Διγέλαδος Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Ημερολόγιο Ήχοι από γνώριμες νότες ακόμα αντιλαλούν στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, Κάτω από την πανσέληνο προσπαθώ να κρατήσω τις αναμνήσεις μου ζωντανές. Ζω στο λυκόφως, ξύπνημα μου είναι το σούρουπο. Μόλις νοιώσω τα κρύο άγγιγμα των σκιών ρουφάω παλιές μυρωδιές. Γυροφέρνω στους σκοτεινούς δρόμους αναζητώντας τον εαυτό μου. Λαχταράω για τη ζεστή σάρκα, και την τελευταία τους ανάσα όταν πέφτει πάνω μου. Αποφεύγω τα πολυσύχναστα μέρη, ο θόρυβος τους μου ματώνει τα αυτιά. Είμαι και εγώ μια μοναχική ψυχή, για αυτό προτιμώ και να βρίσκω πλάσματα μόνα τους. Αυτά τα πλάσματα είναι που απεχθάνομαι, ίσως επειδή τα χρειάζομαι τόσο πολύ. Το κοκαλιάρικο τους σώμα με δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο να τους συμπαθήσω. Γιατί όμως η αίσθηση του δέρματος τους πάνω μου φαίνεται τόσο γνωστή; Με κάνει να προσπαθώ να θυμηθώ βασανισμένα τα φωτεινά όνειρα που βλέπω και ξεχνώ αμέσως όταν ξυπνάω. Το ξύπνημα είναι το χειρότερο, λαχανιασμένος σηκώνομαι στα πόδια μου και βλέπω γδαρμένο το δέρμα μου. Στο στόμα μου έχει μείνει μια απεχθής γεύση από καμένο κρέας και οινόπνευμα. Ξεσκισμένα υφάσματα γύρω μου και κλεισμένος μέσα σε ένα κλουβί από τείχους. Κοιτάζω το είδωλο μου στον καθρέφτη, Ευτυχώς δεν επαληθεύτηκε ο εφιάλτης μου, συνεχίζω να έχω όλες τις γκρίζες τρίχες πάνω μου, τα δόντια μου συνεχίζουν να είναι κοφτερά και στέκομαι καλά στα τέσσερα πόδια μου. από το ημερολόγιο ενός μοναχικού λύκου… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 ...wow... Ωμό. Ζωώδες. Πρωτόγονο. Δυνατό. Θεοί, μου άρεσε τρελά. Ίσως γιατί μ'αρέσουν πολύ και οι λύκοι. Αρχικά, νόμιζα πως μιλάς για κάποιον υπερφυσικό κυνηγό - ένα βρικόλακα, ίσως. Αν αυτή ήταν η περίπτωση, ίσως να μην μου είχε αρέσει τόσο πολύ, αλλά με εξέπληξε ευχάριστα. Δεν παρατήρησα κανένα λάθος, παρά μόνο τούτο: Το κοκαλιάρικο τους σώμα με δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο να τους συμπαθήσω. Κατά τ'άλλα, είσαι άψογος. Περιμένω να δώ και άλλα γραπτά σου, ποιητικά ή μη. Cheers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Φοβερές εικόνες, άγριες, δυνατές, ωμές αλλά όχι τρομακτικές για κάποιο λόγο, ίσως γιατί μπήκες στην "ψυχολογία" ενός λύκου, χωρίς ιδιαίτερο ανθρωπομορφισμό. Πολύ καλό. Δημοσίευσε κι άλλα κείμενά σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted August 4, 2005 Author Share Posted August 4, 2005 Ευχαριστώ παιδιά! το είχα γράψει το πρωί μιας χειμωνιάτικης μέρας μετά από ένα γερό ξενύχτι με φίλους (ούτε μια ώρα δεν είχα κοιμηθεί). Σχεδόν τέλειωσα μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας και θα τη δημοσιεύσω σε λίγες ώρες. Είναι όμως πιο ελαφριά και με σκοπό μόνο την ψυχαγωγία/διασκέδαση σας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Σαφώς δυνατότερο από το άλλο σου ποίημα. Πραγματικά αυθεντικές, δυνατές εικόνες, εικόνες δικές σου. Primal stuff. Η φράση 'από το ημερολόγιο ενός λύκου' στο τέλος έχει τόση σημασία όση και το ποίημα, το υπογράμμίζει, το ολοκληρώνει και το κάνει αυτό που είναι. Σ'εκείνο το σημείο είναι που όλες οι παραπάνω εικόνες καταφέρνουν να με αγγίξουν. Διαβάζω, φτάνω εκεί, με χτυπάει κάτι και τότε αποκαλύπτονται όλα τα παραπάνω. Πολύ ενδιαφέρουσα δομή, χρησιμοποιείς το στοιχείο της έκπληξης με πολύ επιτυχημένο τρόπο. Συγχαρητήρια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted September 20, 2005 Author Share Posted September 20, 2005 (edited) Σ'ευχαριστώ και πάλι Edited September 20, 2005 by twocows Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Πολύ δυνατές εικόνες, ρυθμός που σε σημεία τρέχει και σε άλλα κουτσαίνει, μια εκπληξούλα στο τέλος. Καλό ποιήμα, αλλά πρόσεχε το ρυθμό, σε σημεία χάνεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Δεν μπορω να προσθεσω κατι επιπλεον... Πολυ καλη προσπαθια ΠΟΛΥ καλη ιδεα, σαν να "πηρες" φορα απο το προηγουμενοσ σου ποιηημα... επισης αρκετα προτοτυπο... μπραβο !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Μιας και ειμαι και εγω μια λατρης των λυκων... δεν μπορω παρα να σου πω, ποσο μου αρεσε! Θα ελεγα να κανεις τον τιτλο "ημερολογιο ενος λυκου" για να βαζει τον αναγνωστη κατευθειαν στο πνευμα και να στο υπενθυμιζει και με το τελειωμα οπως το εχεις. Οι προτασεις ειναι δυνατες, καθαρες, μεστες. Χωρις να το ξερω εχω γραψει κατι αναλογο στις ιστοριες φαντασιες! Κοιτα να δεις... Αν εχεις χρονο θα ηθελα να διαβασεις το δικο μου και να μου πεις αν βλεπεις τοσες ομοιοτητες που βλεπω εγω...λεγεται "οι λυκοι του αρχεγονου ουρλιαχτου" Κατα τ αλλα μικρες λεπτομερειες θα το εκαναν κατα την γνωμη μου τελειοτερο π.χ. στον τεταρτο στιχο αντι για ρουφαω ρουφω του δινει καλυτερο ρυθμο, στον επομενο στιχο που μου αρεσε παρα πολυ σαν σκεψη "ειμαι και εγω μια μοναχικη ψυχη, γι αυτο προτιμω να βρισκω πλασματα μονα τους" θα μου αρεσε χωρις το τους στο τελος. Νομιζω πως το κανει "πιο ποιητικο" σαν υφος. Και στον στιχο " Το κοκκαλιαρικο τους σωμα με δυσκολευουν ακομα περισσοτερο να τους συμπαθησω" που στο εχουν ξαναναφερει. Μπραβο παιδι! Πραγματικα καλο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Σε ευχαριστώ Μαριάντζελλα για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς είναι τόσο παλιό το αρχικό post που δεν μ'αφήνει να το κάνω edit για να βάλω τις διορθώσεις που μου προτείνεις. Ο τίτλος είναι επίδης στο τέλος κι όχι στην αρχή γιατί θέλω να αποκαλύπτεται η ταυτότητα αυτού του πλάσματος σιγά-σιγά. Θέλω ο αναγνώστης να αμφισβητήσει τον εαυτό του από την πρώτη εντύπωση που πήρε. Πάω να διαβάσω τώρα το "οι λυκοι του αρχεγονου ουρλιαχτου" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Αχα! Μου αρεσε η σκεψη να αποκαλυπτεται σιγα-σιγα! Μμμ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts