WILLIAM Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Όνομα Συγγραφέα: WilliamΕίδος: Επιστημονική ΦαντασίαΒία;ΌχιΣεξ;ΌχιΑριθμός Λέξεων: 3640Αυτοτελής; ΝαιΣχόλια: Προοριζόταν για τον 38ο διαγωνισμό αλλά μου βγήκε πιο μεγάλη. Όποιος θέλει ρίχνει μια ματιά. Άγνωστος Πλανήτης.pdf 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Disco_Volante Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 (edited) Πραγματικά ευχαριστήθηκα αρκετά το τέταρτο που χρειάστηκα για να διαβάσω την ιστορία σου! Η ιδέα είναι καλή, το ίδιο και η δομή της και οι ήρωες, ενώ ρέει πολύ εύκολα χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη. Αυτά είναι τα σχόλια του αναγνώστη Βαγγέλη. Τώρα μερικά πιο εξειδικευμένα σχόλια από τον αστροφυσικό Βαγγέλη: (1). Στην επιστημονική φαντασία μπορείς να γράψεις ότι θέλεις χωρίς περιορισμούς. Υπάρχουν όμως κάποια θέματα που θα πρέπει να εξηγηθούν. Αναφέρομαι στο γεγονός που το σκάφος ταξιδεύει μέσα σε μια μελανή οπή. Μελανές οπές στο σύμπαν υπάρχουν πολλές κυρίως στα κέντρα των γαλαξιών που είναι και οι μεγαλύτερες. Υπάρχουν βέβαια και άλλες διάσπαρτες στο σύμπαν που είναι τα απομεινάρια υπέρβαρων αστέρων. Οι δεύτερες όμως είναι τόσο μικρές που θα πρέπει να εξηγήσεις πώς χώρεσε μέσα το σκάφος! Επίσης πώς κατάφερε να επιβιώσει! Εγώ στη θέση σου θα το άλλαζα ως εξής: υποθέτεις ότι το σκάφος ταξιδεύει στον προορισμό του σε υπερχώρο περισσοτέρων των τεσσάρων διαστάσεων με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός και περνά δίπλα από τη γειτονιά μιας αχαρτογράφητης μελανής οπής. Εκεί η στρέβλωση του χωροχρονικού συνεχούς είναι μεγάλη και συνεπώς κατορθώνει να ταξιδέψει πίσω ή μπροστά στο χρόνο! (2). Αναφέρεις ότι το ταξίδι μέσα στη μελανή οπή τους πήγε 3 δισεκατομμύρια χρόνια μπροστά όταν ο ήλιος μας έχει διογκωθεί και ο γαλαξίας μας έχει συγκρουστεί με τον Μ31 (Ανδρομέδα). Ο ήλιος όμως θέλει ακόμα 5 δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι να φτάσει στο στάδιο του ερυθρού υπεργίγαντα και η σύγκρουση των γαλαξιών, αν τελικά γίνει, θα συντελεστεί σε περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα. Άρα λογικά θα πρέπει να αυξήσεις τη χρονική απόσταση του ταξιδιού. Πες 6 με 7 δισεκατομμύρια χρόνια και είσαι μέσα! Τζάμπα είναι! (3). Η εξής πρόταση με προβληματίζει: «... με τον ήλιο ενώ συστάλθηκε και πάλι οπότε ο πλανήτης μας παρέμεινε βιώσιμος». Τί ακριβώς συστάλθηκε; Αν εννοείς ότι ο ήλιος συστάλθηκε είναι μεγάλο λάθος! Όταν φτάσει στο στάδιο του ερυθρού υπεργίγαντα δεν υπάρχει επιστροφή. Μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια τα εξωτερικά στρώματα θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο νεφέλωμα και ο πυρήνας του θα μετατραπεί σε λευκό νάνο ο οποίος σιγά σιγά θα ψύχεται. Άρα δημιουργείται ένα πρόβλημα τωρα. Πώς είναι η Γη ακόμα βιώσιμη; Όταν ο ήλιος πεθάνει ποιά θα είναι η πηγή φωτός και θερμότητας; (4). Πλανήτης τάξεως Μ: Σίγουρα αυτό το δανείστηκες από το Star Trek, σωστά; Ειλικρινά δεν ξέρω τι σημαίνει το Μ αλλά στην Αστρονομία με γραμματικό κώδικα (O, B, A, F, G, K, M, R, N, S) κατατάσσουμε τους αστέρες και όχι τους πλανήτες. Ο ήλιος μας για παράδειγμα είναι αστέρας τάξεως G2. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια! Edited January 7, 2015 by Disco_Volante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία και να σε ευχαριστήσω για τα σχόλια. Το Μ σωστά το μάντεψες δεν είχα ιδέα ότι δεν τους κατατάσσουν έτσι τους πλανήτες. Φυσικά τις ειδικευμένες γνώσεις δεν τις έχω όσα διάβασα στο ίντερνετ ήταν για να φτιάξω την ιστορία και η δική μου έλλειψη γνώσεων μαζί με τα πιθανά λάθη των αρθρογράφων με οδήγησαν σε λάθη. Ευχαριστώ επίσης γιατί θα είναι χρήσιμες οι παρατηρήσεις αυτές αν αποφασίσω να αναπτύξω την ιστορία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeas Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Καλησπέρα! Τα καλά νέα: +Καλός ρυθμός, ενδιαφέρουσες ιδέες. Παρ’ όλα τα λάθη σου στην αληθοφάνεια (όπως αναφέρει ο ειδικός), εγώ δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα αναληθοφάνειας (που δεν είμαι σίγουρα ειδικός). Γενικά αρκετά ευκολοδιάβαστο. +Η γραφή, αν και χρειαζόταν ένα-δυο χεράκια επιμέλεια ακόμη, ικανοποιητική. +Μου άρεσε η απάντηση στο ερώτημα του διαγωνισμού Τα σημεία που μπορούν να βελτιωθούν: –Δεν μου άρεσε ότι το πρόδωσες (την απάντηση εννοώ), μάλλον άθελά σου, από τόσο νωρίς (τέλους 2ου κεφαλαίου). Δεν ξέρω πώς θα μπορούσες βέβαια να το καμουφλάρεις, αλλά όλο και κάτι θα σκεφτείς. Αυτό για λόγους σασπένς κι ανατροπής. –Το βασικότερο για μένα ζήτημα με το οποίο θα ήταν καλό να ασχοληθείς (αφού ακούσεις και τις συμβουλές του Disco) είναι οι χαρακτήρες. Δεν είναι ακριβώς κακογραμμένοι. Απλώς δεν είναι μεταξύ τους διακριτοί. Κι ίσως να φαίνονται και κάπως άχρωμοι (στα δικά μου μάτια). Τι το ιδιαίτερο έχουν, για το οποίο αξίζει να τους έχεις στο έργο σου; (δεν θέλω να μου απαντήσεις, να το σκεφτείς απλώς) Συμβουλή μου αν θες να το επεκτείνεις: Κάνε πιο διακριτούς τους χαρακτήρες, δώσ’ τους ιδιαιτερότητες. Κάνε τους να μου μείνουν για καιρό. Κάνε με να νοιαστώ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μετά πολύ πιο εύκολα. Φαντάσου τις ζωές τους, τις παραξενιές τους. Μήπως μιλάνε με διαφορετικό τρόπο; Δες κι ένα tutorial της Ναρουάλις - το οποίο μάλλον έχεις διαβάσει αφού έχεις σχολιάσει Σκέψου πώς όλα αυτά επιδρούν στους διαλόγους. Για να το ξεκαθαρίσω, δεν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα για τα δεδομένα του διηγήματος, απλώς σε ένα μυθιστόρημα (δηλαδή σε μεγάλο όγκο που οι χαρακτήρες καλώς ή κακώς παίζουν μεγαλύτερο ρόλο) πιστεύω ότι καλό θα ήταν να το σκεφτόσουν, κι αυτό το λέω επειδή σε εμένα δεν έμειναν οι χαρακτήρες σχεδόν καθόλου. Άλλοι μπορεί προφανώς να έχουν διαφορετική γνώμη Κατά τα άλλα, μου άρεσε αρκετα και μπράβο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) Καλησπέρα κι από μένα. Διάβασα την ιστορία σου. Ίσως δεν κατάφερες να την έχεις έτοιμη για τον διαγωνισμό, αλλά και μόνο για την προσπάθεια αξίζει να προσφέρουμε λίγες σκέψεις. Ο σχολιασμός που ακολουθεί αναλύεται επιπλέον στο συνημμένο αρχείο του διηγήματός σου. Η ιδέα έχει ενδιαφέρον. Ταιριάζει γάντι με τον διαγωνισμό. Κατά την ταπεινή μου γνώμη μπορούσες να εντοπίσεις σημεία που έπαιρναν αφαίρεση, έτσι ώστε να μειώσεις το μέγεθός της και να συμμετάσχει. Η ιστορία χρειάζεται οπωσδήποτε επιμέλεια. Έχει μερικά ζητηματάκια τόσο με κάποια συντακτικά, όσο και με τη χρήση της γλώσσας. Επίσης οι διάλογοί σου θέλουν δουλειά για να γίνουν πιο φυσικοί. Για τα επιστημονικά ζητήματα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές του Disco. Φαίνεται ότι ξέρει. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι συνήθως είναι καλό να γράφουμε για πράγματα που γνωρίζουμε καλά. Αυτό δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να γράψεις για ταξίδια στο διάστημα αν δεν είσαι αστροφυσικός, αστροναύτης, κλπ. Σημαίνει όμως ότι απαιτείται τρελή έρευνα ώστε να μάθεις όσο γίνεται περισσότερα για το θέμα σου. Διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνεις τόσο τραγικά λάθη, ώστε να γίνουν αντιληπτά ακόμα και από τακτικούς, αλλά όχι ειδήμονες, αναγνώστες. Συνηθίζεις να βάζεις τους διαλόγους μετά από παύλες, αντί εντός εισαγωγικών. Αυτό παρουσιάζει το πρόβλημα ότι εντός των διαλόγων μπλέκονται και περιγραφές, και αυτό ίσως μπερδεύει τον αναγνώστη. π.χ. -Δεν χρειάζεται, είπε ο Μάικ γυρίζοντας να την κοιτάξει. Είναι μια νέα αρχή αλλά θα πάνε όλα καλά. Δε φτάσαμε ως εδώ για το τίποτα. Επίσης προσπάθησε στις περιγραφές σου να προσφέρεις τροφή για όλες τις αισθήσεις και όχι μόνο για την όραση. Πώς μύριζε ο αέρας του πλανήτη; Το εσωτερικό του σκάφους όταν άρπαξε φωτιά; Τι θορύβους ακούγαν τη νύχτα στην κατασκήνωση; Τι γεύση είχε το στόμα τους όταν ξύπνησαν από τη νάρκη; Πώς ένιωθαν το σώμα τους; Μήπως ήταν μουδιασμένοι; Μήπως κολλούσε το δέρμα τους, τα μαλλιά τους; Γενικά θα συμφωνήσω και με τα σχόλια Μορφέα. Μια τελευταία παράκληση: καλό θα ήταν αν ανέβαζες τα διηγήματά σου σε μορφή .doc, .docx, ή .odt Είναι πολύ πιο εύκολο να προστεθούν σχόλια σε αυτά τα αρχεία. Σ' ευχαριστώ που μοιράστηκες την ιστορία σου μαζί μας και καλή συγγραφική συνέχεια. Άγνωστος Πλανήτης_σχόλιαNirgal.pdf Edited January 8, 2015 by Nirgal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 [γκρίνια μόουντ ον]Έλα τώρα! Σε έπαιρνε να κόψεις να παίξουμε! [γκρίνια μόουντ of] Και για την ακρίβεια σε έπαιρνε να φας κάπου πέντε χαρακτήρες (δηλαδή οκ, είπαμε, δεν είναι μυθιστόρημα, είναι πάρα πολλοί για ένα διήγημα, ακόμα κι αυτοί που απλά αποκτάνε λόγο). Αν το θυμάμαι καλά, για παράδειγμα, μέχρι και τη σελίδα 11(από τις 16 του pdf) εμφανίζεται νέο πρόσωπο (με πλήρες όνομα και ιδιότητα). Εντάξει, όχι ότι εμφανίζεται από το πουθενά, απλά ξέρουμε πως είναι εκεί και κάνει ένα πέρασμα, χωρίς όμως στην πραγματικοτητα να μας λέει κάτι τόσο ουσιαστικό. Σε παίρνει να τους μειώσεις και να μας γνωρίσεις καλύτερα με αυτούς για τους οποίους θα πρέπει να μας νοιάζει. Χωρίς βασικά να μεγαλώσεις το κείμενο γιατί όντως, τόσο θα έπρεπε να είναι. Βρίσκω πως το υπολόγισες πολύ καλά σε σχέση με την ιδέα του και την πλοκή (άσχετα που δε χώρεσες να παίξεις). Τώρα, έχω άλλα δύο πράγματα να προτείνω (που δεν τα βλέπω παραπάνω) για να τα φτιάξεις: Το ένα είναι να σκορπάς πληροφορία σχετική με αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Να το προοικονομείς ας το πούμε. Θέλω να πω, όταν ξεκινάει το διήγημα έχουμε τη συναίσθημα μεν ότι το σκάφος φέρει βαριά τεχνολογία, αλλά και πάλι αργότερα ανακαλύπτουμε κάπως απότομα το πόσο βαριά είναι αυτή. Έχουμε έναν χαρακτήρα πρόθυμο να πάει να ζήσει σε έναν πλανήτη (?) που δεν ξέρει τίποτα απολύτως για αυτόν και δεν έχουμε ιδέα γιατί στα κομμάτια μπορεί να το θέλει αυτό. Τέτοια πραγματάκια, τα εντυπωσιακά πραγματάκια του θέματος, πρέπει λίγο να επιστρέψεις (έστω και αφού γραφτούν) και να τα στήσεις. Βέβαια, χωρίς να τα προδώσεις κιόλας, ακόμα καλύτερα (για μένα) με μικρές φράσεις που δε θα τις καταλάβουμε την ώρα που θα τις διαβάσουμε αλλά θα τις θυμηθούμε όταν θα γίνει το μπαμ και θα κάνουν τα πάντα να μοιάζουνε ότι είναι στη θέση τους Θα πρότεινα επίσης να αποφεύγεις να στήνεις τις σκηνές σου σαν να ανήκουν σε θεατρικό έργο. Δηλαδή, περιγραφή σκηνής-τιπς-διάλογος (και επανάληψη ιδιοτήτων για όποιον ξέχασε τι παίχτηκε στο προηγούμενο επεισόδιο). Μπορείς να κάνεις ό,τι σου αρέσει φυσικά και να βρεις το στυλ που σου ταιριάζει, απλά ως έχουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τα γνωστά τερτίπια (γλώσσα σώματος, κινήσεις, σκέψη) για να μας κάνεις να νιώσουμε τους χαρακτήρες σου. Γενικά, έχει μια πολύ όμορφη ιδέα, διαβάζεται εξαιρετικά ευχάριστα και αξιοποιεί τέλεια (ίσως και καλύτερα από όλους μας) το θέμα του διαγωνισμού. Πέρασα μαζί του πολύ όμορφα και σε ευχαριστώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Λοιπόν, καταρχάς να γκρινιάξω κι εγώ μαζί με τους υπόλοιπους. Θα μπορούσες να κάνεις έναν μικρό κόπο παραπάνω για να βάλεις την ιστορία σου στο διαγωνισμό. Έχεις μια όμορφη ιδέα, που ταιριάζει γάντι στο θέμα και θα έπρεπε να παίξει μαζί με τις υπόλοιπες ιστορίες. Όπως προείπα, η ιδέα είναι πολύ ωραία. Σαν ιστορία, έχει μπόλικη δράση, γρήγορες εξελίξεις, μυστήριο και περίεργες ανακαλύψεις. Γενικά, τη διαβάζεις ευχάριστα, χωρίς να κολλάς και σε τραβάει για να συνεχίσεις. Από παρατηρήσεις, θα συμφωνήσω με όσα σου έχουν πει τα παιδιά παραπάνω. Η γραφή σου, και μέσα απ' αυτήν και οι χαρακτήρες σου, έπρεπε να είναι πιο ζωντανή. Μην παίζεις μόνο μ' αυτά που συμβαίνουν γύρω απ' τους ήρωές σου, αλλά δώσε βάση και σ' αυτά που αισθάνονται. Μ' αυτόν τον τρόπο διεγείρεις και τα συναισθήματα του αναγνώστη. Επίσης, δεν χρειάζεται να μας περιγράφεις τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του κάθε ήρωα. (Βασικά, πρόσεξα ότι κάνεις κυρίως με τις γυναίκες, για να μας πεις πόσο όμορφες είναι). Κι όταν το κάνεις να αποφεύγεις ξερές φράσεις του τύπου «ήταν κανονικού ύψους». Δεν συμπληρώνεις καμιά αναφορά. Αν είναι απαραίτητο να αναφερθείς στην εξωτερική εμφάνιση, αν το χρειάζεται η ιστορία σου, μπορείς να το κάνεις έμμεσα. Με το τι είδε στον καθρέφτη, με το πόσο πιο κοντή είναι σχέση με τον δίμετρο μηχανικό και άλλα τέτοια, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Περί επιστημονικής αληθοφάνειας, μου άρεσε ο τρόπος που το έκανες. Ίσως να υπάρχουν μερικές ασυνέπειες, αλλά η σκέψη πάνω στην οποία βασίζονται είναι σωστή. Ο Βαγγέλης σού έδωσε μερικές πληροφορίες στις οποίες μπορείς να βασιστείς για να κάνεις την ιστορία πιο στέρεη. Χρησιμοποίησέ τες. Ίσως πρέπει να συγκαλύψεις κάπως καλύτερα το πού βρίσκονται, και να μας το κρατήσεις σαν κερασάκι για το τέλος. Εγώ το ψυλλιάστηκα όταν έδωσες την απόσταση από τον α του Κενταύρου. (Είναι κάπως παράξενο το ότι το σκάφος αναγνωρίζει την απόσταση από αυτό το άστρο, αλλά δεν μπορεί να υπολογίσει το πού βρίσκονται). Η αλήθεια είναι ότι ανοίγεις πολλά μέτωπα στην ιστορία σου, η οποία είναι σχετικά μικρή σε μέγεθος για να τα προλάβει όλα. Άλλοι τρέχουν στο σκάφος, άλλοι κάνουν μετρήσεις στο έδαφος, πάνω-κάτω οι άκατοι... καταλαβαίνεις κι εσύ ότι χρειάζεται αρκετό άπλωμα για να χωρέσουν όλα αυτά, αλλά και να αναπτυχθούν όσο πρέπει. Πχ αναφέρεις ότι το σκάφος χρειάζεται ένα σπάνιο ορυκτό για ενέργεια, και οι του πληρώματος αναρωτιούνται αν θα υπάρχει αυτό το ορυκτό στον πλανήτη. Το οποίο είναι ανοιχτό μέτωπο, που μένει κάπως ανεκμετάλλευτο. Με λίγα λόγια, για ένα διήγημα περιορισμένης έκτασης κράτα μόνο αυτά που έχεις απαραίτητη ανάγκη. Τι θα μπορούσες να είχες κάνει για να τα αποφύγεις όλα αυτά; Για παράδειγμα, να ξεκινούσες με το πλήρωμα να ξυπνάει ενώ το σκάφος είχε ήδη πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στον άγνωστο πλανήτη. Κι αρχίζεις την έρευνά σου από εκεί. Όπως ανάφερε και η Κιάρα πιο πάνω, έχεις πάρα πολλούς χαρακτήρες για ένα διήγημα. Δεν του ταιριάζει, είναι η αλήθεια, αλλά μ' αρέσει που το κάνεις. Μ' αρέσει κυρίως για το λόγο που φαίνεται ότι θα χρειαστούν όλοι αυτοί στο τέλος. Ήθελες να είναι έτσι και προσπάθησες να τους βολέψεις όλους στην ιστορία σου. Μέχρι και το λαβ στόρι. Αλλά θέλεις χώρο. Αυτά κι από μένα. Πέρασα πολύ ωραία με την ιστορία σου. Καλή συνέχεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Μου φαίνεται ότι δεν θα πρωτοτυπήσω. Θα σε μαλώσω που δεν έκοψες λίγο για να λάβεις μέρος, όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, γιατί η ιστορία σου ήταν τόσο μα τόσο πολύ εντός θέματος. Μου άρεσε που ο πλανήτης ήταν τύπου Μ. Πρόσφατα έμαθα, βλέποντας το prequel του κλασικού Τρεκ, το Enterprise, ότι Μ σημαίνει τύπου Μινσάρα, που υποτίθεται ότι ήταν ο πρώτος πλανήτης που έμοιαζε σαν τη Γη που επισκέφτηκαν. Μου άρεσε πολύ και το διεθνές πλήρωμα του σταθμού. Επίσης το σπάνιο ορυκτό που θα αναζητούσαν στην επιφάνεια ήταν άλλο ένα κλείσιμο του ματιού, άλλη μια επιβεβαίωση ότι ο κόσμος του Τρεκ έχει διεισδύσει στη σκέψη μας. Γενικά μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά και το περιβάλλον και η ιδέα και ο τρόπος που εξελίσσονταν τα πράγματα. Μερικές μάλιστα από τις αρχικές σκηνές της αφύπνισης ήταν πολύ κινηματογραφικές -μου θύμισαν και το ξύπνημα στο Alien, με τα εσώρουχά τους, με το πρωινό τους, με τα αστειάκια τους. Άνετα πάντως αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είναι ένα "πιλότος" για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω με τον Βαγγέλη από πάνω, κυρίως για το αν η Γη μπορούσε να παραμείνει βιώσιμη μετά από τη συρρίκνωση του ήλιου, αλλά σκέψου μια άλλη πιθανότητα: αφού ανέφερες τη σύγκρουση των γαλαξιών, θα μπορούσε κάποιο άστρο που περνούσε κοντά να την αποσπάσει και να την τραβήξει στην τροχιά του. Οι αναταράξεις θα προκαλούσαν σίγουρα αφανισμό σε όλα τα επίπεδα, αλλά μετά από τόσα δισεκατομμύρια χρόνια, έχει επανέλθει μια οικολογική ισορροπία. (Τώρα βέβαια, μπορεί οι γνωρίζοντες καλύτερα από μένα τη μηχανική να αισθάνονται τίποτα τρίχες να σηκώνονται κάγκελο, δεν ξέρω, αλλά μπορεί και να είναι λιγότερα τα προβλήματα). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Τώρα που τελείωσαν οι σχολιασμοί και οι ψηφοφορίες να απαντήσω στα σχόλια αρχίζοντας από το κοινό παράπονο ότι δεν έκοψα λίγο για να μπορέσω να παίξω και στο διαγωνισμό. Δυστυχώς εκείνη την ώρα ήταν αργά και η επόμενη μέρα δεν θα άφηνε χρόνο οπότε είπα να μην ζητήσω τόση παράταση. Του χρόνου ( ή σε μερικούς μήνες στον φαντασίας γιατί με τον τρόμο δεν το έχω ) πάλι! Φίλε Βαγγέλη να πω ότι ευχαριστώ για τα δεδομένα, είχα διαβάσει κάμποσα άρθρα αλλά προφανώς ή αυτοί που τα έγραψαν δεν ήταν τόσο ενήμεροι ή όλοι οι επιστήμονες δεν συμφωνούν. Θα τα συμπεριλάβω πάντως στην επέκταση του έργου σε πλήρη μορφή. Μορφέα, καταλαβαίνω αυτό που λες για τους χαρακτήρες, σε ένα μυθιστόρημα θα είχαν χώρο να αναπτυχθούν και θα είχαν και τρόπο να ξεχωρίσουν, ένας από τους λόγους που τους έβαλα να είναι και από διαφορετικά έθνη, αλλά εδώ ήμουν λίγο στενόχωρα. Θα τα έχω όλα υπόψιν για το μέλλον, ευχαριστώ. Το που βρίσκονται ήταν κάτι που θα ανακαλυπτόταν με περισσότερη έρευνα, αλλά τελικά είδα ότι δεν χώραγε και το έφτιαξα έτσι. Nirgal όπως ήδη είπα έκανα την έρευνα αλλά δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε, τώρα πάντως ξέρω ποιον θα ρωτάω! Όσον αφορά το θέμα με τις παύλες. έχω συνηθίσει με τις παύλες μετά από 25 χρόνια, δεν ξέρω αν θα μπορούσα τώρα να συνηθίσω με τα εισαγωγικά. Το έχω κάνει σε ένα μόνο έργο μου που γράφω τώρα. Τα άλλα σχόλια για την επέκταση του τι νιώθουν, βλέπουν, αισθάνονται, θα προσπαθήσω να τα έχω πάντα υπόψιν, προσθέτουν φυσικά στο να ταυτιστεί ο αναγνώστης με τους χαρακτήρες. Η τελευταία παράκληση λήφθηκε ήδη υπόψιν, η νέα ιστορία ανέβηκε σε word: http://community.sff.gr/topic/16130-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-i-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CF%82/ Nienor, ευχαριστώ για τις προτάσεις, συνήθως την πρώτη φορά που βλέπουμε ένα χώρο δίνω κάποια στοιχεία για να μπορεί και ο αναγνώστης να μπει στο πνεύμα και μετά κάποια που μπορεί να χρειάζονται. Mesmer, ευχαριστώ για τα σχόλια και φυσικά για την ερώτηση που έδωσες και έγινε το εφαλτήριο για την ιδέα αυτή. Είσαι από τους πολύ διαβασμένους και φαντάζομαι με πρόδωσε αυτό που είπα για το τριπλάσιο από το α του Κενταύρου. Ο υπολογιστής δεν μπορούσε να βρει που ήταν μιας και δεν μπορούσε να βρει τη γη, και δεν είχε φαντασία να σκεφθεί αυτό που είχε γίνει. Αυτό που λες για τα πολλά μέτωπα πρέπει να το προσέξω για τις μικρές ιστορίες, Τiessa χαίρομαι που σου θύμισα το Star Trek, το TNG είναι μεγάλη αγάπη και να το κλείσιμο του ματιού να συμβαίνει απροσχεδίαστα. Ευχαριστώ που με διαβάσατε, ραντεβού στην επόμενη ιστορία εντός ή εκτός διαγωνισμού. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Ο Άγνωστος Πλανήτης είναι μία ενδιαφέρουσα ιστορία, που μου έφερε στο νου Πλανήτη των Πιθήκων και ανάλογου κόνσεπτ ιστορίες. Είναι παράξενο αλλά δεν ξέρω να σου πω αν έπρεπε να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη. Μικρότερη aka πιο σφιχτοδεμένη, μεγαλύτερη aka πληρέστερη. Μου φαίνεται σαν κάπου να προσπάθησες να την μαζέψεις, κάπου να την απλώσεις, (προφανώς και λόγω περιορισμού των λέξεων για τον διαγωνισμό που την προόριζες), έτσι δεν ανέπτυξες τελικά την ιδέα σου σε όλη τη δυναμική της. Είμαι σίγουρη ότι με λιγότερη πίεση, χρόνου και χώρου, θα μπορούσες να την απογειώσεις. Συνέχισε την καλή δουλειά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted January 31, 2015 Author Share Posted January 31, 2015 Ευχαριστώ για την ανάγνωση και τα καλά λόγια. Σκέφτομαι όντως να την αναπτύξω όντως σε μια πιο μεγάλη ιστορία, όπου θα αναπτυχθεί κανονικά με όλες τις ιδέες που περιέχει και με την χρήση των χαρακτήρων που έχουν ένα ρόλο να παίξουν. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest /george/ Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 (edited) Ω επιτέλους και μια hardcore ιστορία Ε.Φ! Τη διάβασα χθες βράδυ και μου άρεσε πολύ. Γενικά μου αρέσουν ιστορίες που περιγράφουν ταξίδια σε άλλους πλανήτες αν και τελικά ήμασταν στο δικό μας πλανήτη! Συνέχισε την καλή δουλειά γιατί πολύ θα ήθελα να διαβάσω κάτι ανάλογο στο μέλλον. Edited June 14, 2015 by /george/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted June 14, 2015 Author Share Posted June 14, 2015 Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και θα σου πω ότι θα δεις και κάτι παραπάνω γιατί υπάρχει η ιδέα σε ανάπτυξη της ιστορίας σε μεγάλο μέγεθος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts