Jump to content
Electroscribe

Η έμμεση απόδραση

Recommended Posts

Electroscribe

Η Ιστορία αυτή αφαιρέθηκε από τον συγγραφέα

 

Edited by Electroscribe

Share this post


Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi

Αυτό ήταν έξοχο. Και έξυπνο. Ιδιοφυές! Δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή, δεν με κούρασε καθόλου το μάκρος του, ίσα-ίσα με πήγαινε στα όπα-όπα «τι γίνεται μετά; - τι γίνεται μετά;»

 

Και μόνο η σκηνή της ταβέρνας ήταν τέλεια. Η κάθε περιγραφή πιο ευφάνταστη από την προηγούμενη. Θα μπορούσε να πει κανείς «Ντίνο, δεν διαβάζεις αρκετό φάντασυ» και θα απαντούσα «γιατί όποτε έχω επιχειρήσει να το διαβάσω από άλλους εδώ με κουράζουν οι κοινοτοπίες – πλην ελάχιστων εξαιρέσεων – με αποτέλεσμα η γνώμη μου για το φάντασυ να είναι μάλλον εσφαλμένη;» Άρα, το φάντασυ, που λίγο πολύ είναι ένα σκηνικό, δεν είναι κατ’ανάγκη και βαρετό.

 

Σαν να πήρε ο Spielberg σενάριο του Θόδωρου Αγγελόπουλου και έσπασαν τα ταμεία στην Αμερική ένα πράγμα. Χι-χι.

:thmbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naroualis

Τι να πετσοκόψουμε, Electroscribe; Μας πετσόκοψες εσύ. Η ιστορία έχει τέτοια συνάφεια και μαγεία από μόνη της που το μόνο που μπορώ να πω είναι "γράψε κι άλλο". Και ξέρω ότι είναι μάλλον ενοχλητικό το δεύτερο πράγμα που θα πω, αλλά γράψε κάτι σ' αυτόν τον κόσμο. Δε γίνεται να μας αφήσεις έτσι, μόνο με ένα κουλουράκι. Φτιάξε μας ένα ταψί κι άσε μας να χορτάσουμε την τέχνη σου. Δεν την έχω ξαναπει αυτή τη φράση, αλλά η γραφή σου δεν είναι σκέτα γραφή. Είναι τέχνη και τεχνική και καλλιτεχνία μαζι. Σε ζηλεύω απίστευτα!

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Blackcloak

Θαυμάσια ιστορία, αλλά έχω μια απορία : το παράσιτο είχε ενωθεί με το Νωθροκύονα , όχι με το Φίλωνα, επομένως γιατί έπρεπε ο Φίλων να απαλλαγεί από αυτό;

 

Κατα τ' άλλα εύγε ! :thmbup:

Edited by The Blackcloak

Share this post


Link to post
Share on other sites
rodonaura

Ο τίτλος δημιούργησε ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Ο συγγραφέας είχε ήδη καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες (σε μένα).

Το είδος (αλήθεια τι είναι το high fantasy;) προς εξερεύνηση.

Τρεις λόγοι για να πάρω βαθιά ανάσα και να βουτήξω...

Σαν ολοκλήρωσα το διάβασμα, χαμογελώντας ολόκληρη σκέφτηκα ότι το αισθητήριο μου δούλεψε ακόμη μια φορά αλάνθαστα, προς μεγάλη μου ικανοποίηση.

Μαγικός ο κόσμος που δημιούργησες και ζωντάνεψες για χάρη μας αγαπητέ Electroscribe, "μαγική εικόνα" η ευφάνταστη πλοκή της ιστορίας, πιο μαγευτική η τέχνη σου στο γράψιμο, αγγίζει το μέσα μας και το μεταμορφώνει σε λογιών λογιών αλλόκοσμα πλάσματα, που χορεύουν ζουζουνίζοντας μελωδίες απέραντης ευδαιμονίας.

Καλή συνέχεια!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Electroscribe

Ευχαριστώ πολύ όσους έριξαν μια ματιά σ' αυτό το τόπικ, είτε πρόλαβαν τελικά να το διαβάσουν είτε όχι, είτε τους άρεσε τελικά είτε όχι, είτε βρήκαν κάτι να πουν είτε όχι.

 

Τριπλό ευχαριστώ σε όσους απάντησαν, όχι μόνο για τον κόπο τους να διαβάσουν και να σχολιάσουν, αλλά και για τα πάρα πολύ καλά λόγια που είπαν. Κάποιες φράσεις με έκαναν ειλικρινά να κοκκινήσω. Ιδιαίτερα εφόσον δεν έχω καθίσει να γράψω κριτικές για πολλά από τα κείμενα όπου θα ήθελα να το έχω κάνει.

 

 

Πιο ειδικές απαντήσεις:

 

Σε ζηλεύω απίστευτα!

 

Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Πιστεύω ότι μαζί με τον Ντίνο είστε τα μεγαλύτερα ταλέντα στο φόρουμ και ταυτόχρονα οι δυο συγγραφείς με τον πιο δουλεμένο λόγο εδώ (πάντα ανάμεσα σε όσους έχω διαβάσει ως τώρα, περί τους 50).

 

 

έχω μια απορία : το παράσιτο είχε ενωθεί με το Νωθροκύονα , όχι με το Φίλωνα, επομένως γιατί έπρεπε ο Φίλων να απαλλαγεί από αυτό;

 

Το φοβόμουν ότι το εξαιρετικά περίπλοκο του θέματος μπορεί να προκαλούσε σύγχυση στους αναγνώστες. Έκανα αρκετές αλλαγές στην εξήγηση μέχρι να αρχίσω να θεωρώ ότι βγαίνει κάποιο νόημα. Με όσο πιο απλό τρόπο μπορώ, και σε λίγο rpg ορολογία:

 

 

στην αρχή, το ξόρκι 'summon Νωθροκύωνα' μετατρεπόταν αυτόματα σε 'summon Φίλωνα', μέσω μιας "μαγικής παράκαμψης". Επίσης, το 'summon Φίλωνα' μετατρεπόταν αυτόματα σε 'summon Οφθαλμοβόρο'. Οπότε, κάθε φορά που κάποιος δοκίμαζε να καλέσει έναν τυχαίο δαίμονα της πιο χαμηλής τάξης ή τον Νωθροκύωνα συγκεκριμένα, εμφανιζόταν ο Οφθαλμοβόρος.

Κάποια στιγμή, το τελευταίο κομμάτι της αλυσίδας κόπηκε όπως είχε προγραμματιστεί κι έτσι, την πρώτη φορά που κάποιος θα δοκίμαζε να καλέσει έναν τυχαίο δαίμονα της πιο χαμηλής τάξης ή τον Νωθροκύωνα συγκεκριμένα, θα εμφανιζόταν ο Φίλωνας, όπως κι έγινε τελικά.

Μέχρι την αλλαγή αυτή, ο Φίλωνας ήταν όντως αιχμάλωτος και στο έλεος των εχθρών του, το παράσιτο μπήκε στο δικό του σώμα και μαζί του μεταφέρθηκε στην άλλη διάσταση και όπου αλλού πήγε αυτός μετά.

 

 

αλήθεια τι είναι το high fantasy;

Ένα υποείδος του φάνταζυ στο οποίο (σύμφωνα με έναν από τους πολλούς αντικρουόμενους ορισμούς που υπάρχουν):

α) επιλέγουμε να αγνοήσουμε τις λεπτομέρειες ενός προβιομηχανικού κόσμου οι οποίες δεν είναι λογοτεχνικά βολικές (όπως η κοπριά σαν καύσιμη ύλη για μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού)

β) η μαγεία είναι κάτι το συνηθισμένο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mors Planch

Και αξιοσημείωτα χρησιμοποιεί φυσιολογικά... για φαντασια πάντα ονόματα αντί της πεπατημένης οδού του να ονομάσουμε του πάντες κάποιο περίεργα ακουγόμενο όνομα που δεν ανήκει σε καμμιά γλώσσα...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest roriconfan

Φοβερό συνοθήλεμα από κάθε είδους μαγεία του φάντασυ και αρκετά πρωτότυπος ο τρόπος επικάλεσης των δαιμόνων (που εδώ δεν είναι καν δαιμονικοί). Κι εμένα με μπέρδεψε λίγο το σχέδιο του μάγου αλλα συνολικά ήταν υπέροχο ανάγνωσμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..