Jump to content

online βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων βιβλίων


tesla
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

θέλω τις γνώμες σας πάνω σε online βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων βιβλίων. Συγκεκριμένα, για βιβλία στα Αγγλικά. Έχω βαρεθεί να περιμένω 1 και 2 μήνες, και καμιά φορά και παραπάνω, ώστε μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων να μου φέρει βιβλίο των $10 και να το πληρώσω 25 ευρώ. Επίσης δεν θέλω να ξανααντιμετωπίσω μειδίαμα αν αγοράσω ένα comic ή κάποιο βιβλίο του Ian Fleming.

 

Πιο παλία είχα δοκιμάσει το Amazon com, αλλά τα βιβλία 2ο χέρι υπάγονται στο Amazon marketplaces, το οποίο δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στις χώρες που εξυπηρετεί. Βλέπω κάποια άλλα (θα τα αναφέρω σε λίγο), που έχουν φανταστικές τιμές, αλλά τα πράγματα αλλάζουν αν συνυπολογίσουμε και τα shipping. Από αυτά που έχω διαβάσει online, κατέληξα πως δύο αξιόπιστα βιβλιοπωλεία είναι το Alibris και το Abebooks.

 

http://www.alibris.com

 

http://www.abebooks.com

 

Καλά ως εδώ. Βρίσκω out of print βιβλία σε καλή ποιότητα, από αξιόπιστους sellers-συνεργάτες τους σε πολύ χαμηλές τιμές, 2 και 3 δολλάρια. Στο shipping όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Βρίσκω πως τα βιβλιοπωλεία δρουν σαν ένα είδος google όπου ψάχνεις πράγματα μέσα από ένα δίκτυο συνεργατών. Και το κάθετι που παραγγέλνεις ξεκινά από το Χ βιβλιοπωλείο (που μπορεί να είναι στο San Fransisco) και έρχεται απευθείας σπίτι σου. Έτσι πληρώνεις για το κάθετί το δικό του shipping και όχι ένα πιο μικρό shipping για ένα μόνο πακέτο, όπως θα γινόταν αν έπαιρνες 2-3 βιβλία απευθείας από το Amazon. Και τι γίνεται αν ο Υ συνεργάτης τους δεν στέλνει Ευρώπη/Ελλάδα? Το πρόβλημα τελικά είναι πως στάνταρ πρέπει να προσθέσεις 9-10 ευρώ για τα μεταφορικά κι έχεις και το νου σου, πως αυτά που παίρνεις δεν σου έρχονται από την ίδια πηγή αλλά από διαφορετικές πηγές ανά τον κόσμο. Και από άποψη χρόνου δεν βολεύει ιδιαίτερα.

 

1) έχετε να προτείνετε από την πείρα σας κάποιο online βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία (και comics) στα Αγγλικά?

 

2) κάποια σύσταση του τι πρέπει να προσέξω? έχω ξαναπαραγγείλει από το κεντρικό Amazon, αλλά ποτέ από κάπου πιο "underground" και μάλιστα σε μεταχειρισμένο είδος.

Link to comment
Share on other sites

Έχω χρησιμοποιήσει το Alibris 2-3 φορές για μεταχειρισμένα Discworld βιβλία και δεν έχω παράπονο. Απλά θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ τιμής, ποιότητας και αποστολέα. Προσέχω ας πούμε ο αποστολέας να είναι από Αγγλία για να μην περιμένω πολύ. Βέβαια είναι και λίγο Λόττο η κατάσταση γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι το βιβλίο είναι "σχεδόν" καινούργιο δεν μπορείς ποτέ να έχεις τη σιγουριά που θα είχες αν παράγγελνες κάτι ολοκαίνουργιο από το Amazon πχ. Από την άλλη, συνολικά μαζί με τα μεταφορικά γλίτωσα γύρω στα 3 με 5 Ευρώ σε σχέση με το αν τα έπαιρνα από το Amazon.

Edited by Tauntaun13
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει τρόπος σε κάποιο από αυτά τα βιβλιοπωλείο να κάνουν την παραγγελία σου ένα μεγάλο πακέτο και να πληρώνεις έτσι λιγότερο shipping? Αλλιώς πρέπει αναγκαστικά κάθε φορά να περιμένεις ξεχωριστό πακέτο (και να πληρώνεις και ξεχωριστά μεταφορικά) από τον κάθε συνεργάτη τους?

 

Επίσης ξέρετε αν άλλαξε τακτική το Amazon στο θέμα των μεταχειρισμένων βιβλίων, ώστε η Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται στις χώρες του Amazon Marketplace?

 

Σκεφτόμουν να προτιμήσω να πάρω μεταχειρισμένα κάποια πρόσφατα paperbacks έναντι της λύσης απευθείας από το Amazon (απ' όπου θα είναι αχρησιμοποίητα), αλλά μήπως τελικά δεν υπάρχει διαφορά χρημάτων και χρόνου? Χμμ, ίσως πρέπει να σκεφτώ και το ebay...

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα δε διαφέρουν από το eBay: κάθε συνεργάτης παράσχει αυτός τις δικές του υπηρεσίες. Αν πάρεις 10 βιβλία από έναν τους, θα έχεις λιγότερα μεταφορικά - αν πάρεις από 10, θα πληρώσεις τα μεταφορικά και των 10. Καθείς εξ αυτών αναφέρει και το κόστος παράδοσης.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Βλέπω δηλαδή πως το να χαίρεσαι όταν βρίσκεις ένα βιβλίο να πωλείται $3, είναι λίγο απατηλό, τουλάχιστον ως προς την άποψη χρημάτων και χρόνου. Θα πρέπει ο εκάστοτε συνεργάτης να στο στείλει απευθείας σπίτι σου (και όχι όλα μαζί που τυχόν έχω πάρει μαζεμένα μέσω των κεντρικών τους) και να του πληρώσεις ξεχωριστά τα μεταφορικά.

 

Αν κάποιος από εσάς αγοράζει συχνά μεταχειρισμένα βιβλία online, θα μπορούσατε να πείτε δυο λόγια: recommendations, συμβουλές, τι να αποφύγω...

 

Μήπως το Amazon είναι η ενδεδειγμένη λύση για βιβλία που ακόμη βρίσκονται in print? Ο ίδιος (100% αξιόπιστος) πωλητής, το ίδιο πακέτο, λιγότερα μεταφορικά, μη μεταχειρισμένα βιβλία.

Edited by tesla
Link to comment
Share on other sites

Ναι το Amazon είναι το πιο ενδεδειγμένο βιβλιοπωλείο κατά την γνώμη μου για in-print βιβλία. Για Ελλάδα ιδίως το Amazon UK. Λιγότερα ταχυδρομικά, και σε μη-βιβλία (π.χ. CD, DVD) δεν υπάρχουν τελωνειακές χρεώσεις.

Edited by Darkchilde
Link to comment
Share on other sites

To play.com είναι σαφώς φθηνότερο στο 99% των περιπτώσεων συγκριτικά με το Amazon.co.uk (αγορά βιβλίου + μεταφορικά), αν είσαι σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα πλην Αγγλίας.

Link to comment
Share on other sites

Αλλά το play.com έχει και μικρότερη ποικιλία (σε βιβλία). Γενικά πάντως, αυτό είναι το καλό του Internet: γυρνάς σε όλα τα site, κάνεις τους υπολογισμούς σου και στο τέλος παραγγέλνεις από εκεί που θεωρείς ότι σε εξυπηρετεί καλύτερα. Δεν είναι ανάγκη να προτιμήσεις ένα site για πάντα (σε αντίθεση με το τι συμβαίνει εκτός Internet, όπου συνήθως χρησιμοποιούμε ένα συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο). Εγώ έχω κάνει αγόρες και από το αγγλικό Amazon και από το Play και από το Alibris... στο τέλος επιλέγω αυτό που με συμφέρει περισσότερο ανάλογα με την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Το play όμως έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι διαλέγεις πχ. ένα βιβλίο και το παραγγέλνεις χωρίς να σου καίγεται καρφάκι για ομαδοποιήσεις και μεταφορικά (αφού πάντα περιλαμβάνονται) ενώ αντίθετα στο άμαζον που έπαιρνα παλιά (έχω να αγοράσω από κει βιβλία 2-3 χρόνια, μόνο διβιδί παίρνω) κάθεσαι και λες βάλε άλλο ένα να μειωθούν ανά βιβλίο τα (ακριβά) μεταφορικά κλπ. Επιπλέον εδώ και κάτι μήνες έχει και τους συνεργαζόμενους που συχνά είναι ακόμα φθηνότεροι!

 

Καλά, δεν κάνω διαφήμιση στο play και επιπλέον εκτιμώ ότι πρέπει να στηρίξουμε και να ζήσουν τα βιβλιοπωλεία που πουλάνε ξένους τίτλους εφ στην Ελλάδα, όπως το cube και άλλα, γιατί είναι άλλο πράγμα να μπαίνεις και να βλέπεις ένα βιβλίο, να το ξεφυλλίζεις, να ρίχνεις μια ματιά στο περιεχόμενο, στην ποιότητα γραμμάτων και χαρτιού κλπ. και έπειτα να αποφασίζεις, έστω και αν αυτό κοστίζει 5 ευρώ παραπάνω από το play.com τα οποία δεν υπολογίζουμε άμα παραγγέλνουμε δυο καφέδες και κοστίζουν 8 εξωφρενικά ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και το γερμανικό amazon.de, το οποίο έχει και αγγλικά βιβλία. Βέβαια δεν έχει τόση μεγάλη ποικιλία όσο τα άλλα δυο αλλά έχει κάτι παραπάνω από τα απολύτως απαραίτητα. Το καλό με το συγκεκριμένο είναι ότι οι τιμές είναι σε ευρώ και δεν χάνεις χρήματα από τη διαφορά στην ισοτιμία των νομισμάτων (κάτι που γίνεται με το play.com), τα έξοδα αποστολής για την Ελλάδα, την τελευταία φορά που κοίταξα, ήταν 6 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, δηλαδή 7,14 ευρώ με ΦΠΑ 19% για όλα τα τεμάχια που θα αγοράσεις, χωρίς δηλαδή να έχει το καθένα ξεχωριστή επιβάρυνση. Ο χρονος αποστολής είναι , αν θυμάμαι καλά, 5 μέρες με μία βδομάδα.

 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλο το site είναι στα γερμανικά και αν δεν ξέρεις καλά τη γλώσσα δεν βγάζεις εύκολα άκρη. (Εγώ πάντως δυσκολεύτηκα)

Link to comment
Share on other sites

Να θυμήσω ότι το Babelfish έχει λειτουργία για την παράλληλη μετάφραση της εκάστοτε σελίδας που είσαι. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..