Jump to content

Write off #24 (Nihilio vs heiron)


Βάρδος
 Share

Recommended Posts

edit 7/1/09: ένδειξη poll Nihilio 2 Heiron 2

 

 

Βάρδιος Πρόλογος

Στον αέρα, μπροστά από τον μάγο, αιωρείτο μια πόρτα. Έμοιαζε να είναι καμωμένη από φωσφορίζον κυανοπόρφυρο κρύσταλλο. Αλλά δεν ήταν κρύσταλλο. Ήταν η επιδερμίδα του κόσμου. Και η πόρτα δεν ήταν πόρτα. Ήταν πληγή.

 

Ο μάγος είχε τα χέρια του δίαπλατα ανοιχτά, υποτονθορύζοντας λόγια στην Αρχαία Ραλιανή. Τα δαχτυλίδια που γέμιζαν τα λεπτά του χέρια άστραφταν με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, και με χρώματα που κανείς δε θα μπορούσε να κατονομάσει.

 

Ο μάγος ολοκλήρωνε μια επίκληση, και πίσω απ'το κρύσταλλο της πόρτας μια μορφή φάνηκε, μικρή σαν μύγα. Αρχικά, έμοιαζε με αντανάκλαση πάνω σε καθρέφτη, αλλά, ύστερα, άρχισε να μεγαλώνει. Πλησίαζε, σταδιακά. Το μέγεθός της αυξανόταν, ολοένα και περισσότερο. Η μορφή ερχόταν από μεγάλη απόσταση. Και δεν ήταν μύγα. Ήταν φίδι... Όχι, δεν ήταν φίδι. Ήταν κάτι άλλο, με ουρά αλλά και με πόδια, και φτερά, και μάτια: πολλά, πολλά μάτια, που στραφτάλιζαν, και το χρώμα τους φαινόταν, ακόμα και πίσω από το κρύσταλλο της πόρτας, ακόμα και πίσω από το δέρμα του κόσμου. Ήταν το μόνο χρώμα που διακρινόταν, πέραν από το μαύρο της μορφής του εξώτερου δαίμονα. Ένα βαθύ χρώμα: γκρίζο, μεταλλικό, σαν αυτό μιας ατσάλινης λεπίδας.

 

Ο μάγος είχε τα μάτια του κλειστά· δεν είχε ακόμα δει τι είχε καλέσει. Το πλάσμα κοπάνησε το κρύσταλλο, κι αυτό ράγισε, μ'ένα δυνατό κρότο. Τα βλέφαρα του μάγου, τώρα, άνοιξαν. Άλλο ένα χτύπημα από το πλάσμα, και το κρύσταλλο έσπασε.

 

Ο μάγος δεν πρόλαβε να ουρλιάξει. Το ακέφαλο κουφάρι του σωριάστηκε στο βραχώδες έδαφος, εκτοξεύοντας αίμα από τον λαιμό...

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα αργήσω λιγουλάκι να απαντήσω. Εξεταστική και άλλα γραπτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Heiron από μένα, λέω να μη σχολιάσω ακόμα κανονικά γιατί ψηφίζω πρώτη (χμμμ... δεύτερη μάλλον απλά μίλησα πρώτη) για να μην επιρρεάσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οι αλλοι δυο που ψηφισαν,μπορουν να πουν δυο λογακια τουλαχιστον;

 

Και...ελπιζω να ψηφισουν κι αλλοι.Απο τη στιγμη που πηρα 1 τουλαχιστον ψηφο ειμαι οκ! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Write off #24 (Nihilio vs heiron)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..