Jump to content

Δανειστική βιβλιοθήκη


MAIPH
 Share

Recommended Posts

Καλησπερα σας, :bye2: θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι ευκολο να μου πειτε καποιες διευθηνσεις στο ιντερνετ, απο τις οποιες θα μπορω να διαβασω βιβλια. Κατι σαν δανειστηκη βιβλιοθηκη, εχουμε στην γειτονια μου δανειστηκη βιβλιοθηκη του δημου, αλλα δεν ειναι καθολου ενημερομενη. Π.χ. τις προαλες ρωτησα την κοπελα αν εχει βιβλια του "Λαβκραφτ" και μου ειπε πως δεν γνωριζε τετειο ονομα. :tease: :crazy: Αν γνωριζετε να υπαρχουν δανειστηκες βιβλιοθηκες, στο ιντερνετ θα σας ημουν υποχρεη. Μονο που υπαρχει ενα μικρο προβληματακι, δεν γνωριζω καλα αγγλικα και ψαχνω βιβλια μονο στα ελληνικα, για ξενους και ελληνους συγγραφεις. Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπες σε ποια πόλη βρίσκεσαι (Αθήνα, Θεσσ/νίκη, αλλού?).

Αν είσαι Αθήνα τότε στην Εθνική Βιβλιοθήκη θα βρεις σίγουρα Λαβκραφτ. Η εθνική βιβλιοθήκη διαθέτει και online ευρετήριο, καθώς και δυνατότητα online κράτησης, κλπ.

 

Στη Θεσσαλονίκη δοκίμασε στη δημοτική βιβλιοθήκη (δυστυχώς δεν έχει online ευρετήριο). Δεν ξέρω αν θα βρεις Λαβκραφτ (βλέπεις εφτά χρόνια ζω εδώ και δεν έχω πάει ποτέ :whistling: )

 

Για άλλες πόλεις δεν ξέρω, αλλά μερικές έχουν online ευρετήριο που μπορέις να τις βρεις εδώ

 

Τώρα όσον αφορά το ελληνικό ίντερνετ υπάρχει το ένα και μοναδικό altfactor, που όμως εδώ και μερικά χρόνια έχει σταματήσει τη λειτουργία του. Ωστόσο το αρχείο του υπάρχει εδώ και θα βρεις πάμπολλα διηγήματα και νουβέλες επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, καθώς και άλλα σχετικά.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω voodoo4, αλλα δεν μενω ουτε Αθηνα ουτε Θεσσαλονικη. Και ψαχνω να διαβαζω βιβλια μεσω ιντερνετ, αλλα μονο στα ελληνικα. με λιγα λογια ψαχνω να βρω βιβλια που να μπορω να τα διαβαζω on-line. παντως σε ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Να δανείζουν βιβλία on line δεν έχω ξανακούσει και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γίνεται.

Όμως αν ψάχνεις για e-books στα ελληνικά υπάρχουν αρκετά στο eBookshop: http://www.e-bookshop.gr/ebooks/default.as...ateg=Literature

Βέβαια θα βρεις δωρεάν μόνο Βιζυηνούς και Παπαδιαμάντηδες, αν θες κάτι πιο πρόσφατο (με δικαιώματα δηλαδή) θα πρέπει να πληρώσεις. Δεν είναι τυχαίο, όμως ότι και τα δέκα δημοφιλέστερα του site είναι από κλασική ελληνική λογοτεχνία.

Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Ερωτόκριτος.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε πάντως τα διηγήματα του altfactor. Πίστεψέ με δε θα χάσεις (έτσι μυήθηκα κι εγώ στην ε.φ.)

Link to comment
Share on other sites

γεια σας και παλι, μαλλον δεν εγραψα σωστα την ερωτηση μου. Λοιπον, φτου και απ την αρχη. Θελω να βρω καποια βιβλια τα οποια δεν εχω τα χρηματα για να τα αγορασω, εχω ενα φιλο φιλολογο ο οποιος οταν του ειπα πως προσπαθω να γραψω ενα βιβλιο μου ειπε πως πρεπει να διαβασω και αλλα ειδη λογοτεχνιας εκτος απο Ποε, Λαβκραφτ. Κινκ, Κουντζ, Κελερμαν κ.λ.π. μου προτεινε καποια βιβλια που θα με βοηθουσαν(οπως Δαντη, Μποντλερ,Γ. Μλεϊκ, Μπορχες κ.α) θελησα να τα βρω στο διαδηκτιο, αμα πατησεις στο Google "free e-books" σου βγαζει αρκετες διευθηνσεις που εχει βιβλια αλλα στα αγγλικα, εγω δεν ξερω αγγλικα, αρα δεν μπορω να τα διαβασω. Μηπως εχετε υποψην σας καποια παρομοια διευθηνση στην οποια θα βρω βιβλια τα οποια θα μπορω να τα διαβαζω μεσω ιντερνετ;

Link to comment
Share on other sites

Θελεις δηλαδη δωρεαν μετεφρασμενα κλασικα εργα ξενων λογοτεχνων.Χμ..χλωμο να βρεις τιποτα στο διαδικτυο.Θα ελεγα να ακουσεις τη συμβουλη των παιδιων και να διαβασεις σπουδαιους ελληνες λογοτεχνες των οποιων εργα ειναι παλια πια και δωρεαν στο διαδικτυο(υποθετω).Επισης μαθε Αγγλικα!Οχι μονο θα σε βοηθησουν πολυ σε αυτο το προβλημα αλλα και στη ζωη σου γενικοτερα...

Link to comment
Share on other sites

Μαίρη δεν είπες σε ποια πόλη είσαι, αλλά οι δημοτικές βιβλιοθήκες έχουν μεγάλη ποικιλία σε τίτλους. Αφού δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, όπως λες, αλλά απλά διαβάζεις για να βελτιωθείς σαν συγγραφέας, θα πρότεινα απλά να δανείζεσαι απ' τη βιβλιοθήκη (και από φίλους). Κι εγώ την ίδια συμβουλή έχω πάρει και αυτό κάνω. Επίσης είναι πολύ πιο ξεκούραστα από το να διαβάζεις στον υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Παντως αυτη η συμβουλη ειναι η πιο απλη και η πιο σωστη.Να διαβαζεις καλα βιβλια απο σπουδαιους λογοτεχνες.Ασχετα με το αν θες να γραψεις ΕΦ,φαντασυ η οτιδηποτε αλλο,το θεμα ειναι να ξερεις πως γραφουν οι καλυτεροι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δεν ξέρω αν βοηθάει ή αν είναι on-topic, αλλά έχω βρεί το εξής:

http://e-vivlia.blogspot.com/

 

από το οποίο κατεβάζεις βιβλία δωρεάν.

 

Υ.Γ. Αργεί να φορτώσει η σελίδα, υπομονή. Αριστερά έχει μενού με κατηγορίες βιβλίων

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..