Βασικά πιστεύω ότι ο τίτλος "συγγραφέας τρόμου" τον αδικεί λίγο, κυρίως γιατί ο τρόπος γραφής του και τα θέματά του είναι εσωτερικά, ο τρόμος είναι σχεδόν πάντα ψυχολογικός και όχι οπτικός...Δηλαδή αν δεν εμφανιζόταν το τέρας στο τέλος, θα μπορούσε να είναι χαλαρά κοινωνικο/ψυχολογική ανάλυση. Ας μην ξεχνάμε πόσο τέλεια βιβλία έχει γράψει που δεν είναι τρόμου, ούτε φαντασίας (πχ Η Ριτα Χεϋγουωρθ στις φυλακές Σαοσάνκ, Στάσου πλάι μου, Πράσινο Μίλι κτλ). Ξέρω άτομα που έπαθαν σοκ όταν τους είπα ότι αυτές οι ταινίες είναι απο βιβλίο του Κίνγκ...
Έχω διαβάσει πάρα πολλά δικά του, αλλά θα δυσκολευόμουν να διαλέξω το καλύτερο...Το Αυτό, το Σάκος με κόκκαλα, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Το παιχνίδι του Τζέραλντ, Ντολόρες Κλαίυμπορν (ουφ...τα παρατάω :P). Το χειρότερο πάντως ήταν σίγουρα η Ονειροπαγίδα...όχι άσχημο, απλά το χειρότερο (οι σκηνές στο μυαλό του ήρωα ήταν όλα τα λεφτά και αποζημίωναν για τα υπόλοιπα). Κι επισης και οι Νυχτερίτες, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά δε μ αρεσουν οι εξωγήινοι στα βιβλια τρόμου (εκτός αν είναι ο Λαβκραφτ :P). Το γράψιμο του είναι πάντα και σε όλα απίστευτο.
Έχει βέβαια ένα στάνταρ μοτίβο, που θα μπορούσε να συνοψιστει στο "οι χειρότεροι σου φόβοι ξεμυτούν απο το υποσυνείδητο και βγαίνουν στο φώς της ημέρας", όπως επίσης και το "θαυμαστά πράγματα(και τρομακτικα επισης) υπάρχουν παντού γύρω μας και δεν τα βλέπετε", αλλά γι αυτό ακριβώς μου αρέσει!
(επίσης-προσέξτε το-σχεδόν σε κάθε βιβλίο υπάρχει και μία αναφορά στον Τόλκιν-και μερικές φορές, παραπάνω κι απο μια, πράγμα που φυσικά συμβάλλει στον να τον συμπαθω περισσότερο
Και για τους λάτρεις της φαντασίας, ενημερώνουμε ότι έχει γράψει και τη σειρά του Μαύρου Πύργου, η οποία έιναι απίστευτη και πρέπει να τη διαβάσετε αν θέλετε να σέβεστε τον εαυτό σας :P
Και κάτι τελευταίο, που με κάνει ειλικρινά να υποκλίνομαι στο ταλέντο του, είναι το πώς έχει καταφέρει να συνδέσει σχεδόν όλα του τα βιβλία με τον Μαύρο Πύργο...είναι ειλικρινά απίστευτο!
Περαιτέρω κουβεντούλα μετά και τα δικά σας σχόλια
This post has been edited by trillian: 15 Νοέμβριος 2005 - 16:14

Help