Jump to content

Συνέντευξη με τον Μίλτο Γερολέμου - Syrio Forel (A Game of Thrones)


heiron
 Share

Recommended Posts

O Ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Miltos Yerolemou που πήρε μέρος στη δημοφιλή σειρά της ΗΒΟ A Game of Thrones ως Syrio Forel μιλάει στο sff.gr.

 

1. Είναι δύσκολο για έναν ηθοποιό Ελληνικής καταγωγής να βρει το δρόμο του σε Αμερικάνικες τηλεοπτικές/κινηματογραφικές παραγωγές; Τί είδους δυσκολίες μπορεί να συναντήσει;

Είναι δύσκολο αλλά είναι το ίδιο για κάθε ηθοποιό. Υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός!

Αλλά είναι πιο εύκολο εάν ξέρεις ένα καλό casting manager, τη Nina Gold, όπως εγώ. Μου έδωσε την ευκαιρία μου. Τα υπόλοιπα ήταν στο χέρι μου, αλλά φυσικά τώρα έχω πολλές ευκαιρίες, λόγω του Game Of Thrones.

 

2. Πώς ήταν η οντισιόν; Δοκιμαστήκατε αποκλειστικά για το ρόλο του Σύριο ή και για άλλους; Υπήρξε πρόβλημα με το ότι ο χαρακτήρας στο βιβλίο έχει αρκετά διαφορετική εμφάνιση;

Δοκιμάστηκα πρώτα για το ρόλο του Varys. Τους άρεσε ανάγνωση μου αλλά δεν ήμουν κατάλληλος για το ρόλο, οπότε πέρασα οντισιόν για τον Syrio. Έπρεπε να μάθω όλο το πρώτο μάθημα!

Αλλά τους άρεσε πολύ, τόσο πολύ που δεν τους πειραξε που έμοιαζα εντελώς διαφορετικός από το πως περιγράφεται ο χαρακτήρας στο βιβλίο.

Μπορείτε να βρείτε την οντισιόν μου στα extras του DVD.

 

3. Έχετε κοινά στοιχεία ως άτομο με τον χαρακτήρα του Σύριο; Πώς σας φάνηκε σαν ήρωας;

Υπάρχει πολλά στοιχεία της προσωπικότητας μου στον Syrio. Είμαι αυτός και αυτός είναι εγώ. Λέω τις ατάκες του και μαθαίνω να ξιφομαχώ. Χρησιμοποιώ γιόγκα και Τάι Τσι ως εργαλεία για να βοηθηθώ. Και πραγματικά μαθαίνω κόλπα από καταπληκτικούς χορογράφους και δασκάλους. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εμένα. Ναι λοιπόν, είμαι ο Syrio, και είναι ο Syrio μου. (θεός, ακούγεται τόσο μεγάλος τίτλος! lol)

 

4. Φαίνεται να έχετε καλή χημεία με τη Maise Williams. Πιστεύετε ότι έχει λαμπρή καριέρα μπροστά της; Και οι υπόλοιποι νεαροί star της σειράς; Ξεχωρίζετε κάποιον;

Η Maisie είναι τόσο ταλαντούχα, ένα φυσικό ταλέντο, είναι απλή και, ναι, έχει μια μεγάλη καριέρα μπροστά της. Η Sophie (Σάνσα), ο Ιsaac (Μπραν) και ο Jack Gleeson (Τζόφρι) όλοι είναι τόσο καλοί, τόσο φυσικοί, τόσο καλές και θαρραλέες επιλογές για τους ρόλους τους.

 

5. Έχετε διαβάσει τα βιβλία; Γιατί; Σας αρέσει να διαβάζετε φανταστική λογοτεχνία γενικότερα;

Αρχίζω το τρίτο βιβλίο της σειράς. Δεν το είχα ξανακούσει. Το αγαπημένο μου είδος είναι η επιστημονική φαντασία, αλλά πραγματικά απολαμβάνω τη γραφή του GRR Μartin.

 

6. Τί πιστεύετε ότι συνέβη στον Σύριο; Αν επιβίωσε θα μπορούσε να είναι ο Jaqen H’Gar;

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα ξέρουμε. Το ότι δεν είδαμε ποτέ τον θάνατο του Syrio. Το ότι δεν είδαμε ποτέ το κεφάλι του πάνω στα παλούκια. Και ο Martin δεν είναι ποτέ προβλέψιμος, υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις στο μέλλον, όπως όλοι μας γνωρίζουμε.

 

7. Αν ένας ηθοποιός γίνει ευρέως γνωστός από μια ταινία/σειρά φαντασίας θεωρείτε ότι «στιγματίζεται» και περιορίζεται σε παρόμοιους ρόλους ή δεν τίθεται θέμα; Πώς επιλέξατε να μπείτε στο καστ του AGOT;

Καταλαβαίνω την ερώτηση, αλλά έχω πάρα πολλή ποικιλία στην καριέρα μου ώστε να παγιδευτώ σε ένα ρόλο. Έχω παίξει στο θέατρο, Σαίξπηρ, τηλεόραση, κωμωδία, έχω κάνει όπερα, τσίρκο, ακόμη και χορευτής! Εάν πάλι με θυμούνται μόνο ως Syrio Forel, τότε θα είμαι πολύ χαρούμενος.

 

8. Το φανταστικό στοιχείο είναι αρχικά δευτερεύον αλλά σταδιακά γίνεται πιο έντονο. Αυτό θα κάνει τη σειρά πιο δημοφιλή ή μήπως θα διώξει μεγάλη μερίδα τηλεθεατών;

Νομίζω ότι αυτό που κάνει το A Game of Thrones τόσο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από μια τηλεοπτική σειρά φαντασίας. Προσελκύει ανθρώπους που δεν θα παρακολουθούσαν κανονικά τέτοιες σειρές.

Νομίζω ότι η δημοτικότητά του θα αυξάνεται και θα αυξάνεται και το κοινό θα λατρέψει τις εκπλήξεις! Και τις ανατροπές!

 

9. Η σειρά έχει κατηγορηθεί για υπερβολική βία και σκηνές με γυμνό και σεξ; Πιστεύετε ότι έχει ξεπεραστεί το όριο; Μήπως το σεξ και η βία όμως είναι βασικό στοιχείο του δράματος από την εποχή του αρχαίου θεάτρου;

Νομίζω ότι μερικές φορές το σεξ είναι περιττό. Αλλά τα θέματα της ιστορίας είναι μάλλον ενηλίκων και μόνο το HBO θα μπορούσε να κάνει μια σειρά σαν αυτή, αλλά η βία είναι απαραίτητη, το ίδιο και το σεξ. Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος θάνατο και σεξ, αυτά τα δύο κυρίαρχα ένστικτα της ζωής συνδέονται πολύ στενά.

 

10. Ο Σύριο θεωρείται άριστος ξιφομάχος. Θα μπορούσε να νικήσει οποιονδήποτε από τους άλλους πολεμιστές της σειράς ή υπάρχει κάποιος ικανοτερος;

Θα μπορούσε να πολεμήσει ενάντια σε μαγεία, ή με κάποιο πρόσωπο που δεν αγωνίζονται με την τιμή. Αλλά θα ήταν μια πρόκληση να βρούμε κάποιον που πολεμά καλύτερα από Syrio.

 

11. Ποιός θα θέλατε να πάρει τον Σιδερένιο Θρόνο;

Νομίζω ο G.R.R. Martin παίζει ένα τέχνασμα μαζί μας. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ανατροπή του. Ο μόνος άνθρωπος που θα κάθεται στο Σιδερένιο Θρόνο στο τέλος της ιστορίας θα είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο GRR Martin. lol

 

12. Έχετε κρατήσει επαφές με άτομα από το καστ του AGOT;

Μιλώ και βλέπω τον John (Sam), τον Harry Lloyd (Viserys), τον Gethin (Renly) και την Roxanne McKee (Doreah) που και που και σε κάποια συνέδρια. Η Natalia Tena(Osha) είναι μια παλιά φίλη μου και έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Και φυσικά με την Μaisie (Arya).

 

13. Με τι ασχολείστε αυτόν τον καιρό; Να περιμένουμε να σας δούμε σε κάποια νέα σειρά/ταινία;

Αυτή τη στιγμή παίζω σε μια θεατρική παραγωγή του «Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα» στο Λονδίνο. Μετά από αυτό θα πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες να εργαστώ για ένα μυστικό σχέδιο, αλλά ρίξτε μια ματιά σε αυτό το λινκ.

www.lionwitchtheshow.com

Edited by Spark
Μειώθηκε λίγο η απόσταση μεταξύ των ερωτήσεων και των απαντήσεων.
Link to comment
Share on other sites

Α, θυμάμαι που είχε μπει μια μέρα στο reddit στα Iama κι όλοι από κάτω παρακαλάγανε ν' απαντήσει στην ερώτηση: "what do we say to the god of death?" "NOT TODAY!"

 

Παλικάρι.

 

Μπράβο για τη συνέντευξη. :good:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Φάντασμα changed the title to Συνέντευξη με τον Μίλτο Γερολέμου - Syrio Forel (A Game of Thrones)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..