεται Μαξ. Και θα σου πω πώς. Κάθε φορά που ο κάπτεν αλλάζει σύνθημα, το ανακοινώνει προφορικά σε όλη την ομάδα. Αλλά για να μην γίνει κανένα λάθος -καλή ώρα- το γράφει και στην κατάσταση.

 

Μαξ: Σοβαρά;

 

Χάλοραν: Σοβαρά! Πάντα! Σε κάθε περίπτωση! Είναι πολύ τυπικός σε αυτά ο κάπτεν Μπήτυ. Τώρα κοίταξε: Βλέπεις τη σκηνή με τον ασύρματο;

 

(Ο Μαξ στρέφει γρήγορα το βλέμμα προς την σκηνή στο βάθος, και γυρνά αμέσως πίσω προς το Χάλοραν).

 

Μαξ: Τη βλέπω.

 

Χάλοραν: Πάνω στο τραπέζι υπάρχει ένα κουτί γκρίζο, μεταλλικό. Μέσα είναι μια οθόνη τσέπης. Αν την ανοίξεις θα δεις να γράφει πάνω πάνω τις συχνότητες κινδύνου, παρακάτω τους κωδικούς κλήσης και λίγο πιο κάτω τα συνθηματικά. Εκεί θα γράφει Καμπανούλες και αμέσως μετά το νέο σύνθημα!

 

Μαξ (φαίνεται να σκέπτεται για 1-2 δευτερόλεπτα, ρίχνει και μια κλεφτή ματιά προς τη σκηνή): Όλα αυτά που λέτε είναι σωστά. Αλλά δεν έχουν καμιά σημασία. Για να σας αφήσω να μπείτε πρέπει να ξέρετε ποιο είναι το σύνθημα και όχι πού είναι γραμμένο. Αν μου πείτε το σύνθημα θα σας αφήσω να περάσετε. Αν όχι, θα πρέπει να περιμένετε απέξω.

 

Χάλοραν: Μα αυτό είναι τρελό! Να περιμένω απέξω μια βδομάδα κάτω από αυτό τον ήλιο, χωρίς νερό; Δεν καταλαβαίνεις ότι θα έχω πεθάνει μέχρι να επιστρέψει ο Αίαντας;

 

Μαξ: Αυτό θα ήταν πολύ λυπηρό αν συνέβαινε.

 

Χάλοραν: Λυπηρό!

 

(Ο Χάλοραν κάνει μια δυο βόλτες κοιτώντας τον Μαξ, που δείχνει να σκέπτεται αν πρέπει να ξεκινήσει ξανά τις περιπολίες. Τελικά ο Χάλοραν επανέρχεται με ένα μαγκωμένο χαμόγελο, ψεύτικης οικειότητας.)

 

Χάλοραν: Μαξ παλιόφιλε, τι κάνεις;

 

Μαξ: Είμαι πολύ καλά κύριε.

 

Χάλοραν: Μαξ, ασφαλώς με θυμάσαι. Είμαι ο Τιμ Χάλοραν, γεωλόγος πρώτης τάξης, μέλος της αποστολής Γιαρμολίνσκι. Ξεκινήσαμε από το ηλιακό σύστημα της Γης πριν από 3 βδομάδες με προορισμό το σύστημα Ρέγκουλους και σκοπό να ψάξουμε για βιομηχανικά μέταλλα στους πολλά υποσχόμενους πλανήτες του. Εμείς οι δυο έχουμε αναλάβει τον Ρέγκουλους 5. Σωστά;

 

Μαξ: Σωστά κύριε.

 

Χάλοραν: Πιο πριν έχουμε πάει μαζί σε άλλες 3 αποστολές. Για θυμήσου: Στο Γουλφ 351 κάναμε τη μεγαλύτερη μπάζα. Δωδεκάμισι χιλιάδες τόνοι κοβάλτιο τόσο κοντά στην επιφάνεια που τα συνεργεία της εταιρίας θα τους εξορύξουν σαν να μαζεύουν καρότα!

 

Μαξ: Καθόλου άσχημα κύριε. Και στον Ιρότζεν βρήκαμε αρκετό βολφράμιο για να γεμίσουμε δέκα φορτηγά.

 

Χάλοραν (εμπιστευτικά): Ξέρεις όμως ποια ήταν η αγαπημένη μου στιγμή, Μαξ; Δεν στο είχα πει ποτέ, αλλά ήρθε η ώρα να στο αποκαλύψω. Η στιγμή που σε ενεργοποίησα ρε μπαγάσα! Άνοιξα το κουτί σου που είχε έρθει κατευθείαν από το εργοστάσιο αναβάθμισης, φόρτωσα τις καινούργιες μπαταρίες και πάτησα το κουμπί. Και τότε εσύ βούτηξες ξανά στην ύπαρξη: γουργούρισες, τα μάτια σου έλαμψαν και με κοίταξες. Σαν να ήμουν ο πατέρας σου! Τι όμορφη στιγμή Μαξ!

 

Μαξ: Για να το λέτε εσείς...

 

Χάλοραν: Έτσι απλά ρε Μαξ; Ήσουν έξι μήνες σβησμένος ρε μπαγάσα, όσο τους πήρε να σου αναβαθμίσουν τα κυκλώματα και ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισες μετά από αυτό ήταν ποιος; Λέγε!

 

Μαξ: Ο τεχνικός Χάρυ Σέλντον, υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο αναβάθμισης κύριε.

 

Χάλοραν: Εκτός από αυτόν! Αφού μετά σε έσβησαν πάλι και σε έστειλαν πακέτο σε μας. Και ποιος σε άναψε;

 

Μαξ: Ο αστροναύτης γεωλόγος Τιμ Χάλοραν.

 

Χάλοραν: Στα λόγια μου ήρθες. Δηλαδή ποιος, Μαξ; Μήπως εγώ;

 

Μαξ: Ομολογώ ότι η ομοιότητά σας με τον κ. Χάλοραν είναι σατανική.

 

Χάλοραν: Ομοιότητα!; Εγώ είμαι ο Τιμ Χάλοραν νομοταγή βλάκα! Δεν με γνωρίζεις; Δεν αντικρίζεις αυτή τη φάτσα καθημερινά εδώ και δέκα μήνες;

 

Μαξ: Δυστυχώς κύριε, από τον προγραμματισμό μου δεν έχω τα προσόντα να εκτελέσω τεστ ταυτότητας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο μόνος τρόπος να διαπιστώσω ότι είστε ο κ. Χάλοραν είναι να γνωρίζετε το σύνθημα. Η ομοιότητα του προσώπου δεν αρκεί.

 

Χάλοραν: Ε άι σιχτίρι! Εγώ μπαίνω στη βάση και κάνε ό,τι θέλεις. (Κινείται νευριασμένος προς την κίτρινη γραμμή. Τη στιγμή που το ένα του πόδι ετοιμάζεται να την πατήσει ακούγεται το όπλο του Μαξ να οπλίζει ξανά. Ο Χάλοραν μένει με το πόδι μετέωρο πάνω από τη γραμμή και μετά κάνει πίσω.)

 

Μαξ: Παρακαλώ μην δοκιμάσετε να περάσετε εντός της βάσης. Είμαι το ρομπότ φύλακας Πι-Αρ 22-0134 και έχω εντολή να φυλάσσω τη βάση με κάθε μέσο που κρίνω σκόπιμο για την περίσταση, ακόμα και με τη χρήση βίας. Ο θάνατός σας θα ήταν ατυχής, ιδιαίτερα αν είστε πράγματι ο κ. Χάλοραν.

 

Χάλοραν. Ναι, ναι βέβαια, έχεις δίκιο. Άσε, τα ξαναλέμε αργότερα Μαξ. Αργότερα.

 

(Ο Χάλοραν απομακρύνεται σκεφτικός. Ο Μαξ κάνει περιπολίες πάνω στην κίτρινη γραμμή. Σε λίγο ο Χάλοραν επανέρχεται.)

 

Χάλοραν: Μαξ, ξέρεις τι ώρα είναι;

 

Μαξ: Τοπική ή ώρα Γης κύριε;

 

Χάλοραν: «Κύριε Χάλοραν». Μπορείς να με λες κύριο Χάλοραν, εκτός βέβαια και αν κάτι τέτοιο σε δυσαρεστεί.

 

Μαξ: Τα αισθήματα δυσαρέσκειας δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό μου κύριε. Και αν μου συστήνεστε ως κύριος Χάλοραν δεν έχω καμιά αντίρρηση να σας αποκαλώ έτσι, εκτός και αν είναι ταυτόχρονα παρών ο γεωλόγος αστρονόμος τον οποίο συνοδεύω σε αυτόν τον πλανήτη και τυγχάνει να φέρει το ίδιο όνομα με σας. Σε αυτή την περίπτωση να σας φωνάζω Χάλοραν 2 ώστε να αποφεύγονται οι συγχύσεις;

 

Χάλοραν: Κοίτα, όταν είμαστε και οι δύο μαζί παρόντες φώναζέ με όπως θες, αλλά δεν προβλέπω να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα. Και απάντησέ μου αυτό που σε ρώτησα Μαξ, τι ώρα Γης είναι αυτή τη στιγμή;

 

Μαξ: 17 και 25 Γκρίνουιτς κύριε.

 

Χάλοραν: Α! Και γιατί βλέπω τον ήλιο να ανεβαίνει ακόμα στον ουρανό Μαξ;

 

Μαξ: Η τοπική ώρα είναι 8 και 45 το πρωί κύριε. Βλέπετε η μια ώρα Ρέγκουλους 5 ισοδυναμεί με δύο γήινες ώρες και 51 λεπτά, συνεπώς ο ήλιος θα χρειαστεί άλλες 9 γήινες ώρες για να μεσουρανήσει.

 

Χάλοραν: Τι μου λες; Και πότε θα δύσει Μαξ;

 

Μαξ: Σε 16 τοπικές ώρες περίπου, ή 44 ώρες Γης, 12 λεπτά και 33 δευτ--

 

Χάλοραν (κραυγάζει και τον διακόπτει): 44 ώρες Μαξ, καταλαβαίνεις;

 

Μαξ: Τι να καταλάβω κύριε Χάλοραν;

 

Χάλοραν: Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις Μαξ, άσε με λοιπόν να σε βοηθήσω. Τι θερμοκρασία έχουμε αυτή τη στιγμή;

 

Μαξ: 47 βαθμούς Κελσίου κύριε.

 

Χάλοραν: Α-αα. Και υγρασία;

 

Μαξ: 12% κύριε.

 

Χάλοραν: Πολύ ξηρός και θερμός πλανήτης για ανθρώπους, δεν συμφωνείς;

 

Μαξ: Συμφωνώ απόλυτα κύριε.

 

Χάλοραν: Χειρότερα από την έρημο Καλαχάρι Μαξ.

 

Μαξ: Υπολογίζω ότι σε 4 γήινες ώρες η θερμοκρασία θα έχει φτάσει στους 60 βαθμούς κύριε. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι πράγματι ο Ρέγκουλους 5 είναι πολύ πιο αφιλόξενος για τον άνθρωπο από ό,τι η έρημος που αναφέρατε.

 

Χάλοραν (ξεσπάει): Που σημαίνει ότι αν με αφήσεις εδώ έξω χωρίς σκιά και χωρίς νερό θα ψηθώ σαν κοτόπουλο στα κάρβουνα βλάκα!

 

Μαξ: Βλέπω άλλα ντόπια ζώα που εξακολουθούν να κυκλοφορούν υπό αυτές τις συνθήκες κύριε. Προφανώς η τοπική πανίδα έχει προσαρμοστεί.

 

Χάλοραν: Εγώ όμως δεν είμαι τοπική πανίδα ντενεκέ ξεγάνωτε! Είμαι ο Τιμ Χάλοραν από το Νότιο Λονδίνο. Εκεί που μεγάλωσα Μαξ, η θερμοκρασία σπάνια ξεπερνά τους 30 βαθμούς!

 

Μαξ (κοντοστέκεται και βγάζει ένα μηχανικό ήχο ακόμα): Σε αυτή την περίπτωση κύριε με κάνετε πραγματικά να ανησυχώ! Ο προγραμματισμός μου με υποχρεώνει να προστατεύω τη ζωή σας με κάθε μέσο. Σας προειδοποιώ ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απώλειας των σωματικών σας υγρών εντός δύο το πολύ ωρών και σας παρακαλώ να περάσετε στη σκηνή για να πιείτε νερό και να προστατευτείτε.

 

Χάλοραν: Αυτό ακριβώς θα κάνω. (κάνει να πάει προς τη σκηνή).

 

Μαξ: Φυσικά πρέπει πρώτα να μου πείτε το σύνθημα. Σας παρακαλώ κύριε Χάλοραν μην καθυστερείτε περισσότερο, η ζωή σας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

 

Χάλοραν (κοιτά τον Μαξ απογοητευμένος): Ξέρεις Μαξ, αποφάσισα να μην πάω στη σκηνή. Θα πιω νερό εδώ έξω. Φέρε μου για αρχή ένα κουβά κρύο νερό, δύο λίτρα χυμό πορτοκάλι και αυτήν εκεί την τέντα.

 

Μαξ: Δυστυχώς κύριε, δεν μπορώ να σας φέρω αυτά τα πράγματα παρά μόνο αν μου πείτε το σύνθημα. Γνωρίζετε καλά ότι δεν μου επιτρέπεται να βοηθώ ξένες μορφές ζωής χωρίς να έχει προηγηθεί το πρωτόκολλο πρώτης επαφής.

 

Χάλοραν: Σου μοιάζω για ξένη μορφή ζωής Μαξ;

 

Μαξ: Είτε γνωρίζετε το σύνθημα κύριε και είστε γήινος, μέλος της αποστολής Γιαρμολίνσκι, είτε δεν το γνωρίζετε και είστε ξένη μορφή ζωής και μάλιστα νοήμων. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να γίνει Πρώτη Επαφή.

 

Χάλοραν: Ας κάνουμε τότε την πρώτη επαφή Μαξ! Είμαι ένας λαγός από το Ρέγκουλους 5 και έμαθα γήινες γλώσσες στον ελεύθερο χρόνο μου. Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και φέρε αμέσως έξι ποτήρια νερό να πιούμε υπέρ της φιλίας των δύο λαών.

 

Μαξ: Δυστυχώς κύριε δεν μπορώ να κάνω πρώτη επαφή μαζί σας αν δεν λάβω εντολή-

 

Χάλοραν: -από τον κύριο Χάλοραν, ξέρω, ξέρω... Εντάξει Μαξ, δεν βρίσκουμε άκρη, άσε να κάνω μια βόλτα και τα λέμε.

 

(Ο Χάλοραν φεύγει και κρύβεται πίσω από ένα βράχο, ο Μαξ εξακολουθεί να κάνει περιπολίες στη γραμμή αλλά κοιτά προς το μέρος που έχει κρυφτεί ο Χάλοραν. Είναι εμφανές ότι προβληματίζεται. Σε λίγο εμφανίζεται ξανά ο Χάλοραν να έρχεται προς το Μαξ. Δείχνει πιο καταβεβλημένος. Γενικά στο εξής κάθε νέα εμφάνισή του δείχνει ένα Χάλοραν να υποφέρει διαρκώς περισσότερο από τη δίψα και τον ήλιο, να μιλά όλο και πιο βραχνά κλπ.)

 

Χάλοραν (με ύφος ανέμελο): Ει Μαξ, τι χαμπάρια φιλάρα; Μόλις γύρισα από την πρωινή μου έξοδο. Τίποτα σημαντικό όσο έλειπα;

 

Μαξ: Καλώς ήρθατε πίσω κύριε Χάλοραν. Και ναι, έχω να αναφέρω την απροσδόκητη εμφάνιση ενός ξένου που δοκίμασε να μπει μες τη βάση.

 

Χάλοραν (με τα μάτια γουρλωμένα): Γεγονός;

 

Μαξ: Μάλιστα κύριε.

 

Χάλοραν: Και πώς ήταν αυτός ο μάγκας;

 

Μαξ: Σας έμοιαζε καταπληκτικά κύριε.

 

Χάλοραν: Έλα! Και αφού μου έμοιαζε πώς ξέρεις ότι δεν ήμουν εγώ;

 

Μαξ: Μα είναι πολύ απλό κύριε. Δεν ήξερε το σύνθημα. Ο πραγματικός κύριος Χάλοραν θα γνώριζε το σύνθημα πολύ καλά.

 

Χάλοραν: Ξεφτέρι! Έκανες καλή δουλειά! Λοιπόν από δω και πέρα τις κεραίες σου 14 έτσι; Αφού κυκλοφορούν ξένοι, να είμαστε προσεκτικοί.

 

Μαξ: Βεβαίως κύριε. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που θέλω να σας πω. Συνειδητοποίησα ότι οι συνθήκες περιβάλλοντος όσον αφορά τη θερμοκρασία και υγρασία είναι χειρότερες από αυτές που επικρατούν στις γήινες ερήμους. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην παρατείνετε περισσότερο την παραμονή σας έξω από τη βάση. Δεδομένου μάλιστα ότι αργήσατε, θα ήταν σκόπιμο να μου πείτε το σύνθημα και να καλυφτείτε γρήγορα κάτω από μια σκηνή.

 

Χάλοραν: Βάζω στοίχημα ότι αν ήμουν ο ξένος που έλεγες πριν, δεν θα μου πρότεινες κάτι τέτοιο.

 

Μαξ: Επ’ ουδενί. Δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν ξένο να μπει στη βάση αν δεν έχω λάβει εντολή από εσάς.

 

Χάλοραν: Τι να πω, καλά κάνεις, αλλά μην τον αφήσουμε να ψηθεί ζωντανός. Τι θα έλεγες άμα ξαναφανεί να τον βάζαμε μέσα;

 

Μαξ: Αν νομίζετε ότι η ασφάλεια της βάσης δεν απειλείται, δεν έχω καμιά αντίρρηση.

 

Χάλοραν: Ωραία... Αν φανεί ξανά λοιπόν...

 

Μαξ: Να τον βάλω μέσα; Βεβαίως, αρκεί να μου δώσετε το σύνθημα –

 

(Ο Χάλοραν πιάνει το μέτωπό του απελπισμένος).

 

Χάλοραν: Μαξ, αυτό ακριβώς θα κάνω, αφού όμως πρώτα αντιμετωπίσουμε ένα πιο επείγον ζήτημα. Ξέρεις, όση ώρα έλειπα έκανα μια πολύ ανησυχητική ανακάλυψη.

 

Μαξ: Ναι κύριε;

 

Χάλοραν: Ανακάλυψα ότι έχουμε κατασκηνώσει στην άκρη ενός ρήγματος τόσο θηριώδους που θα έκανε τον Άγιο Ανδρέα του Σαν Φρανσίσκο να μοιάζει με ράγισμα!

 

Μαξ: Ωωω! Κινδυνεύουμε άμεσα;

 

Χάλοραν: Δεν λες τίποτα Μαξ. Από στιγμή σε στιγμή η βάση μπορεί να βουτήξει πέντε χιλιόμετρα στο κενό.

 

Μαξ: Και τι πρέπει να κάνουμε κύριε Χάλοραν;

 

Χάλοραν: Ευτυχώς κάτι πολύ απλό Μαξ. Θα μετακινήσουμε τη βάση είκοσι μέτρα πιο δω και θα είμαστε ασφαλείς. Να, η απέναντι πλευρά θα φτάσει εκεί, και αυτή η πλευρά (δείχνει την κίτρινη γραμμή) θα μετακινηθεί ως εκεί (δείχνει μερικά μέτρα πίσω του).

 

Μαξ: Πρέπει η μετακίνηση να γίνει άμεσα κύριε;

 

Χάλοραν: Μα τον τενεκεδένιο σου πισινό Μαξ, πρέπει να γίνει αμέσως. Άρπα τις καραβάνες και τα τραπέζια, ξήλωσε την κίτρινη γραμμή, κουβάλα τα εργαλεία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

(Ο Χάλοραν προσπαθεί με πυρετώδεις κινήσεις να παρασύρει το Μαξ στη μεταφορά της βάσης αλλά βλέπει ότι εκείνος δεν τον ακολουθεί και σταματά.)

 

Χάλοραν: Τι συμβαίνει Μαξ; Δεν θα υπακούσεις;

 

Μαξ: Για να μετακινήσω τη βάση θα πρέπει να με αποδεσμεύσετε από τη φύλαξή της κύριε.

 

Χάλοραν: Ποια φύλαξη ρε κουβά; (Αμέσως δείχνει να μετανιώνει για τον τρόπο που μίλησε)... Ρε Μαξ! Τέλος πάντων, μη σε νοιάζει, θα προσέχω εγώ να μην μπει κανείς στη βάση όσο τη μετακομίζεις.

 

Μαξ: Κύριε Χάλοραν, γνωρίζετε καλά ότι η αποδέσμευση είναι απαραίτητη για να διακόψω τη φύλαξη και να μετακινήσω τη βάση. Παρακαλώ πολύ δώστε μου το σύνθημα.

 

Χάλοραν: Μαξ, το ένιωσες αυτό!; Το ρήγμα κινείται! Εμπρός δεν έχουμε καιρό για χάσιμο, άσε τις τυπικότητες.

 

Μαξ: Κύριε δεν ένιωσα τίποτα.

 

Χάλοραν: Φυσικά δεν ένιωσες τίποτα γιατί δεν είσαι άνθρωπος με σάρκες και αίμα Μαξ, αλλά ένας Πι-Αρ με ηλεκτρονικά κυκλώματα, τι να νιώσεις λοιπόν; Διάβολε, να το πάλι, το ρήγμα κινείται!

 

Μαξ: Νομίζω ότι αυτή τη φορά κάτι ένιωσα.

 

Χάλοραν: Βλέπεις λοιπόν! Εμπρός, ξεκίνα τη μετακόμιση με το ντεπόζιτο του νερού Μαξ!

 

Μαξ: Κύριε, δώστε μου αμέσως το σύνθημα!

 

Χάλοραν: Μαξ, η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτεί επείγοντα χειρισμό. Αλλάζω αμέσως το σύνθημα σε «ποταμάκι κελαρυστό» και σε διατάζω να μετακινήσεις τη βάση.

 

Μαξ: Χρειάζεται να μου δώσετε το προηγούμενο σύνθημα για να ορίσετε νέο κύριε.

 

Χάλοραν (απαθής και απογοητευμένος): Άστο να πάει στο διάβολο Μαξ. Πάω να ξεκουραστώ λίγο.

 

Μαξ: Και το ρήγμα κύριε; Ο επικείμενος σεισμός;

 

Χάλοραν: Ξέχνα το Μαξ, έκανα νέους υπολογισμούς. Είναι πολύ εντάξει το έδαφος, βράχος ακλόνητος. Θα αφήσουμε τη βάση εκεί που είναι.

 

(Ο Χάλοραν απομακρύνεται και ο Μαξ ξεκινά τις περιπολίες αν και φαίνεται να διστάζει, έστω και για λίγο. Σε λίγο εμφανίζεται ξανά ο Χάλοραν να περπατά με κάποια δυσκολία. Ο Μαξ κοιτά το νεοφερμένο με δυσπιστία και βγάζει περισσότερους μηχανικούς ήχους).

 

Χάλοραν: Μαξούλη τι κάνεις;

 

Μαξ: Πολύ καλά κύριε. Παρά την υψηλή θερμοκρασία όλα τα συστήματά μου λειτουργούν εντός των καθορισμένων παραμέτρων.

 

Χάλοραν: Τιτάνα! Όχι θα σε πείραζε λίγη ζέστη. Ξέρεις ετοιμάζομαι να βγω έξω για τη δεύτερη γεωλογική εξόρμηση της ημέρας. Λέω αυτή τη φορά να πάω από κει (και δείχνει προς το εσωτερικό της βάσης).

 

Μαξ: Να φορέσετε ένα καπέλο κύριε, με τέτοιο ήλιο είναι απαραίτητο.

 

Χάλοραν: Μαξ, είσαι πολύ πρώτος φύλακας. Ούτε η μάνα μου δεν με πρόσεχε έτσι όταν πηγαίναμε για μπάνια στο Μπράιτον. Αλλά έχω μια απορία: Ποιος μετακίνησε τα πράγματά μας έξω από τη βάση;

 

Μαξ: Έξω από τη βάση κύριε; Τι εννοείτε; Η βάση είναι εδώ και ολόκληρος ο εξοπλισμός μας βρίσκεται εντός της.

 

Χάλοραν: Εκεί που δείχνεις είναι έξω από τη βάση Μαξ. Μέσα είναι εδώ που είμαι εγώ. Έχασες τον προσανατολισμό σου;

 

Μαξ (κοιτά για ένα δευτερόλεπτο διαδοχικά και σαν αυτόματο τη βάση, τον ήλιο, την κοιλιά του, τα πόδια του, τα πόδια του Χάλοραν και τελικά τον ίδιο το Χάλοραν): Όχι κύριε. Εσείς είστε έξω, ο εξοπλισμός είναι μέσα και η γραμμή πάνω στην οποία περιπολώ χωρίζει το έξω με το μέσα.

 

Χάλοραν: Μαξ, άσε τις αηδίες και πιάσε κουβάλα τα πράγματα μέσα.

 

Μαξ: Τα πράγματα κύριε Χάλοραν βρίσκονται ήδη μέσα.

 

Χάλοραν: Κοίταξε Μαξ, δεν θέλω να στενοχωρηθείς, αλλά αυτό ακριβώς νομίζουν και οι πίθηκοι στα πάρκα: Ότι αυτοί είναι έξω από τα κάγκελα και οι περαστικοί που τους πετούν μπανάνες μέσα. Είναι θέμα οπτικής γωνίας... και ιδιοσυγκρασίας.

 

(Ο Μαξ κοιτά προς τη βάση με αμφιβολία.)

 

Μαξ: Κύριε, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βάση είναι από δω.

 

Χάλοραν: Και τότε εγώ τι κάνω μέσα;

 

Μαξ: Κακώς πιστεύετε ότι είστε μέσα, γιατί είστε έξω.

 

Χάλοραν: Μα αν είμαι έξω τώρα που ετοιμάζομαι να βγω πού θα πάω;

 

Μαξ: Αν βγείτε έξω ερχόμενος προς τα δω, θα έχετε μπει μέσα.

 

Χάλοραν: Καλά, για να βεβαιωθούμε βγαίνω και αν αποδειχτεί ότι έκανα λάθος το πολύ πολύ ξαναμπαίνω.

 

Μαξ: Είτε βγαίνετε μέσα κύριε, είτε μπαίνετε έξω, αν πρόκειται να περάσετε την κίτρινη γραμμή προς τα δω θα πρέπει να μου δώσετε το σύνθημα.

 

Χάλοραν (απελπισμένος): Το ήξερα ότι εκεί θα καταλήγαμε Μαξ. Μείνε έξω να φυλάς τους πιθήκους σου και εγώ ξαναγυρνάω μέσα.

 

(Ο Χάλοραν απομακρύνεται πάλι πίσω από το βράχο, από όπου επιστρέφει μετά από λίγο).

 

Μαξ: Κύριε Χάλοραν εσείς; ή μήπως...

 

Χάλοραν (με φωνή ολότελα βραχνή): Βούλωσ’ το.

 

Μαξ: Μα κύριε Χάλοραν...

 

Χάλοραν: Δεν είμαι ο Χάλοραν παλιοκονσέρβα!

 

Μαξ: Τότε ποιος είστε;

 

Χάλοραν (μιμείται τη φωνή του Μαξ): «Τότε ποιος είστε;» Ο ξένος που προσπάθησε να μπει στη βάση σου, τενεκέ, αυτός είμαι. Ένας ντόπιος Γιαμισάριος, με αποστολή να καταστρέψω τα εργαλεία σας ώστε να μην πέσουν στα χέρια των γήινων τα μεταλλεύματά μας. Όμως για κακή μου τύχη ο γενναίος αστροναύτης γεωλόγος άλφα Τιμ Χάλοραν με συνέλαβε και με έστειλε πακέτο σε σένα, να με ρίξεις φυλακή. Ορίστε, οδήγησέ με μέσα.

 

Μαξ: Δεν μπορώ να σας οδηγήσω μέσα αν δεν μου δώσει εντολή ο κύριος Χάλοραν.

 

Χάλοραν: Και φυσικά για να σου δώσει εντολή πρέπει να σου πει το σύνθημα πρώτα... Το έμαθα το τραγούδι.

 

Μαξ (κοιτά τον Χάλοραν με δυσπιστία και γέρνει λίγο προς το μέρος του): Αν όμως είστε εσείς ο κύριος Χάλοραν, πραγματικά με κάνετε να ανησυχώ με την εμφάνισή σας.

 

Χάλοραν: Γιατί Μαξ; Επειδή βλέπεις ότι πεθαίνω της δίψας; Τι σε νοιάζει; Είπαμε, δεν είμαι ο Χάλοραν! Πώς να στο αποδείξω; Δεν ξέρω το σύνθημα γαμώτο! Αν ήμουν ο Χάλοραν δεν θα το ήξερα;

 

Μαξ (τεντώνεται): Ασφαλώς. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Είστε ο ξένος Γιαμισάριος.

 

Χάλοραν: Ωραία. Φέρε μου τώρα νερό και ένα καπέλο για τον ήλιο.

 

Μαξ: Δεν μπορώ να σας φέρω τίποτα από αυτά αν δεν μου δώσει εντολή –

 

Χάλοραν: -ο ίδιος ο κύριος Χάλοραν, τα είπαμε αυτά. Εγώ όμως είμαι αιχμάλωτος βλακόμετρο, και πρέπει να μου φερθείς αναλόγως. Γνωρίζεις τη συνθήκη της Γενεύης;

 

Μαξ: Μάλιστα κύριε και μαζί όλες τις αναθεωρήσεις της. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να σας προσφέρω νερό χωρίς εντολή του κύριου Χάλοραν γιατί δεν γνωρίζω αν αυτό που έχουμε επαρκεί και για εκείνον. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι τριγυρνά όλη την ώρα εδώ γύρω στα πρόθυρα της θερμοπληξίας.

 

Χάλοραν: Μα καλά, δεν φτάνει το νερό και για τους δυο μας;

 

Μαξ: Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο κύριος Χάλοραν.

 

Χάλοραν (πέφτει στα γόνατα και σηκώνεται ξανά με κόπο): Εντάξει, εντάξει, αλλά άμα γλιτώσω από δω θα σε περάσω από το δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου σκατόπραμα. (Απομακρύνεται με κόπο.)

 

Μαξ: Πού πηγαίνετε Γιαμισάριε;

 

Χάλοραν: Πίσω από τα βράχια.

 

Μαξ: Σταματήστε! Είστε αιχμάλωτος.

 

Χάλοραν (δεν κάνει καν τον κόπο να γυρίσει): Ξέρεις, πρέπει να προσευχηθώ. Στο Ρέγκουλους 5 προσευχόμαστε ολομόναχοι. Θα με αφήσεις λοιπόν να ασκήσω τα θρησκευτικά μου καθήκοντα...

 

Μαξ: Και αν το σκάσετε;

 

Χάλοραν: Πού να πάω; Ο γενναίος αστροναύτης Χάλοραν θα με ξανάπιανε πριν απομακρυνθώ 50 μέτρα.

 

Μαξ: Σωστά. Αυτός ο άνθρωπος είναι αυθεντία.

 

(Σε λίγο εμφανίζεται πάλι ο Χάλοραν να έρχεται τρεκλίζοντας. Έχει τα μαύρα του τα χάλια. Η φωνή ίσα που βγαίνει).

 

Χάλοραν: Μαξ, Μαξ... Φάνηκε ο ξένος;

 

Μαξ: Ο αιχμάλωτός σας; Είναι πίσω από εκείνο το βράχο. Μου αποκάλυψε μάλιστα ότι είναι σαμποτέρ που ήθελε να καταστρέψει –

 

Χάλοραν: -τα εργαλεία μας, για να μην τους κλέψουμε τα μεταλλεύματα. Ξέρω.

 

Μαξ: Ώστε το ομολόγησε και σε εσάς.

 

Χάλοραν: Άμα αρχίσουν να μιλάνε οι Γιαμισάριοι Μαξ, πάει η γλώσσα τους ροδάνι. Μην κοιτάς που κάνουν τους σκληρούς. Ειδικά αυτός ο δικός μας την έχει πολύ άσχημα. Έχει πει το νερό νεράκι. Άμα φανεί δώστου να πιει λίγο.

 

Μαξ: Κύριε, πρέπει να πιείτε εσείς πρώτα. Νομίζω ότι κινδυνεύετε άμεσα από ολική αφυδάτωση.

 

Χάλοραν: Ωραία, φέρε μου να πιω όσο έχει το ψυγείο.

 

Μαξ: Δεν μπορώ κύριε.

 

Χάλοραν: Γιατί Μαξ; Τι σε εμποδίζει;

 

Μαξ: Δεν μπορώ να αφήσω το πόστο μου κύριε, ιδιαίτερα από τη στιγμή που κυκλοφορεί εδώ κοντά ο Γιαμισάριος σαμποτέρ.

 

Χάλοραν: Άσε, θα προσέχω εγώ για αυτόν. Φέρε το βρωμόνερο.

 

Μαξ: Υπό αυτές τις πραγματικά ακραίες περιστάσεις κύριε και τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η υγεία σας, θα έφερνα ευχαρίστως ένα ποτήρι νερό εδώ έξω, αν μου λέγατε το σύνθημα ώστε να αποδεσμευτώ από τη φύλαξη της βάσης.

 

Χάλοραν (πέφτει στα τέσσερα): Μαξ, κατσαρολικό της πεντάρας, θα πεθάνω της δίψας εξαιτίας σου και θα κουβαλάς το βάρος μια ζωή.

 

(Ο Χάλοραν φεύγει στα γόνατα, βογκώντας και βγάζοντας άναρθρες κραυγές. Κρύβεται πίσω από το βράχο. Ο Μαξ κοιτά με ανησυχία προς τα εκεί.)

 

Μαξ: Κύριε Χάλοραααν; Ξένε Γιαμισάριεεε;

 

(Δεν παίρνει απάντηση και αποφασίζει να ξεκινήσει ξανά τις περιπολίες αλλά αυτή τη φορά κοντοστέκεται διαρκώς και κοιτά προς το βράχο. Είναι φανερό ότι ανησυχεί πραγματικά για την τύχη των δύο Χάλοραν. Ξαφνικά ο Χάλοραν εμφανίζεται να έρπει προς την κίτρινη γραμμή κυριολεκτικά ένα με το έδαφος. Ο Μαξ τον παρατηρεί προσεκτικά αλλά δεν οπλίζει όπως πριν.)

 

Μαξ: Ξουουυυτ! Ξουουουτ!

 

(Ο Χάλοραν – ερπετό δεν αντιδρά και ξαπλώνει ημιλιπόθυμος εντός της βάσης. Ο Μαξ τον σκουντά λίγο με το πόδι, αλλά βλέποντας ότι δεν αντιδρά τον παρατά και εξακολουθεί τις περιπολίες κοιτώντας προς το βράχο).

 

Μαξ: Κύριε Χάλοραν! Ξένε Γιαμισάριε!

 

(Ξαφνικά ο Χάλοραν σηκώνει το κεφάλι του προς τον Μαξ.)

 

Χάλοραν (βογκώντας): Νερόοοοοο

 

Μαξ (τρέχει από πάνω του. Είναι έκπληκτος): Κύριε Χάλοραν, πώς βρεθήκατε μέσα στη βάση;

 

Χάλοραν: Νερόοοοοο

 

Μαξ: Κύριε Χάλοραν, δεν ξέρω πώς έγινε αυτό το θαύμα, αλλά σημασία έχει ότι είστε ξανά εδώ. Ανησυχούσα υπερβολικά για σας. Θα φέρω αμέσως νερό, υγρές πετσέτες να απλώσω σε όλο το σώμα σας και κομπρέσες για το πρόσωπο. Είναι φανερό ότι έχετε πάθει θερμοπληξία, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα θα το ξεπεράσετε.

 

Χάλοραν: Νερόοοοοο

 

(Ο Μαξ φέρνει μερικά μπουκάλια νερό και ο Χάλοραν τα πίνει το ένα μετά το άλλο, χωρίς να σηκωθεί.)

 

Μαξ (κοιτάει στο εσωτερικό της βάσης ενώ ο Χάλοραν εξακολουθεί να ξεδιψά): Εκείνο το ντόπιο ερπετό, πού να πήγε;

 

(Ο Χάλοραν τελειώνει το πέμπτο μπουκάλι.)

 

Μαξ: Κύριε Χάλοραν, με ανησυχεί κάτι ακόμα. Πίσω από τα βράχια είναι ο ξένος Γιαμισάριος που είχατε πιάσει αιχμάλωτο. Να προσφέρω και σε εκείνον λίγο νερό; Απείλησε ότι αν του συμβεί κάτι θα απαιτήσει την παραπομπή μου στο--

 

Χάλοραν (που είναι τώρα λιγάκι καλύτερα): Μαξ παλιόφιλε... Καλέ μου Μαξ, θαύμα της ηλεκτρονικής, απαύγασμα της λογικής, δεν καταλαβαίνεις τίποτα από τον πραγματικό κόσμο. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να διακόψεις Γιαμισάριο την ώρα που προσεύχεται; Γίνονται έξαλλοι Μαξ. Άστον εκεί που κάθεται. Άμα διψάσει και αυτός όσο δίψασα και εγώ, θα κοπιάσει.

 

(Αυλαία)

Edited by nikosal
Link to post
Share on other sites

Πολύ καλό. Ιδιαίτερα εμένα που μου αρέσουν οι κωμωδίες, το βρήκα πολύ καλό. Ίσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού να μπορέσουμε να μιλήσουμε για να διοργανώσουμε και εδώ ένα φεστιβάλ sff με διάφορες μορφές.

 

(Και θέλω πληροφορίες για εκείνο το παγωτό στη Σύρο!!!) :tongue:

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

Ήταν αληθινά εξαιρετικό. Και όποιος δεν βρέθηκε στο 1ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας της Ερμούπολης πραγματικά δεν είδε τίποτα.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη - για την ακρίβεια δεν έπεφτε καρφίτσα.

Η "σκηνή" χωρίζόταν από τους θεατές με μια απλή αυτοκόλλητή γραμμή στο πάτωμα.

Καρέκλες δεν υπήρχαν. Στεκόμασταν όρθιοι και προσπαθούσαμε να δούμε πάνω από τους μπροστινούς μας.

Μπορεί αυτά να ακούγονται αρνητικά, αλλά στην πραγματικότητα περάσαμε τέλεια:

Εντυπωσιακά κουστούμια (νόμιζες ότι ο Χάλοραν/Ξυλούρης αλήθεια θα μας μείνει από θερμοπληξία μέσα στην στολή του από πλαστικό συσκευασίας), λιτά αλλά επαρκή και on-topic σκηνικά, πολύ καλές ερμηνείες, φυσικά χοντρό γέλιο με την εξέλιξη (πολύ καλή η σκηνοθεσία αλλά και η διασκευή του nikosal πάνω σε έναν Σέκλεϊ σε τρελά κέφια), κι εμείς με το κρασί στο χέρι μετά από μια μέρα γεμάτη Επιστημονική Φαντασία...

Ήταν με διαφορά η πιο εντυπωσιακή εκδήλωση του 1ου Φεστιβάλ και αν το post αυτό φαίνεται κάπως μπαγιάτικο μετά από τρία (πότε πέρασαν;) χρόνια, γίνεται άκρως επίκαιρο εν όψει του 4ου πλεόν ΦΕΦΕ.

post-1396-1205654748_thumb.jpgpost-1396-1205654699_thumb.jpgpost-1396-1205654643_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...
wordsmith

ΑΑΑΧΑΧΑ! "Τις κεραίες σου 14"! Νομίζω πως ήταν μια διασκευή-βελτίωση του πρωτοτύπου και έχω την εντύπωση ότι το έκανε και μεγαλύτερο! Πάντα τέτοια κέφια!

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Πολύ καλό.

Το διασκέδασα πραγματικά.

(σκέφτομαι να το προτείνω στην κινηματογραφική ομάδα του λυκείου, μπας και το παίξουμε)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..