Jump to content

Το καλοκαίρι μου έξω από το Θόλο - Δημήτρης Βανέλλης


Recommended Posts

post-3439-0-68356500-1422529931.jpg

 
Το καλοκαίρι μου έξω από το Θόλο
Δημήτρης Βανέλλης
Μέδουσα, 2006
174 σελ.
 
[αντιγραφή από την καταχώριση του biblionet]
Ένας άνθρωπος παγιδεύεται σε μια χρονομηχανή που ταξιδεύει ανεξέλεγκτα στο χωροχρόνο. Ένας πληρωμένος δολοφόνος από το μέλλον επιστρέφει πίσω στο χρόνο για να εκτελέσει μια σύγχρονή του επιστήμονα που κάνει χρονοδιακοπές σε κάποιο νησί του Αιγαίου στα τέλη του εικοστού αιώνα. Μια δεκαεξάχρονη κοπελίτσα εκμυστηρεύεται την κοινότοπη καθημερινή ζωή της στο κρυφό της ημερολόγιο. Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα ετερόκλητα πρόσωπα και πώς συναντιούνται τα μονοπάτια τους; Μια συναρπαστική ιστορία από το μέλλον, που διαδραματίζεται σ' ένα ελληνικό νησί του σήμερα.

 

---

 

'Το Καλοκαίρι μου έξω από το Θόλο' είναι μία όμορφη νουβέλα χρονοταξιδιού από ένα μακρινό δυστοπικό μέλλον σε κάποιο απ' τα νησιά του Αιγαίου στο τέλος του 20ου αιώνα. Πρόκειται για μία αφήγηση που εξερευνεί πολλές πτυχές και ακολουθεί μία ενδιαφέρουσα ανάπτυξη. Από την άλλη, η δομή ήταν δυνατή, αλλά μάλλον υπερβολικά απλή, οι χαρακτήρες καλοσχηματισμένοι, αλλά δεν τους αισθάνθηκα ζωντανούς, ενώ η ιστορία παρότι ήταν όμορφη, δεν με κέρδισε τελικά. Ως σύνολο, 'το Καλοκαίρι μου έξω από το Θόλο' είναι ένα δυνατό βιβλίο ελληνικής επιστημονικής φαντασίας, το οποίο όμως έμενα δεν με ικανοποίησε απόλυτα.

Edited by Myyst
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μόλις τελείωσα το βιβλίο και μπορώ να πω ότι ήταν από τα πιο ευκολοδιάβαστα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που έχω διαβάσει, με την αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία και τον τρόπο γραφής του συγγραφέα να βοηθούν πολύ στην γρήγορη και, πάνω απ'όλα, ξεκούραστη ανάγνωση του. Όσον αφορά την ιστορία, η περίληψη στο οπισθόφυλλο του βιβλίου τα λέει μια χαρά, οπότε δεν χρειάζεται να γράψω μια δική μου. Το βιβλίο μου άρεσε και η ιστορία του με κράτησε μέχρι το τέλος, απλά δεν ικανοποιήθηκα στον απόλυτο βαθμό. Αλλά, αλίμονο, δεν χρειάζεται το κάθε βιβλίο να είναι αριστούργημα, απλά να είναι καλογραμμένο και ενδιαφέρον, ώστε να αποζημιώσει τον αναγνώστη για τα λεφτά και τον χρόνο που δαπάνησε. Και αυτό το βιβλιαράκι σίγουρα αποζημιώνει. Βρήκα κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες, που αναπτύχθηκαν σε μικρό χώρο μεν, αρκετά ικανοποιητικά δε, οι ωραίες περιγραφές με ταξίδεψαν στα μέρη που εκτυλισσόταν η ιστορία και οι χαρακτήρες, χωρίς να δεθώ ιδιαίτερα με κάποιον από αυτούς, μου φάνηκαν αρκετά καλογραμμένοι. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος και πέρασα καλά, απλά αν έβαζα μεγαλύτερο βαθμό, θα αδικούσα άλλα, καλύτερα βιβλία. Σίγουρα αξίζει μια ανάγνωση.

 

7/10

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Πολύ ερασιτεχνικά γραμμένο. Αλλά, αν και στην αρχή κλώτσησα, πολύ γρήγορα με συνεπήρε και το διάβασα μονορούφι. Ωραίο, ευχάριστο βιβλίο, και συμπάθησα και τον συγγραφέα του (όχι τον ήρωα, δηλαδή, ρε άνθρωπε, σοβαρά; ). 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..