Jump to content

Avatar: The Last Airbender (2003-2008)


Boba Fett
 Share

Recommended Posts

LIrWnR1kTwIs0Do.jpg

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

Δημιουργοί της σειράς είναι ο Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο και ο Μπράιν Κονιέτζκο. Τα επεισόδια γυρίστηκαν στα στούδια του τηλεοπτικού καναλιού Nikcelodeon στο Μπούρμπανκ της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία DR Movie. Σύμφωνα με τον Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο, άρχισε να σκέφτεται για την δημιουργία της σειράς το φθινόπωρο του 2001, όταν είχε στα χέρια του ένα πίνακα ενός γέρου, τον οποίο μεταμόρφωσε σε παιδί, ενώ ο Κονιέτζκο είχε σχεδιάσει ένα ιπτάμενο βίσονα και τον έδειξε στον ΝτιΜάρτινο. Ο ΝτιΜάρτινο, εκείνη την εποχή ασχολούταν με την ιστορία του Νότιου Πόλου. Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Μάικλ και ο Μπράιν κατάφεραν να προωθήσουν την ιδέα στο τηλεοπτικό κανάλι Nickelodeon και να τους πείσουν να γυρίσουν την σειρά.

Στις 1 Ιουλίου 2010, προβλήθηκε η ταινίαThe Last Airbender, το πρώτο μέρος της ομώνυμης τριλογίας, η οποία είναι βασισμένη σε αυτήν τη σειρά.

Σενάριο

 

Η ιστορία του Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου διεξάγεται σε ένα φανταστικό κόσμο, ο οποίος αποτελεί σπίτι για ανθρώπους, φαναστικά ζώα και παράξενα πνεύματα. Ο ανθρώπινος πολιτισμός χωρίζειται σε 4 φυλές: τη Φυλή του Νερού (ή και Φυλές του Νερού), το Βασίλειο της Γης, τη Φυλή της Φωτιάς και τον Λαό του Άερα (ή Νομάδες του Ανέμου). Οι κάτοικοι του κάθε λαού δαμάζουν ένα από τα 4 στοιχεία, από το οποίο ο λαός παίρνει το όνομα του, και στο οποίο βασίζεται ο πολιτισμός του. Οι άνθρωποι που κατέχουν ένα από τα 4 στοιχεία της φύσης λέγονται μάγοι, μαχητές ή κάμπτες(κάμπτω=λυγίζω) (αγγ.benders). Όλες οι μαγείες της ιστορίας βασίζονται σε πραγματικές ασιάτικες πολεμικές τέχνες: η μαγεία του νερού βασίζεται στοΤάι Τσι Τσουάν, η μαγεία της γης βασίζεται, κατά τη πλειοψηφία, στο Χουνγκ Γκαρ, η μαγεία της φωτιάς βασίζεται στηπολεμική τέχνη του Μοναστηριού του Σαολίν, και η μαγεία του αέρα βασίζεται στο Μπαγκουαζάνγκ. Ο κάθε μάγος, σύμφωνα με την ιστορία, γίνεται πιο δυνατός σε μια εποχή: οι μάγοι νερού τον χειμώνα, η μάγοι γης την άνοιξη, οι μάγοι φωτιάς το καλοκαίρι και οι μάγοι αέρα το φθινόπωρο.

Ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να δαμάσει όλα τα 4 στοιχεία της φύσης είναι ο Αβατάρ, ο οποίος είναι και η γέφυρα μεταξύ του κόσμου των θνητών και του Κόσμου των Πνευμάτων, ο οποίος υπάρχει παράλληλα με αυτό των θνητών, και στον οποίο κατοικούν τα πνεύματα. Τα πνεύματα κατέχουν μια άγνωστη στους ανθρώπους μαγεία, τη μαγεία των πνευμάτων. Όταν ο Αβατάρ πεθαίνει, η ψυχή του ενσωματώνεται στο σώμα ενός μάγου, ο οποίος κατάγεται από τον επόμενο, κατά τον κύκλο του Αβατάρ, λαό. Ο κύκλος του Αβατάρ έχει την ακόλουθη σειρά: Νερό, Γη, Φωτιά και Αέρας. Ο Άανγκ, ο κύριος ήρωας της ιστορίας, είναι μάγος άερα και πρέπει να δαμάσει (σε χρονολογική σειρά) το νερό, τη γη και τη φωτιά. Για να δαμάσει τα στοιχεία, ο Αβατάρ χρειάζεται πολλά χρόνια προπόνησης. Ο Άανγκ όμως, πρέπει να δαμάσει τα υπόλοιπα στοιχεία της φυσής πριν τον ερχομό του Κομήτη του Σόζιν. Η μοναδική δυσκολία για τον Άανγκ αποτελεί η εκπαίδευση της μαγείας της γης, καθώς η γη αποτελεί αντίθετο στοιχείο του αέρα.

Ο Αβατάρ κατέχει μια απίστευτη δύναμη όταν εισχωρεί στη Κατάσταση του Αβατάρ (αγγ. Avatar State). Κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, ο Αβατάρ κατέχει τη δύναμη και τη σοφία όλων των προηγούμενων ενσωματώσεων, και έχει τη δυνατότητα να ζητήσει βοήθεια από τα πνεύματα, σε περίπτωση πού βρίσκεται σε κίνδυνο. Εκτός από το ότι ο Αβατάρ γίνεται πιο δυνατός από ποτέ, όταν εισχωρεί σε αυτή την κατάσταση, γίνεται και πιο τρωτός.

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Dreamer
Link to comment
Share on other sites

Ωραια παρουσιαση Boba :good:

Εχω δει μονο την ταινια να πω την αληθεια και ηταν μετρια...

Ποσα επεισοδια ειναι το anime?

Link to comment
Share on other sites

Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση, Boba (και έλεγες πως δεν είσαι καλός στο να ανοίγεις τόπικς)! Είμαι σίγουρος πως θα μου αρέσει η σειρά, διαβάζοντας τις πληροφορίες που έδωσες. Είναι στο στυλ των anime που μ'αρέσουν έτσι κι αλλιώς, αλλά δείχνει και διαφορετικό από τα συνήθη anime "της σειράς", που λέμε. :good:

Link to comment
Share on other sites

Η αγαπημένη μου σκηνή απ' όλη τη σειρά είναι όταν ο Aang συναντά τον Face stealer. Στο τελευταίο επειδόδιο του πρώτου βιβλίου.

 

Γενικά καλή σειρούλα είναι.

Edited by Mindtwisted
Link to comment
Share on other sites

Ωραια παρουσιαση Boba :good:

Εχω δει μονο την ταινια να πω την αληθεια και ηταν μετρια...

Ποσα επεισοδια ειναι το anime?

 

3ης κυκλη τον 20 επεισοδιων ο καθενας και εγω ειδα την ταινια και εκραζα και την σειρα αλλα τελικα δεν εχουν καμια σχεσει ειναι ωραιο ανιμε αξιζει και εχει μερικα επεισοδια που ειναι καλυτερα απο "καννονικες σειρες"

Edited by Boba Fett
Link to comment
Share on other sites

  • Management

Φοβερό animation και φοβερό story. Πιστεύω ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για PLOT θα μπορούσε να κοιτάξει το όλο στήσιμο της σειράς.

Link to comment
Share on other sites

Η σειρά από όσο ξέρω δεν είναι anime αλλά Αμερικάνικης παραγωγής με επιροές από anime.

Link to comment
Share on other sites

Νihilio εχεις δικιο,το λεει και ο Βoba Fett στη παρουσιαση αλλα με τόοοοσες επιροές απτην Ασια(κοσμος,χαρακτηρες,πολεμικες τεχνες,σχεδιο) στο μυαλο μου το εχω μαλλον ως anime που φτιαχτηκε στην Αμερικη χαχα.

 

Ειδα τα 2 πρωτα επεισοδια και εχει ενδιαφερον αλλα ειναι νωρις να πω περισσοτερα,θα δω καποια ακομα και θα επιστρεψω..

Link to comment
Share on other sites

Η σειρά από όσο ξέρω δεν είναι anime αλλά Αμερικάνικης παραγωγής με επιροές από anime.

 

Ειναι αρκετα πιο παιδικο σε σχεση με αλλα ΑΝΙΜΕ οχι πως δεν μπορω να το δει ενας ανθρωπος μια ηλικιας αλλα η κυρια διαφορα ειναι μαλλον οτι δεν περιοχη τοση πολυ βια. Εγω πριν ψαξω το εβλεπε δηλαδη οτι δεν ειναι ΑΝΙΜΕ απλος οταν το διαβασα συγουρευτικα..

Edited by Boba Fett
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είδα τη σειρά πέρσι.

 

Πρώτα είχα δει την ταινία και απογοητεύτηκα, αλλά η σειρά με αποζημίωσε. Πολύ ωραίο σενάριο, με αρκετές έντονες ή comic relief σκηνές, που θα μπορούσαν κάλλιστα να συγκριθούν με μια οποιαδήποτε δραματική ή κωμική σκηνή "κανονικής" σειράς.

 

Νομίζω είναι αδύνατο να μη λατρέψει κανείς τον θείο του Ζούκο και προσωπικά με κέρδισε και η Αζούλα, που είναι η απόλυτη προσωποποίηση της λέξης BITCH.

 

Φυσικά το καλύτερο επεισόδιο είναι το τετραπλό φινάλε, με τίτλο "Ο κομήτης του Σόζιν", κάθε λεπτό του οποίου είναι breath-taking από όλες τις πλευρές.

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Τη χρονιά που μας έρχεται(μάλλον κάπου στα μέσα του 2012) θα δούμε το sequel, με τίτλο The Last Airbender: Legend of Korra

Να μη τα πολυλογώ, ορίστε το link στη wikipedia και το trailer που προβλήθηκε στο φετινό San Diego Comic Con

Wiki

 

http://www.youtube.com/watch?v=54srZLuYfb0

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Avatar: The Last Airbender (2003-2008)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..