Jump to content

Γιατί τα anime είναι έτσι όπως είναι


Guest Anime_Overlord
 Share

Recommended Posts

Guest roriconfan

Αυτό είναι ένα τεράστιο κείμενο που έγραψα για τα ανιμέ. Είναι στα Ελληνικά και σε μορφή word και πραγματικά έχει και του πουλιού το γάλα. Δε ξέρω αν θέλει κανένας να το κάνει pinned ή πως το λέτε έδω αλλά πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους. Απλά είναι και τεράστιο και παίρνει ώρα το κατέβασμα. Περιμένω σχόλια και προτάσεις για την βελτίωση του.

 

- link deleted -

Edited by RaspK
Το κείμενο ήταν ρατσιστικό και ανακριβές, και έπρεπε να έχει κατέβει νωρίτερα - το θέμα κλείνει εδώ.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ούτε ένα σχόλιο;

 

Θα ήθελα να μάθω γιατί τα άνιμε είναι όπως είναι...δεν κάθομαι όμως να κατεβάζω οποιοδήποτε φάκελο στο δίσκο μου που είναι 80 και κάτι μεγκαμπάιτ. Εγκυκλοπαίδεια έγραψες; Δέκα σελίδες word δεν ήταν αρκετές για να μας λυθούν κάποιες απορίες; Wtf?

 

Edit: Επειδή στα φόρουμ είμαστε emoticonόπληκτοι, κι αν δεν με ξέρεις προσωπικά πιθανό να μην διαβάσεις κάτι όπως το "είπα", σου ζητώ να μην παρεξηγηθείς. Το μέγεθος του κόπου σου με προδιαθέτει πως έτσι και το διαβάσω θα με καλύψεις πλήρως, γιατί τα άνιμε δεν μου είναι μεν συμπαθή (sorry, αλλά τα βλέπω ίδια -ίδιες φάτσες-) είμαι όμως περίεργος. Με τρομάζει ο όγκος και η φύση του download site που το έχεις. Αν υπήρχε απλούστερος τρόπος...

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον θελήσει κάποιο μέλος να σχολιάσει, θα σχολιάσει.

 

Ντίνο στην περίπτωση που δεν το έχεις δει, κι επειδή πιθανώς να σ' ενδιαφέρει, υπάρχει στο θέμα με τις ομιλίες για το Terraformers μια συνοπτική αναφορά (καθώς υπήρχε και σχετικά περιορισμένος χρόνος) που είχα γράψει ειδικά για το convention, και που κατά σύμπτωση ανέβηκε μία-δύο μέρες πριν από το κείμενο του roriconfan.

 

 

Υ.Γ.: Να σημειώσω εδώ ότι θεωρώ οικτρό λάθος σου τ' ότι έχεις σμικρύνει τις «φυσικές» διαστάσεις των εικόνων, αλλά όχι και τις «λογικές» (δηλ. έχουν μικρότερο εμφανές μέγεθος, αλλα τα ίδια pixels)· αυτό μεγεθύνει το έγγραφο!

Edited by RaspK
Link to comment
Share on other sites

Guest roriconfan

Ναι μωρε Raspk, έχεις δίκιο για τις εικόνες. Απλά είπα να τις αφήσω έτσι για να τις πάρει όποιος θέλει και για συλογή. Στο μέλλον θα τις μικρύνω.

Τι ρε Ντίνο, τόσο αργό internet έχεις και δε το κατεβάζεις; Μια βόλτα να πας και έχει κατέβει στο χωριό μου.

Link to comment
Share on other sites

Θα συνιστούσα να μη γίνονται τέτοια σχόλια, πρώτον επειδή είναι και λίγο αχρείαστα, αλλά κι επειδή τέτοιες υπηρεσίες «κόβουν» εύρος ζώνης σε όσους δεν τους τα σκάνε, ξέρεις - αν δεν είσαι τυχερός, θα πηγαίνεις σαν τη χελώνα.

 

Από την άλλη, γι' αυτό που λες για τις εικόνες, καλύτερα να τις βγάλεις· πέραν του ότι, αν δεν απατώμαι, δεν αναφέρεις καν από πού τις πήρες (που είναι και λογοκλοπή, συν τοις άλλοις), δεν είναι και δουλειά του εγγράφου να αποτελεί συλλογή εικόνων.

Link to comment
Share on other sites

Guest roriconfan

Ε, όχι και λογοκλοπή! Σχεδόν όλα είναι από γνωστές σειρές. Και από την στιγμή που δεν βγάζω χρήματα από αυτές, είναι κομμάτι δύσκολο να πεις ότι κλέβω εις βάρος άλλων κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Ε, όχι και λογοκλοπή! Σχεδόν όλα είναι από γνωστές σειρές. Και από την στιγμή που δεν βγάζω χρήματα από αυτές, είναι κομμάτι δύσκολο να πεις ότι κλέβω εις βάρος άλλων κάτι.

Στην περίπτωση που δεν το ξέρεις, κατά κανόνα απαγορεύεται η έκδοση υλικού που πουλάει μια εταιρία (πολλές από αυτές τις εικόνες είναι από artbooks, αν δεν απατώμαι) εκτός από συγκεκριμένες περιστάσεις· καλό θα ήταν να εξετάσεις τις σχετικές ελευθερίες σχετικά με τα έργα αυτά και θα σου συνιστούσα, ανεξαρτήτως του τι θα κρατήσεις και τι όχι, να μειώσεις πολύ την ανάλυση και την ποιότητα των εικόνων - όπου και το ποιόν του έργου σου θα κριθεί με βάση το λεγόμενο "fair use," γεγονός που δεν υφίσταται εφόσον έχεις τις εικόνες σε υψηλή ανάλυση.

 

Για να στο δώσω και διαφορετικά, φαντάσου ότι εκδίδεις κάποτε σκίτσα σου υπό τη μορφή artbook και κάποιος, στα πλαίσια ενός review, ανεβάζει κάμποσες από αυτές σε υψηλή ανάλυση και πολύ καλή ποιότητα. Πώς θα ένιωθες για κάτι τέτοιο; Η λογοκλοπή δεν είναι ούτε υποχρεωτικά εσκεμμένη, ούτε θέμα κέρδους, και αφορά ακόμα και την δωρεάν διανομή.

 

Όσο για τ' ότι πολλές εικόνες είναι από γνωστές σειρές, ειδικά τότε, δεν υφίσταται η λογική ότι θες να δείξεις κάτι, αφού είναι ήδη γνωστό.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..