Mindtwisted Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Όνομα Συγγραφέα: Κατσούλης-Δημητρίου Κωνσταντίνος Είδος: Επιστημονική φαντασία (τι άλλο;) Βία;Ελαχίστη Σεξ; Μπα Αριθμός Λέξεων:3700 στογγυλοποιημένα. Αυτοτελής; ναι Αρχείο: Αρχεία! Τσ τσ τσ... Στα φτερά των μαρτύρων.doc Στα φτερά των μαρτύρων.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 (edited) Πολύ ωραίο μπράβο! Πολύ καλή πλοκή, χαρακτήρες, η κοσμοπλασία της δυστοπίας. Μου άρεσαν οι μάρτυρες, οι άγγελοι, η ιέρεια. Όλα μου φάνηκαν στην θέση τους και δούλεψαν πολύ καλά στο διήγημά σου. Ακόμα και τα τμήματα ενδιάμεσα μου θύμισαν παλαιά διαθήκη. Και είπε ο θεός γενηθήτω φως... Το τέλος ειρωνικό, ίσως και πικρό, αλλά δοσμένο σε ένα πλαίσιο που να μην είσαι σίγουρος αν ήταν λάθος. Την ψευδαίσθηση της ελευθερίας ζήτησε, όχι την ελευθερία. Ελπίζω να συνεχίσεις έτσι. Καλή επιτυχία! Edited September 24, 2011 by Eugenia Rose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkinem Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Πραγματικά εξαιρετικό. Πολύ καλή η ιστορία σου, εξαιρετική η χρήση του λόγου και μόνο ένα σημείο θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να προσέξεις περισσότερο. Ο διάλογος μεταξύ του Άρη και της Ελύσιας είναι λίγο αφύσικος. Μοιάζει πιο πολύμε debate πολιτικών, που ο ένας μπορεί να μιλήσει μόνο αν ο άλλος έχει ολοκληρώσει τη φράση του, παρά με την κουβέντα δύο τόσο διαφορετικών πλασμάτων. Κάτι άλλο αρνητικό δε μπόρεσα να εντοπίσω. Μπράβο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Μια ιστορία ΕΦ που είναι καλυμμένη μ’ ένα αδιόρατο φάντασυ πέπλο. Πολύ ωραίος ο συνδυασμός και πολύ καλά δοσμένος. Μου άρεσε το η ατμόσφαιρα, οι περιγραφές, το περιβάλλον, που αν και ξένο έμοιαζε γνώριμο. Γενικά, ήμουν μέσα στην ιστορία σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Πολύ καλοί οι διάλογοι των ηρώων, που μας έδειχναν και τον κόσμο μέσα στον οποίο είμαστε. Μια αρκετά καλή δουλειά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Πολύ καλή, με μπέρδεψε στην αρχή και νόμιζα ότι ήταν φάνταζι αλλά μετά ξαναδιάβασα και αναθεώρησα Καλογραμμένη, ωραίες περιγραφές, συγκινητική και πολύ καλό τέλος εκεί που νομίζεις ότι αυτή θα κάνει τη θυσία για να δώσει την ελευθερία στους ανθρώπους και νιώθεις μια συμπάθεια για αυτήν, στο τέλος στο γυρνάει και σου αφήνει μια πικρία, σε κάνει να τη δεις εντελώς διαφορετικά, κάπως σαν να χαμογελάει μνησίκακα Μου άρεσε πολύ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niceguy0973 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Μάλιστα! Από τις αγαπημένες μου. Ατμοσφαιρική, καλογραμμένη, σε κάνει να σκέφτεσαι. Νομίζω θα είναι μέσα στην πεντάδα μου. Καταπληκτική ιδέα, με άγγιξε πολύ. Καλή επιτυχία και σε σένα φίλε μου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 (Στα σχόλιά μου πιθανόν να επαναλαμβάνω προηγούμενα σχόλια άλλων. Το κάνω, αφενός για να μην ψάχνω τι να αφαιρέσω από τα ήδη έτοιμα σχόλιά μου και αφετέρου γιατί έτσι επιβεβαιώνω / ενισχύω αυτά που επαναλαμβάνω.) Όχι τόσο άσχημη ιδέα και τέλος. Θα προτιμούσα να εξηγούσες με δυο γραμμές πώς έγινε πράξη ο νόμος της Ελύσια και κυρίως τι επιπτώσεις είχε, όπως ακριβώς έκανες με τους άλλους νομοθέτες. Στα συν το ότι πέθαιναν μετά τον μοναδικό τους νόμο. Υπάρχουν μερικά θεματάκια, κυρίως σκηνικού χαρακτήρα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το σκηνικό και την αληθοφάνεια. Π.χ. δεν μπορείς να έχεις τόσο εξειδικευμένα εκτελεστικά όργανα όπως οι άγγελοι, τα οποία όμως να είναι ανίκανα για ομιλία. Τέλος, θα ήθελα να έβλεπα τι γινόταν σε περίπτωση που οι μάρτυρες πρότειναν έναν εμφανώς άδικο νόμο. Ίσως θα μπορούσες να το δοκιμάσεις αυτό με τον Scan Ηφαιστίωνα, αντί να τον δείχνεις να μην τα καταφέρνει καθόλου. Έτσι θα κέρδιζες και έναν πιο γκρίζο χαρακτήρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Αν και φλερτάρει με την πρώτη προσέγγιση με το φάνταζι, μάλλον δεν είναι και τόσο. Πολύ καλή, με όμορφη και σωστή γλώσσα και περιγραφές, ωραία νοήματα και ώριμη αντιμετώπιση, ενώ και η καταληκτική πρόταση είναι ανάλογη. Μου άρεσε και ο τίτλος. Στον αντίποδα, ένιωσα την ιστορία να είναι σπασμένη σε δύο κομμάτια με όχι και τόσο σαφή ένωση μεταξύ τους, ενώ έχω την εντύπωση ότι μου έλειψε κάποιος πιο σαφής πρωταγωνιστής. Στο σύνολό της, μια από τις καλύτερες συμμετοχές που έχω δει μέχρι τώρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ροη Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Μια πολύ καλή ιστορία, πολύ καλοσχεδιασμένη για να καταλήξει εκεί που κατάληξε. Μια τρομακτική μελλοντική κοινωνία αλά Orwell, οι νομοθέτες, απόμακροι και αποξενωμένοι απο την ανθρώπινη πραγματικότητα, σαν τις ιστορίες για το δωδεκάθεο που θυμόμαστε απο τα μαθητικά χρόνια. Δεν διαβάζω συχνά ιστορίες ε. φ. με έντονο το αρχαιοελληνικό στοιχείο, αλλά αυτή την ευχαριστήθηκα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Δυνατό και σκληρό διήγημα, από αυτά που με αγγίζουν και με τρομάζουν. (Ερινυακό.) Διαβάζεται σαν παραμύθι και δεν χαρίζεται, ούτε στο φινάλε, με την όποια πικρή αισιοδοξία. Κι αυτά τα αναφέρω ως υπέρ, θετικά για το αποτέλεσμα. Φτερά καλλιτεχνημένα σε ατσάλι κι όχι από πούπουλα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 (edited) Θα έλεγα ότι είναι φάντασι, αλλά ευτυχώς ο συμβιωτής έσωσε την παρτίδα. Τώρα, για το όνομα του πρώτου μάρτυρα, απλώς δεν θα κάνω σχόλιο. Πάλι καλά που πεθαίνει νωρίς. Το διήγημα ξεκινάει πάρα πολύ δυνατά, με πραγματικά πανέμορφη γραφή, ενώ όλα τα ενδιάμεσα χωρία από τις "γραφές" είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικά - και τα ονόματα που αρέσουν, εκτός από ένα... Δυστυχώς μοιάζει σαν από ένα σημείο και μετά να μην του έδωσες όση προσοχή χρειαζόταν, το ύφος γλιστράει από δω κι από κει με αταίριαστες λέξεις κι εκφράσεις (ζουρλομανδύας) ή σκηνές (η σκηνή με το τσάι ήταν κάπως παράταιρη νομίζω) και τα πράγματα ρέουν αρκετά βολικά. Θα έπρεπε μάλλον να παρακολουθήσουμε από πιο κοντά την εξ αποστάσεως σχέση της Ελύσιας με τον Άρη, όσο και τον προβληματισμό που της δημιουργει η επαφή μαζί του - ίσως μάλιστα να χρειαζόντουσαν περισσότερες επαφές με τον ίδιο ή με άλλους ανθρώπους. Ίσως κάποιος να πει ότι θα ήθελε να μάθει περισσότερα για το πώς οδηγήθηκε ο κόσμος σε αυτό το σύστημα, πώς δουλεύει και γιατί απαιτείται θυσία των μαρτύρων, αλλά προσωπικά στα πλαίσια αυτού του διηγήματος καλύπτομαι, και βρίσκω την ιδέα εξαιρετική. Α, ναι. Δυο πραγματάκι που είναι αθέλητα αστεία. Η ιέρεια προφανώς χρίζεται θεά και όχι θεός. Αλλά το βασικό... Η οδύνη έγινε εφορία; Πολύ καλή προσπάθεια, θα πρότεινα να της δώσεις περισσότερη προσοχή και σίγουρα έκταση. Εξαιρετικό το αμοραλιστικό και σαρκαστικό φινάλε, αλλά βγάλε αυτά τα αποσιωπητικά, δε χρειάζονται. Edited September 26, 2011 by aScannerDarkly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Πολύ πρωτότυπος φανταστικός κόσμος. Άνεση στη χρήση της γλώσσας. Εγώ βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ στο μέλλον (εξελικτικά) να πάμε σε κάτι τόσο αρχαιοπρεπές και "ιεροκεντρικό", και με αυτή την έννοια νομίζω ότι η εξέλιξη υπάρχει σαν δικαιολογία. Πιστεύω βάσιμα ότι το διήγημα αδικείται στην προσπάθεια να χωρέσει στους περιορισμούς ε.φ. και εξέλιξη. Θα απογειονώταν αν δεν "καταπιεζόταν" από αυτούς τους δύο περιορισμούς. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, αλλά και καλή επιτυχία όταν αποφασίσεις να το απαλλάξεις απο τα πιό πανω "βαρίδια" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Πολύ καλή, άνετη γραφή. Βρήκα κάτι λαθάκια, αλλά βρίσκονται εύκολα με ένα χτένισμα (πχ ''ευφορία'' και όχι ''εφορία''). Μου άρεσε η ιδέα τον τεχνητών αγγέλων και της δυστοπίας που παρουσιάζεται. Δεν ξέρω αν έχω κάτι αρνητικό να πώ, ίσως επειδή είναι Ε.Φ να προτιμούσα οι περιγραφές των ναών και τον ιεροτελεστιών να ήταν περισσότερο γραφειοκρατικές/ιατρικές στην φύση τους και όχι τόσο σαν θρησκευτικές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizbeth_covenant Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Στην αρχή νόμιζα ότι είναι φάνταζι και απο όσα περιέγραφες και απο τη γραφή που φανταζοφέρνει! Η εφ ήταν διακριτική μέσα στο κείμενό σου, πέρα απ' τον συμβιωτή που αναφέρεται ξεκάθαρα! Αλλά αφού ήταν έτσι τα πράγματα, δε με πείραξε! Η γραφή σου ήταν πολύ ωραία, το κείμενο κυλούσε σαν παραμύθι, με πολύ όμορφες περιγραφές! Ήταν ωραία έμπνευση αυτός ο κόσμος και η ιστορία που έπλασες! Μου άρεσε η ιδέα οι νομοθέτες να πεθαίνουν μετά τον πρώτο τους νόμο! Στη σκηνή με τον Ηφαιστείωνα όμως ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι έγινε! Ίσως να φταίω απλά εγώ... Δεν ξέρω... Μου άρεσε η ιστορία με τον Άρη και ο διάλογος που έχεις εκεί, αλλά πιστεύω χρειαζόταν κάποιες παραπάνω σκηνές για να χτίσεις αυτή την περίεργη σχέση! Επίσης μου έμειναν απορίες σχετικά με την Θεά και τους αγγέλους, εξηγείς πολύ λίγα γι' αυτούς και εγώ σαν αναγνώστης ήθελα να μάθω περισσότερα. Μου άφησαν κενά. Το τέλος πολύ δυνατό! Περίμενα κάτι το εντελώς αντίθετο απο την ηρωίδα μας και με ξάφνιασες! Ήταν πολύ καλό! Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Μια ιστορία που αν είχε αρκετό χώρο παραπάνω, θ' απογειωνόταν! Μ' άρεσε η ιδέα πολύ, αλλά τη συμπύκνωσες πάρα πολύ για να χωρέσει στα όρια. Η γραφή σου ήταν πολύ καλή, αν και στην ΕΦ προτιμώ, προσωπικά, πιο αυστηρή γραφή, λιγότερο λυρική με φρου φρου κι αρώματα. Μ' άρεσαν οι περιγραφές των ναών και των διαδικασιών που γίνονταν εκεί. Μ' άρεσε η σκηνή στο σπίτι του Άρη, νομίζω η κορυφαία του διηγήματος σαν συναίσθημα. Βρίσκω λίγο ασαφές το πως λειτουργεί αυτό το δίκτυο. Θα 'θελα να δώσεις περισσότερο χώρο στο ΕΦ κομμάτι, το 'χεις καταπλακώσει πίσω από την ομορφιά των λέξεων και των εικόνων. Πως ιδρύθηκε αυτό το δίκτυο, πως υποστηρίζεται, πως επικράτησε, είναι παγκόσμιο ή επικράτησε σε μία χώρα και πως αντικατέστησε τους νόμους κάτι τέτοιο; Γιατί οι πολιτείες δεν επέλεξαν, από μόνες τους, να γίνουν πιο αυστηροί και να παρακολουθούν με αυτά τα chips τα κρίματα των ανθρώπων και δημιούργησαν ένα τόσο περίπλοκο σύστημα; Είναι ερωτήσεις που είναι πολύ αόριστες μέσα στο κείμενο σου κι εμένα με προβλημάτισαν. Οι ενδιάμεσες σκηνές με τους νομοθέτες είναι περιττές μάλλον και θα μπορούσες ν' αξιοποιήσεις αυτό το χώρο γι' άλλα πιο σημαντικά ζητήματα. Η όλη παρουσίαση δε με πείθει για την επιλογή των μαρτύρων να θυσιαστούν για να βελτιώσουν τον κόσμο τελικά... Επίσης το τέλος ήταν πολύ απότομο αν και το μήνυμα που έδωσες εμένα μ' άρεσε: ποτέ δεν ήμαστε πραγματικά ελεύθεροι! Ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα μπορούσε, νομοθετικά, να ρυθμιστεί. Το να ζεις σε μια κοινωνία συνεπάγεται αποδοχή κανόνων. Επίσης διαφωνώ με αυτό που είπες για τη διαφορά ζώων - ανθρώπων. Η μετάδοση γνώσης είναι μάλλον λεπτομέρεια άλλων πολύ μεγαλύτερων διαφορών, νομίζω. Συνοψίζοντας, μια πολύ ωραία σκέψη, αλλά έπρεπε να δώσεις λίγο βάση στα πιο σημαντικά και να τονίσεις το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ πριν το φαντασία. Την απόλαυσα, παρ' όλα αυτά! Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Με μπέρδεψες τι έχω εδώ φάνταζυ ή ΕΦ; Καλογραμμένη ιστορία, ωραία ιδέα η νομοθέτηση με τίμημα της ζωή τους. Σκληρό τέλος, φουτουριστικό σκηνικό. Ο τίτλος δυνατός και συμπυκνώνει την ιστορία. καλή επιτυχία Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Πάρα-πάρα πολύ καλό γράψιμο. Μπράβο. Αυτό που απόλαυσα περισσότερο ήταν το ότι μου έδινες τις κατάλληλες εικόνες ακριβώς στα σημεία που τις χρειαζόμουν. Ίσως λίγο στην αρχή άργησα να μπω στο νόημα, αλλά η συνέχεια πήγε ομαλά και ταχύτατα. Θα έλεγα ότι τα Φτερά των Μαρτύρων είναι μια ιστορία ‘επιστημονικής Φαντασίας’. Ένα κλικ πιο μπροστά θα ήθελα τις τεχνολογικές παραμέτρους. Δυνατό πάντως το ‘πλέξιμο’ που έκανες. Σχετικά μακριά μού φάνηκε το θέμα Εξέλιξη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khar Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Μου άρεσε για πολλά στοιχεία. Την ιδέα με τους μάρτυρες που νομοθετούν και πεθαίνουν, τα πλάγια γράμματα με τους νόμους, την περιγραφή της νομοθεσίας, την ψυχολογία των μαρτύρων, το εντυπωσιακό τέλος. Δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερα αρνητικό. Το σκηνικό είναι υπερβολικά φανταχτερό και ο διάλογος με τον Άρη μου φάνηκε ότι δημιουργούσε μια κοιλιά στη διήγηση. Δεν ξέρω επίσης αν το τέλος ήταν καλύτερο, βγάζοντας τη λέξη «ψευδαίσθηση» και αφήνοντας σκέτη την ελευθερία. Φαντάζομαι ότι εξαρτάται από το τι θέλεις να πεις. Έχω μια γενικότερη ένσταση για την επιβολή των κανόνων από κάποιους που «ξέρουν», ειδικά τώρα με την «τρόικα» να νομοθετεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Αχ, αχ! Αχ! Κλότσησες κατά τη γνώμη μου μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία πολύ δυνατή, ανατριχιαστική και (πιθανόν) πρωτότυπη ιστορία. Το διήγημα για μένα βρισκόταν στο δεύτερο κομμάτι. Στο πρώτο μέρος, ναι μεν δίνονται κάποιες γενικές πληροφορίες αλλά δεν βλέπω πώς εξυπηρετείται η πλοκή. Ποιος είναι ο αντίκτυπος; Είναι για να δείξει την μεταστροφή της ηρωίδας; Αν ναι, δε με πείθει και πολύ γιατί οι όποιες αντιρρήσεις της (στην αρχή) φαίνεται να πηγάζουν απ' τα αισθήματα που έτρεφε για τον Ηφαιστίωνα, οπότε, καθοδηγούμενη από συναισθήματα, πιο πιθανό θα ήταν να πήγαινε κόντρα στο σύστημα. Έχεις δυο εξαιρετικά ευρήματα, τους μάρτυρες και τους αγγέλους που κατά τη γνώμη μου δεν τα αξιοποιείς όσο αξίζουν. π.χ. τους αγγέλους, δεν τους βλέπουμε σε δράση παρά μόνο μέσα από μία σύντομη αναφορά. (Πόσο πιο δυνατό θα ήταν το περιστατικό που ανέφερε ο Άρης, αν το βλέπαμε να συμβαίνει! Βρε, αυτά τα περιγράφουνε από κοντά κι εμείς τα διαβάζουμε και μας σηκώνεται η τρίχα κάγκελο! Και μετά η ανατροπή στο τέλος, μας κόβει τα πόδια). Αχ! Αν και δε μ' άρεσε η φράση του κλεισίματος (ήθελα κάτι πιο παιδεμένο) το τέλος (η επιλογή της κοπέλας δηλαδή) ήταν καλό. Αλλά αυτό το σκληρόκαρδο twist πιστεύω ότι δεν τo υποστηρίζεις επαρκώς από το πρώτο μέρος που τελικά -όπως είναι- μου φαίνεται ασύνδετο. Κι ένα τελευταίο, αν μου επιτρέπεται. Κατανοητή η επιλογή για τους οικολογικούς νόμους αλλά επικεντρώνεις επικίνδυνα πολύ στην οικολογία (ειδικά με το κόψιμο των δέντρων) ενώ το θέμα σου είναι άλλο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgaroth Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Άργησα να πάρω μπρος, μα η περιγραφές σου, ειδικά στο θρόνο ήταν εντυπωσιάκες και με τραβήξαν στην ιστορία σου. Ομολογώ πως όταν τελείωσε δε κατάλαβα ακριβώς σε ποιο κόσμο βρισκόμαστε. Το τέλος ήταν πολύ δυνατό και για κάποιο λόγο μου φάνηκε πως είχε να κάνει με κάποια Εικονική Πραγματικότητα, παρόλο που νομίζω πως δεν ήταν αυτός ο σκοπός σου. Δηλαδή οι μάρτυρες μπαίνουν ως patches στο πρόγραμμα που τρέχει και οι άγγελοι είναι το antivirus/firewall... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Η ιδέα ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Φλέρταρε με το φάνταζυ, αλλά το 'σωσες. :Ρ -Το πλατωνικό ρομάντζο περίσσευε. -Αυτή η εφορία με σκότωσε!! -Λίγο αφύσικοι διάλογοι. Ήθελα να σφιχτεί το στέρνο μου όταν μίλαγε το η Ελύσια με τον Άρη, ήθελα να νιώσω το ουρλιαχτό του για την ελευθερία κι ας τον έκανε σουβλάκι ο άγγελος +το τέλος. Τα σπάει +είπα για την ιδέα; Θα το ξαναπώ. +που έβαλες τον Ηφαιστίωνα πρωταγωνιστή σε δυστοπία. +η γραφή, απλή και στρωτή, με λίγες διακυμάνσεις, αλλά σε πάει μουρμουρίζοντας τραγουδάκια και σ' απιθώνει πάνω σ' αγκάθια. Πάρα πολύ καλή δουλειά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loch Moors Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 Τρομερό το τέλος, το οποίο σε μένα δημιουργεί συνειρμούς και για την ελευθερία που ζητάμε/ζούμε στην πραγματικότητά μας... Μπράβο που και το ύφος γραφής και διήγησης είναι πολύ σταθερό και άρτιο σε όλο το κείμενο. Δεν μου άφησε κάποια αρνητική εντύπωση και απλά θα συμφωνήσω με αυτό που είναι η Σόνια από πάνω, ότι η ερωτική σχέση με τον Ηφαιστίωνα μου φάνηκε λιγάκι περιττή... Ευχαριστώ πολύ για το πολύ ωραίο κείμενο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Πάρα πολύ καλό, συγχαρητήρια! Ό,τι και αν ήθελα να πω έχει αναφερθεί, (εφορία, ζουρλομανδύας, το τσάι), μου άρεσαν κι εμένα τα χωρία, μου άρεσε το τέλος αλλά ήθελε λίγο ακόμα παίδεμα για να φτάσει ομαλά εκεί, η σκηνή με τη φίλη του Άρη και το μωρό φοβάμαι να το πω αλλά ναι, θα έπρεπε να τη δούμε από κοντά... Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Μία από τις αγαπημένες συμμετοχές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Λοιπόν...καταρχάς πολύ δυνατή ιδέα. Θα το εκτημούσα ωσ αναγνώστης αν μου έκανες λίγο πιο σαφή στην αρχή τον κόσμο σου. Μέχρι να καταλάβω τον κόσμο σου και την βασική ιδέα πέρασε λίγη ώρα. ίσως να έκανες λίγο πιο σαφές στην αρχή το περιβάλλον της ιστορίας. Η γλώσσα σου είναι πολύ καλή και η εξέληξη της ιστορίας το ίδιο δυνατή. Μια πάρα πολύ καλή ιδέα που θα μπορούσε να εκτοξευθεί άμα με προσάρμοζες καλύτερα στους διαλόγους και στον κοσμο σου. Καλή επιτυχία!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedAlf Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Κατά τη γνώμη μου ένα εφιαλτικό μέλλον στο οποίο ένας άνθρωπος αποφασίζει για όλους ακόμα και αν είναι η ανιδιοτελής τελευταία του πράξη. Ίσως ακόμα πιο εφιαλτικό το τέλος με την "ψευδαίσθηση" της ελευθερίας. Γενικά αρκετά πρωτότυπη ιδέα και, με μία έννοια, δυστυχώς πιθανή. Aυτό που δεν κατάλαβα στην υπόθεση ήταν για ποιον λόγο κάποιοι πετύχαιναν και κάποιοι όχι να "συνδεθούν" με τον θρόνο. Κατά τα άλλα σαφής η γλώσσα και κατανοητή και γενικά το κείμενο κυλούσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts