Jump to content

    

Το SFF.gr. σας καλωσορίζει στο καινούριο μας μάθημα: YAH2-1: Young Adult Horror
Φίλες και φίλοι, όσα δεν ειπώθηκαν στο πρώτο μέρος του μαθήματος, σας (μας) περιμένουν εδώ. Tips γραφής και προώθησης, μικρά μυστικά εφηβικής λογοτεχνίας και διαφορές αυτής από την αμιγώς παιδική. Τι πρέπει να έχουμε στο νου μας, όταν γράφουμε για παιδιά και νέους; Ποιες οι παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε;  Τι επιτρέπεται να πούμε σε εφήβους, που δεν επιτρέπεται να πούμε στα παιδιά; Ηλικιακό target group και τέρατα PG, PG-13 και λίγο παραπάνω. Brainstorming ασκήσεις γραφής. Bonus χριστουγεννιάτικες ασκήσεις γραφής. Join the ride!
Το μάθημα θα ξεκινήσει εδώ την επόμενη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023. (Το link και το self enrollment θα είναι ενεργά από την ημέρα έναρξης του μαθήματος.)
 
[art by Mark Ryden]

    

Για την συνάντηση στις 14-1-2023 έχει επιλεγεί το βιβλίο : "Η μπαλάντα του μαύρου Τομ" της Βικτόρ Λαβάλ.   BookWalks #9 meeting   Το BookWalks είναι μια διαδικτυακή ομάδα ανάγνωσης speculative fiction.   Αποτελεί μια ευκαιρία για όσους αγαπούν το Φανταστικό να σχολιάσουν βιβλία του αγαπημένου τους είδους, να ανταλλάξουν απόψεις και αναγνωστικές εμπειρίες. Κάθε μήνα θα επιλέγεται ένα βιβλίο για σχολιασμό και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.   Μετά τον σχολιασμό του επιλεγμένου βιβλίου, θα ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση για τα βιβλία του Φανταστικού που διαβάζει ο καθένας εκείνη την περίοδο. Σκοπός είναι να έρθουμε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα διαφορετικά είδη και υποείδη του φανταστικού, με όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές φωνές.   https://www.facebook.com/events/886472962351670/   

    

DC1-1: Dynamic Characters (Toolbox Part1)
Άραγε, τι ξεχωρίζει τη μία ιστορία από την άλλη; Οι χαρακτήρες, το πρωτότυπο σύμπαν ή η πλοκή; Σε περίπτωση που απαντήσετε: το πρώτο, τότε αυτό το μάθημα θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Εξετάζουμε, βήμα το βήμα, την κατασκευή ενός αξιομνημόνευτου χαρακτήρα μέσα από μία σειρά επτά βασικών εργαλείων, που θα αναπτυχθούν πλήρως σε τρία σύντομα και απλά στην παρακολούθησή τους μαθήματα. Θα μελετήσουμε τη φωνή του ήρωα (και τη φωνή του συγγραφέα) τις δράσεις και αντιδράσεις του (σιωπηλές ή δυναμικές), το συναίσθημά του (εξωτερικευμένο ή μη), τον αγώνα, την αγωνία, το λόγο και τον παραλογισμό του.
Το μάθημα θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη και συνοδεύεται από ασκήσεις και χρήσιμες παραπομπές.
Όπως πάντα, η είσοδος στο μάθημα είναι ελεύθερη.
Ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργός από σήμερα, Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου
μέχρι και τη Λήξη του μαθήματος, Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου.
Σας περιμένουμε!
 
[art by Cynthia Schmidt, Fairy Tale Castle with Garden]

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..