Jump to content

Μέσα απ' το γυαλί - Ευθυμία Δεσποτάκη (Locked - 3 από 3)


Adinol Doy
 Share

Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Οι κριτικές για το βιβλίο "Μέσα απ' το γυαλί" της Ευθυμίας Δεσποτάκη γίνονται εδώ: https://community.sff.gr/topic/17509-μέσα-απ-το-γυαλί-ευθυμία-δεσποτάκη/

 

Recommended Posts

Ήθελα εδώ και καιρό να γράψω μια κριτική για το βιβλίο της Ευθυμίας. Επιτέλους τώρα, αν και καθυστερημένα, το ολοκλήρωσα και το ανεβάζω στο φόρουμ με πάσα αίσθηση ευθύνης. Δεκτές όλες οι απόψεις και κριτικές επί της κριτικής μου, αρκεί να είναι ουσιώδεις και σοβαρές. Για ευνόητους λόγους, το κείμενο είναι σε pdf.

_το_γυαλί.pdf

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή και μεστή κριτική. Ό,τι και να πω παραπάνω είναι περιττό.

Σημειώνω: "Τὸ ὅτι γράφει ἱστορίες τοῦ φανταστικοῦ, ἐπιπλέον, εἶναι, γιὰ ὅσους τὸ ἀγαπᾶμε, σπουδαία συγκυρία."

Link to comment
Share on other sites

Τρόμου;;;; :o

Δηλαδή, έβγαλα βιβλίο τρόμου;;;;; :o

 

Γράψε "λάθος". Άνοιξα τόπικ σε λάθος κατηγορία. Απλά, ήθελα να το συνδυάσω με το τόπικ "Για να περνά η ώρα", στο οποίο σκεφτόμουν να αναρτήσω πρόχειρα κειμενάκια, κριτικές, νέα από το χώρο του βιβλιοπωλείου, καυτά κουτσομπολιά κλπ. Ε, δε μου βγήκε όπως το ήθελα. Τι να κάνουμε τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Αφού αφορά την κρτική ενός βιβλίου φαντασίας το μετέφερα από τον Τρομο στη Φαντασία.Αν θες να κανεις,adinol,ένα άλλο τόπικ για τα θέματα που αναφέρεις μπορείς να το κάνεις στο ανάλογο subforum βέβαια.Εδώ που τα λέμε,κάν'το!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις ιστορίες από το βιβλίο της συμforumίτησας Ευθυμίας Δεσποτάκη «Μέσα απ’ το γυαλί» (το παρήγγειλα από τον βιβλιοπώλη μου μόλις έμαθα την ύπαρξη του και έφτασε κοντά μου πριν λίγες μέρες).

 

Παρόλο που δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους αναγνώσματα, βρήκα τις περισσότερες από τις ιστορίες πολύ ενδιαφέρουσες!

 

Μου άρεσε ο τρόπος γραφής και η χρήση της γλώσσας καθώς και ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέα αναπτύσσει τους χαρακτήρες της. Βρήκα επίσης πολύ ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο συνδέει τις ιστορίες μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κοινά ονόματα.

 

Περισσότερο μου άρεσαν τα διηγήματα: «Ιστορίες των νεφών και των ανέμων», «Ο εραστής στη στάχτη» και το εκπληκτικό «Οι γυναίκες στη Σαχάι περπατούν λικνιστά».

 

(Αλήθεια, ρε παιδιά, ας μου πει κάποιος: Προς τα πού πέφτει η Σαχάι; Επειδή, μετά από αυτά που διάβασα στο βιβλίο θα ήθελα πολύ να την επισκεφτώ!).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, καλέ μου... blush.gif Για τη Σαχάι οδηγίες πιθανόν να βρεις εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήξερα ότι ο Ντίνος έχει αναλάβει την χαρτογράφηση της Σαχάις! :rolleyes:

 

 

Ευχαριστώ, καλέ μου... blush.gif Για τη Σαχάι οδηγίες πιθανόν να βρεις εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Μέσα απ' το γυαλί - Ευθυμία Δεσποτάκη (Locked - 3 από 3)
  • Φάντασμα locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..