Βάρδος Posted January 14, 2006 Share Posted January 14, 2006 Όνομα Συγγραφέα: Εμείς Είδος: Φανταστική νοσολογία Βία; Ναι, είναι πολύ βίαιο' προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα Σεξ; Απίστευτο και αχαλίνωτο Αριθμός Λέξεων: Λίγες Αυτοτελής; Όχι. Υπάρχει ολόκληρο βιβλίο νοσολογίας από πίσω. Σχόλια: Αναμένω τις εντυπώσεις σας Αραχνοφανές Εσωδερμικό Άλγος: Η εν λόγω ασθένεια είναι γνωστό πως προκαλείται από το φυτό ελογενής δηλητηριώδης ανελαστική περιπλοκάδα. Ίσως να μπορεί να προκληθεί και αλλιώς, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο. Το αραχνοφανές εσωδερμικό άλγος μοιάζει με μελανόχρωμες αράχνες επάνω στο δέρμα του πάσχοντος –εξ ου και ο χαρακτηρισμός του ως «αραχνοφανές». Η κάθε αράχνη διαθέτει ένα κέντρο και πολλά πόδια. Το κέντρο είναι το σημείο όπου μια ονυχοειδής άκρια του φυτού ελογενής δηλητηριώδης ανελαστική περιπλοκάδα τρύπησε το δέρμα του θύματος. Τα πόδια εξαπλώνονται γύρω από τα κέντρα. «Εσωδερμικό» ονομάζεται το άλγος επειδή ο πόνος προέρχεται –όπως τον αντιλαμβάνεται ο πάσχων– κάτω από το δέρμα. Όταν κάποιος αγγίξει, ή ακόμα και πιέσει, τους αραχνοειδείς σχηματισμούς, ο πάσχων δεν νιώθει τίποτα περισσότερο απ’ό,τι θα αισθανόταν αν ήταν υγιής. Ο πόνος έρχεται σε ανύποπτες στιγμές, και δεν ακολουθεί καμία λογική (για παράδειγμα, μπορεί να έρθει μετά από μία ώρα, μετά από δέκα λεπτά, μετά από δύο ώρες, κ.ο.κ.). Ο πάσχων αισθάνεται κάτι ανάμεσα σε πολύ έντονη φαγούρα και λογχισμό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών ασθενών, το αραχνοφανές εσωδερμικό άλγος είναι ανυπόφορο· μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν παραφρονήσει εξαιτίας του, ή αυτοκτονήσει. Κολλητικό δεν είναι, ούτε δια της επιδερμικής επαφής, ούτε δια της μίξης του αίματος, ούτε δια του σιέλου, της συνουσίας, του σπέρματος, των ούρων, ή των κοπράνων. Καμία θεραπεία δεν υπάρχει ακόμα για το αραχνοφανές εσωδερμικό άλγος. Πολλοί θεραπευτές πιστεύουν ότι ίσως μπορέσουν να παρασκευάσουν κάποιο φάρμακο, με τη βοήθεια του δηλητηρίου του φυτού ελογενής δηλητηριώδης ανελαστική περιπλοκάδα, ή με τη βοήθεια του καρπού του· αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει τίποτα ως τώρα. Ωστόσο, άλλοι θεωρούν ότι τούτες οι προσπάθειες είναι ανώφελες· σύμφωνα μ’αυτούς, η θεραπεία της ασθένειας πρέπει να αναζητηθεί αλλού και όχι στο ίδιο το φυτό που την προκαλεί. Τέλος, υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν πως δεν υφίσταται θεραπεία για το αραχνοφανές εσωδερμικό άλγος. Ό,τι απ’αυτά κι αν ισχύει, αγαπητοί αναγνώστες, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι: πολλή προσοχή στο φυτό ελογενής δηλητηριώδης ανελαστική περιπλοκάδα, που, όπως υποδηλώνει η ονομασία του, φυτρώνει σε βαλτώδη μέρη. —Ασυνήθιστες Ασθένειες, από τα Βασίλεια Ίνγκινθραγκ και Πάρντβακ έως την Σερανβέλ, την Έρσαγκμορ, το Βασίλειο Φερντίν-Ος, και τις Τρεις Πόλεις, της Ιατρού Τάρμα Πεντάλιθης, Υπουργού Υγείας του Υπουργικού Συμβουλίου της Σερανβέλ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brave Posted January 14, 2006 Share Posted January 14, 2006 ελεος, αν αυτά που ειδα αποτελουν μερος απο index, φαντάζομαι πως το βιβλίο θα είναι σαν το χρυσο οδηγο..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 14, 2006 Author Share Posted January 14, 2006 Ευτυχώς, όχι. :Ρ Δεν βάζω index στα βιβλία μου. Το συγκεκριμένο κομμάτι, και το άλλο που ανέβασα, παρουσιάζονται κάπου μέσα στο βιβλίο, για ατμοσφαιρικούς λόγους. Πού να διάβαζες, όμως, το City of Saints and Madmen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted January 15, 2006 Share Posted January 15, 2006 Α!!!Τώρα κατάλαβα τι είναι αυτά τα πράγματα!Άκυρο το post μου στο προηγούμενο λοιπόν! Μπράβο Βάρδε!Γαμάτη ιδέα!Ανυπομονώ να διαβάσω το βιβλίο! Υ.Γ.Για ποιό βιβλίο μιλάμε?Έχω χάσει επεισόδια?Θα βγάλεις βιβλίο? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 15, 2006 Author Share Posted January 15, 2006 Υ.Γ.Για ποιό βιβλίο μιλάμε?Έχω χάσει επεισόδια?Θα βγάλεις βιβλίο? Είναι για το βιβλίο που λέω πως γράφω, εδώ. Αν θες, διάβασε και το απόσπασμα και πες μου τη γνώμη σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted January 15, 2006 Share Posted January 15, 2006 (edited) Ε, καλά τώρα... δε μασάμε από τέτοια, εντάξει (?!) .... δε θα μας τρελάνεις, Γάτε, όσο και να προσπαθήσεις. Α! Ορίστε μας... (και μετά λέει τις παραφροσύνες, "παραφροσύνες", ο κύριος, ε, καλά...) Λοιπόν, καλά, σοβαρά τώρα. Ανάλογα μεταξύ ποιανών πραγμάτων βρίσκεται. Εντάξει, υποθέτω πως κάποιος έχει μολυνθεί από την ασθένεια ή κάτι τέτοιο, και παραθέτεις κομμάτι από κάποιο βιβλίο που μας την εξηγεί? (αν υποθέτω λάθος, βλακείες θα σου λέω παρακάτω οπότε αγνοησε με ) Ο λόγος είναι απλός για τη χρήση αυτή. Οι λέξεις, στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι μια χαρά, αλλά η σύνταξη, μου φαίνεται, πως θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο επιστημονικοφανής. Κολλητικό δεν είναι, ούτε δια της επιδερμικής επαφής, ούτε δια της μίξης του αίματος, ούτε δια του σιέλου, της συνουσίας, του σπέρματος, των ούρων, ή των κοπράνων. Ένα εύκολο παράδειγμα γιαυτό που σου λέω, είναι αυτή η φράση εδώ. Θα μπορούσε να ξεκινάει "Η ασθένια, είναι μολυσματική και δεν μεταδίδεται με κανέναν από τους κάτοθι τρόπους..." ή΄, ξέρεις, να έχει δοκιμιοέτσι μετοχές και συνδέσμους, να παίζουνε μέσα "παρούσες συνταγογραφήσεις" και τέτοια περίεργα, ιατροφανή. Τώρα, από πλευράς πληροφόρησης, είναι πλήρες. Δεν μου έχουν μείνει απορίες, την έχω πιστέψει μαζί του κανονικά. Με κερδίζει σαν εξήγηση. Ίσως να ήθελε κάτι και για αυτούς που πιστεύουν πως υπάρχει θεραπεία ή αν όχι την ίδια τη θεραπεία, το λόγο για τον οποίο δε μας τη λες (ή ίσως κάτι του στυλ "εσωκλύεται στο κεφάλαιο "τάδε", βλ. λήμα "δείνα"). Πάω για το φυτό που ευδοκιμεί στα ΕΛ-η Edited January 15, 2006 by Nienor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 15, 2006 Author Share Posted January 15, 2006 Ο λόγος είναι απλός για τη χρήση αυτή. Οι λέξεις, στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι μια χαρά, αλλά η σύνταξη, μου φαίνεται, πως θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο επιστημονικοφανής. Έχεις δίκιο. Θα το παλέψω κι άλλο το κομμάτι. Κι αυτό που προτείνεις-- Ένα εύκολο παράδειγμα γιαυτό που σου λέω, είναι αυτή η φράση εδώ. Θα μπορούσε να ξεκινάει "Η ασθένια, είναι μολυσματική και δεν μεταδίδεται με κανέναν από τους κάτοθι τρόπους..." ή΄, ξέρεις, να έχει δοκιμιοέτσι μετοχές και συνδέσμους, να παίζουνε μέσα "παρούσες συνταγογραφήσεις" και τέτοια περίεργα, ιατροφανή. --μου άρεσε. Όντως, αυτή η έκφραση ήθελε να φαίνεται πιο επιστημονική. Τώρα, από πλευράς πληροφόρησης, είναι πλήρες. Δεν μου έχουν μείνει απορίες, την έχω πιστέψει μαζί του κανονικά. Με κερδίζει σαν εξήγηση. Ίσως να ήθελε κάτι και για αυτούς που πιστεύουν πως υπάρχει θεραπεία ή αν όχι την ίδια τη θεραπεία, το λόγο για τον οποίο δε μας τη λες (ή ίσως κάτι του στυλ "εσωκλύεται στο κεφάλαιο "τάδε", βλ. λήμα "δείνα"). Υποτίθεται ότι κανένας δεν ξέρει τη θεραπεία. Απλά, ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθεί, ενώ άλλοι ότι δεν μπορεί να βρεθεί, όπως μας λέει η συγκεκριμένη ιατρός. Πάω για το φυτό που ευδοκιμεί στα ΕΛ-η Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted January 15, 2006 Share Posted January 15, 2006 Χμμμ...ε....γλουπ...να το διαβάσω εννοούσα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts