Jump to content

Παρακαλώ βοηθήστε


cesar_cy
 Share

Recommended Posts

Είμαι καινούργιος στα βιβλία φαντασίας και δεν ξέρω και πολλά πράματα πάνω σε αυτά αλλά θέλω να ξεκινήσω να διαβάζω μερικά και θέλω να με βοηθείσετε στην αναζήτηση του πρώτου μου βιβλίου . Το βιβλίο θα ήθελα να είναι :

 

1) Να έχει ελληνική έκδοση επειδή βαριέμαι να διαβάζω αγγλικά

2) Να είναι εύκολο για αρχάριους

3) Να έχει αυτόνομη ιστορία δηλαδή να μην χρειάζεται να διαβάσω άλλα βιβλία για να καταλάβω την υπόθεση

4) Να μπορώ να το βρω εύκολα σε καλά βιβλιοπωλεία

 

Παρακαλώ βοηθήστε :beerchug:

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα πρότεινα το έπος της γαιοθάλασσας. της ούρσουλα λε γκεν.

το πρώτο λέγεται ο μάγος του αρχιπελάγους. εκδόσεις τρίτων.

αν σου αρέσει, διαβάζεις και τα επόμενα ;) .

Link to comment
Share on other sites

Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάποια από της αυτοτελείς ιστορίες του Κόναν, του Ρόμπερτ Χάουαρντ. Είναι καλογραμμένες και επειδή είναι μικρές μπορείς να τις διαβάσεις και με ανακατεμένη σειρά.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους προλαλησαντες αν και έχω μια έννσταση για τη Γαιοθάλασσα.Γιατί αν και στο εξωτερικό βρισκεις άνετα το βιβλίο ως τετραλογία-ένας τομος με τα 4 πρώτα μέρη του έπους,στο 4ο κλείνει τρόπον τινά η ιστορία-στην Ελλάδα κυκλοφορει σπαστά.Ένα βιβλίο για κάθε μέρος της ιστορίας,οπότε μπορεί να μη βρεις κάποιο κτλ.Ο Κόναν είναι αυτοτελή διηγήματα οπότε και από το 2ο πχ να αρχίσεις και να μην συνεχίσεις ποτέ στο 3ο,4ο κοκ....δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα,το ερώτημα είναι τι σε συναρπάζει ως ιδέα;

Το παιδί που μεγαλώνει και γίνεται ένας πανίσχυρος μάγος;--------------->Γαιοθάλασσα

Ο μπρατσαράς ήρωας που τα βάζει με μάγους και δαίμονες;---------------->Κόναν

Δύο ήρωες που κάνουν περίπου την ίδια δουλειά με τον Κόναν;------------>Λάνκμαρ

Η ιστορία επαναστατών κατά μάγων κατακτητών σε ένα κόσμο χωρίς καθόλου(σχεδόν) φανταστικά όντα;------->Τιγκάνα

Αυτοτελείς ιστορίες-με μια μικρή δόση χιούμορ-που έχουν μάγους και τέρατα σε ένα πολύ μακρινό μέλλον;------>Ετοιμοθάνατη Γη

Προσωπικά είμαι μεγάλος φαν του Μούρκοκ αλλά γράφει σειρές με βάση κάποιους ήρωες οπότε θα π΄ρεπει να διαβάσεις όλη τη σειρά.Πάντως σκέψου ότι τα βιβλία του Μούρκοκ είναι κατά κανόνα μικρά,οπότε η 1η τριλογία του Κόρουμ,ή η τετραλογία του Χώκμουν,ή η τριλογία του Αιώνιου Πρόμαχου...έχουν συνολικά κάτω από 700 σελίδες η μία.Δηλάδή είναι σχεδόν όσο ένα κλασικό μεγάλο βιβλίο.Ηρωική φαντασία είναι με δαίμονες,κολασμένα όπλα,καταραμένους ήρωες,θεούς του Χάους και του Νόμου κτλ...

Επίσης καλή επιλογή,μικρό και αυτοτελές είναι το Ντρας ο θρύλος.Ένας βετεράνος,θρυλικός πολεμιστής πάει να υπερασπιστεί μια καταδικασμένη να πέσει πόλη.Από τις καλύτερες μάχες,αν ενδιαφέρεσαι...

 

Συνοψίζοντας,αν ψάξεις στο φόρουμ θα δεις ότι έχουμε και λίστες και τόπικ για τους σπουδαιότερους συγγραφείς και και και...Μη διστάσεις να ρωτήσεις και να συζητήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη, αν όντως δεν έχεις διαβάσει ποτέ τίποτα θα μπορούσες να διαβάσεις το Χόμπιτ του Τόλκιν. Είναι εντελώς αυτόνομο και απίστευτα ευκολοδιάβαστο.

 

Επίσης, αν "εύκολο" εννοείς "παραμύθι" ή κάπως έτσι, θα μπορούσες να πάρεις την Αστερόσκονη του Γκάιμαν, την Μπαλάντα του Πανδοχέα του Beagle ή τα Λησμονημένα πλάσματα του Ελντ της Π. ΜακΚίλλιπ. Κανένα τους δεν είναι τούβλο -στο μέγεθος-, είναι όλα αυτοτελή με βατές ιστορίες και πιστεύω πως θα τα βρεις εξαιρετικά εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

xmmm Θα ελεγα μιας και εισε εντελως αμυητος ( ας μου επιτραπει η εκφραση :p ) να ξεκινησεις απο τους Θρυλους, ειναι μια σειρα με ιστοριες, οι περισοτερες απο τις οποιες ειναι μερος καποιου μεγαλυτερου εργου, ετσι μπορεις να "κοψεις" ποιο στυλ και ποιος συγγραφεας σου αρεσει και να κινηθεις με γνωμονα αυτο αργοτερα :)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια και κατάλληξα ότι θα παρώ το βιβλίο που μου πρότινε ο φίλος heiron δηλαδή θα πάρω το πρώτο βιβλίο της σειράς Γαιοθάλασσα << ο μάγος του αρχιπελάγου >>

 

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την βοήθεια :beerchug: :beerchug: :beerchug:

:r2d2:

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Παρακαλώ βοηθήστε

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..