sff.gr - Επιστημονική Φαντασία, Μυθοπλασία, Τρόμος: Η διαθήκη του Ζίγκφριντ Σβάρτσμαν - sff.gr - Επιστημονική Φαντασία, Μυθοπλασία, Τρόμος

Jump to content

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:

Τα περιεχόμενα του forum «Βιβλιοθήκη» διατίθενται στους επισκέπτες του αποκλειστικά για ανάγνωση και άσκηση κριτικής από τα μέλη. Απαγορεύεται η ανατύπωσή τους, σε οποιοδήποτε άλλο μέσο και με οποιoδήποτε τρόπο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη - κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων του περιεχομένου. Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι αναρτημένο μέσα στο site του SFF.gr και όχι σε εξωτερικό σύνδεσμο.

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:
Όνομα Συγγραφέα:
Είδος: (πχ, ηρωική φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμος, κτλ)
Βία; (Ναι/Όχι)
Σεξ; (Ναι/Όχι)
Αριθμός Λέξεων:
Αυτοτελής; (Ναι/Οχι.) (Αν όχι, ποιο μέρος είναι αυτό; 1ο; 2ο; 3ο; κοκ)
Σχόλια: (Ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε)
Αρχείο: (επισυνάπτετε το έργο σας σε αρχείο)
  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Η διαθήκη του Ζίγκφριντ Σβάρτσμαν Για το διαγωνισμό περί πείνας...

#1 User is offline   Naroualis 

• Πατώντας σε στέρεα γη
  • Group: Members
  • Όνομα:Ευθυμία

Posted 16 Ιανουάριος 2011 - 12:53

Όνομα Συγγραφέα: Ευθυμία Δεσποτάκη a.k.a. Naroualis
Είδος: τρόμος
Βία; Ναι
Σεξ; Μπα
Αριθμός Λέξεων: είναι τσίμα-τσίμα, χωρίς τις σημειώσεις, 3499 Posted Image
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Και να μη διαβάσετε τις σημειώσεις τέλους, δεν τρέχει κάστανο. Απλά κοκκορεύομαι για το ρίσερτς...

Attached File  sausages_short.doc (83,5K)
Number of downloads: 90

This post has been edited by Naroualis: 16 Ιανουάριος 2011 - 12:55

0

• 2 Pages +
  • 1
  • 2

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   Lady Nina 

• Παραμυθού Νεράιδα
  • View blog
  • Όνομα:Έλενα

Posted 27 Ιανουάριος 2011 - 00:56

(Ήταν που δε θα σχολίαζα εγώ... Αλλά, εντάξει, έστω και κάτι μικρό σας το χρωστώ!)

Φρικιαστικό, η αποκάλυψη στο τέλος τρομερή (για τον Φρα Πέτερ – εγώ την είχα μυριστεί από την αρχή της διαθήκης :tongue:), οι πληροφορίες για την τότε εποχή ενδιαφέρουσες. Το μόνο που με ξένισε κάπως –θα το πω- ήταν μια φράση που επαναλαμβανόταν: «παρά που». All in all, μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία!

Καλή επιτυχία, Ευθυμία μου!

Καν'τη διαφορά· στον κόσμο της μιζέριας, συ να δίνεις φως.
0

#3 User is offline   John82 

• Όνομα:Γιάννης

Posted 27 Ιανουάριος 2011 - 11:47

Ωραία ιστορία, ενδιαφέροντα τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτεις, η αποκάλυψη της καταγωγής του δόκιμου μοναχού αρκετά αναπάντεχη και μόνο ένα σημείο της ιστορίας μου φάνηκε κάπως αντιφατικό.
Πατέρας του μοναχού ήταν ο διάβολος, ή έστω ένα πλάσμα ταυτισμένο στη λαϊκή-θρησκευτική σκέψη με το βασείλιο του σκότους. Αφού ήταν αυτός που τον πήρε, γιατί τον άφησε σε ένα μοναστήρι;
Αυτό δεν κατάλαβα, αλλά δε ξέρω αν είναι κάποια αδυναμια της ίδιας της ιστορίας ή αν η δικιά μου αντίληψη δε λειτούργησε στη συγκεκριμένη περίπτωση σωστά.
Αν δεν υπήρχε βαρύτητα, θα πέφταμε σε κατάθλιψη;...
0

#4 User is offline   Kass 

• Όνομα:Lenna

Posted 27 Ιανουάριος 2011 - 12:39

Πολύ καλή η ιστορία,πρωτότυπη και το ρισερτς εξαιρετικό!!! :holiday:
0

#5 User is offline   Ορφέας Κάππα 

• Όνομα:Ορφέας

Posted 27 Ιανουάριος 2011 - 13:19

Φανταστική ιστορία! Απο προκατάληψη περίμενα λίγη περισσότερη φρίκη, αλλά ναι, είναι καλά ισσοροπιμένη.

Πάντως ξέρω τι θα φάω σήμερα..
0

#6 User is offline   Deus Misereatur 

• antonisjk
  • Όνομα:Αντώνης

Posted 27 Ιανουάριος 2011 - 14:10

Καλά, για την γραφή και το research δεν το συζητώ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

Πάντως προσωπικά θα ήθελα λίγο παραπάνω τρόμο και ίσως να άρχιζε λίγο νωρίτερα. Την θεώρησα μικρή την δόση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μου έφτασε Posted Image
‎"Suffering is not made for animals, it is made for men, but if men suffer too much they become animals."
-J.R.R. Tolkin The Two Towers
"Can't find anything on the shelf to read? Maybe a pen is what you need."
0

#7 User is online   Sonya 

• The Champion
  • Όνομα:Χριστίνα

Posted 27 Ιανουάριος 2011 - 17:22

Υπέροχο, ευρηματικό και γεμάτο απ' την αστείρευτη φαντασία σου! Μικρή η δόση του τρομου και μεγαλύτερη της φαντασίας, αλλά χαλάλι για την πανέμορφη ιστορία. :)
Literature is a textually transmitted disease , normally contracted in childhood.

0

#8 User is offline   Stanley 

• τρώωλ
  • View blog
  • Όνομα:Χρήστος

Posted 27 Ιανουάριος 2011 - 19:18

Καλή ιστορία, με το πρώτο μισό, ωστόσο, να μου αρέσει περισσότερο, καθώς μου φάνηκε πιοαγωνιώδης, υπαινικτική και «τρομακτική» μέχρι τη μέση, παρά έπειτα με την λίγο πιο άγρια αισθητική. Η πείνα δεν μου φαίνεται, αν και παρούσα, να παίζει πρωτεύοντα ρόλοστην ιστορία...Επίσης, Το σκηνικό με τα λουκάνικα μέσα από την κλειδαρότρυπα δεν μουάρεσε ιδιαίτερα, αφενός δεν ξέρω πόσο είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, αφετέρου σαν εικόνα. Το τέλος ήταν πολύ δυνατό και έκλεισε ωραία την ιστορία, μαζί και με την εξήγηση του σημαδιού.

Ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει
ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε
0

#9 User is offline   Mors Planch 

• Resident grumbler
  • View gallery
  • Όνομα:Δημήτρης

Posted 27 Ιανουάριος 2011 - 22:48

Καλογραμένη ιστορία που μου άρεσε. Α και για την τρίτη σημείωση και βέβαια είχε δήμαρχο ή επί το ακριβέστερον Reichsschultheiß η Νυρεμβέργη σαν ελεύθερη αυτοκρατορική πόλη...
Physics tells us that for every action, there is an equal and opposite reaction. They hate us, we hate them, they hate us back. And so, here we are, victims of mathematics!
0

#10 User is offline   Drake Ramore 

• Όνομα:Απόστολος

Posted 28 Ιανουάριος 2011 - 10:36

Είναι πολύ καλή η ιστορία, καλογραμμένη και με αβίαστη ροή.
Παρόλα αυτά υπήρξαν κάποια σημεία που ήθελαν περισσότερη προσοχή.
Τα λουκανικάκια δεν περνάνε μέσα απο κλειδαρότρυπες όσο μικρά και αν είναι. Επίσης υπάρχει κάτι αψυχολόγητο όχι στο ότι ο δόκιμος αφέθηκε στο μοναστήρι (μιας και τότε η θρησκεία γιάτρευε τα πάντα και βοηθούσε τους πάντες, όπως πίστευαν) αλλά οτι έφτασε σε τέτοια ηλικία εκεί μέσα χωρίς να φανεί ποτέ η πραγματική του φύση.
Γενικώς, ωραίο το twist, αλλά ο τρόμος δεν σηκώνει πουθενά τις τρίχες στον σβέρκο, και η πείνα παίζει έναν δευτερεύοντα ρόλο μάλλον. Είναι αρκετά mild (για τα δικά μου γούστα, χωρίς να σημαίνει οτι για άλλους δεν θα είναι τρομακτικό).

Μια δυνατή συμμετοχή Ευθυμία.
Posted Image
0

#11 User is offline   dagoncult 

Posted 28 Ιανουάριος 2011 - 12:23

Σε κάποια φάση, ενώ διάβαζα, σκέφτηκα πως θα ήθελα να υπήρχε λιγότερη αφήγηση.

Καταφέρνει να τρομάξει στο τέλος όταν και γίνονται οι συνδέσεις
Spoiler

Το τμήμα της διαθήκης είναι νομίζω το καλύτερο του κειμένου, ειδικά σε κάποια σημεία σπριντάρει πολύ. Αρκετά τρομακτική η φάση με
Spoiler
Posted Image

Spoiler

Spoiler

'I believe the signs of the reptile masterSunbound spacepod rising fasterEarth drenched in black under starless sky aboveMan on the mountain sets free the holy dove'Sleep - Holy Mountain
0

#12 User is offline   DinoHajiyorgi 

• Επόπτης Παλιρροιών
  • View blog
  • Όνομα:Ντίνος

Posted 28 Ιανουάριος 2011 - 16:25

Ευθυμία, όταν διάβασα το διήγημα σου ήμουν στα μισά του «Η Περίπτωση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ» κι έτσι αναγνώρισα αμέσως το ύφος γραφής που είχες επιλέξει για να μας πεις την ιστορία σου. Κατά την δική μου γνώμη όμως, είναι σχεδόν μια αποστασιοποιημένη προσέγγιση που κατά έναν τρόπο απαλύνει τον τρόμο.

Έχεις δύο δυνατές ιστορίες τρόμου εδώ. Η μία είναι εκείνη με τον Χορστ Σβάρτσμαν και τα λουκάνικα του. Η άλλη είναι με τον γιατρό Χάινταλ και το νόθο του παιδί. Θα μπορούσες να μας κατακρεουργήσεις με μία από αυτές αν το διάλεγες. Μέσα όμως από διηγήσεις τρίτων και επίσημα έγγραφα νέρωσες αφάνταστα τον τρόμο τους.

Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη ιστορία. Αυτή του μοναχού Πέτερ. Ο οποίος ενώ έχει τέτοιο γενεαλογικό παρελθόν, και ήταν η αιτία της φρίκης των άλλων δύο ιστοριών, κατέληξε σε έναν ενήλικα που δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο τρομακτικός από μένα τον ίδιο, και της λατρείας μου για το κρέας, τα κεφτεδάκια ή τα λουκάνικα. Ας μην είχα τα τριγλυκερίδια στη μέση και στην συγκεκριμένη όρεξη θα ωχριούσε και ο φρα-Πέτερ μπροστά μου. Οπότε, άσχετα με το ποιος ήταν ο πατέρας του, τι το στραβό έχει ο άνθρωπος;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αφήγηση, αδύναμη όμως ως προς τον τρόμο.
“The great tragedy of my life is that in my search for the Holy Grail everyone calls True Love, I see myself as Zorro, a romantic and mysterious highwayman - and the women I desire see me as Porky Pig.” (Harlan Ellison – Grail)
0

#13 User is offline   deadend 

• Όνομα:ΑΡΕΤΗ

Posted 29 Ιανουάριος 2011 - 11:48

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα μόνο να ρωτήσω για κάτι που δεν ξέρω, τι πάει να πει «καρώ»;

Μπράβο, μπράβο, μπράβο!

end
0

#14 User is offline   wordsmith 

• Don't let reality ruin a good story
  • Όνομα:Κέλλυ

Posted 29 Ιανουάριος 2011 - 12:05

Γλυκιά μας τουβλογράφε Ευθυμία, εδώ φαίνεται καθαρά ότι στριμώχτηκες για να χωρέσεις την έμπνευσή σου σε 3.500 λέξεις. Ήθελες λίγες εκατοντάδες ακόμα για να το στρώσεις πιο ολοκληρωμένα. Αλλά οπωσδήποτε έχεις ένα μίνιμουμ στάνταρ ποιότητας στο γράψιμό σου και δεν πέφτεις ποτέ πιο κάτω. Συγχαρητήρια και για το ρισέρτς, εννοείται!
Το διήγημα είναι πολύ ατμοσφαιρικό, εποχής-φάντασυ και μακάβριο. Δίνει λίγο την εντύπωση ότι ο τρόμος είναι μαζεμένος όλος στο τέλος, ενώ μέχρι εκεί το πας σιγά σιγά, αλλά δεν το χαλάει αυτό. Μου άρεσε πολύ η ολοκλήρωση της ιδέας στο τέλος, που λύνει κάμποσα από τα μυστήρια. Αλλά γιατί κακός χαρακτήρας; Πού φαίνεται αυτό;

Drake, ως προς τη σχέση λουκάνικων-κλειδαρότρυπας, έχω την εντύπωση πως έχω κάπου διαβάσει ότι ακριβώς γι' αυτό επινοήθηκαν τα λουκάνικα, για να χωράνε μέσα από κλειδαρότρυπες, επειδή σε κάποια χώρα και κάποια εποχή απαγορευόταν να πουλιέται κρέας, κάτι τέτοιο, και οι κρεοπώλες εφεύραν τα λουκάνικα για να μπορούν να πουλάνε αλλαντικά στα μουλωχτά, μέσα από τις κλειδαρότρυπες, και να μην τους παίρνουν χαμπάρι οι αρχές... Ίσως κάνω λάθος. Εννοείται ότι σήμερα έχει προφανώς αλλάξει το μέγεθος των λουκάνικων, αφού δεν είναι πλέον παράνομα, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι κλειδαρότρυπες έχουν αλλάξει. Πριν κάποιους αιώνες ίσως να ήταν αρκετά μεγάλες για να χωρέσει να περάσει από μέσα τους ένα λουκάνικο. Με κάθε επιφύλαξη όλα αυτά, δεν είμαι σίγουρη...
Στο τέλος όλα θα είναι καλά. Κι αν δεν είναι όλα καλά, σημαίνει πως το τέλος δεν ήρθε ακόμη...
0

#15 User is offline   Tiessa 

• Λαξευτής Μηχανικός
  • View gallery
  • Όνομα:Βάσω

Posted 29 Ιανουάριος 2011 - 14:43

Ωραία ιστορία. Μεσαιωνική ατμόσφαιρα, μυστικά, αρρώστια, αποκάλυψη. Γράμματα, ημερολόγια, αφηγήσεις άλλων κλπ είναι πολύ του γούστου μου.

Στα συν:

Πολύ καλή γραφή, εξαιρετική προοικονομία -στη δεύτερη ανάγνωση βλέπεις και όλες τις μικρές λεπτομέρειες να σε περιμένουν στη γωνία και να σου γνέφουν πονηρά.
Στα πλην:
Μια αίσθηση ότι έπρεπε να γυρίσω τη σελίδα για να δω τη συνέχεια. Αισθάνθηκα λίγο σαν να ήταν το όλο θέμα της πείνας ένα δευτερεύον περιστατικό από το οποίο ξεκινάει η πραγματική ιστορία που έχει να κάνει με το τι θα έκανε μετά ο ήρωας.
Επίσης, καθώς ο ήρωας δεν απειλείται και δεν υποφέρει (εκτός βέβαια από το βάρος της αποκάλυψης) δυσκολεύομαι να συμπάσχω όσο θα ήθελα μαζί του.

@deadend

...τι πάει να πει «καρώ»;

Δεν ξέρω από ποιο ρήμα βγαίνει, αλλά το "να καρώ" σημαίνει να πάρω το μοναχικό σχήμα. (Το έχω συναντήσει στη βιογραφία κάποιου που εγκατέλειψε το μοναχισμό και ο πιο επίσημος όρος ήταν απεκάρη).
Παρεμπιπτόντως: Μου έκανε εντύπωση ως πολύ ωραία λέξη. Όπως θα μιλούσε ένας μορφωμένος μοναχός.

This post has been edited by Tiessa: 29 Ιανουάριος 2011 - 14:43

Creatures of Fire, Towers of Stone

Be honest with me. The truth can hurt me only once.
0

#16 User is offline   Iwannhs 

• Όνομα:Κυριάκος

Posted 29 Ιανουάριος 2011 - 17:34

Μόλις διάβασα το κείμενο. Μου άρεσε η πλοκή, πέρα απο το γεγονός οτι ήταν αρκετά προφανές πού πήγαινε και έτσι δεν υπήρχε κάποια έκπληξη. Κατά τη γνώμη μου η αναφορά στην ξένη χώρα είναι όμως κουραστική, ιδίως καθώς αν κανείς δε διαβάσει τις σημειώσεις δεν είναι καθόλου προφανές κατά πόσο στηρίζεται σε ιστορικά γεγονότα, αν υπήρχε η πανούκλα, αν υπήρχαν τα συγκεκριμένα μοναστικά τάγματα και άλλα στοιχεία.
Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ωστόσο ήταν η περιγραφή της συνάντησης του Πέτερ με εκείνον που τελικά θα του αποκάλυπτε την αλήθεια. Υπήρχε ένα κλίμα αρχικής ευθυμίας, διαποτισμένο απο μυρωδιές και χρώματα, και αργότερα (αν και κάπως απότομα νομίζω) εξαλείφθηκε.

Επίσης καλή εντύπωση μου έκανε η βία στο κείμενο. Ήταν έντονη και απότομη. Ωστόσο νομίζω πως αν είχε χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερο μέρος του για την αναφορά στη γυναίκα εκείνη τότε θα είχε μεγαλύτερη επίδραση, έστω σε εμένα.

Καλή επιτυχία. :)

0

#17 User is offline   KELAINO 

• χμμμ... πέρκελε...
  • Όνομα:Μπάμπης

Posted 29 Ιανουάριος 2011 - 19:01

Πέρα από την προφανή απόλαυση του να διαβάζεις κάτι σε γλώσσα το επίπεδο της οποίας υπερίπταται των κορυφογραμμών των Άνδεων (διατύπωση κι αυτή...), το σύνολο δε θα έλεγα ότι με άρεσε.
Κατ' αρχάς η φόρμα. Πρωτοπρόσωπη διήγηση που καταλήγει σε παράθεση εγγράφου. Δε με πειράζει που είναι, ας την πούμε παλιομοδίτικη, αλλά το ίδιο παλιομοδίτικη είναι και η ίδια η ιστορία. Το σύνολο με άφησε να αναρρωτιέμαι σε ποιόν αιώνα γράφτηκε και για ποιό λόγο. Σαν άσκηση γραφής είναι άρτια και να σε πω και μπράβο, αλλά σα σύγχρονο διήγημα μ' αφήνει αδιάφορη.
Οι επιμέρους ιστορίες, παραμένουν να αναδεύονται δώθε-κείθε κάπως αμήχανα, χωρίς να πλέκονται σε μία στιβαρή και ενδιαφέρουσα κοτσίδα. Και, τέλος, σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν μπορώ να βρω τί φριχτές επιπτώσεις έχει στην καθημερινή του ζωή η καταγωγή του φρα. Είναι τσαντήλας και του αρέσουν τα λουκάνικα. Ε και; Δεν είναι ότι βγαίνει τις νύχτες και τρώει βρέφη.
Δηλαδή, ακόμα κι αν τότε θεωρούνταν δείγμα φριχτής σατανικότητας το να θες να φας λουκάνικα, ε τότε πείσε μας ότι έτσι είναι. Άν έκαμνε κάτι το ελαφρώς αλλόκοτο (όχι καμιά σπλατεριά κά'να δύο κλικ πιο έξω από την κοινωνική νόρμα) για να εξασφαλίσει λουκάνικα;

Hegel is arguing that the reality is merely an a priori adjunct of non-naturalistic ethics, Kant via the categorical imperative is holding that ontologically it exists only in the imagination, and Marx is claiming it was offside.
0

#18 User is offline   Iwannhs 

• Όνομα:Κυριάκος

Posted 29 Ιανουάριος 2011 - 19:51

Σε αυτό το σημείο δεν έχεις δίκιο, διότι ο Πέτερ συνδέεται με την διαθήκη. Απλώς ήταν λίγο μπερδεμένο ίσως, αν και εγώ προσωπικά το βρήκα αρκετά εύλογο :) (αλλιώς, όντως, η στάση απέναντί του θα ήταν τελείως παράλογη. Για την ακρίβεια είναι τόσο προφανές οτι κάτι υπάρχει εδώ, που το τέλος μοιάζει απλώς επόμενο και δίχως έκπληξη).
Δε λέω περισσότερα για να μην γράψω κανένα spoiler.

This post has been edited by Iwannhs: 29 Ιανουάριος 2011 - 19:53

0

#19 User is offline   KELAINO 

• χμμμ... πέρκελε...
  • Όνομα:Μπάμπης

Posted 29 Ιανουάριος 2011 - 20:33

Ναι, προφανώς, κάποια σχέση έχουνε μεταξύ τους, δε βρέθηκαν εντελώς ατάκτως ερριμμένα σ' ένα διήγημα. Δε λέω όμως αυτό. Λέω ότι η πορεία των επί μέρους ιστοριών με φάνηκε κάπως all over the place, που λεν κι οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες. Τέλος πάντων.
Hegel is arguing that the reality is merely an a priori adjunct of non-naturalistic ethics, Kant via the categorical imperative is holding that ontologically it exists only in the imagination, and Marx is claiming it was offside.
0

#20 User is offline   Mesmer 

• Mathematically possessed
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Άγγελος

Posted 30 Ιανουάριος 2011 - 13:07

Ωραία ιστορία, που όσο προχωράει γίνεται και καλύτερη. Στην αρχή δίνονται πολλές πληροφορίες μαζεμένες και ονόματα, το οποίο με μπέρδεψε λίγο (οφείλεται και λίγο στο ότι δεν χωνεύω τα γερμανικά), αλλά μετά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.

Η ιστορία της διαθήκης είναι το δυνατό κομμάτι του κειμένου. Ατμοσφαιρικό και τρομακτικό. Η υπόλοιπη ιστορία, ναι με ενδιαφέρουσα, αλλά σε διαφορετικό ύφος.

Πολύ καλογραμμένη, όπως όλες οι ιστορίες σου.

Spoiler

Καλή επιτυχία!

"If sacred places are spared the ravages of war, then make all places sacred. And if the holy people are to be kept harmless from war, then make all people holy" ~ The Silver Surfer
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users