Πάρα πολύ καθυστερημένα έρχομαι για να απαντήσω..
Manstredin: Χαίρομαι αφάνταστα που σε άρεσε και φχαριστώ για τις διορθώσεις.
TheTregorian: Ευχαριστώ πολύ και σένα και χίλια συγνώμη αν σε κούρασα.
Pericles: Νά 'σαι καλά για κείνο το "κλασική παλιά επιστημονική φαντασία"! Νάις!
aScannerDarkly: Ευχαριστώ πάρα πολύ και ναι, έχεις δίκιο για την ανυπαρξία των δεκαδικών στον κόσμο τους. Τώρα πώς γίνεται, ενώ γνωρίζουν μόνο ακέραιους αριθμούς να διαθέτουν την
έννοια των δεκαδικών... αυτό το σκούπισα κάτω από το χαλάκι σφυρίζοντας αδιάφορα...
Anime_
Overlord: Μερσί και ΝΑΙ!!
SpirosK: Το γέλιο ήταν όντως ένας από τους στόχους μου και με χαροποιεί το ότι κατά τη γνώμη σου τον πέτυχα.
Tiessa:

από κάθε άποψη!
Amandel: Για κόμικ... ξέρω 'γω? Το χιούμορ του είναι καθαρά γλωσσολογικό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι (!) και πατάει ακριβώς πάνω στην έλλειψη οπτικών αναφορών... Βέβαια αν βρεθεί κάποιος που να μπορεί να το κομικοποιήσει καμία αντίρρηση! Εγώ, μέσα!
CassandraGotha: Τη σύγκριση με Πάιθον, την προσπερνάω

Και ναι, σε κάποια σημεία έννοιωσα πως παρασύρομαι ανεπιστρεπτί από το χαβαλέ της συγγραφής του παρόντος.
dagoncult: Γιούπι! α) Αλήθεια νομίζεις πως είναι μικρούλι; Θα το άντεχες μεγαλύτερο από τόσο δηλαδή;!;! β) Για τσιτάτο θα το κοιτάξω αλλά δέχομαι και προτάσεις.
Μάρβιν ΑΑΠ: Ναι! Ναι! Γιούπι κι εδώ!!
Rixardogios: Τριπλό γιούπι με έξτρα απ' όλα!!!
Khar: Όπως προείπα, κάπου έννοιωσα και η ίδια πως παρασυρόμουν σε ακατάσχετη ορολογία, αλλά η δικαιολογία είναι: είχε
πλάκα. Γούσταρα απέραντα γράφοντάς το, καμπόσοι από τους αναγνώστες ψιλογούσταραν επίσης, οπότε γιατί όχι στην τελική; Άλλωστε νομίζω πως η χρήση λέξεων με σκοπό την πρόκληση γέλιου ή τη δημιουργία ατμόσφαιρας είναι λόγος από μόνος του, δεν είναι;
Αλλά δεν είχε όλη
η ορολογία που χρησιμοποίησα αυτόν το σκοπό...
Τί ήθελε τελοσπάντων να πει ο ποιητής;
Από τη μία συμφωνώ σε κάτι που έχει πει αλλού ο Τέταρτος, πως ο συγγραφέας μιλάει με το έργο και δε χρειάζεται να εξηγεί, από την άλλη δε θέλω να σας αφήσω και με τίποτα απορίες. Οπότε:
Το πρότζεκτ, ή πείραμα είναι το σύμπαν μας, όντως. Ξεκινάει από μια παραδοξότητα (singularity, που ενίοτε μεταφράζεται και ως ιδιαιτερότητα) που είναι μια πιο κυριλέ λέξη για το μπιγκ μπανγκ.
Μετά περνάει σε φάση πληθωρισμού, έχοντας θερμοκρασία δέκα στην τριακοστή τρίτη, και το ότι η θερμοκρασία είναι σε
Κελσίου, σκούπισμα κάτω από το χαλί, μαζί με τα δεκαδικά.
Τα ελαττώματα είναι αυτά που έχουν βρει κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονοι, βασισμένοι σε εντελώς επιστημονικές παρατηρήσεις: η βαρύτητα, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής και διάφορα κβαντικά φαινόμενα. Έχω διαβάσει άρθρα που υποστηρίζουν πως τίποτα απ' όλα αυτά δε θά 'πρεπε να υπάρχει.
Και φυσικά το π. Φαντάζομαι πως δεν είναι και καμιά προτότυπη ιδέα και την είχαν άλλοι, αλλά από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την ύπαρξή του στο σχολείο, πείστηκα απόλυτα πως σ' ένα ευνομούμενο σύμπαν δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα..
Αυτή ήταν η πλοκή, τελοσπάντων. Και λίγο ενδιαφέρον περί της κοσμολογίας, το απαιτούσε, κακά τα ψέμματα. Το στοίχημα ήτανε να κάνω το αποτέλεσμα θελκτικό και για το υγειές κομμάτι του πληθυσμού, εκείνους δηλαδή που δεν τους πετάς ένα "δέκα εις την εβδομηκοστή ογδόη" και σ' απαντάνε ασκαρδαμυκτί "ο αριθμός των πρωτονίων στο σύμπαν". Εξ ου και ο χαβαλές...
Το κακό είναι πως το καθαρά επιστημονικό μέρος πνίγηκε μέσα στο χαβαλέ... και με φρίκη διαπίστωσα ότι μερικοί αιστάνθηκαν άσχημα υποπτευόμενοι πως υπήρχε κάτι να καταλάβουν αλλά δεν το εντόπισαν. Σόρρυ παιδιά.. Καθαρά δικό μου το λάθος.
Γενικά: ό,τι αφορά το πείραμα, όροι, περιγραφές, νούμερα κλπ, είναι υπαρκτά και επιστημονικά πράματα.
Ό,τι αφορά την εξωγήινη φυσιολογία και τεχνολογία είναι τελείως γεννήματα της φαντασίας μου.
Εκτός από τον επιταχυντή (αδρονίων) και το πρωτονικό συγχροτρόνιο (σύγχροτρο), τα οποία υπάρχουν και βρίσκονται στο CERN!!
Σας ευχαριστώ πάάάάαααρα πάάάααρα πολύ ολουνούς σας! Μα πάρα πολύ!!