SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: Πρότζεκτ #9 - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Updates are coming ... fasten your seat belts!!!

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:

Τα περιεχόμενα του forum «Βιβλιοθήκη» διατίθενται στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική ανάγνωση, αποκλειστικά προκειμένου για την άσκηση κριτικής. Απαγορεύεται η ανατύπωσή τους, σε οποιοδήποτε άλλο μέσο και με οποιoδήποτε τρόπο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη - κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων κάθε ιστορίας ή ποιήματος. Τα κείμενα που εκτίθενται στο forum δεν θεωρούνται "δημοσιευμένα", βάσει εθίμου καθιερωμένου σε παρόμοια fora και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:
Όνομα Συγγραφέα:
Είδος: (πχ, ηρωική φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμος, κτλ)
Βία; (Ναι/Όχι)
Σεξ; (Ναι/Όχι)
Αριθμός Λέξεων:
Αυτοτελής; (Ναι/Οχι.) (Αν όχι, ποιο μέρος είναι αυτό; 1ο; 2ο; 3ο; κοκ)
Σχόλια: (Ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε)
  • (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Πρότζεκτ #9 Για το διαγωνισμό Ιαν '10

#1 User is offline   KELAINO 

• Μπουμπούκι του Yggdrasil
  • Group: Members
  • Όνομα:Γεωργία

Posted 30 January 2010 - 21:25

Όνομα συγγραφέα: Γεωργία
Είδος: Επιστημονική φαντασία (σκεφτόμουν να τη χαρακτηρίσω σκληρή, αλλά είδα σε όνειρο το Στήβεν Χώκινγκ να κραδαίνει απειλητικά μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, οπότε λέω να μην, καλού-κακού)
Αριθ. λέξεων: 1535
Βία: νιξ
Σεξ: καμία σχέση
Σχόλια: Αυτό με το Χώκινγκ είναι αλήθεια.

Attached File  ΠΡΟΤΖΕΚΤ #9.doc (54K)
Number of downloads: 73

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2

Other Replies To This Topic

#21 User is offline   Tiessa 

• πρώην Πνευματική
  • Όνομα:Βάσω

Posted 04 February 2010 - 20:48

Τι να λέμε τώρα; Αδιάβαστη με έστειλες!
Στην αρχή αναρωτιόμουνα πότε θα συνδεθεί το κείμενο με την πραγματικότητα, για να το καταλάβουν οι κοινοί θνητοί. Μετά κατάλαβα ότι αυτή είναι η πραγματικότητα! Όταν λοιπόν έπαψα να θέλω να καταλάβω τι λέει, άρχισα να απολαμβάνω τις απίστευτες συνθέσεις επιθέτων και ουσιαστικών. Τι να πρωτοπιάσω όμως; Από γλώσσα, από φαντασία, από συνδυασμούς, έσκιζε με την κάθε λέξη. Θα πρέπει να μέτρησα και καμιά πενηνταριά απόστευτους επιθετικούς προσδιορισμούς.
Και, φρονίμως ποιούσα, κράτησες το κείμενο σχετικά μικρό. Ήταν ακριβώς στο σωστό μέγεθος για να αντέξει ο ανύποπτος αναγνώστης τέτοιον καταιγισμό ανύπαρκτων όρων και να καταλάβει ταυτόχρονα ότι υπήρχε και υπόθεση.

Spoiler

Πραγματικά ενθουσιάστηκα.
Μια που πρόλαβαν άλλοι την ατάκα με την κετόνη, ας προσθέσω ότι και η παρακάτω στιχομυθία απέσπασε πολύ γέλιο:

«Μήπως να απέκλειες τις διόδους;»

«Όχι, ρυμούλκησε τις ανόδους!»

«Όχι, εγώ ξέρω, διαβίβασε τις τριόδους!»

Και μια προτασούλα για τίτλο (καρασπόιλερ βέβαια για όσους το ξέρουν, αλλά δεν κρατήθηκα):rolleyes:
Spoiler

Creatures of Fire, Towers of Stone

Be honest with me. The truth can hurt me only once.

#22 User is offline   Amandel 

• Also so sieht das Ende der Welt aus

Posted 09 February 2010 - 10:52

Αχμ, ναι τι να πω εγώ εδώ τώρα.:tongue:

Και γω δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα τίποτα. Αλλά ήταν τοσο ευχάριστο στο διάβασμα που δεν τσίνησα πουθενά και βγήκε όλο.
Γενικά σίγουρα θύμισε κάποια ΕΦ παρωδία, ή κωμωδία πωςτολενε αλλά θα μου άρεσε πολύ περισσότερο σα σενάριο κόμικ. Δε νομίζω ότι ταίριαζε τόσο για διήγημα και μου έβγαλε την ανάγκη να εμπλουτιστεί με εικόνες.
What is a place like me doing in a girl like this?

#23 User is offline   Cassandra Gotha 

• Όνομα:Άννα

Posted 10 February 2010 - 12:21

View PostTiessa, on 04 February 2010 - 20:48, said:

Στην αρχή αναρωτιόμουνα πότε θα συνδεθεί το κείμενο με την πραγματικότητα, για να το καταλάβουν οι κοινοί θνητοί. Μετά κατάλαβα ότι αυτή είναι η πραγματικότητα!

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα! Όταν κατάλαβα ότι δεν υπάρχει αυτός ο όρος (πραγματικότητα) σε οτιδήποτε έχουν φτιάξει οι Πάιθονς, άρχισα να τους εκτιμώ... όπως τους αξίζει! :D Βέβαια, μετά από κάποια ώρα αρχίζω να νιώθω πως τα πάντα μέσα στον εγκέφαλό μου έχουν αλλάξει θέση, και αυτή η αίσθηση δε μου είναι πολύ ευχάριστη. Το μυαλό μου ουρλιάζει, εκλιπαρώντας για λίγη κανονικότητα, υποφέρει...

Πώς; Δε μιλάμε για τους Μόντι Πάιθονς εδώ; Λάθος τόπικ;

Τι να σου πω, ότι πας γραμμή για το κοινό τους; :tease:

Τώρα Σοβαρεύομαι:
Καλό ήταν, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είχε αρκετή δουλειά. Μπορούσε να απογειωθεί σε άλλα ύψη, γιατί πραγματικά το έγραψες σε μεγάλα κέφια, αυτό φαίνεται. Αν εκμεταλευόσουν λίγο πιο συγκροτημένα αυτό τον αυθορμητισμό, το κείμενο θα ήταν πολύ καλύτερο.
Birdie Num Num

#24 User is offline   dagoncult 

Posted 11 February 2010 - 00:56

Ναι, είναι όντως τελείως τρελό. Χαμός έγινε. Βασικά, κάθε γραμμή είναι και νέα έκπληξη. Αυτό που ψεκάζονται με υγρό άζωτο είναι κάποιο καινούριο κόλπο? :) :) Τα ονόματα και οι λέξεις που χρησομοποίησες είχαν πολλή πλάκα (το καλύτερο μου ήταν το Χλουμ), όμως τα βασικά του μειονεκτήματα ήταν α)ήταν μικρουλι και β) είχε την ελάχιστη δυνατή πλοκή (νομίζω ότι έστω στο τέλος θα ήταν εύκολο να προσθέσεις το κατιτίς… να κλείνει τουλάχιστον με ένα τσιτάτο). Οκ πάντως, με άφησε με πολύ ευχάριστη διάθεση. Αν η πλοκή ήταν δυνατή θα ήταν σούπερ.

#25 User is offline   Μάρβιν ΑΑΠ 

• Όνομα:Π.

Posted 11 February 2010 - 16:53

Φυσικά και δεν κατάλαβα τι έγινε, πέρα από τα προφανή, και φυσικά αυτό δεν με εμπόδισε να γελάω ασταμάτητα όσο το διάβαζα. Ήταν ένα διήγημα με τα όλα του, πειστικό σε κάθε του λέξη, χωρίς να χρειάζεται να είναι πιστό (σε ποια πραγματικότητα; ) και χωρίς να του χρειάζεται να δημιουργεί καθαρές εικόνες.
Μου άρεσε πολύ πολύ (όπως και οι Μόντυ Πάιθονς, άλλωστεPosted Image).
«Το αναπόφευκτον φυγείν αδύνατον»

#26 User is offline   Rixardogios 

Posted 14 February 2010 - 00:15

Το διήγημα ήταν τέλειο! Είχα λιώσει στο γέλιο! Μου έφτιαξες την ημέρα( ή το βράδυ :tongue:)
:worshippy:
You are reading this signature.

#27 User is offline   khar 

• Όνομα:Κώστας

Posted 15 February 2010 - 07:56

Λένε ότι ο Βohr κάποτε είχε πει: «Όποιος λέει ότι κατανοεί την κβαντική στην πραγματικότητα δεν έχει καταλάβει τίποτα». Κάτι ανάλογο θα μπορούσαμε να πούμε για αυτό το διήγημα, το οποίο έχει αρκετά θετικά στοιχεία όπως: Οι ιδιόμορφοι εξωγήινοι με τις ιδιοτροπίες τους, η γλώσσα που πρωτοτυπεί ευχάριστα, η τρέλα που εμφανώς κουβαλάει το κείμενο. Από την άλλη μεριά, κάποιος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να δείξει τι πρέπει να αποφεύγουμε στη λογοτεχνία ΕΦ. Ατελείωτη ορολογία χωρίς προφανή λόγο, ακατανόητη πλοκή μέχρι σχεδόν το τέλος, κυριαρχία της φόρμας πάνω στην ιστορία. Τελικά μου άρεσε; Ναι. Αν, όμως γινόταν ένα κανονικό διήγημα, χωρίς να χάσει τους εξωγήινους και την πειραματική γλώσσα, μάλλον θα με ενθουσίαζε.

http://sxediofractal.blogspot.com
Ένα πολύ μικρό διήγημα Επιστημονικής Φαντασίας κάθε Κυριακή.

#28 User is offline   KELAINO 

Posted 20 February 2010 - 15:17

Πάρα πολύ καθυστερημένα έρχομαι για να απαντήσω..

Manstredin: Χαίρομαι αφάνταστα που σε άρεσε και φχαριστώ για τις διορθώσεις.

TheTregorian: Ευχαριστώ πολύ και σένα και χίλια συγνώμη αν σε κούρασα.

Pericles: Νά 'σαι καλά για κείνο το "κλασική παλιά επιστημονική φαντασία"! Νάις!

aScannerDarkly: Ευχαριστώ πάρα πολύ και ναι, έχεις δίκιο για την ανυπαρξία των δεκαδικών στον κόσμο τους. Τώρα πώς γίνεται, ενώ γνωρίζουν μόνο ακέραιους αριθμούς να διαθέτουν την έννοια των δεκαδικών... αυτό το σκούπισα κάτω από το χαλάκι σφυρίζοντας αδιάφορα...

Anime_Overlord: Μερσί και ΝΑΙ!!

SpirosK: Το γέλιο ήταν όντως ένας από τους στόχους μου και με χαροποιεί το ότι κατά τη γνώμη σου τον πέτυχα.

Tiessa: Posted Image από κάθε άποψη!

Amandel: Για κόμικ... ξέρω 'γω? Το χιούμορ του είναι καθαρά γλωσσολογικό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι (!) και πατάει ακριβώς πάνω στην έλλειψη οπτικών αναφορών... Βέβαια αν βρεθεί κάποιος που να μπορεί να το κομικοποιήσει καμία αντίρρηση! Εγώ, μέσα!

CassandraGotha: Τη σύγκριση με Πάιθον, την προσπερνάωPosted Image Και ναι, σε κάποια σημεία έννοιωσα πως παρασύρομαι ανεπιστρεπτί από το χαβαλέ της συγγραφής του παρόντος.

dagoncult: Γιούπι! α) Αλήθεια νομίζεις πως είναι μικρούλι; Θα το άντεχες μεγαλύτερο από τόσο δηλαδή;!;! β) Για τσιτάτο θα το κοιτάξω αλλά δέχομαι και προτάσεις.

Μάρβιν ΑΑΠ: Ναι! Ναι! Γιούπι κι εδώ!!

Rixardogios
: Τριπλό γιούπι με έξτρα απ' όλα!!!

Khar
: Όπως προείπα, κάπου έννοιωσα και η ίδια πως παρασυρόμουν σε ακατάσχετη ορολογία, αλλά η δικαιολογία είναι: είχε πλάκα. Γούσταρα απέραντα γράφοντάς το, καμπόσοι από τους αναγνώστες ψιλογούσταραν επίσης, οπότε γιατί όχι στην τελική; Άλλωστε νομίζω πως η χρήση λέξεων με σκοπό την πρόκληση γέλιου ή τη δημιουργία ατμόσφαιρας είναι λόγος από μόνος του, δεν είναι;

Αλλά δεν είχε όλη η ορολογία που χρησιμοποίησα αυτόν το σκοπό...

Τί ήθελε τελοσπάντων να πει ο ποιητής;

Από τη μία συμφωνώ σε κάτι που έχει πει αλλού ο Τέταρτος, πως ο συγγραφέας μιλάει με το έργο και δε χρειάζεται να εξηγεί, από την άλλη δε θέλω να σας αφήσω και με τίποτα απορίες. Οπότε:

Το πρότζεκτ, ή πείραμα είναι το σύμπαν μας, όντως. Ξεκινάει από μια παραδοξότητα (singularity, που ενίοτε μεταφράζεται και ως ιδιαιτερότητα) που είναι μια πιο κυριλέ λέξη για το μπιγκ μπανγκ.
Μετά περνάει σε φάση πληθωρισμού, έχοντας θερμοκρασία δέκα στην τριακοστή τρίτη, και το ότι η θερμοκρασία είναι σε Κελσίου, σκούπισμα κάτω από το χαλί, μαζί με τα δεκαδικά.

Τα ελαττώματα είναι αυτά που έχουν βρει κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονοι, βασισμένοι σε εντελώς επιστημονικές παρατηρήσεις: η βαρύτητα, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής και διάφορα κβαντικά φαινόμενα. Έχω διαβάσει άρθρα που υποστηρίζουν πως τίποτα απ' όλα αυτά δε θά 'πρεπε να υπάρχει.

Και φυσικά το π. Φαντάζομαι πως δεν είναι και καμιά προτότυπη ιδέα και την είχαν άλλοι, αλλά από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την ύπαρξή του στο σχολείο, πείστηκα απόλυτα πως σ' ένα ευνομούμενο σύμπαν δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα..

Αυτή ήταν η πλοκή, τελοσπάντων. Και λίγο ενδιαφέρον περί της κοσμολογίας, το απαιτούσε, κακά τα ψέμματα. Το στοίχημα ήτανε να κάνω το αποτέλεσμα θελκτικό και για το υγειές κομμάτι του πληθυσμού, εκείνους δηλαδή που δεν τους πετάς ένα "δέκα εις την εβδομηκοστή ογδόη" και σ' απαντάνε ασκαρδαμυκτί "ο αριθμός των πρωτονίων στο σύμπαν". Εξ ου και ο χαβαλές...

Το κακό είναι πως το καθαρά επιστημονικό μέρος πνίγηκε μέσα στο χαβαλέ... και με φρίκη διαπίστωσα ότι μερικοί αιστάνθηκαν άσχημα υποπτευόμενοι πως υπήρχε κάτι να καταλάβουν αλλά δεν το εντόπισαν. Σόρρυ παιδιά.. Καθαρά δικό μου το λάθος.

Γενικά: ό,τι αφορά το πείραμα, όροι, περιγραφές, νούμερα κλπ, είναι υπαρκτά και επιστημονικά πράματα.
Ό,τι αφορά την εξωγήινη φυσιολογία και τεχνολογία είναι τελείως γεννήματα της φαντασίας μου.
Εκτός από τον επιταχυντή (αδρονίων) και το πρωτονικό συγχροτρόνιο (σύγχροτρο), τα οποία υπάρχουν και βρίσκονται στο CERN!!

Σας ευχαριστώ πάάάάαααρα πάάάααρα πολύ ολουνούς σας! Μα πάρα πολύ!!

#29 User is offline   Naroualis 

• Πατώντας σε στέρεα γη
  • Όνομα:Ευθυμία

Posted 15 March 2010 - 15:29

Γενική εικόνα: Είχα πολύ καιρό να διαβάσω κάτι τόσο χαριτωμένο, που ακόμη και η επιστήμη να μου φαίνεται γλυκιά!

Τι μου άρεσε: Το πώς αντιμετωπίζεις την επιστήμη, σα να είναι μέρος παιδικού παραμυθιού. Πιστεύω ειλικρινά ότι η κόρη σου θα την εκτιμήσει απίστευτα αυτή την ιστορία.

Τι δε μου άρεσε: Το ότι από ένα σημείο κι ύστερα έπαψα να ασχολούμαι με αυτά που δεν καταλάβαινα κι απόλαυσα τις παράξενες λέξεις μόνο για τον ήχο κι όχι για το νόημά τους.

#30 User is offline   KELAINO 

Posted 16 March 2010 - 10:34

View PostNaroualis, on 15 March 2010 - 14:29, said:

Πιστεύω ειλικρινά ότι η κόρη σου θα την εκτιμήσει απίστευτα αυτή την ιστορία.

(άσε... μ' έχει ήδη κράξει και γι αυτήν...)

Ευχαριστώ για το σχόλιο, καλέ!

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users