Jump to content

SFFNoWriMo 2017

    

Calendar
Mesmer

Event details

 Share

Πάμε SFF-NoWriMo;
 
Το NaNoWriMo είναι ένα διεθνές διαδικτυακό παιχνίδι που γίνεται κάθε Νοέμβρη από το 1999 μέχρι σήμερα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίχτης να γράψει από την 1η μέχρι την 30η Νοεμβρίου μια νουβέλα 50,000 λέξεων. Το SFF-NoWriMo είναι το αντίστοιχο που τρέχουμε εδώ στο φόρουμ.
 
Το παιχνίδι που παίζουμε εδώ, (εξ ου και ο τίτλος όχι NaNoWriMo, αλλά SFF-NoWriMo) είναι μια προσπάθεια του φόρουμ, να μαζευτούμε όλοι μαζί και να παίξουμε με το παρεάκι μας. Έχουμε φτιάξει και ειδικό υποφόρουμ, όπου, όποιος αποκτήσει πρόσβαση θα δει ότι επικρατεί φανταστρουμφική ατμόσφαιρα. Όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί και στο σάιτ του NaNoWriMo, αλλά για να παίξει μαζί μας (κι όχι χυμαδιό με τους υπόλοιπους 750,000 -true number- συμμετέχοντες) θα πρέπει να του δοθεί πρόσβαση στο υποφόρουμ. Είναι προστατευόμενο, γιατί τα ντραφτ που ανεβαίνουν εκεί (όπως και αυτά που κουβεντιάζουμε μεταξύ μας σχετικά με τα ντραφτ) είναι καλό να μην κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Φαντάσου, τώρα, να γίνεις μεγάλ@ και τραν@ συγγραφέας με το εκπληκτικό μπεστ σέλλερ "Μούσι κι Αποσμητικό" και να μπορεί να γκουγκλάρει κάποιος εσένα τ@ν ίδι@ να λες "αυτό το κείμενο είναι ότι ελεεινότερο έχω γράψει ποτέ". Ο κοινός νους ποτέ δε θα καταλάβει ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΤΡΑΦΤ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ. Ποτέ.
 
Η πρόσβαση στο υποφόρουμ είναι ετήσια. Πρώτη Οκτώβρη υποτίθεται ότι παύουμε όλοι να έχουμε πρόσβαση. Για να μην μπλέκουμε με πμ και τέτοια, χρησιμοποιούμε το RSVP. Πατάμε "I am Attending" και ο διαχειριστής σάς δίνει πρόσβαση.


Εύλογες ερωτήσεις που χρήζουν άμεσης απάντησης είναι:

α) ποιος μπορεί να λάβει μέρος#ο οποιοσδήποτε. Δε χρειάζεται καν να το δηλώσεις κάπου για να πάρεις μέρος. Παραδοσιακά, γραφόμαστε στο επίσημο σάιτ του παιχνιδιού ή/και το δηλώνουμε και εδώ, αλλά, αλήθεια, μπορείς να το κάνεις και μόνος/μόνη στο σπίτι σου και να μην το πεις σε κανέναν και πάλι να κερδίσεις.

β) τι γράφουμε; #ό,τι μας καπνίσει. Νουβέλα να είναι κι ό,τι να 'ναι. Αρκεί να περάσει τις 50,000 λέξεις.

γ) τι κερδίζουμε; #εδώ είναι και το tricky part. Τίποτε. Στην ουσία το μόνο που κερδίζεις είναι προσωπική ικανοποίηση και ένα ντραφτ εκείνης της ιδέας που όλο λες ότι θα τη γράψεις και δεν τη γράφεις ποτέ. Α, και πραγματικά φανταστική ατμόσφαιρα στο κλειστό, προστατευμένο υποφόρουμ. Κάθε φέτος είναι και φανταστικότερα. Άλλο να το λέω κι άλλο να το ζήσετε.

δ) κι αν έχω κι άλλες ερωτήσεις; #πες τες εδώ πριν την 1η του Νοέμβρη. Με τόσους βετεράνους στο σφφ, όλο και κάποιος θα βρεθεί να σου απαντήσει.


Λοιπόν; Ποιος θα λάβει μέρος φέτος;

 Share


Recommended Comments

Ballerond

Posted

Σηκώνω δειλά, δειλά το χέρι μου.
Το βλέπετε;
Ωραία.

  • Like 3
Link to comment
elgalla

Posted

Θα λάβω μέρος, θα γράψω Αερικό. Ναι, περισσότερο απ' όσο πέρσι.

  • Like 3
Link to comment
Cassandra Gotha

Posted

Γράφω ήδη, αλλά θα τρέξω, μαζί σας τον Νοέμβριο, 50.000 λέξεις ακόμα.

  • Like 2
Link to comment
WILLIAM

Posted

Φυσικά και θα γράψουμε παρέα, αγαπητοί μου συνσυγγραφείς.

  • Like 2
Link to comment
Naroualis

Posted

Εδώ λίγες περισσότερες λεπτομέρειες.

 

1 hour ago, Naroualis said:

Ο φανταστρουμφικός μας Ρόμπιν εκμεταλλευόμενος τα νέα features του φόρουμ, έφτιαξε ένα club που θα αντικαταστήσει το κλειστό υποφόρουμ του SFFNoWriMo.

Πάμε στο tab "Club"

1club.thumb.jpg.6b2e35960bcf452da3ec7695bb39758f.jpg

 

Το πατάμε και μας βγάζει όλα τα υπάρχοντα κλαμπίδια :p

 

2club.thumb.jpg.0aa4bdb64ba928617a795e3ff7bd8e80.jpg

 

κι όταν το ανοίξουμε μας βγάζει αυτήν την εικόνα

3club.thumb.jpg.3b178266d60de4cf90cf22c30221c7c3.jpg

 

Ζητάτε να κάνετε join, σας κάνουμε accept και μετά τα υπόλοιπα είναι τα ίδια, ποστ, τόπικ όλα.

Παρακαλώ κάντε join σήμερα για να μεταφερθούν όλες οι κουβέντες μας στο κλαμπ και να μπορέσουμε να οργανωθούμε. Αν δεν τα καταφέρετε ή για όποιους δεν παρακολουθούν την κουβέντα μας, θα σας κάνω εγώ invite. Όοοολο αυτό ΔΕΝ υποκαθιστά το rsvp στο event του καλανταριού, καθώς από αυτότραβάμε όσους θέλουν να παίξουν μαζί μας.

 

Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο short notice, αλλά πρέπει να σας κρατήσουμε σε εγρήγορση, νο;:construction:

 

Link to comment
Naroualis

Posted

Last call! Όσοι δεν έχετε κάνει ήδη join στο club, σας έχω προσκαλέσει εγώ. Αποδεχτείτε την πρόσκληση για να μπορέσετε να παίξετε μαζί μας φέτο!

 

:chay:

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..