Jump to content

Μεταφρασμένα SFF Βιβλία για το 2010


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

9789604537549.jpg

 

Ο Αρτέμης Φάουλ έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο επικίνδυνο εχθρό: τουν ίδιο του τον εαυτό!

Ο Αρτέμης και τα μπλεξίματα πάνε μαζί. Τα τραβάει σαν μαγνήτης. Έχει δει πολλά στη ζωή του: από ανθρωποφάγα τρολ και κενταύρους-σαΐνια της τεχνολογίας μέχρι πάνοπλα και θανάσιμα ξωτικά. Είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει πια κάθε εγκληματική δράση. Αλλά…

Η μητέρα του είναι σοβαρά άρρωστη. Για να την κάνει καλά, ο Αρτέμης πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να αρπάξει το φάρμακο από τα χέρια του νεαρότερου εγκληματία που υπήρξε ποτέ: του Αρτέμη Φάουλ. Ακριβώς. Με την αστυνόμο Χόλι Σορτ σύμμαχο στο πλευρό του, ο Αρτέμης γυρίζει στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει τον εαυτό του. Ίσως για τελευταία φορά…

Τίτλος:Το παράδοξο του χρόνου

Συγγραφέας:Όουεν Κόλφερ

Εκδόσεις:Ψυχογιός

Μεταφράστρια:Καίτη Οικονόμου

Σελίδες:474

Τιμή:17,70-10%=15,93 ευρώ

Είναι το 6ο βιβλίο της σειράς Αρτέμης Φάουλ.

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Eroviana

    4

  • trillian

    15

  • Naroualis

    11

  • BladeRunner

    55

Top Posters In This Topic

Posted Images

Έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, αλλά επειδή μου ξέφυγε, θα το βάλω τώρα.

 

9789605212230.jpg

 

Όλα ξεκινούν το 2016, με καταστροφικές καταιγίδες στο Λονδίνο κι άλλες πόλεις. Στην αρχή οι άνθρωποι νομίζουν πως πρόκειται απλώς για ακραία καιρικά φαινόμενα, μα ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται μπροστά σε έναν αληθινό κατακλυσμό, όπως εκείνος του Νώε. Οι θάλασσες πλημμυρίζουν κι οι πεδινές περιοχές της Γης βουλιάζουν η μια μετά την άλλη. Ενώ οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν τις αιτίες της καταστροφής, ένας απεγνωσμένος αγώνας δρόμου ξεκινά για την ανθρωπότητα, καθώς κυβερνήσεις και άτομα προσπαθούν να σώσουν πόλεις, κατόπιν κράτη και ηπείρους ολόκληρες. Δισεκατομμύρια άνθρωποι χάνονται στα νερά και το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο είναι πια ένα κομμάτι γης στα ψηλά βουνά. Ο Στέφεν Μπάξτερ γράφει ένα ακόμα «κατακλυσμικό» μυθιστόρημα που αγκαλιάζει τις τύχες ολόκληρης της ανθρωπότητας, περιγράφοντας τα γεγονότα μέσα από τα μάτια των ηρώων.

Τίτλος:Κατακλυσμός

Συγγραφέας:Στέφεν Μπάξτερ

Εκδόσεις:Αίολος

Μεταφραστής:Θωμάς Μαστακούρης

Σελίδες:606

Τιμή:29-10%=26,10 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

Η σειρά του Αρτέμη Φάουλ έιναι άκρως απολαυστική :D Έκτο βιβλίο,ε;΄Ίσως είναι καιρός να την ξαναπιάσω τη σειρά...

Link to comment
Share on other sites

Αναμένεται την άλλη βδομάδα, αλλά... ιδού το εξώφυλλο :)

 

 

 

Υπέροχα! Μετάφραση ποιος έκανε;

Link to comment
Share on other sites

Υπέροχα! Μετάφραση ποιος έκανε;

 

Είναι σε μετάφραση Βασίλη Αθανασιάδη (έχει κάνει επίσης τον Αιώνιο Πόλεμο, την Πτώση του Υπερίωνα και άλλα πολλά). Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης και γλωσσάρι της Νάντσατ, με την ερμηνεία των όρων και την προέλευσή τους. :) (αν και όλο το ζουμί στο βιβλίο είναι να το διαβάσεις χωρίς να ανατρέχεις στο γλωσσάρι).

Link to comment
Share on other sites

Mc Darren, Martin. Exmagon : Το ενδιάμεσο σύμπαν / Μάρτιν ΜακΝτάρεν · μετάφραση Γεράσιμος Κατραμάδος. - 1η έκδ. - Αθήνα : Etra, 2010. - 289σ. · 21x14εκ. - (Fantasy Report · 2)

 

Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά

Τίτλος πρωτοτύπου: Exmagon

 

Πηγή: Βιβλιονέτ Περιζήτητο

 

Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι τρεις από τις ιστορίες του βιβλίου υπάρχουν (σε πρώιμη μορφή; ) αναρτημένες εδώ, στο forum στα Ελληνικά. Εκτός κι αν ο κ. Κατραμάδος είχε μεταφράσει και το write-off του συγγραφέα...

 

Μια άλλη εναλλακτική: το Exmagon μοιάζει με το "Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το Θηρίο": αγνοείται το πρωτότυπο (αγγλόφωνο) κείμενο.

Link to comment
Share on other sites

EB-00-896.jpg

 

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ANTHONY BURGESS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

«Αυτό που γυρεύαμε ήταν μια παλιά, καλή επίσκεψη-έκπληξη... με μπόλικη υπερβία

 

Ο δεκαπεντάχρονος Aλεξ απολαμβάνει τους βιασμούς, τα ναρκωτικά και την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν. Ως αρχηγός μιας συμμορίας εφήβων, περιπλανιέται στους δρόμους ενός δυστοπικού μέλλοντος αναζητώντας φρικτές συγκινήσεις. Όταν ο Aλεξ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για την αποκλίνουσα συμπεριφορά του, το Κράτος αναλαμβάνει να τον αναμορφώσει... αλλά με ποιο κόστος;

 

Το απαράμιλλο λογοτεχνικό επίτευγμα που ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού TIME με τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας που γράφτηκαν τον 20ό αιώνα.

 

«Δεν ξέρω κανέναν άλλο συγγραφέα που να έχει καταφέρει τόσα με τη γλώσσα... το γεγονός ότι είναι επίσης ένα πολύ αστείο βιβλίο μπορεί να περάσει απαρατήρητο.»

- William S. Burroughs

 

«Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα... μια άγρια σάτιρα της διαστρέβλωσης του ατομικού και συλλογικού νου

- New York Times

 

«Το βιβλίο του Anthony Burgess φαίνεται σαν ένα άγριο, σοκαριστικό χτύπημα, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ σπάνιο στη λογοτεχνία: ένα φιλοσοφικό μυθιστόρημα

- Time

Τίτλος:Το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Συγγραφέας:Anthony Burgess

Εκδόσεις:Anubis

Μεταφραστής:Βασίλης Αθανασιάδης

Σελίδες:248

Τιμή:14,90-10%=13,41 ευρώ

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχει βγει εδώ και κάμποσες μέρες, αλλά τώρα το πρόσεξα.

 

9789604860333.jpg

 

Μερικοί ήρωες φτιάχνονται, άλλοι γεννιούνται... από τους θεούς.

Δύο χρόνια πριν, όλα άλλαξαν στη ζωή του Πέρσι Τζάκσον. Ανακάλυψε ότι δεν είναι απλώς ένα παιδί σαν όλα τ άλλα -για την ακρίβεια όχι σαν όλα τ άλλα, αφού η δυσλεξία του και το σύνδρομο διάσπασης της προσοχής τού κάνει δύσκολη τη ζωή στο σχολείο... αλλά ένας ημίθεος, γιος μιας θνητής και του θεού Ποσειδώνα. Αυτό άλλαξε τα πάντα. Ανακάλυψε πως ο φίλος του ο Γκρόβερ είναι σάτυρος, και στην Κατασκήνωση των Ημίαιμων γνώρισε πολλούς άλλους ημίθεους, κι ανάμεσα σ αυτούς την Άναμπεθ, κόρη της θεάς Αθηνάς.

Με τους νέους του συντρόφους, και ύστερα από απίστευτες περιπέτειες, κατάφερε να πρώτα να λύσει το μυστήριο της Κλοπής της Αστραπής και του κεραυνού του Δία και να αποτρέψει έναν πόλεμο που θα κατέστρεφε τον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, όταν κάποιος δηλητηρίασε το δέντρο της Θάλειας που προστάτευε την κατασκήνωση, βρήκε το Χρυσόμαλλο Δέρας, το αντίδοτο για το δηλητήριο.

Και τώρα, ο Πέρσι μαζί με την Άναμπεθ και τη Θάλεια διεισδύουν σε ένα μυστηριώδες ιδιωτικό σχολείο όπου ο Γκρόβερ έχει εντοπίσει δύο νέους ημίαιμους, τα αδέρφια Μπιάνκα και Νίκο ντι Άντζελο, για να τους φέρουν στην κατασκήνωση των Ημίαιμων. Όμως ο Στρατηγός του Κρόνου έχει στήσει μια παγίδα για τους ήρωες. Ο δόκτωρ Άγκαθ, ο υποδιευθυντής του σχολείου, δεν είναι παρά ένας μεταμορφωμένος μαντιχώρας, ένα φοβερό τέρας από τη στρατιά του Κρόνου. Με τη βοήθεια της Αρτεμης, της θεάς του κυνηγιού, και των Τοξοτριών της ο Πέρσι και οι σύντροφοί του θα τον νικήσουν προσωρινά, όμως η Αναμπεθ θα αιχμαλωτιστεί.

Και ένα άλλο παράξενο αλλά καλόβολο τέρας, ένας οφιόταυρος, έχει βγει από τα έγκατα της γης, και αν οι κρόνιες δυνάμεις το πιάσουν, τότε η ήττα των ολύμπιων θεών είναι βέβαιη. Η Άρτεμη φεύγει για να το κυνηγήσει, όμως πέφτει και αυτή στην παγίδα του Στρατηγού και αιχμαλωτίζεται.

Η πρόκληση είναι τώρα πια διπλή: η Άρτεμη πρέπει να ελευθερωθεί πριν από το χειμερινό ηλιοστάσιο, όταν θα γίνει το συμβούλιο των θεών στον Όλυμπο, και πρέπει να σωθεί και η Άναμπεθ... Όμως για να γίνει αυτό, κάποιος ημίαιμος, σύμφωνα με το χρησμό, πρέπει να θυσιαστεί... Έτσι ο Πέρσι Τζάκσον, ο Γκρόβερ, η Θάλεια και οι Τοξότριες της Άρτεμης ξεκινούν για μια απίστευτη περιπέτεια, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με το λιοντάρι της Νεμέας, τον Ερυμάνθιο κάπρο, τους σκελετωμένους στρατιώτες του Κρόνου... Και όλα θα κριθούν στον Κήπο των Εσπερίδων και στο βουνό του τιτάνα Άτλαντα...

Τίτλος:Ο Πέρσι Τζάκσον και η κατάρα του Τιτάνα

Συγγραφέας:Ρικ Ρίορναντ

Εκδόσεις:Πάπυρος

Μεταφράστρια:Αναστασία Λαμπροπούλου

Σελίδες:400

Τιμή:18-10%=16,20 ευρώ

Είναι το τρίτο μέρος της σειράς.

Link to comment
Share on other sites

9789608455818.jpg

 

Μια σκοτεινή οργάνωση που κινεί τα νήματα της Αμερικάνικης κυβέρνησης σκοπεύει να εξαπολύσει ένα βιολογικό όπλο εναντίον της ανθρωπότητας. Οι μόνοι που μπορούν να τους σταματήσουν είναι ο Ζακ Μπαροους, ένας νεαρός πολιτικός σύμβουλος και ο νέος του συνεργάτης, ο μυστηριώδης και επικίνδυνος Ναθανιελ Κέιντ. Ένα πολιτικό θρίλερ με υπερφυσικό στοιχείο , όπου το μέλλον του κόσμου στηρίζετε σε ένα βαμπίρ που δρα με τους δικούς του κανόνες...

Τίτλος:Όρκος αίματος

Συγγραφέας:Christopher Farnsworth

Εκδόσεις:Ψύχαλος

Μεταφραστής:Φραγκίσκος Δακτυλίδης

Σελίδες:405

Τιμή:19,70-10%=17,73 ευρώ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο, που παίρνει πολύ καλές κριτικές.

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

b161390.jpg

 

Στα βουνά της Μιδκημίας ένα αγόρι αναγκάστηκε να ωριμάσει απότομα μέσα στο αίμα και τον τρόμο. Τώρα πια έχει μονάχα ένα σκοπό στη ζωή του... την εκδίκηση!

 

Ο νεαρός Ταλ Χώκινς, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ξιφομάχος, ήταν ο μοναδικός επιζών από το μακελειό που έγινε στο χωριό του - τον έσωσε, τον στρατολόγησε και τον εκπαίδευσε το μυστηριώδες τάγμα μάγων και κατασκόπων με την ονομασία Κονκλάβιο των Σκιών. Όντας πλέον ένας από τους πιο πολύτιμους πράκτορες της μυστικής εταιρίας, καταφέρνει να εισχωρήσει στην αυλή του Δούκα του Ολάσκο, του ισχυρού άρχοντα που ματοκύλισε το χωριό του, παριστάνοντας έναν αριστοκράτη από το μακρινό Βασίλειο των Νήσων. Αλλά ο εχθρός είναι πανούργος και καλά προφυλαγμένος -έχει συμμαχήσει με τον απαίσιο νεκρομάντη Λέσο Βάρεν, γνώστη της μαύρης μαγείας του θανάτου- κι έτσι, για να κερδίσει την εύνοια και την εμπιστοσύνη του Δούκα, ο Ταλ Χώκινς πρέπει πρώτα να πουλήσει την ψυχή του.

Τίτλος:Αλεπού

Συγγραφέας:Raymond Feist

Εκδόσεις:Άγνωστη Καντάθ

Μεταφραστής:-

Σελίδες:285

Τιμή:21-10%=18,90 ευρώ(!)

Είναι το δεύτερο μέρος της σειράς Το Κονκλάβιο των Σκιών.

Περιττό να πω ότι βρίσκω τα 19 ευρώ τρομερά υψηλή τιμή. Αν είναι δυνατόν δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

b161382.jpg

 

Ξεκίνησε σαν ένα παιδικό όνειρο, ένα όνομα βγαλμένο από τους θρύλους... Ο Σόρεν, η Γκίλφι, ο Αποσπερίτης και ο Λαγούμης, η συντροφιά των τεσσάρων γενναίων κουκουβαγιών, αναζητούν το Μεγάλο Δέντρο του Γκα'χουλ, ένα μυθικό μέρος όπου ελπίζουν να βρουν βοήθεια ώστε να πολεμήσουν το κακό που μαστίζει τον κόσμο τους.

 

Το ταξίδι είναι μακρύ και κουραστικό. Όταν ο Σόρεν και οι φίλοι του βρίσκουν τελικά τους Φρουρούς του Γκα'χουλ, ανακαλύπτουν ένα νέο σπιτικό αλλά και μια νέα πρόκληση. Θα δοκιμαστούν με τρόπους που δε φαντάζονταν ποτέ και θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις που ξεπερνούν ακόμα και τα όνειρά τους, καθώς μαθαίνουν νέες δεξιότητες και κάνουν καινούριους φίλους. Αν καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες, θα γίνουν σύντομα αληθινές κουκουβάγιες του Γκα'χουλ - ειλικρινείς και γενναίες, σοφές και ικανές. Αρετές που πολύ σύντομα θα κληθούν να αποδείξουν πως κατέχουν στην πράξη...

Τίτλος:Το Ταξίδι

Συγγραφέας:Κάθριν Λέσκι

Εκδόσεις:Anubis

Μεταφράστρια:Ειρήνη Παϊδούση

Σελίδες:256

Τιμή:12,50-10%=11,25 ευρώ

Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Ο Θρύλος των Ιπτάμενων Φρουρών.

Link to comment
Share on other sites

%20%CE%91%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpg

 

To Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ, σ’ αυτό που, χάριν αστεϊσμού, καλούμε παρελθόν, είχε πολλά να πει για το θέμα των Παράλληλων Κόσμων. Ελάχιστα από αυτά, όμως, είναι κατανοητά σε οποιονδήποτε κάτω από το επίπεδο του Προχωρημένου Θεού, και καθώς είναι πια γενικώς αποδεκτό ότι όλοι οι γνωστοί θεοί άρχισαν να υπάρχουν τρία εκατοστά του δευτερολέπτου αφότου άρχισε το Σύμπαν και όχι, όπως υποστήριζαν συνήθως, την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ήδη να δώσουν εξηγήσεις για πάρα πολλά πράγματα κι επομένως δεν είναι διαθέσιμοι για να σχολιάσουν θέματα προχωρημένης φυσικής αυτή τη στιγμή.

Τίτλος:Μάλλον ακίνδυνος

Συγγραφέας:Ντάγκλας Άνταμς

Εκδόσεις:Φανταστικός Κόσμος

Μεταφραστής:Δημήτρης Αρβανίτης(?)

Σελίδες:230

Τιμή:13,90-10%=15,51 ευρώ

Είναι το πέμπτο και τελευταίο μέρος της... τριλογίας.

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Κυκλοφόρησε στα ελληνικά, με τον τίτλο Εμείς, το γνωστό έργο του Yevgeny Zamyatin, We.

Το περίεργο, είναι ότι βγήκε χθες, από δυο διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους. Από τις εκδόσεις Εξάρχεια(11,70 με έκπτωση), και από τις εκδόσεις Καινό(12,35 με έκπτωση)!

 

Link to comment
Share on other sites

(!). Το We είναι βεβαίως αρκετά παλιό και φαντάζομαι ότι πλέον είναι public domain, αλλά και πάλι... πώς το κατάφεραν έτσι; :mf_sherlock: (είναι λέει από τις πηγές έμπνευσης του Όργουελ για το 1984... Το έχω στα αγγλικά, στη στοίβα με τα αδιάβαστα, εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια, να δούμε πότε θα το διαβάσω....)

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ... Το "εμείς" πρέπει να κυκλοφορούσε και παλιότερα στα ελληνικά αλλά δεν θυμάμαι από ποιες εκδόσεις. Το είχα αγοράσει πριν από πολλά χρόνια από κάποια έκθεση βιβλίου και θυμάμαι ότι μου θύμιζε σε πολλά σημεία το 1984. Βέβαια αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι και πολλά από την υπόθεση... το μόνο που θυμάμαι είναι ότι οι άνθρωποι έμεναν σε σπίτια με γυάλινους τοίχους και οι μόνες στιγμές που μπορούσαν να κάνουν κάτι για να μην είναι ορατοί από όλους, ήταν όταν έκαναν σεξ με επιλεγμένους από την κυβέρνηση παρτενέρ. Μάλλον πρέπει να το ψάξω στο χάος που επικρατεί στις βιβλιοθήκες μου για να το ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή.

Edited by asxeth
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..