Jump to content

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Saruman

Είδος: Επιστημονική Φαντασία; Ιστορίες από το Μέλλον;

Βία; Μάλλον Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων:1452

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Ήταν για τον διαγωνισμό του Cube, αλλά αφού έκλεισε....

 

 

Τα βήματά του αντηχούσαν στον αποστειρωμένο λευκό διάδρομο. Η συνοδός του, μια πολύ εμφανίσιμη κοπέλα με ένα λευκό ταγιέρ τελευταίας μόδας, περπατούσε μαζί του προς το δωμάτιο της βράβευσης.

« Είσασταν πολύ εντυπωσιακός, κύριε Ντουάιτ. Θα μπορούσα να πώ πως για το είδος σας, είσαστε ένα δείγμα το οποίο ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία.»

 

 

Ο Μπόμπ Ντουάιτ, χαμογέλασε, καθώς τα μάτια του πετάριζαν με ένα παρανοϊκό ύφος αριστερά και δεξιά, βλέποντας το λευκό διάδρομο σαν ένα ζώο που βημάτιζε στο κλουβί του. Άλλωστε, η κοπέλα είχε απόλυτο δίκιο. Πλέον επίσημα, ήταν ο μεγαλύτερος μαζικός δολοφόνος όλων των εποχών. Ή τουλάχιστον τώρα, αφού πραγματικά, ο ανταγωνισμός είχε εκλείψει μία εβδομάδα πρίν. Ποιός το περίμενε πως η τηλεόραση, επηρεάζει τόσο πολύ τις κυβερνήσεις, ώστε να φτάσει στο σημείο να κάνει ένα ριάλιτι με ψυχοπαθείς φονιάδες σε ένα νησί, όπου ο μόνος ζωντανός μέσα σε διάστημα δύο μηνών θα αποκτούσε την ελευθερία του, την διαμονή του σε άλλο τόπο, και μια δουλειά που ‘δεν θα μπορούσε να απορρίψει’;

 

Οι δύο μήνες αυτοί θα μπορούσαν να είναι δύο μήνες κόλασης ή παραδείσου για τον Μπόμπ. Χρησιμοποίησε όλα τα μέσα. Σωματική υπεροχή, πονηριά, διπλωματία, ψυχολογία. Επιβίωσε ακόμα και όταν οι αντίπαλοι του συμμάχησαν εναντίον του, τους οποίους σκότωσε με τον χαρακτηριστικό τρόπο του, και πάνω απ’ όλα νόμιμα, αφού οι υπόλοιποι θανατοποινίτες εκτελέστηκαν στο βωμό της τηλεθέασης. Και αυτός επικράτησε πλήρως.

 

 

«Θα μπορούσα να πώ,» συνέχισε η κοπέλα, «πως όλοι όσοι παρακολουθήσαμε αυτούς τους μήνες τις επιδόσεις σας, μείναμε άφωνοι από τα πράγματα που κάνατε. Θα έλεγα, πως πάντα, μα πάντα, εκπλησσόμαστε για τα όρια τα οποία το ανθρώπινο είδος, μπορεί να ξεπεράσει. Θα ήθελα να σας συστήσω λοιπόν, σε κάποιους ανθρώπους τρομακτικά ενδιαφέροντες και εντυπωσιακούς συνάμα, που είναι κορυφαίοι επίσης στο είδος τους, και δεν παρεκκλίνουν πολύ από εσάς.»

 

 

Ο Μπομπ κοίταξε την κοπέλα με απορία. «Ίσως αυτό έχει να κάνει με την δουλειά που θα μου προτείνουν.» Σκέφτηκε, και φυσικά για να βγει από την στενή, θα έκανε τα πάντα, αν και βασικά, δεν φαινόταν υποχρεωμένος από τους κανονισμούς του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

 

Τα βήματά τους, τους οδήγησαν στο τέλος του λευκού διαδρόμου, όπου μια αυτόματη πόρτα, ανοίγοντας, τους οδήγησε σε ένα παρομοίως λευκό δωμάτιο. Εκεί, βρίσκονταν τέσσερις αναπαυτικές πολυθρόνες, και τρείς ακόμα άνθρωποι. Οι άνθρωποι αυτοί, θα μπορούσαν κάλλιστα να περάσουν σαν άνθρωποι καθημερινοί, κάποιας προχωρημένης ηλικίας, αν κάποιος εξαιρούσε τα ‘διακριτικά’ με τα οποία ήταν ντυμένοι.

 

Ο πιό εντυπωσιακός απ’ όλους, ήταν ένας καλοστεκούμενος άνδρας, αρκετά καλά γυμνασμένος για την ηλικία του, στρατιωτικός. Τα παράσημα και τα γαλόνια δείχναν εντυπωσιακά στην στολή του στρατηγού που φορούσε. Δίπλα του, υπήρχε ένας κοντύτερος άντρας, με ένα πανάκριβο και εντυπωσιακό κοστούμι, ρολόι που θα άξιζε εμφανώς κάποιες χιλιάδες δολλάρια, καθώς και χρυσά μανικετόκουμπα. Το είδωλο του καπιταλισμού, θα έλεγε κάποιος. Τέλος, ο άνδρας με την ιατρική ποδιά, ψηλός και οστεώδης, έδειχνε να συμπληρώνει το επίμαχο πηγαδάκι.

 

 

«Αυτή μάλλον είναι η επιτροπή που θα μου πάρει συνέντευξη για την δουλειά.» Σκέφτηκε ο Μπομπ. «Για να δούμε τι πρόκειται να γίνει.» Η περιέργειά του, έδειχνε να αυξάνεται λεπτό προς λεπτό, κάνοντάς τον να ξεχνάει πόσο θα ήθελε να τους έβλεπε όλους πνιγμένους σε μια θάλασσα από αίμα, και ιδιαίτερα αυτή την πολύ όμορφη κοπέλα.

 

Η φωνή της κοπέλας υπερίσχυσε στο δωμάτιο, καταπνίγοντας την συζήτηση των τριών ανδρών.

 

 

«Κύριοι, αν μπορώ να έχω την προσοχή σας παρακαλώ.» Είπε, και αφού εξασφάλισε τα βλέμματα και των τεσσάρων παρευρισκομένων, συνέχισε: «Θα ήθελα να σας συστήσω τον κύριο Μπομπ Ντουάιτ. Είναι ο νικητής του διαγωνισμού φονιάδων που σας είχα προαναφέρει. Κύριε Ντουάιτ, θα ήθελα να σας συστήσω τον Στρατηγό Λόρενς Μπόλκοβιτς, τον κύριο Όουεν Ζίμερμαν, και τον Δόκτορα Ισαάκ Κόρβαρσκι. Όλοι τους, είναι απεριόριστα διακεκριμμένοι στον τομέα τους.»

 

Η κοπέλα συνέχισε. «Ο Στρατηγός, έχει λάβει μέρος σε πάνω από εκατό μάχες, σε διάφορες στιγμές της καριέρας του, και θα μπορούσα να πω ασφαλώς, πως δεν έχει παρεκκλίνει καθόλου από το ιδανικό του τέλειου στρατιώτη. Πολλοί από τους υφιστάμενούς του, παραδέχονται χωρίς καμμία αμφιβολία, πως ο Στρατηγός δεν δείχνει έλεος ούτε ακόμα και στον ίδιο του τον αδελφό, τον οποίο απέταξε για μία απλή παραβίαση των κανονισμών.»

 

«Ο κύριος Ζίμερμαν, είναι ο μεγαλύτερος ρευστοποιητής επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, και μπορώ να πω πως έχει συσσωρεύσει μία περιουσία, η οποία, αν δεν ήταν μοιρασμένη σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, θα μπορούσε να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος. Οι απολύσεις που έχουν απορρεύσει από τον κύριο Ζίμερμαν, χωρίς να υπερβάλω, έχουν οδηγήσει πολλές οικογένειες στον δρόμο, κάτω από τα όρια της φτώχειας. Παρ’ όλα αυτά, ο κύριος Ζίμερμαν, είναι κορυφή στο είδος του, και θα μπορούσα να πω, πως δεν υπάρχει κάποιος που να τον συναγωνιστεί.»

 

«Τέλος, ο Δόκτωρ Κόβαρσκι, είναι ο πιό διακεκριμμένος γενετιστής που υπάρχει στον κόσμο. Έχει διευθύνει πολλά απόρρητα προγράμματα κλωνοποίησης, έχει σχεδόν οδηγήσει, είναι θέμα χρόνου βασικά, την ανθρωπότητα να μήν χρειάζεται αναπαραγωγή για να διατηρήσει τους αριθμούς της, αλλά να διατηρηθεί από την κλωνοποίηση. Επίσης, έχει κατασκευάσει μια πληθώρα χιμαιρικών ιών για στρατιωτικούς σκοπούς, πολλοί από αυτούς βασισμένοι στον ιό της ευλογιάς, καθώς και ιούς που θα μπορούσαν να στειρώσουν ολόκληρους πληθυσμούς, ως μέρος μυστικών προγραμμάτων ελέγχου γεννήσεων.»

 

«Με λίγα λόγια κύριοι, είστε οι κορυφές του είδους σας. Θα έλεγα, πως το ανθρώπινο γένος, μέσα στην μακριά ιστορία του, έχει φτάσει σε μία κορύφωση, συμπαρασύροντας φυσικά, και αυτά στα οποία και εσείς διακρίνεστε. Αν έχετε την καλωσύνη να καθήσετε στις πολυθρόνες που αναγράφουν το όνομά σας, θα σας αναλύσω την δουλειά την οποία σας προσφέρουμε, μία εργασία που ‘δεν θα μπορέσετε να απορρίψετε.’»

 

 

Οι τέσσερις άνδρες κάθησαν στις λευκές πολυθρόνες, καθώς παρακολούθησαν την γοητευτική κοπέλα να ανεβαίνει στο πόντιουμ στην άκρη του δωματίου, όπου προφανώς, θα τους ανέλυε τους όρους της εργασίας, καταλύοντας την άκρατη και κλιμακούμενη περιέργειά τους. Η νεαρή κοπέλα, αφήνοντας κάποιες στιγμές ησυχίας, ξεκίνησε να μιλάει, καθώς σιδερένια δεσμά ξεπήδησαν από τις πολυθρόνες δένοντας τους όλους αρκετά σφιχτά.

 

 

Το δωμάτιο γέμισε φωνές διαμαρτυρίας, καθώς η κοπέλα, αυξάνοντας την ένταση της φωνής της, τράβηξε τα βλέμματα όλων. Αλλά δεν ήταν μόνο η φωνή της κοπέλας που προκάλεσε την αντίδραση αυτή. Ήταν το απόκοσμο φως το οποίο άρχισε να εκπέμπει, ένα φώς το οποίο άρχισε να σχηματοποιείται σε μεγάλα, επιβλητικά, φτερά από ενέργεια.

 

«Παρακολουθούμε το είδος σας από την αρχή της δημιουργίας,» είπε η κοπέλα που πλέον μεταμορφώνονταν σε μία πιο ανδρόγυνη, χωρίς φύλο μορφή. «Πραγματικά, δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε πως η φυλή σας, θα ξεπερνούσε την πιο αχαλίνωτη φαντασία μας, σε επίπεδα διαστροφής και καταστροφής.» Καθώς το πλάσμα μιλούσε, ένας πολυδιάστατος και οξύς πόνος άρχισε να γεμίζει το κορμί του, κάνοντάς τον να ουρλιάζει, όπως τόσες φορές τα ίδια του τα θύματα, ούρλιαζαν κάτω από το κοφτερό μαχαίρι του, το οποίο ‘δημιουργούσε’ το δικό του είδος τέχνης. Ουρλιαχτά, ακουγόντουσαν και από τους άλλους τρείς άνδρες, αφού προφανώς, ένοιωθαν παρόμοιο πόνο. Ο Μπόμπ, ένοιωθε την σάρκα του να καίγεται, να λιώνει.

 

 

«Οι προφητείες μιλούσαν για καταστροφικές δυνάμεις που θα εξαπολύονταν στον κόσμο πριν την τελική κρίση. Αλλά αυτό το οποίο εμείς είχαμε φανταστεί, φάνταζε τόσο λίγο σε σχέση με αυτό που εσείς, σαν φυλή, έχετε ήδη καταφέρει. Η ώρα όμως έχει φτάσει, και εμείς δεν μπορούσαμε να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο. Έτσι, αποφασίσαμε να πάρουμε εσάς. Εσείς, πραγματικά, έχετε ξεπεράσει την δική μας φαντασία, και έτσι, θα κάνετε τις προφητείες να εκπληρωθούν, με έναν τρόπο που πραγματικά θα εκπλήξει και θα εντυπωσιάσει την νωθρή ανθρωπότητα, που μπορώ να παραδεχτώ, δεν ενδιαφέρεται πια ούτε και για μια έκρηξη ηφαιστείου στο κέντρο της Ευρώπης, ή την βύθιση των ανατολικών ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών, το λιώσιμο των πάγων των πόλων, ή ό,τι άλλο προσπαθήσαμε εμείς, με την περιορισμένη φαντασία μας να προκαλέσουμε.»

 

 

Ο Μπόμπ πλέον είχε μετατραπεί σε ένα σκελετό, ο Στρατηγός Μπόλκοβιτς είχε καλυφθεί από μαύρο σίδερο που έβγαινε από το ίδιο του το κορμί, ο κύριος Όουεν, είχε αποστεωθεί απόλυτα, και τα μάτια του κοίταζαν τριγύρω με μία τρέλλα που προερχόταν από ακόρεστη πείνα και λαιμαργία. Ο κύριος Κόβαρσκι, ήταν πλέον πράσινος και σάπιος, γεμάτος πύον και αίμα. Τα δεσμά αποσύρθηκαν, καθώς μπροστά στην περίεργη αυτή, πλέον τετράδα, μια κατάμαυρη ρόμπα και ένα δρεπάνι, μια ζυγαριά, ένα σπαθί, και ένα τόξο εμφανίστηκαν από το πουθενά.

 

Ο Μπόμπ, είχε χάσει την ταυτότητά του πια. Ήξερε τί του άνηκε, και ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Αλλά δεν είχε χάσει τον εαυτό του. Η ηδονή της μεγαλύτερης κατά συρροήν δολοφονίας, επισκίαζε τον πόνο που ένιωθε. Ο Στρατηγός, γελούσε κάτω από την πανοπλία του, αδράχνοντας το μαύρο σπαθί. Ο κύριος Όουεν, επιτέλους θα μπορούσε να τα έχει όλα για τον εαυτό του. Ο Δόκτωρ, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τα πιο διεστραμμένα σχέδιά του, και όλες του τις φαντασιώσεις χωρίς έλεγχο.

 

 

«Ακόμα και τώρα μας εκπλήσσετε» συνέχισε το πλάσμα. «Είναι εκπληκτικό, πώς η φυλή σας, ακόμα και μέσα από την μεγαλύτερη κατάρα, στο κατώφλι της ίδιας της της καταστροφής, τελικά, κυνηγάει την πρόσκαιρη ηδονή.»

 

 

ΤΕΛΟΣ.

Link to post
Share on other sites

Ετούτος εδώ ο μεσιέ, για τους γνώστες, είναι ο guildmaster Gilthanas (σε δίνω ανηλεώς αυτή την στιγμή :Ρ)

 

Και αυτό το κείμενο δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ευφάνταστο, καλογραμμένο, κυνικό και τόσο, τόσο πραγματικότητα. Απ' τον εν λόγω κύριο, βέβαια, εγώ προσωπικά δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο.

 

Very well done, master... :)

Link to post
Share on other sites

 

 

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, ε; Πολύ έξυπνο. :thumbsup:

Άσε που νομίζω ότι ακόμα κι αν δεν τους μετέτρεπε στη βιβλική εικόνα, η τετράδα και οι συνειρμοί που προκαλεί, θα το μαρτυρούσε.

 

 

 

Και το τηλεπαιχνίδι ήταν ανατριχιαστικά ενδιαφέρον και τα κίνητρα των πλασμάτων ταίριαξαν με την ιστορία και την κατάληξή της.

 

Μια ένσταση μονάχα: Επειδή καταλαβαίνω ότι βλέπουμε την ιστορία από την πλευρά του νικητή δολοφόνου, νομίζω ότι ίσως δεν ταιριάζουν οι κυριλέ εκφράσεις, όπως 'εμφανίσιμη κοπέλα'. Κάτι σαν 'θεογκόμενα' ή &$*@! (προσθέστε φαλοκρατικό χαρακτηρισμό της αρεσκείας σας) θα ταίριαζε καλύτερα στον τρόπο σκέψης του.

Link to post
Share on other sites

Πολύ έξυπνη ιδέα, μόνο που μου φάνηκε λίγο βιαστικό, τηλεγραφικό. Θα μπορούσες πιστεύω να αναπτύξεις περισσότερο τους χαρακτήρες, οι οποίοι μου φάνηκαν κάπως επίπεδοι και κυρίως την αρχική ιδέα του τηλεπαιχνιδιού, η οποία είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα.

Πάντως ήταν πολύ ωραίο σαν ιδέα.

Link to post
Share on other sites

Το ότι ήταν τηλεγραφικό, ήταν και αναγκαστικό, αν ήθελα να πω αυτά τα πράγματα μέσα σε 1500 λέξεις... Νομίζω πως οι 49 λέξεις που απέμεναν δεν θα μου έδιναν και πολύ περισσότερο περιθώριο τουλάχιστον δεν έγραψα παραπάνω για να μπω στην διαδικασία σβησίματος, που φοβάμαι πως θα το κουτσούρευε. Ο διαγωνισμός ήταν του youcube, και το είχα στείλει, αλλά δυστυχώς έμαθα πως το youcube έκλεισε...

 

Οι συγκεκριμένη μορφή των καβαλάρηδων μου ήρθε από ένα πίνακα που είχα δει, και η αναφορά των συγκεκριμένων καβαλάρηδων είναι περισσότερο pop culture, γιατί ο ένας είναι λίγο διαφορετικός από το original κείμενο της αποκάλυψης.

 

Όσον αφορά την σκοπιά του δολοφόνου: Θα ήταν ενδιαφέρον, απλά δεν είχα σκεφτεί οτι ο αφηγητής ήταν αυτός. σκεφτόμενος το τώρα, θα έλεγα πως θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να ήταν ο δολοφόνος. Στο μυαλό μου είχα ένα ουδέτερο αφηγητή, ο οποίος απλά ήταν "κολλημένος" στον δολοφόνο, και μπορούσε να "διαβάσει" τις σκέψεις του. Θα το έχω υπ' όψιν μου αυτό.

 

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλια!

Link to post
Share on other sites
Παρατηρητής
Ο διαγωνισμός ήταν του youcube, και το είχα στείλει, αλλά δυστυχώς έμαθα πως το youcube έκλεισε...

 

Εννοείς πως δεν πρόλαβες την προθεσμία ή ότι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του Youcube; Γιατί ξέρω ότι αυτό που έκλεισε είναι το Cube και όχι το Υοucube. Έχεις κάποια τέτοια πληροφορία;

 

Συγνωμη για το σπαμ

Link to post
Share on other sites

Ααααα!

Τα μπέρδεψα! Την προθεσμία την πρόλαβα, απλά νόμιζα πως το youcube και το cube είναι το ίδιο πράγμα!!!!!

 

Αααααργκχ!

 

Ε, τότε αυτό είναι που έστειλα! :whistling:

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
tetartos

Επιστημονικός τρόμος, λοιπόν, με ένα αποκαλυπτικής διαστάσεως αποκορύφωμα. Η ανθρώπινη φυλή τιμωρείται συμβολικά μέσω των χειρότερων δειγμάτων της.

 

Ενδιαφέρουσα υλοποίηση της ιδέας, κάπου ανάμεσα στο γνωστό και στο άγνωστο. Είναι ξεκάθαρη η άποψή που παίρνεις απέναντι στην ανθρωπότητα, τη βαρύτητα των πράξεών της και την αναγκαία τιμωρία της. Ο λόγος σου είναι ρευστός, κατανοητός και η διήγησή σου μου κράτησε το ενδιαφέρον.

 

Θα χρειαζόμουν λίγη παραπάνω δράση, λίγη παραπάνω εμπλοκή του πρωταγωνιστή, λίγο περισσότερο εμβάθυνση στις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ώστε να πάψω να είμαι παρατηρητής και να γίνω, έστω και λίγο, πρωταγωνιστής στην ιστορία. Αυτό θα ήταν για μένα ακόμη πιο τρομακτικό!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..