Jump to content

Europeana- Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Στις 20 Νοεμβρίου "ανέβηκε" στον ηλεκτρονικό "αέρα" η Europeana, η ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Κομισιόν. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο της εφημερίδας Ναυτεμπορική, η νέα αυτή βιβλιοθήκη

 

ανοίγει νέους δρόμους εξερεύνησης του ευρωπαϊκού πολιτιστικού πλούτου: όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη λογοτεχνία, τις τέχνες, τις επιστήμες, την πολιτική, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη μουσική ή τον κινηματογράφο θα έχουν δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στις σημαντικότερες συλλογές και τα αριστουργήματα της Ευρώπης, σε μια ενιαία εικονική βιβλιοθήκη μέσω μιας διαδικτυακής πύλης διαθέσιμης σε όλες τις γλώσσες της Ε.Ε.

 

(οι υπογραμμίσεις δικές μου)

 

Τα εγκαίνιά της ήταν μάλλον εντυπωσιακά. Όπως θα είδατε ήδη όσοι έχετε χτυπήσει το λίνκ, η σελίδα έπεσε, μην αντέχοντας το φόρτο εργασίας: 10 εκατομμύρια hits την ώρα! Η σελίδα αναμένεται να γίνει ξανά διαθέσιμη στο κοινό στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

Αν και στο άρθρο αναφέρεται ότι η Europeana περιέχει 2 εκατομμύρια τίτλους βιβλίων, στο επίσημο σάιτ, το νούμερο αυτό φτάνει τα 3,5 μύρια. Κάντε ένα κόπο να περιηγηθείτε στο further information< γιατυί μπορεί η βιβλιοθήκη να τρόμαξε με την δημοτικότητά της, αλλά υπάρχουν πολλά να δει κάνεις, ακόμη κι έτσι. Προβλέπω να γίνομαι μεγάλη φαν του σάιτ. Έχω μάλιστα το μυαλό μου και το πρώτο πράγμα που θα ψάξω: τα πρακτικά της δίκης των δύο scholars, που έκαναν τον καθηγητή Beringer να γράψει το διάσημό του βιβλίο Lithographiæ Wirceburgensis. (η πιο διάσημη "απάτη" με απολιθώματα στην ιστορία της γεωλογίας). Ίσως γράψω και τίποτε, αν τα βρω τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..