Morfeas Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Είδος: φαντασία, ίσως προς τη σκοτεινή αλλά δεν ξέρωΒία;/Σεξ; Δεν είναι και για μικρά παιδιάΑριθμός Λέξεων: 2996Αυτοτελής; Ναι.Σχόλια: Για το WriteIn Short Story Live #4, με θέμα "Κι ύστερα ήρθες και μ' έλυσες", από elli sketo. Πέραν των σχολίων μου για το θέμα, είναι μια καλή αφορμή για να έρθω σε επαφή με το έργο του Κωστάκη Ανάν, που προμηνύεται απολαυστικότατο. Είχα κάμποσο καιρό να γράψω και χρειαζόμουν ένα boost έμπνευσης κι αυτοπεποίθησης - μια τρύπα στο νερό, ομολογουμένως Αρχείο:Δροσοσταλίδα φωτός.doc 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Ρε Νικόλα, τι πράγμα είναι αυτό που κατέβασε το παρανοικό μυαλουδάκι σου; Η πολύ επαφή με τον στρατό σου έχει κάνει κακό, γρήγορα αποτοξίνωση και διάβασμα όλων των FFL ως τώρα για παραδειγματισμό! Ομολογώ ότι, ενώ περίμενα με χαρά την επιστροφή σου στα γραπτά, εδώ με άφησες με ανάμικτα συναισθήματα. Από την αρχή έως το τέλος της ιστορίας, ακροβατούσε ανάμεσα στο "τι στον πούτσο γράφει" και στο "πώπω εδώ γάμησε". Είναι, θεωρώ, ο διαγωνισμός που πραγματικά νιώθω τελείως ηλίθιος καθώς δεν καταλαβαίνω το 80% των ιστοριών. Κι εσύ φυσικά δεν αποτελείς εξαίρεση. Το γενικό concept το έπιασα. Την ηρωίδα επίσης (αν και λίγο φτωχά σκιαγραφημένη για σένα). Το ποιος μιλάει σε α' πρόσωπο δεν το έπιασα τελείως. Γιατί να γίνει όλο αυτό το σούσουρο στο χωριό/πόλη/whatever επίσης δεν κατάλαβα. Για μία χυλόπιτα; Και πώς κατάφερε να το λύσει η φίλη μας; Πολύ αφαιρετικό σε αρκετά σημεία κι ο τίτλος ίσως ο πιο.. άκαιρος από τα υπόλοιπα. Πολύ "γούτσου" για να ταιριάξει σε ένα τέτοιο κείμενο που σε μερικά σημεία, η γραφή του είναι χύμα και δυνατή. Ίσως είσαι λίγο ντεφορμέ πάντως σίγουρα μπορείς να την ξαναδείς και να ξεδιαλύνεις μερικά απροσδιόριστα σημεία. Καλή επιτυχία μπρο! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkets Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Εγώ που δεν σε έχω ξαναδιαβάσει δηλώνω εντυπωσιασμένος! Το στόρυ μ άρεσε, έχουν γραφτεί ιστορίες και ιστορίες και έχουν γίνει πράγματα και θάματα για μια χυλόπιτα. Εξαιρετική η γραφή, και ειδικά η σκηνή δράσης με το κυνηγητό τη νύχτα μ άρεσε πάρα πολύ. Εγώ θα πέταγα τελείως εκτός της πρωτοπρόσωπη αφήγηση. Δεν ένιωσα να μου δίνει κάτι επιπλέον στην ιστορία. Πιο πολύ με μπέρδεψε παρά οτιδήποτε άλλο. Οκ κατάλαβα την σύνδεση με το θέμα αλλά και εγώ δεν κατάλαβα το τέλος της ιστορίας. Μου φάνηκε λίγο απότομο, δεν ξέρω, ίσως να πρέπει να την ξαναδιαβάσω μερικές φορές την ιστορία. Θα ήθελα να δω την ποιήτρια να ξαναβρίσκει την χαμένη της έμπνευση για να λύσει την κατάρα με ένα αντίστοιχο ποιηματάκι. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Λατρευτέ μου, μου άρεσε η ιδέα να μιλάει το ξόρκι, το βρήκα πανέξυπνο. Κι η ιστορία μου άρεσε και η γραφή μου άρεσε, το τέλος όμως σαν να το βιάστηκες - δεν ξέρω, μάλλον αλλάξαμε ρόλους σ' αυτό το write in ή κάτι τέτοιο. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα το απλώσεις και θα το φτιάξεις όπως πρέπει, βέβαια, και ήταν το μοναδικό μελανό σημείο σε μια ιστορία που κατά τα άλλα μου άρεσε πολύ. Μέχρι και ποιηματάκι με ομοιοκαταληξία σκάρωσες, που δεν σ' αρέσουν κιόλας! Εύγε! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SymphonyX13 Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Ωραία ιστορία, με γρήγορο ρυθμό, καλή γραφή και μια έξυπνη ιδέα για βασικό θέμα. Οι χαρακτήρες καλά παρουσιασμένοι για μια ιστορία αυτού του μεγέθους. Ο τίτλος δεν μου πολυκολλάει όμως με την υπόλοιπη ιστορία που είναι πιο dark απ`ότι προιδεάζει. Σε αυτό που σε έχασα τελείως ήταν το τέλος, που έρχεται απότομα από το πουθενά, χωρίς καμιά ουσιαστική εξήγηση. Σίγουρα θέλει περισσότερες λεπτομέρειες αυτό το σημείο 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhialto Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω σχόλια πως η περίπτωση είναι άνιση. Εφευρετικότατο σαν ιδέα η πρωτοπρόσωπη αφήγηση της κατάρας, ρεαλιστική και η πρωταγωνίστρια, λυρικά και τα ποιήματα, όμως έχεις και σκηνές όπως η παρακάτω Η Άννα έμεινε σιωπηλή. Τι της φαινόταν πιο εξωφρενικό: ότι λίγα λεπτά πριν την κυνηγούσαν τέρατα ταινιών τρόμου, ότι όλο αυτό είναι μια κατάρα που έχει κάποια σχέση με την ποίηση ή ότι η κατάρα προήλθε από έναν τύπο με δυσανεξία στις χυλόπιτες; Κάπου έλεος με τους καταραμένους εραστές. Και αυτή «Η λύση θα ήταν να μην είχες γεννηθεί ποτέ». «Συγγνώμη», πήρε τον λόγο η Άννα, «αλλά έχω μια αλλεργία στο δράμα κι ιδίως στην κακή σαπουνόπερα. Στην περίπτωση που όλο αυτό δεν είναι όνειρο, νομίζω ότι η λύση είναι –συγγνώμη, κιόλας– ένας ψυχολόγος κι όχι να εξαπολύουμε κατάρες όπου λάχει». Που προσωπικά με πετούν εντελώς εκτός κλίματος, σπάνε την αγωνία μου και μου φέρνουν στο νου tales from the crypt. Αν ο σκοπός σου ήταν η διήγηση μιας κωμικοτρομακτικής ιστορίας τύπου Evil dead ή tales from the crypt οι κωμικές σκηνές σου είναι λίγες. Αν ήθελες να διηγηθείς μια κατά βάση τρομακτική ιστορία με κάποιες σκηνές χιούμορ, τότε θεωρώ πως τοποθέτησες αυτές τις σκηνές σε λάθος σημεία. Σαν κατακλείδα, η ιδέα σου ήταν πολύ καλή και νομίζω πως αν δουλευτεί περισσότερο έχει την δυνατότητα να γίνει μια πολύ δυνατή ιστορία τρόμο… 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Αυτό εδώ βασίζεται στον μύθο του Οιδίποδα. Είναι ένα είδος διηγήματος που δεν μου αρέσει, γιατί ακριβώς βασίζεται στο αν ο αναγνώστης ξέρει την πηγή της έμπνευσής του, αν όχι, δεν βγάζει πολύ νόημα. Δεν στέκεται, δηλαδή, μόνο του. Η γραφή σου, επίσης, δεν είχε τη ζωντάνια, το σθένος που περίμενα (και σε κάποιες φάσεις με πέταγες τελείως έξω). Πολύ καλή σύνδεση με το θέμα που είχες. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvertooth Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 (edited) Καλησπέρα Μορφέα, σε σένα θα βάλω όλο το σχόλιο σε σπόιλερ, μιας και αναφέρω πολλά περιστατικά από το διήγημα. Για αρχή, μπορώ να πω ότι το τέλος με κατατρόμαξε. Το ότι τελικά δεν ήταν η κατάρα - ή έστω ένας μεμονωμένος τρελός που για κάποιο λόγο έριξε κατάρα - που έφερε το θανατικό, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι. Συγχαρητήρια!Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα γιατί όλοι λέγανε ότι η πρωταγωνίστρια θα λύσει την κατάρα επειδή ήταν μαστόρισσα του λόγου. Αυτή ήταν μήπως που τους έδωσε τη λύση να σκοτώσουν όλες τις γυναίκες στο τέλος; Μάλλον έχασα κάτι.Γενικά η γραφή ήταν σε καλό επίπεδο - αν και ήταν η πρώτη φορά που ο πρωταγωνιστικός σου χαρακτήρας είχε σημεία που δεν πείθει πάρα πολύ. Που πχ όταν της είπε η Ιοκάστη ότι έξω έχει μαγικά τέρατα εκείνη ήταν σε φάση "καλά τώρα, θα φοβηθούμε τέρατα που υπάρχουν μόνο στις ταινίες;". Σε αυτό το σημείο ας πούμε, το πιο λογικό θα ήταν να τρομάξει ή έστω να σκιαχτεί λίγο. Είτε με τα τέρατα, είτε με το ότι υπάρχει μια τύπισσα δίπλα της που πιστεύει όντως στα τέρατα, είτε με το ότι υπάρχει μια τύπισσα που προσπαθεί να την τρομάξει λέγοντάς της ιστορίες με τέρατα (ίσως για να την αποτρέψει να φύγει γιατί δεν έχει και τόσο καλές βλέψεις).Υπάρχουν και κανα δυο σημεία ακόμα που δεν είμαι σίγουρη γιατί τα αντιμετώπισε με τόση ελαφρότητα η πρωταγωνίστρια - τη στιγμή που προφανέστατα είναι μάλλον πολύ σοβαρά (πχ όταν λέει ότι έχει αλλεργία στο δράμα λες και πρόκειται για σαπουνόπερα, την ώρα που δίπλα της οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για γενεοκτονία)Για να μην παρεξηγηθώ, μου άρεσε η Άννα στο μεγαλύτερο μέρος της, απλά αυτά τα σημεία με αποξένωσαν αρκετά από αυτή - ακριβώς επειδή η ιστορία ιντριγκάρει με την ατμόσφαιρά της και σε κάνει να νιώσεις αγωνία για τους καταραμένους.Η λύση της κατάρας πάντως, το ξαναλέω, ήταν ένα πολύ έξυπνο και ανατριχιαστικό τουίστ. Έντιτ: Το σπόιλερ αποφάσισε να μη μου δουλέψει, και τώρα νιώθω όπως τότε που έγραψα σαν όνομα συγγραφέα 'Εγώ' τη στιγμή που είχα μπερδευτεί και είχα ανεβάσει από λογαριασμό άλλου. Έντιτ2: Το διόρθωσα - ναι είμαι πολύ φάμπιουλους το ξέρω. Edited March 20, 2017 by Silvertooth 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeas Posted March 24, 2017 Author Share Posted March 24, 2017 Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια, συμφωνώ με τα περισσότερα. Ναι, η ιστορία έχει ένα ό,τι να 'ναι τέλος (σόρι, silvertooth ), αλλού πήγαινε κι αλλού κατέληξε (όπως καταλάβατε κάποιοι στο τέλος θα έπρεπε η πρωταγωνίστρια να λύσει την κατάρα με ένα αντίστοιχο ποίημα που θα έβρισκε τη λογική τρύπα στην κατάρα -κι όμως, σκόπευα να βάλω happy end!- αλλά ούτε τον χρόνο ούτε και την έμπνευση ή το περιθώρειο λέξεων είχα για να το αναπτύξω, οπότε κατέληξα με τη βλακεία που διαβάσατε). Ναι σε σημεία φαίνεται σαν να τρολάρω, κι αυτό επειδή μάλλον όντως τρόλαρα (τα 2 βασικά meta σημεία τα επισημαίνει ο Ριάλτο, το άλλο είναι ο τίτλος), ίσως επειδή δεν με ενθουσίασε η ιστορία ή η θεματική της, πέραν της αφήγησης του ξορκιού και του συστήματος μαγείας, που δεν πολυφαίνεται κιόλας. Δεν έχω πολλά να πω, μόνο αυτό: Αυτό εδώ βασίζεται στον μύθο του Οιδίποδα. Είναι ένα είδος διηγήματος που δεν μου αρέσει, γιατί ακριβώς βασίζεται στο αν ο αναγνώστης ξέρει την πηγή της έμπνευσής του, αν όχι, δεν βγάζει πολύ νόημα. Δεν στέκεται, δηλαδή, μόνο του. Αυτό με παραξένεψε ως σχόλιο. Καταρχάς, συνειδητά τουλάχιστον, δεν βασίστηκα στον συγκεκριμένο μύθο. Με αφορμή το σχόλιό σου έψαξα να βρω κάποια σύνδεση (οικογενειακή σχέση, αυτοτύφλωση, βασίλειο, παιδιά) αλλά δεν τα κατάφερα, οπότε θα με ενδιέφερε να μοιραζόσουν τον συλλογισμό σου, εφόσον μπορείς. Πραγματικά έχω περιέργεια. Τέλος, ευχαριστώ πολύ για τις ψήφους. Περίμενα να συναγωνιζόμουν σθεναρά για την τελευταία θέση, ιδίως από τη στιγμή που το επίπεδο το βρήκα πολύ υψηλό. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 (edited) Ουάου. Μορφέα, επειδή τώρα σβήνω από την κούραση, θα σου πω αύριο μάλλον. Ίσως να διάβασα ότι ήθελα... τι να πω; Πολύ περίεργο πράγμα. (Θα στείλω πμ) edit: Το ξαναδιάβασα, και ομολογώ ότι πήγα όπου ήθελα στην πρώτη ανάγνωση. Edited March 25, 2017 by Cassandra Gotha 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts