SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό - Science Fiction Fantasy Greece: Άρωμα Ελπίδας - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Τα περιεχόμενα του forum «Βιβλιοθήκη» διατίθενται στους επισκέπτες του αυστηρά για προσωπική ανάγνωση, αποκλειστικά προκειμένου για την άσκηση κριτικής. Απαγορεύεται η ανατύπωσή τους, σε οποιοδήποτε άλλο μέσο και με οποιoδήποτε τρόπο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη - κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων κάθε ιστορίας ή ποιήματος. Τα κείμενα που εκτίθενται στο forum δεν θεωρούνται "δημοσιευμένα", βάσει εθίμου καθιερωμένου σε παρόμοια fora και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε (προαιρετικά) την ακόλουθη φόρμα όταν γράφετε ιστορίες:
Όνομα Συγγραφέα:
Είδος: (πχ, ηρωική φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμος, κτλ)
Βία; (Ναι/Όχι)
Σεξ; (Ναι/Όχι)
Αριθμός Λέξεων:
Αυτοτελής; (Ναι/Οχι.) (Αν όχι, ποιο μέρος είναι αυτό; 1ο; 2ο; 3ο; κοκ)
Σχόλια: (Ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε)
Share Topic:   facebook del-icio-us digg email google mixx reddit stumbleupon
  • (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Άρωμα Ελπίδας Μία ιστοριούλα

#1 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 19 November 2004 - 02:48

Είδος: αστική φαντασία, ρομάντζο
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων:800+

Είναι άλλο ένα απόγευμα. Γυρνάς από τη σχολή σου μέσα στη κούραση. Άλλη μια μέρα χωρίς νόημα. Τώρα τελευταία όλο και πληθαίνουν… Εσύ περπατάς προς το μετρό. Περπατάς και σκέφτεσαι. Τι νόημα έχει αλήθεια η ζωή αυτή; Έχεις να ελπίζεις σε κάτι; Όχι, δεν έχεις ούτε καν το κουράγιο να ελπίζεις.
Έχεις φτάσει πια στη σκάλα του μετρό. Κατεβαίνεις με αργά βήματα, κοιτάζοντας το πλήθος. Και τότε τη βλέπεις. Μια ακτίνα χρώματος σε ένα κόσμο βαμμένο γκρίζο. Την είχες γνωρίσει σε ένα πάρτυ πριν ένα μήνα. Η Βάσω. Μουσικός. Παίζει τσέλο. Από τότε σου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό. Λιγνή, με καστανά μαλλιά, σχεδόν αέρινη μέσα σε ένα τόσο πεζό πλήθος.
Η καρδιά σου χτυπάει όλο και πιο δυνατά όσο πλησιάζετε. Φτάνετε δίπλα δίπλα. Εσύ της λες ένα δειλό γεια, σχεδόν ψιθυρίζοντας το μέσα από τα δόντια σου. Ελπίζεις πως θα σε ακούσει και θα σε θυμηθεί. Το μπουμπούκι της ελπίδας που άνθισε μέσα σου μαραίνεται σε μια στιγμή: ούτε γύρισε να σε κοιτάξει.
Ηλίθιε, λες στον εαυτό σου. Σκέφτεσαι να γυρίσεις να της μιλήσεις, όμως ο τύραννος της λογικής δε σε αφήνει. Θα φανείς ανόητος αν κάνεις κάτι τέτοιο, σου σφυρίζει στο αυτί - φύλακας άγγελος και δαίμονας βασανιστής ταυτόχρονα.
Με βαριά καρδιά περιμένεις το τρένο, χαμένος σε ένα πλήθος από ανθρώπους με παρόμοια βαριές εκφράσεις. Άραγε τι ναυαγισμένες ελπίδες κουβαλάνε; Ή μήπως έχουν πάψει να ελπίζουν, όπως κι εσύ; Μήπως αν πήδαγες στις ράγες θα ήταν καλύτερα; Όχι, το σαδιστικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης σε κρατά για μια ακόμα φορά σε ένα ζωντανό μαρτύριο.
Το τρένο τελικά έρχεται σφυρίζοντας. Σέρνοντας τα πόδια σου μπαίνεις μέσα και πιάνεις μια θέση. Απέναντί σου κάθεται ένα κορίτσι. Δε πρέπει να είναι πάνω από δεκαέξι. Έχει ένα αρκετά γλυκό πρόσωπο, με τα καστανά μαλλιά της δεμένα σε δύο μακριές κοτσίδες. Φοράει ένα λευκό φόρεμα. Στο χέρι της έχει ένα λουλούδι που το φέρνει στη μύτη της και μυρίζει το άρωμά του. Αραιά και που σε κοιτάει. Ή έκφρασή της είναι μια έκφραση αθωότητας.
"Φαίνεσαι στενοχωρημένος" σου λεει μετά από λίγο. "Τι έχεις;"
Δεν απαντάς. Το να μιλάς με κάθε ξένο για τα προβλήματά σου δεν είναι κάτι που συνηθίζεις και δε πρόκειται τώρα να αλλάξεις τις συνήθειές σου.
"Δε πειράζει αν δε θες να μιλήσεις." Συνεχίζει αυτή με ένα συγκαταβατικό βλέμμα. "Πάρε αυτό και μύρισέ το." Σου προτείνει το λουλούδι που κρατάει. Είναι λευκό σα το φόρεμά της, με πιτσιλιές κόκκινου μέσα. Θα έλεγε κάποιος ότι μοιάζει με τριαντάφυλλο. Για μια στιγμή διστάζεις. Κάτι όμως μέσα σου τελικά σε σπρώχνει στο να το πάρεις. Αργά αργά το πλησιάζεις στη μύτη σου και τραβάς μέσα σου το άρωμά του.
Είναι μεθυστικό, το ωραιότερο άρωμα που έχεις μυρίσει στη ζωή σου. Στο μυαλό σου έρχονται εικόνες. Σε βλέπεις να πλησιάζεις τη Βάσω. Βρίσκεστε και οι δύο σε μια πλατεία. Περπατάγατε αμέριμνα μέχρι πριν να ειδωθείτε.
Τώρα είστε δίπλα δίπλα. "Γεια" της λες.
"Γεια σου," σου απαντά κι εκείνη χαμογελώντας ντροπαλά.
Κάθεστε σε ένα παγκάκι και τα λετε για ώρες. Έχετε πολλά κοινά όπως αποδεικνύεται.
"Σε είδα πριν κάμποσες μέρες στο μετρό μα δε με πρόσεξες." Της λες
Κατεβάζει το κεφάλι.
"Ξέρεις νόμιζα ότι δε με θυμόσουν και απογοητεύτηκα." Συνεχίζεις εσύ.
Χαμογελάει αμήχανα.
"Συγγνώμη, αλλά όταν μου μίλησες τα έχασα." Απαντάει. Σηκώνει το κεφάλι και σε καρφώνει με τα μάτια της.
"Ξέρεις," σου λεει, "μου άρεσες από τότε στο πάρτυ. Δε περίμενα να σε δω και τα έχασα."
"Κι εμένα μου αρέσεις", της λες.
Ένα χαμόγελο χαράζεται στα χείλη σου όσο οι εικόνες σβήνουν. Αυτό που λέγεται ελπίδα άνθισε μέσα σου. Η ευωδιά του είναι ίδια με το άρωμα του λουλουδιού που μόλις μύρισες… ένα γλυκό νέκταρ.
Το τραίνο σταματάει στην επόμενη στάση. Η κοπέλα σηκώνεται από το κάθισμα της. Πας να της δώσεις το λουλούδι της.
"Κράτα το, δε το θέλω" σου λεει.
"Πως λέγεσαι" τη ρωτάς. Γυρίζει και σε κοιτάζει χαμογελώντας.
"Ελπίδα" σου απαντάει και χάνεται μέσα στον κόσμο που βγαίνει.
Κοιτάς για λίγο τον κόσμο με ένα πλατύ χαμόγελο. Στη συνέχεια σηκώνεις το λουλούδι στη μύτη σου και το ξαναμυρίζεις.

Έχουν περάσει δύο βδομάδες από τότε. Είσαι στο κρεβάτι σου. Απλώνεις το χέρι στο κομοδίνο και πιάνεις το λουλούδι. Ακόμα και μετά από τόσες μέρες δεν έχει μαραθεί σχεδόν καθόλου. Διστακτικά το φέρνεις στη μύτη σου και εισπνέεις το άρωμά του. Το εισπνέεις και ελπίζεις ότι μια μέρα θα σηκωθείς από το κρεβάτι, θα το πετάξεις και θα βγεις έξω να πραγματοποιήσεις τα όσα ελπίζεις.

This post has been edited by Nihilio: 16 September 2005 - 00:33

Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

R.E. Howard - The Tower of the Elephant
0

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   RaspK 

• Bombus pratorum
  • Group: Members
  • Όνομα:Παναγιώτης

Posted 19 November 2004 - 14:25

όΜορφο!! Μόλις μ' έκανες να χαμογελάσω (κάτι που έχει να συμβεί με ειλικρίνεια εδώ και κάμποσες μέρες!).
Posted Image
0

#3 User is offline   Bardoulas© 

• Χαζόφατσα!
  • Όνομα:Πέτρος

Posted 19 November 2004 - 16:39

Για μια ακόμη φορά καταπληκτικός. Το δε στυλ (αναφορά στο δεύτερο ενικό) μου θύμισε μια παλιά ιστορία ΕΦ που είχα διαβάσει. Μόνο που δε θυμάμαι τίτλο και συγγραφέα. Anywayz, keep up the briliant work
Κάπου 'κει έξω τριγυρίζω

Nowhere
do we go
0

#4 User is offline   drowvarius 

• The Dark Lord Of Mejoberajan

Posted 20 November 2004 - 02:14

Πολύ καλό. Σου αφήνει μία γλυκιά "μυρωδιά". Καλός ο τρόπος γραφής και καλή η απόδοση στο δεύτερο πρόσωπο. Μπράβο :cool2:
Δεν πρέπει να φοβηθώ.
Ο φόβος είναι ο φονιάς του νου.
Ο φόβος είναι ο μικρός θάνατος που φέρνει ολοκληρωτική εξαφάνιση.
Θα έλθω αντιμέτωπος με τον φόβο μου.
Θα του επιτρέψω να περάσει από πάνω μου και από μέσα μου.
Και όταν θα έχει φύγει θα στρέψω το εσωτερικό μου βλέμμα για να δω την πορεία που ακολούθησε.
Όταν ο φόβος θα έχει φύγει δεν θα έχει μείνει τίποτα.
Μόνο εγώ θα είμαι εκεί.

The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world that he never existed...

How can you shoot the devil in the back? And if you miss?
0

#5 User is offline   King_Volsung 

• Βασιλέας Βολσούνγκιος ο Ταξιδευτής
  • Όνομα:Αλέξανδρος

Posted 20 November 2004 - 14:16

Κορυφαίο! Άπαιχτο! :thmbup:

Εμένα όμως μου άρεσε πιο πολύ το περιεχόμενο. Ελπίδες... Ελπίδες απραγματοποίητες, ελπίδες ίσως ψεύτικες...
Έχετε γεια βρυσούλες... Έχε γεια DSL
Ώρα για αποτοξίνωση.

Μετακομίζω ρεεεεεεεεεε!

-------------------------------------------

Αυτήν την στιγμή απουσιάζω. Παρακαλώ, αφήστε το μύνημά σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο.

*μπιιιπ*
0

#6 User is offline   northerain 

• He who walks among the rows.
  • Όνομα:George

Posted 26 February 2005 - 04:26

Μια ιστορία που πραγματικά μου έκανε εντύπωση.Σουρεαλιστική κατα κάποιο τρόπο, περισσότερο παραβολική και μάλλον προσωπική για τον αναγνώστη(λόγω τρόπου γραφής). Στην χειρότερη, σε κάνει να σκεφτείς.Στην καλύτερη, σου φτιάχνει την μέρα, ίσως και την βδομαδα.
Posted Image
Making Sff.gr more hardcore since 2004

0

#7 User is offline   Μελδόκιος 

• Όνομα:Φώτης

Posted 26 February 2005 - 04:47

Ξεχωριστό στύλ και πάρα πολύ έξυπνη χρήση του 2ου προσώπου, αφού όπως λέει κι ο northe είναι προσωπική υπόθεση για τον αναγνώστη το feeling που αφήνει. Προσωπικά μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση κυρίως απαισιοδοξη. Πολύ καλή δουλειά!
Όλα τα παραπάνω συνέβησαν σ’ ένα μικρό κόκκινο δωματιάκι, υπό την υπνωτιστική ομιλία του πάπα.
0

#8 User is offline   Elsanor 

• Myrddin Wyllt
  • Όνομα:Χρήστος

Posted 26 February 2005 - 14:28

Υπέροχο ρε συ! :worshippy:

Αλήθειες, αλήθειες, αλήθειες, αλήθειες γαμώτη μου. Το να χάνεσαι στον κόσμο του "might have been" είναι κάτι που κάνω περισσότερο από το να ζω μου φαίνεται. Και παρότι σε κατακλύζει το γλυκό άρωμα της ελπίδας που τόσο ωραία έθεσες, είναι όλα ψεύτικα. Όταν μυρίσεις το άρωμά του δε θες να σταματήσεις... είναι τόσο ωραία να χάνεσαι στη γλυκιά ουτοπία της ελπίδας. Τόσο ωραία και τόσο εύκολα από το να φας κατάμουτρα τη σαβούρα της καθημερινότητας.

"... και αλίμονο σε όσους έρθει η ώρα να πεθάνουν και καταλάβουν ότι ποτέ τους δεν έζησαν." -Θορώ (αν θυμάμαι καλά)

Ξυπνήστε, αδέλφια! Ζήστε, αδέλφια! Ματώστε, αδέλφια! Και μην αφήσετε το μυαλό και τη φαντασία σας να το πράξουν για σας...

(Σήμερα μπορεί να έβγαινα με κάτι φίλους ή να καθόμουν μέσα στον υπολογιστή. Μέχρι να διαβάσω το κείμενό σου έλεγα ότι μάλλον θα διάλεγα το δεύτερο. Τώρα λέω να βγω...)

(Συγχωρήστε όλες τις βλακείες που είπα παραπάνω, δεν το έκανα για σας -όσο και να το ήθελα. Για μένα το έκανα -μόνο για μένα- για να τα βγάλω...)

This post has been edited by Elsanor: 26 February 2005 - 14:38

Θα χαραμίσω τη ζωή μου περιμένοντας
να 'ναι πολύ αργά για να τη διορθώσω
και στα ρουθούνια του ουρανού θα μπω ουρλιάζοντας
τη μύτη του πριν ξεψυχήσω να ματώσω.

I shall with wize men learn; and as the seasons turn, I'll raise a tower of light where in the flame of hope shall burn.
0

#9 User is offline   Throgos 

• ΣΕ ΜΙΣΩ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ
  • Όνομα:Χάρης

Posted 26 February 2005 - 15:10

Υπέροχο.....ευχαριστώ που μου θύμισες ότι υπάρχει και η ελπίδα...σχεδόν την είχα ξεχάσει.

Αι υπογραφαί στερούνται ουσίας

Θρώγκος ο Έκτοτε Εξωφορουμικός
Ohm
Καληνύχτα...
0

#10 User is offline   King_Volsung 

• Βασιλέας Βολσούνγκιος ο Ταξιδευτής
  • Όνομα:Αλέξανδρος

Posted 26 February 2005 - 16:05

(Συγχωρήστε όλες τις βλακείες που είπα παραπάνω, δεν το έκανα για σας -όσο και να το ήθελα. Για μένα το έκανα -μόνο για μένα- για να τα βγάλω...)

Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη για κάτι τέτοιο :)

Και δεν είναι καθόλου βλακείες.
Έχετε γεια βρυσούλες... Έχε γεια DSL
Ώρα για αποτοξίνωση.

Μετακομίζω ρεεεεεεεεεε!

-------------------------------------------

Αυτήν την στιγμή απουσιάζω. Παρακαλώ, αφήστε το μύνημά σας μετά τον χαρακτηριστικό ήχο.

*μπιιιπ*
0

#11 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 26 February 2005 - 20:34

'Οχι μόνο δεν είναι βλακείες αυτά που λες, αλλά κι εγώ έτσι αισθανόμουν όταν μου κατέβηκε η ιδέα για την ιστορία. Σε όλους μας συμβαίνει συχνά πυκνά να ελπίζουμε και η ελπίδα μας αυτή να μας οδηγεί στο τέλμα.

Και καλή διασκέδαση στην έξοδό σου.
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

0

#12 User is offline   drowvarius 

• The Dark Lord Of Mejoberajan

Posted 27 February 2005 - 00:19

Το ξαναδιάβασα και έπιασα τον εαυτό μου να κοιτά την οθόνη του υπολογιστή για αρκετά λεπτά σαν χαμένος. Ελπίδα, κάτι που όλοι ελπίζουμε σε αυτήν.....
Δεν πρέπει να φοβηθώ.
Ο φόβος είναι ο φονιάς του νου.
Ο φόβος είναι ο μικρός θάνατος που φέρνει ολοκληρωτική εξαφάνιση.
Θα έλθω αντιμέτωπος με τον φόβο μου.
Θα του επιτρέψω να περάσει από πάνω μου και από μέσα μου.
Και όταν θα έχει φύγει θα στρέψω το εσωτερικό μου βλέμμα για να δω την πορεία που ακολούθησε.
Όταν ο φόβος θα έχει φύγει δεν θα έχει μείνει τίποτα.
Μόνο εγώ θα είμαι εκεί.

The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world that he never existed...

How can you shoot the devil in the back? And if you miss?
0

#13 User is offline   month 

• Baka Red: The hunt for the one who will not get away
  • Όνομα:Μηνάς

Posted 06 May 2005 - 00:15

... Που φυτρώνει το λουλούδι; Η καλύτερα, που την βρίσκουμε την κοπέλα;
Posted Image

Το μόνο πρόβλημε με την μετενσάρκωση, είναι η κατ' επανάληψη μάθηση του να πηγαίνεις τουαλέτα.
0

#14 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 06 May 2005 - 00:40

month, είσαι σίγουρος ότι θέλεις να βρεις το λουλούδι; Η ελπίδα είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό αν εθιστείς σε αυτή.
Posted Image

0

#15 User is offline   Eroviana 

• Δούκισσα της Μουχλιασμένης Κωμόπολης
  • Όνομα:Μαρίνα

Posted 10 May 2005 - 21:46

Στην αρχή ένιωσα πάρα πολύ όμορφα και με κατέκλυσα το άρωμα. Μιλάμε για ευτυχία. Σιγά-σιγά άρχισα να "πέφτω" και τώρα σκέφτομαι ματαιότητες. Πόσες φορές δε χάθηκα στα όνειρά μου αντί να ζω;

Nihilio θα'πρεπε να ντρέπεσαι :P που μπορείς και μεταδίδεις τέτοια συναισθήματα. Φτου σου!
There is no such thing as a moral or an immoral book.
Books are well written or badly written.

Oscar Wilde, "The Picture of Dorian Gray"

Eroviana's sadness index

Kingdom of Present

Useless Blog
0

#16 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 10 May 2005 - 21:50

Eroviana, on May 10 2005, 10:46 PM, said:

Στην αρχή ένιωσα πάρα πολύ όμορφα και με κατέκλυσα το άρωμα. Μιλάμε για ευτυχία. Σιγά-σιγά άρχισα να "πέφτω" και τώρα σκέφτομαι ματαιότητες. Πόσες φορές δε χάθηκα στα όνειρά μου αντί να ζω;

Nihilio θα'πρεπε να ντρέπεσαι :P που μπορείς και μεταδίδεις τέτοια συναισθήματα. Φτου σου!

Θα έπρεπε, αλλά είμαι γνωστός τιποτένιος. :whistling:
Posted Image

0

#17 User is offline   Isis 

• Λευκή Κυρά της Λίμνης

Posted 11 May 2005 - 00:46

Η Βάσω. Μουσικός. Παίζει τσέλο.

Για αρκετούς άνδρες δε υπάρχει τίποτε πιο ερωτικό από μια γυναίκα που παίζει τσέλο, ίσως γιατί το σχήμα του μοιάζει με ανθρώπινο σώμα και ο ήχος του εξάγει τα απόκρυφα της ανθρώπινης ψυχής...

Ειλικρινές, ευαίσθητο, και τόσο μα τόσο γλυκό μέσα στην αυτοκριτική του... :blush:

"Αν η ελπίδα το μέλλον συντηρεί,
η μνήμη θρέφει το παρόν
το παρελθόν μας δικαιώνοντας...
Γιατί ότι υπήρξε μια φορά,
δε γίνεται να πάψει να έχει υπάρξει!"
(Λένα Παππά)

Ένα δανεικό συναίσθημα...

Ένα μεγάλο παραμύθι χωρίς προφανές τέλος!
0

#18 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 11 May 2005 - 01:36

Τι συνειρμικά μπορεί να σου βγουν γράφοντας. Από κλασικά έγχορδα μόνο βιολίστρια έχω γνωρίσει. Τι μαθαίνει κανείς γράφοντας...

Και ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια.
Posted Image

0

#19 User is offline   Nienna 

• Deſideri Regina Omnium atque Pruprucorum ac Micium Genetrix
  • Όνομα:Αταλάντη (Αλίνα) Αντωνίου, ενίοτε Μικ.

Posted 26 August 2005 - 17:30

Καταπληκτική μετάδοση συναισθημάτων. Και μένα αμέσως μετά την ανατριχίλα λόγω συναισθηματικής μνήμης-ταύτισης, ναι, κάποτε κι εγώ δεν μπορούσα να τολμήσω αυτά που έλπιζα... κάποτε και για λίγο, με έκανες να χαμογελάσω.

Βρίσκω μέσα σ' αυτήν την ιστοριούλα κάτι που έχουμε όλοι λίγο-πολύ ζήσει, κάτι απτό αλλά και το ίδιο μοναδικό κάθε φορά που συμβαίνει... Δεν είναι ο έρωτας πρωταγωνιστής εδώ, μπορεί να μην είναι καν έρωτας, είναι όντως η ελπίδα, το άρωμά της, ο τίτλος δεν θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο...

[είναι και καλογραμμένη η ιστορία εκτός των παραπάνω]

Keep it up!

P.S. Μα... γιατί Ίσιδα, οι άντρες που παίζουν τσέλο...; Μμμ.. κι αυτοί έχουν κάτι, δεν έχουν;; Φυσικά αυτό δεν αναιρεί πως και οι γυναίκες έχουν εξ'ίσου κάτι.

This post has been edited by Nienna: 26 August 2005 - 17:32

Her hair spread out in fiery points glowed into words,
then would be savagely still.
– T. S. Eliot, The Waste Land.

[ ποίησηκαιτέτοια * οπτικάπράμματς * μεγάλ'ηχάρητης ]
0

#20 User is offline   Nihilio 

• Devil's Advocate

Posted 26 August 2005 - 17:53

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι τι θα σήμαινε η έλξη ενός άντρα για μια γυναίκα που παίζει φλογέρα ή γενικά κάποιο πνευστό (Ναι, είμαι εντελώς τιποτένιος...)
Posted Image

0

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users