iliosporos Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 (edited) Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες: Όνομα Συγγραφέα: Ιliosporos Είδος: τρόμος Βία; Ναι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 2257 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Πρόχειρη και ασουλούπωτη ως συνήθως. Ευτυχώς που τουλάχιστον υπάρχουν οι διαγωνισμοί και δραστηριοποιούμαι άσχετα αν είμαι εκτός θέματος! ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.doc Edited January 26, 2011 by iliosporos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ξεκινάει με κρύο και τελειώνει με παγωνιά. Ανατριχιαστικό διήγημα. Αρχίζει με το συνηθισμένο κλισέ του στοιχήματος για το νεκτροταφείο, προχωράει μέχρι τη μέση και περισσότερο με τα αστειάκια και τις σαχλαμαρίτσες της φοιτητοπαρέας και μετά απογειώνεται. Ζόρικα. Μου άρεσε πολύ που έχεις τη διττή κατάσταση όπου δεν είναι καθόλου σίγουρο τι συνέβη. Κι εγώ που νόμιζα ότι μετά από τόσα διηγήματα για το διαγωνισμό, είχα πάρει το βάπτισμα του πυρός πάγου. Πολύ καλή ιστορία. Μπρρ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ωραία ιστορία και τρομακτική ιστορία. Η αρχή του λίγο χαλαρή και χαβαλεδιάρικη, αλλά όταν μπαίνει στο ψητό γίνεται πολύ δυνατή. Ειδικά το σημείο που φάνηκε να πηγαίνει για όνειρο αλλά τελικά δεν ήταν... πολύ καλό. Με πείραξε λίγο στην ανάγνωση η έλλειψη παραγράφων, αλλά μας προειδοποίησες ότι είναι ασουλούπωτη :tongue: Πέρασέ την ξανά ένα χεράκι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Φάση είχε. Νομίζω το ήθελα λίγο πιο ατμοσφαιρικό ακόμα. Ε ένας περίεργος ήχος...κάτι... Πάντως το τέλος ήταν all the money . Ένα μικρό ρετουσαρισματάκι για παραγράφους και ορθογραφικούλια και είμαστε super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ενδιαφέρουσα ιδέα κι ατμοσφαιρική ιστορία. Λίγο άνιση στην πυκνότητα και τη ροή της. Θεωρώ ότι θέλει λίγο προσοχή όχι τόσο στο ύφος της (εξαιρώ τη φράση “Ο ναός υψωνόταν μεγαλοπρεπής και αλλόκοσμος με μια ενδιαφέρουσα πράσινη απόχρωση κάτω από τον θεοσκότεινο ουρανό και την άλω από τα φώτα της πόλης.” που νομίζω ότι είναι ολότελα ξένη προς τη 'φωνή' του ήρωα σ' όλο το υπόλοιπο διήγημα) όσο στο ό,τι επικεντρώνεται ανά παραγράφους σε διαφορετικες οπτικές (zoom in, zoom out), δημιουργώντας υποσυνείδητα προσδοκίες για κάτι παραπάνω στον αναγνώστη. Πρόκειται ασφαλώς για ένα σύντομο διήγημα, αλλά ακριβώς γι αυτό, θεωρείς π.χ. ότι η παρουσίαση κι η έκθεση μέσω διαλόγου όλης της παρέας είναι πραγματικά απαραίτητη; Γιατί δεν αρκεί ο Eddie; Αν η ιστορία ήταν γραμμένη όλη με την οικονομία και την περιεκτικότητα της τελευταίας σελίδας, θεωρώ ότι θα ήταν αριστουργηματική. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliosporos Posted February 3, 2011 Author Share Posted February 3, 2011 Θέλει οπωσδήποτε ένα χέρι σουλούπωμα και δύο χέρια διορθώσεις, αλλά πάνω κάτω έτσι είναι. Φαίνεται πως δεν μπορώ να ξεφύγω από την πολύ άμεση γραφή και το περιορισμένο λεξιλόγιο - τόσο που όταν γράφω κάτι παραπάνω φαίνεται άκομψο με τα υπόλοιπα λόγια του χαρακτήρα. Η υπόλοιπη παρέα ήταν αποτέλεσμα της γνωστής παγίδας, ήμουν εκεί - θα γράψω και για τους άλλους που ήταν εκεί - τουλάχιστον θα το διαβάσουν και θα χαρούν. Ή θα τους βγάλω στη δεύτερη γραφή ή θα τους αναπτύξω και θα τους βάλω να συμμετέχουν λίγο πιο ένεργά! Σας ευχαριστώ που ανάμεσα στα τόσα διηγήματα με ενεργή συμμετοχή στον διαγωνισμό βρήκατε έστω λίγο χρόνο να ρίξετε μια ματια στο δικό μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts